Mejra se zadnje vrijeme tuzi na bol u nogama. I tako ju neku noc masiram. Poslije nekog vremena ona opet zajauka: Oj mama, opet me bole, sigurno vriste unutra jer hoce da ih jos masiras!' :roll:
Printable View
Mejra se zadnje vrijeme tuzi na bol u nogama. I tako ju neku noc masiram. Poslije nekog vremena ona opet zajauka: Oj mama, opet me bole, sigurno vriste unutra jer hoce da ih jos masiras!' :roll:
Ja u sobi prematam M. S. u WCu kaka, čujem kako viče:
mamaaaaa!
Ja: ne mogu sad doći, šta ti treba?
On: šta je ovo?
Ja (nemam pojma o čemu govori): a šta to?
On: ma ovo! mogu uzet?
Ja (mislim si, ma nema tamo niš strašno): ma možeš, donesi mi ovamo da vidim.
On: a šta je ovo?
Ja: pa ne znam šta si našao, donesi mi
(Nakon nekog vremena čudne tišine, već si mislim šta bi moglo bit, kad eto njega sav presretan dolazi): vidi me mama, vidi šta ja imam!!! Vidi vidi
I dolazi, u svkom uhu po jedan tampon....
:lol:
Vriiiiiišt! :lol:
A jel ih objesio za špagice ili gurnuo u uha ko čepiće za spavanje? :lol:
Da... moja mama je doslovce plakala na telefonu kad sam joj pričala :mrgreen:
Stavio ih je u uho (srećom su bili mini). Još mi kasnije veli da će ih zadržati i staviti opet kad tata bude hrkao :mrgreen:
A odgovor na njegovo pitanje, da što to je, ipak nisam znala reć...
danas idemo Luka i ja na njegovu tekmu .
.. sav važan stoji i čekamo lift ... pa kaže ...
ah jedva čekam da više počnem igrati u reprezentaciji
... ali prvo moram biti tata jelda ?
ja :shock:
ili mogu biti samo brat :lol:
Pozajmljuju pumpu za bicikl od komšije. Krene Matija da vrati a ja dovikujem za njim: ''Reci hvala čika Voji!''
Vraća se on a ja ga vratim: ''Vrati se i reci hvala čika Voji. Nije pristojno ne zahvaliti se''
Odlazi Matija i ćuti. Ja sa terase: ''I šta se kaže?''. Komšija uleće:''Hvala?'' a Matija će: ''Vidiš da zna šta sam trebao da mu kažem :evil: . bezveze se vraćam :evil: ''
Ja: Jel to tebi Luka počeo nosić curiti? Joooj, pa tek je Filip ozdravio, a već si i ti bolestan? Dosta mi je više tih bolesti!
Karlo: A meni je dosta te tatine smrdljive prdnjave! Dosta mi je svega!
mi :lol: , a tata :oops:
:lol: Bundevica, pa kod vas je stalno veselo :mrgreen: Svako malo se javljaju vasi biseri. Odlični ste mi! I.... znam kako je Karlu :lol:
A jučer ja pitam moju malu: Jesi to ti prducnula? A ona meni: Jesam, ali tiho sam. :mrgreen:Citiraj:
bundevica prvotno napisa
Ipak je ona djevojčica. :love:Citiraj:
Dijana prvotno napisa
Kad smo već na temi :mrgreen: plinova, vjetrova i sl., učim ih kad dođu gosti da je lijepo pristojno izići u hodnik ili kupaonicu pa pustiti goluba. Došli gosti...
Karlo: Ja sad lijepo idem pristojno pustiti goluba u hodnik!
:mrgreen:
Živio Karlo! Karlo je mrak :-))
ajme, kako je super svratit ovdje nakon tjedan dana odsustva, cerekam se već 15ak minuta u komadu :D
Mi imamo jedan više situacijski. Uglavnom, Fiona je trenutno u fazi da dodjeljuje uloge svemu s čime se igra ili dođe u susret. Npr. čekamo autobus i na asfaltu su kamenčići - ona odmah kaže "ovaj veliki kamen je tata, ovaj manji kamen je mama, a dva mala kamena smo Flora i ja", to isto radi s papirićima, komadima plastelina, doslovce sa svim. Kad dodijeli uloge, kreću dijalozi.
