Citiraj:
lelita prvotno napisa
Kao da sebe čitam draga...potpisujem od riječi do riječi...
Printable View
Citiraj:
lelita prvotno napisa
Kao da sebe čitam draga...potpisujem od riječi do riječi...
samo da se prijavim: svaki dan ustajem u 5 i gazim orbitrek sat vremena :D
2 kg već otišlo 8)
Citiraj:
bundevica prvotno napisa
Svaka čast, prvenstveno za rano ustajanje. :D
Nadam se da ću i ja u sljedećih par dana, samo da menga prođe jer mi je izgovor za papanje slatkiša :oops:
Al mi je malo negodno sa ishranom ovako zimi, zbog povrća. Ljeti je to jednostavnije.
http://www.tportal.hr/lifestyle/zdra...vjezbanje.html
Citiraj:
NOVA SAZNANJA
Za mršavljenje je ključna prehrana, a ne vježbanje
Tjelesna aktivnost je odlična za zdravlje, no znanstvenici tvrde da kod mršavljenja ključnu ulogu ima prehrana, a ne vježbanje
Zdravija prehrana u kombinaciji s vježbanjem odavno se prepisuje kao najučinkovitije sredstvo u borbi s viškom kilograma, no najnovija istraživanje pokazala su da dijeta ipak ima ključnu ulogu.
Znanstvenici sa sveučilišta Loyola usporedili su Afroamerikanke koje žive u Chicagu sa ženama koje žive u seoskim predjelima Nigerije. U prosjeku su žene iz Chicaga bile teške 83 kilograma, dok su Nigerijke imale 57 kilograma. Pokazalo se da su Nigerijke bile fizički aktivnije, no iznenadilo ih je saznanje da nije bilo razlike između količine potrošenih kalorija tijekom tjelesne aktivnosti između te dvije skupine.
Smanjena fizička aktivnost ne mora biti glavni razlog epidemije debljine, zaključili su znanstvenici.
'Voljeli bismo da možemo reći da fizička aktivnost ima pozitivan učinak na kontrolu težine, ali to, izgleda, nije slučaj', rekla je nutricionistica Amy Luke sa sveučilišta Loyola koje je provodilo ovo istraživanje. Zbog toga su zaključili da su Nigerijke mršavije zbog načina prehrane. Njihova je prehrana, naime, bogata vlaknima i ugljikohidratima, a siromašna masnoćama i bjelančevinama životinjskog podrijetla. S druge strane, prehrana žena u Chicagu je 40-45 posto bogatija masnoćama i obrađenom hranom.
'Počinju se gomilati dokazi da je količina hrane koju unesemo u organizam puno važnija od razine energije koju trošimo vježbanjem. Gubitak kilograma se najvjerojatnije neće dogoditi, ako ne smanjim unos hrane', rekla je nutricionistica Luke.
Nova saznanja zahtijevat će detaljnije proučavanje i nova istraživanja jer su u sukobu s dosadašnjim saznanjima.
dosla sam napisat nesto vrlo mudro 8)
ja obozavam jest!! eto.
jos nista kod mene...
Nek me netko prosvijetli, jer sam lagano obeshrabrena!
Počela sam prije 8 dana sa promjenom prehrane jako slično onome na čemu je monax. Dnevno 5-6 obroka, ujutro ugljikohidrati, popodne i navečer meso, riba, povrće. Par međuobroka koji se sastoje od voća ili jogurta.
Svaki dan sam počela sa jabukom, kasnije doručkovala zobenu kašu sa sojonim mlijekom, mljevenim lanom, malo cimeta. Dnevno još bar 1-2 obična jogurta, ručak i večera lagani. Skinula sam vrlo brzo 3 kg....ALI....
moji inače sasvim normalni i redovni odlasci na wc su se sveli na teški začep i odlazak na wc svaka 2-3 dana. Kao da umjesto sve ove zdrave hrane gutam friški cement koji se taman stvrdne do debelog crijeva.
Kako? Zašto? :?
Uz ovakvu prehranu čovjek bi mislio da bih trebala i češće biti na wc-u, a ne da me to tako začepi.
Jel stvar samo u nekoj privremenoj prilagodbi organizma na nov način prehrane ili nešto radim krivo?
