Frćka prvotno napisa
Zadnje četri godine svake godine, svakog dana, svakog sata, svake minute, svake sekunde, želim bebu...želim je pogotovo za rođendan, nekad i u šali naglas, za poklon, jedini koji zapravo želim cijelu godinu, zadnjih godina, sa svakim svojim dahom...Igram se s nekim brojkama, vjerujem u neku računicu, stalno zamišljam božićnu bebu...Ovo je treća godina zaredom da se u mojoj familiji, za moj rođendan, moja želja, ostvarila nekom drugom, jednoj od mojih sestara...Naravno da sam sretna, ali šta mene neko sprda? Šta će sve bebe u mojoj familiji biti božićne, biti začete i rođene kada sam ja to htjela za nas dvoje, za našu bebu... Šta svaki put za moj rođendan, moja želja...Šta nisam dovoljno jasna pa moja želja se ne ostvaruje nama...nemojte zamjerit, ali imam potrebu, baš ovdje, ostaviti pisani trag moje želje, pa ću i napisati, neka bude jasnije, jer nikako da mi se želja ostvari... Želim od sveg srca, koje jedva održavam u komadu, ja želim bebu, moju i mog muža, zajedničku, našu, želim je nositi u svom trbuhu, roditi zdravu, sretnu i veselu, dati joj svu ljubav našu, maziti, paziti, voljeti cijeli naš život...Nadam se da sam ovaj put bila jasna, dovoljno jasna da je ovo naša želja, mene i mog muža, da mi imamo našu zajedničku bebu! Nije više važno kada će doći, samo da dođe jer je željno iščekujemo i želimo više od ičega...