Uglavnom. :mrgreen:
Prekjučer sjedi na zahodu, kaka i odjednom kaže: "Ovaj veeeeliki drek, ovaj koji je prvi izašao, to je tata. Ovaj drugi, koji je izašao poslije, to je mama. Mali drekeci koje sam zadnje pokakala smo Flora, ja i moja prijateljica xxx iz vrtića*".
Bili smo na podu od smijeha. :lol:
* Ovo "iz vrtića" je dodala zato jer imamo prijateljicu istog imena koja nije iz vrtića, pa je valjda htjela biti precizna. :mrgreen:
Sanja :lol: :lol: :lol:
To i moja radi s daljinskima- posloži mamu, tatu, djevojčicu, seku, baku...
:lol:Citiraj:
Anci prvotno napisa
Andrej tako slaže štapove koje pobere u šumi na izletu - tata, mama, dijete, dvije bake, deda i ujak. To su njegove "stonoge" (ne znam zašto baš stonoge). Uvijek ih mora biti 7. I sve ih moramo dovući doma (pa ih ja nakon nekoliko dana diskretno bacam :oops: )
Juče su imali čas anatomije u vrtiću
B: Šta mi je ovde?
Ja: Glava.
B: Ne, unutra?
Ja: Mozak.
B: Tako je! Ovde su mi creva. Pre njih je valjda želudac. A ovde mi je srce - kuca non-stop.
Ja: Bravo! Sve ste to naučili danas?
B: Aha! I o bebama smo učili.
Ja: Šta o bebama?
B: Pa to kako se rađaju.
Ja: Super!
B: Jeli, mama, a bebe rađaju samo mame?
Ja: Da.
B: Odlično!
Jedna muka manje za mušku populaciju. Zamislite: brijanje, pa fudbal, pa rvanje sa daljinskim, pa žena...još im fali i bebe da rađaju :lol:
Svratili smo u dečiju biblioteku da vratimo knjige i da se raspitamo kad kreće sa radom Čitalištance (opuštena varijanta, bojenje, seckanje, timski rad, čitanje priča, slušanje muzike, sve to dva puta sedmično po sat vremena for free). Tamo smo zatekli prijateljicu sa njenih troje klinaca. Pošto ih je, jelte, bilo petoro, teta im je dala bojanke i bojice pa su improvizovali svoje Čitalištance.
Objašnjavam im ja kako ćemo, kad to krene sa radom, dolaziti svaki put, kako će oni bojiti i crtati a teta J. i mama će prekoputa u slastici piti kafu.
M: A ko će nas da čuva?
Ja: Pa teta Jelena. Ona ovde radi.
M: A ti?
Ja: Ja ću popiti kafu i malo razgovarati sa tetom J dok vi ne završite
M: Ma brzo ti ja bojim. A i ti bi mogla malo da smanjiš sa tom kafom, zaboleće te stomak :/
ami nekako nije vazno pitati, a i zapamtiti, kako se zovu djeca/odrasli s kojima je SVAKI DAN u kontaktu. nama to bas i nije jasno i stalno je pitamo kako se zovu djeca s kojom ide u vrtic, casne koje ih cuvaju....i dosla je prije nekih mjesec dana jedna nova casna. relativno cesto je pitamo da li zna kako se zove, a ona stalno da nije pitala. govori joj mm prije par dana da lijepo ode kod nje da joj ruku i kaze: "ja sam amelie, a kako se vi zovete?"
i danas za ruckom opet mi da li je pitala casnu kako se zove, a ona nama 8) "jesam,ali nije mi rekla nista jer ili nema ime ili ga je zaboravila" :?