I još nekaj, što me potpuno izbacilo s tračnica: jučer, u naletu teškog PMS-a pokleknem i za večeru pojedem špagete carbonaru. Jutros na vagi imam par dkg VIŠE nego onaj prvi dan dijete. :shock:
Kako mogu, za Boga miloga, sa jednim jedinim obrokom vratiti sve što sam skinula u 8 dana???????
Ja ću poludit......
I ja :oops: , ispekla sam 3 puta štrudle od nove godine :oops:Citiraj:
lelita prvotno napisa
Sad se sjećam da sam i ja imala taj problem u početku al se nesjećam kad se to regliralo.Citiraj:
BubaSanja prvotno napisa
Znam da me mama zezala, nešto u stilu eto ti tvoje zdrave prehrane.
:lol:
BubaSanja čitam već par puta i nikako da skontam, ali ako si izgubila 3 kg za 8 dana onda ti je to više voda.
ne bih te htjela obeshrabriti ali bolje da polako skidaš kile jer ćeš onda lakše i zadržati novu kilažu.
Tako da se ne sekiraš ako si se najela, trebaš baterije napuniti.
Nisam ja čak ni namjerno to tako rapidno skidala, ja sam se bila pripremila na neki tempo u stilu 1 kg u tjedan dana max. No valjda je organizam bio prepun od blagdanskih prehrambenih orgijanja pa je zato došlo do tako naglog gubitka tih prvih par kila kad sam prestala sa slatkim.
Mene više brine taj začep i zašto se to događa. :?
Al ok, ako veliš da se to događalo i tebi a početku, očito je onda samo stvar u prilagodbi.
Znači, samo trebam ustrajati, sa čim manje brljanja.
Inače, meni je posni sir baš jako fin i otkriće godine :mrgreen:
Pijes li dosta tekucine?
I jos, mozda si na vegi teza tih par dekagrama upravo zbog pmsa i zadrzavanja tekucine..
Opstipacija, gadna stvar..
postale smo u isti cas!! :P
Pijem vode cca 2l dnevno.
Moguće da je povećanje težine uzrokovano PMS-om, moje tijelo jaaaako voli zadržavati tekućinu u te dane :roll:
Ja sam se zezala da mi fali masnoće za transport tereta :lol: uglavnom vode..Citiraj:
BubaSanja prvotno napisa
a sir ja sam ga jela ko luda, još je ljeti bolje je možeš i povrća onog finog domaćeg nasjeckati i njam baš pred spavanje.
Sad mi nekako dosadilo ta prehrana i dimcek, nemogu ga smisliti.
Mada bih trebala još malo da probam stesati trbuh. Sad mi moji znaju reć jel jedem šta.
Sad kad sam omršavila pomišljaju da sam bolesna, njima sam bila fina debela... :mrgreen:
Monax, jel mi možeš malo napisati par primjera za doručak i večeru što si jela?
Meni malo nedostaje ideja već, odnosno, od doručka se nisam makla od zobene kaše, a za večeru još ajde nekako....
Ja jedem zadnji put u 19h. Sir i svježe povrće netom prije spavanja = dobar dan, žgaravice! :mrgreen:
orbitrek, 23 min!!
prvi puta u 09 godini.
jedva sam sebi dosla..kondicija, uff.
ajde monax i ja cekam menije..mozda vec i ja krenem..
Za doručak sam skoro uvijek jela sendvić s npr. dimcekom, sirom i list zelene salate, a zobene sam radije jela kao međuobrok ali možda 1-2 žlice na 1-2 dcl jogurta 0.9%
Meni su zobene više kao desert, nemogu se ja tog najesti.
Kuhana jaje bih pojela sam osjetila glad s malo začinsske soli.
A famozna pileća prsa, na naglo na maslinovom ulju ili izrezati na kockice i malo dinstati dodati luk, mrkva, integralna riža/tjestenina i šta imam od povrća tikvice, cvjetača, brokula, kelj...malo curry-a i to bih sebi spremila pa sam imala 2-3 obroka.
Salata tuna+tjestenina.
Oslić ili teletina laganu verziju.
Ja sam uglavnom kuhala pileća prsa i dodavala povrće, nekad gušće, nekad s više vode.
Najteži je početak...poslije se mozak navikne i kad vidi rezultate još je lakše.
:love:
A za večeru sir tvrdi, par maslina krastavac i nešto drugo.
ili posni sir.
a onda za promjenu tunu koju dobro ocijedim.
Ma sva ta ograničena hrana vrlo brzo dojadi na svi sreću ne traje vječno.
Ja volim voće i povrće ali od tog ne mogu živjeti, prvenstveno sam za meso i mliječne proizvode.
:oops: monax a kako se onda zove taj nacin ishrane?
Ja ga zovem zdravi :lol: a kako se zove nemam pojma.
Možda i nije zdrav, ali sam ga prilagodila sebi jer mi je teško da pratim pravila iz nekih dijeta.
Jer ja baš nisam disciplinirana :/
Dok nema grickalica, slatkiša, kolača mora biti zdravije.
Inače ne pijem sokove, tako da mi to nije bio problem.
Prestala sam pušiti kad sam prvi put ostala trudna, jedino kava ali to mi je nagrada i nedam je.
Po meni je bitno ne prežderavati se i ne izgadnjivati se.
avatar..ja kad se ustipnem imam vise slanine iliti speka..
danas nakon orbija, stalno si vrtim po glavi za sta da se odlucim..za un ili da si tako nesto odredim..a tu sam slaba..
ma izbudalit cu.
monax ajde vec jednom na fejs!!
Previše proteina.To se i meni dogodilo prije par godina kad sam ekperimentirala sa mršavljenjem.Ubaci integralne žitarice u glavne obroke,a smanji meso.Citiraj:
BubaSanja prvotno napisa
a možeš uzeti i omega 3 kapsule. znam da se preporučuju kod prehrane u zoni ba zbog zatvora.Citiraj:
sirius prvotno napisa
monax kaj brijes? :mrgreen:
jel te ufatilo, da ne recm inspirisalo? :P
ja cu ovaj cas na orbi na min.25 min. od nedjelje nisam..
komentari su bili veani a za sta nego za avatar..
:love:
Slabo se krećem, pa onda ne znam šta sama sa sobom da radim.Citiraj:
lelita prvotno napisa
Sve tražim neki prikladan kao što ima babyiris, ali kako ne vježbam onda ovako glumatam :mrgreen: avatar
Orbi sam preselila u kupatilo, nikako da zasučem rukave.
A počela sam i grickati,... :oops:
a ja jos nisam prestala..i nisam otisla na orbi..Lora se budu svakih 2 min pa sjedim kraj nje dok spava.Citiraj:
A počela sam i grickati,... Embarassed
s laptopom u krilu :)
I moj Makić kruži oko mene, danas nije imao proljev, ali svejedno nisam baš raspoložena za vježbanje.
I ostala sam nekako naduta još od menge. Nekako mi ružno na stomaku, il je do papanja.
Za večeras imam picu, opet ću se ugojiti.
izgazila sam orbija 25 minuta.
gladna ko vuk.
uspavljivat cu Loru do 11 pa cu bit luda od pjesme i nosanja i ziher cu nesto pojest.
Danas sam jakoo malo jela..jer necu da jedem bezveze..a opet , zeznem kad mi je najmanje potrebno.
odoh sad..
zamro nam topic, a?
javljam samo da sam od ujutro na unki i da je dosta bilo zahebancije.
orbi opet u drugom planu..sad cu nekako valjda zesce krenut.
di ste svi?
lelita x tvoj post ...ma nije mi se dalo quotat - ono na pocetku strane - od kilaze do povratka na posao i nedostatka volje/ambicije/cega li vec...
dobila sam orbi na poklon (koristeni), ali mi se cini da je zapeo na najtezem opterecenju (nema nikakve razlike bez obzira kak postavim onaj gumbic za opterecenje, uvijek isto) - 6min u komadu max i onda umirem...a mozda je i kondicija u pitanju? :oops: :? :mrgreen:
ova prehrana koju opisuje monax je najslicnija ZONI koja meni inace super odgovara, al u zadnje vrijeme (citaj 4g) nikako da se vratim nazad na to. 5 balansiranih obroka dnevno uz vjezbu i obavezni dodatak omege 3 i 2l vode naravno
ahhhh....evo idem probat opet vrtit taj orbi. mozda uspijem...
saska, probaj onako polako al sto duze mozes. memoj gledat ni brzinu mo vrijeme. probaj sa glzbom u usima. ,wni puuno znaci i lakse mi je tako.mala mi je u krilu pa lupa po tipkovnici. bjezim.
ja sam kenula sa un.
lelita sretno :*
zeza me mreža i neda mi se tipkati. Mreža mi je kao na modem zadnjih 15 dana.. :evil: neda mi se logirati . Nemogu ništa pošteno pročitati.
Bila bih zahvalna ako mi neko može preporučiti koje riblje ulje da kupim!
riblje ulje - TWINLAB jedna zlica ulja (ili gutljaj direkt iz flasice) i brzo onda ocijedjena 2 limuna - ispere okus, po montignacu dobro i protiv celulita... :mrgreen:
Zbog tog i hoću, ali mislim da košta bar 200 kn :shock: prilično je skupo, a opet ova druga su upitna.Citiraj:
saska7 prvotno napisa
115 knCitiraj:
monax prvotno napisa
ja sam čula da je dovoljan 1 limun :?
Twinlab ulje - i stvarno košta 115 kn. Ja sam recimo kupila sada u kapsulama (isto twinlabovo i cijena je ista) jer mi je lakše popiti kapsule.
Popijem 2 kom i zalijem ih čašom C vitamina (ili iscjeđenim limunom, ali dodam vode da mi ne napravi rupu na želudcu).
Krenula sam opet ovaj tjedan na vježbanje (nakon 2 mj pauze :oops: )
Vježbam najčešće ujutro jer mi je trener savjetovao da je za mršavljenje najbolje vježbati ujutro, ako možeš na tašte, eventualno c vitamin i omega 3.
Trenutno mi trening izgleda ovako:
kardio zagrijavanje / ja volim orbi - 10 d0 15 minuta cca 700 okretaja (level 2)
trbušnjaci na klupi 4 do 6 serija po 13 ponavljanja
leđa na spravi 4 do 6 serija po 15 ponavljanja
noge - kombinacija 3 sprave - 4 serije po 13 do 15 ponavljanja, bez odmora između
ponovno kardio za kraj - 10ak minuta
idući tjedan ću umjesto fokusa na noge - bacit fokus na ruke i leđa
tjedan iza toga kombinacija noge, ruke, leđa uz kardio na početku i na kraju
tjedan iza toga me očekuje novi program, ali to još ne znam pa ću vam pisati kad do toga dođe.
Psjećam se super. Jedino što mene zapravo jako muči je glad. Nenormalno mogu pojesti. I na tome trebam poraditi. Mislim da će mi najbolje biti nešto kao što je Monax učinila, a i na tragu je Montija.
Mooooram se riješiti slatkog, a onda i stane potrebe za klopanjem sendviča, isl.
Malo je nezgodno što još dojim pa mi se ta glad javlja i zbog toga, ali uspjet ću.
Trenutno sam na 71 kg, u zadnjih 8 mjeseci skinula sam 18 kg a do ljeta bih trebala još 10 kg. Valjda budem :mrgreen:
meni su trebala 2 limuna jer mi 1 nije isprao okus :)
115 kn je ok cijena, mislila sam da je duplo više.
Smo limun, već se mrštim. Ali kako god bilo probat ću.
Tiwi i meni je problem bio slatko i sad je, ali tu u priču upada tamna čokolada s bar 70% kakaa.
a za 18 kg :naklon:
Ja sam glad rješavala s listom dimceka i bjelanjak kuhani.
jučer sam prepješačila 35 min do posla :D
danas je preružno vrime, pa ništa
uskoro mi stiže orbitrek :D
bio je cca 2520kn pa -25% na 1890 , tad sam ga odlučila uzeti, a kad smo došli kupiti dobili smo još -15% pa je ispao negdje oko 1500kn :mrgreen:
http://www.njuskalo.hr/oglas271172
E super za pješačenje,.. a orbitrek zar ti nisi ljetos kupila ili sam pobrkala nešto.Citiraj:
MGrubi prvotno napisa