Tina sjedi na WC-u, a mm čuči pred njom i nešto joj priča, ali malo-malo pita "Jesi li gotova?" A ona će:
"Odi u sobu i malo se uljepšaj!" :lol:
Čitali knjigu Neraspoloženi Zec (WTP kolekcija, Zec je bio ljut jer mu je vrt bio zapušten, bla bla).
M: Zec je nepoloženi jer mu je mrkva raštećena. (neraspoložen, oštećena, ostalo štima :mrgreen: )
1. Katja mora na wc: "Mama, kakat ću k'o zmaj. Idi van, da ti zmaj ne smrdi!"
2. Idemo u vrtić, pokraj nas prolazi jedan dječak s mamom. "Mama, on nije iz naše grupe."
Ja: "Nego iz koje?"
K: "Iz svoje."
(kakvo pitanje :oops: - takav odgovor)
I ja tako ponekad briljiram sa pitanjima :lol:Citiraj:
Mishkica prvotno napisa
Vozimo se mi autom i moj sincic odjednom pita:
- mama, jesi ti penzioner?
-ja kazem, nisam, a on:
-o fino, znaci ti imas suske.
:lol:
:lol: klinci su vam fenomenalni
Filip: Daj mama, da ti napravim tu frizuru.
I uzeo on kopču, podigao mi kosu, zakopčao i po licu mu vidim da je zadovoljan svojim radom.
Filip: Evo, uspio sam! Kako si sada lijepa mama. Ko cura! :heart: :love:
Jutros...
Karlo: Znaš mama, Dunja mi više nije cura.
Ja: Kako nije? A tko onda je?
Karlo: Sada mi je Korana cura! 8)
Ja: Pa koliko ti to često mijenjaš cure?
Karlo: Pa, svaki dan, ko gaće!
:mrgreen:
evo i nas
P je u nekoj fazi deranja kad nije po njenom (dugo traje ta faza 8) ) i naravno sve "mama će"..i neki dan se vozimo u autu, MM više dosta tog "mama će zavezati tenisice, mama će ovo/ono" i krene on obajšnjavati
MM: "Petra, kao 1. i tata zna zavezati tenisice, ne mora sve uvijek mama, mama vozi, itd...a kao 2. prestani se derati"
a P ko iz topa: "a kao 3?"
ili, sjedi na WC-u i pokušava vidjeti unutrašnjost pipice i pita me
P:"mama, šta je ovo unutra?"
ja: "hm, to je mala pipica u pipici" :/
P: "a ima li tata malog pišulinca u pišulincu?"
i naravno, nezaobilazno kako se rodila
P: jesam se ja rodila u ZG?
ja: jesi
P: a jesam bila u škembi?
ja: da
P: a kako sam ušla unutra, je l kroz usta?
ja: ne, ušla si kroz pipicu
P: :shock: ušla sam kroz pipicu, kroz pišalinu?! a kako sam izašla
ja: (sva sretna jer nema puno obajšnjavanja) pokažem ožiljak od carskog :mrgreen:
Doveo ih tata iz vrtića i Boris se pravo zaleti u kupatilo. Stojim ja pored njega i čekam. Usput ga pitam šta su radili danas u vrtiću a on će: ''Joj, pusti me da kakim a posle me smaraj :roll: ''
Crta Matija sinoć
- Mama, vidi krokodil!
- Supet je! A šta mu je ovo?
- Pa peraja. Za plivanje :roll:
- Pa nemaju krokodili peraja
- Pa sad nemaju ali ja ću napraviti da imaju kad porastem
(mali naginje genetskom inžinjeringu :roll: )
Čitamo Ježevu kućicu pred spavanje. Na svako ''hoću da vidim ježa budalu' opšte sablažnjivanje. Smeštam ih u krevete, pokrivam a Boris će: ''Sutra bi mogla da nam čitaš neku pametniju knjigu a ne ovakvu iz koje učimo nevaspitane reči :roll: ''
Baka:Iiiiii, koliko ima djece tamo u vrtiću?
D: 114!
Baka: Uuuuuuu, to je puno, a di svi stanu?!
D: U red, bako, svi u red!
Nina ima upalu trečeg krajnika pa neidemo u vrtić....Dans sretnemo jednu kolegicu od moje mame, sa posla i žena ju pita- Nina, srce a zašto ti neideš u vrtić?.... A ona njoj, mrtva hladna- pa NAPALJEN mi je treči krajnik....
Vrišt :lol:Citiraj:
ninolina32 prvotno napisa
Leoni je ovog ljeta proradio crv u guzi i stalno bi spavala po tuđim krevetima :mrgreen:
Tako da je opet skoro cijeli tjedan kod bake, ali mi je danas rekla prek telefona:
- Mamice, meni je tebe jako žao!
- Zašto, zlato?
- Pa, ja sam već taaaaaako dugo kod bake, da ti sigurno strašno falim! Kad ćeš doći po mene? 8)
Nek me vrag nosi ako pred tim djetetom nije diplomatska/trgovačka/neka slična karijera u kojoj se prodaju muda pod bubrege, jer tako često svoje želje zna fino umotati i prodati mi ih pod moje :lol:
:lol: :lol:Citiraj:
kloklo prvotno napisa
Letim po kuci cistim, kad Mejra dosla zamnom u veseraj. Donijela neke slicice i veli mi; Mama super si odradila i zasluzujes dvije slicice jer mi je soba sada pospremljena... :roll:
Teta u vrtiću me obavještava da AA ima tendenciju odlutati od grupe dok su u dvorištu pa da mu i ja malo skrenem pažnju na to. U tramvaju započnemo priču i objasnim da treba uvijek biti dovoljno blizu da vidi tete, a ne da bezbrižno odšeta. Njegov odgovor: "Ali ja sam ti jednostavno takav. Ja sam ti takva kornjačica!"
kloklo prvotno napisa
Srce malo!
Tepam AA-u sa 2,5 mađarske riječi koje sam pokupila od njega i MM-a. On me ozbiljno pogleda i veli: "Nemoj tako govoriti. Ti nisi Mađarac."
Dakle, jučer pred spavanje smo pročitali slikovnicu, ja gasim svjetlo, poljubim svoju ribicu i kažem onako pravo majčinski :mrgreen: : Laku noć i lijepo spavaj, anđele moj.
A moje milo dijete meni: I ti isto, kravo moja. :tele: I zaceni se od smijeha.
Kristina :lol: :lol:
U zadnje vrijeme malo češće opominjem oboje djece zbog ružnih riječi.
U naletu naguravanja između njih dvoje veli on njoj: "Daj, prestani već jednom, stvarno si __________ (kontrolira se :roll: ) - nisi zdrava!"
A ona dođe do mene i pita me: "Mama, a šta on misli, šta je meni kad nisam zdrava?" :mrgreen:
"Mama,jesi ti bila u blizini kad sam se ja rodio?"
Jučer AA i ja idemo u vrtić i neki tip navalio na njega:
Tip: Mali, di ćeš ti ovako rano?
AA: U vrtić.
Tip: A jel' imaš kakvog komada u vrtiću?
AA: :unsure:
Tip: No, jel'imaš kakvu ženskicu?
AA: :unsure:
Ja u pozadini: On vam ne razumije o čemu pričate.
Tip se ne da zbuniti: Ma mislim, jel' imaš neku mačku u vrtiću?
AA: Imam jednu doma. Ali je ta zapravo plišana. :lol:
Prije spavanja je tražio jednu sočnu pusu jer je jeo puno voća pa je i on sočan. A zatim je izjavio da se sočno voće zapravo zove soče.
mommy_plesačica prvotno napisa
Jučer hranim Svena,počeo je jesti čokolino, keksolino i sl. Seka Sara pita šta to braco jede. Ja joj kažem da medolino. Ona malo šuti i za par minuta kaže: znam da je čokolino od čokolade i to je jako fino, keksolino je od keksa a od čega je medolino? šta su ubili medu i samljeli ga unutra? fuj,kako to braco može jesti,medu... popišali smo se od smijeha i objasnili joj da je medolino od meda a ne od mede. :lol: