da, možda je moje iskustvo bilo pre kratko. A kad sam zatrudnila prvi UZV je obavio dr. Vlašić, tako da je ni tu nisam susrela.
Tini, sada se ne obaziri i uživaj u svojoj trudnoći i radosnom isčekivanju :)
Printable View
da, možda je moje iskustvo bilo pre kratko. A kad sam zatrudnila prvi UZV je obavio dr. Vlašić, tako da je ni tu nisam susrela.
Tini, sada se ne obaziri i uživaj u svojoj trudnoći i radosnom isčekivanju :)
I meni je dr.Vlašić napravio UZV u 5tj. jer je ona bila na go, ali ja sm htijela biti fer i javiti joj se osobno pa čak i zahvaliti, a na kraju mi je bilo žao jer mi taj stres nije trebao.
[QUOTE=thinkpink;1837327]Hvala ti puno!!I ja se nadam da će uskoro sve krenut na bolje!Citiraj:
jako mi je tužna tvoja priča, ne mogu niti zamisliti koji krah emocija od tolike radosti do tolike žalosti....želim i tebi i tvom dragom svu hrabrost ovoga svijeta u svemu što vas čeka.... i da se vaša golema tuga što prije pretvori u plimu sreće!!!!!!!
Opet imam pitanje, dosadna ja :)
Kad sam išla u prvi postupak (i jedini za sada) svi nalazi i svi papiri su mi ostali kod njih, pa me zanima da li oni to čuvaju i da li će im bit svi ti nalazi dovoljni s obzirom da su iz 8. mjeseca 2010. kad sam bila u postupku ili ću morat sve ispočetka?
Bebica_2, moji nalazi su iz 5 i 6 mjeseca 2010, na IVF smo prvi puta bili u 9 mj, sada sam promjenila i dr koji nije tražio ništa da ponovim. On ima sve u kartonu. Sada sam u postupku. Sretno
ovo je STRAŠNO!!!!!!!!!!!!!! nemogu čak ni komentirati...
da li znate kakve ultz imaju na KBC, poliklinici? ono, novije (trodimenzionalne) ili prastare, kakav ima moja gin, pa umjesto bebe vidim guštera!
gin me želi poslati s uputnicom na pregled u KBC u 15tj da se utvrdi kako beba napreduje (jer sam odbila amnio, a kao stara trudnica, 38g., nisam za druge pretrage) a ja bih najradije u Medico, osim ako se bolnica nije ponovila!
zna netko?
Ajme tini stvarno žalosno da poslije toliko godina nije razvila neki odnos sa tobom kao osobom pa da se barem malo ne razveseli
Tini jako mi je žao što je profesorica tako reagirala :-( pročitala sam i rasplakala se :-(
Ja sam isto kod nje već godinu dana i ja bi isto da ostanem trudna letila od dragosti knjoj da joj se zahvalim i sve ... i sad sam se zamislila u tvojoj situaciji i stvarno mi je teško palo. Al nemoj se stime zamarati sve će bit ok i tvoja bebica je zdrava bebica!! Pusti bilo koga što kaže!! Svaka čast svima njima al mi i naše bebice smo si najbitnije ;-) Nemoj se brinuti ni žalostiti jer će bit sve u redu i sa tobom i sa bebicom!! Pusa od mene :-*
Cure hvala na podršci !
Kada čovjek dođe do svog cilja postane ti sve ostalo nebitno...još samo da mm i ja zagrlimo svoju Martu koja treba doći za koji tjedan :zaljubljen:
Vojvođanka ja sam vodila trudnoću kod dr.V dok nije otišao u mirovinu i bila sam na par pregleda na poliklinici, uzv im je običan i nije baš najnoviji ali bitan je onaj koji radi taj uzv. U bolnici imaju 3d uzv ali na patologiji trudnoće u ambulanti sada ja neznam kako se tamo dođe na pregled redovnim putem, ja sam bila u dežurstvu kod dr.V i bila sam nedavno kao hitnoća jer sam imala neko krvarenje.
Svim curama u postupcima želim što prije pozitivne bete~~~~~~~~~~~:heart:
Evo ja vas sve pozivam da na linku u mom potpisu preuzmu prosvjedni avatar. To je način da i ovako virtualno iskažemo nezadovoljstvo postojećim zakonom. Ne možemo svi izaći na ulice, no možemo ovom malom gestom pokazati da nam je stalo...
P.s. U albumu imate i predloške postera - transparenata - za one koji se odluče prošetati ;-)
Curke stigla moja M...sad odobrojavam 20 dana do bockanja, u ovom pokušaju smo u dugom protokolu. Sad me muči pitanje - da li će mi M normalno doći iako sam na Decapeptilu? I da li se bockam Decapeptilom i za vrijeme M? Boli li M pod stimulacijom? Puno pitanja...
ja sam bila u dugom protokolu s decapeptylom i bockala sam se njime citavo vrijeme od 20-og dana do kraja stimulacije ( i za vrijeme mjececnice) Nije me nista bolilo za vrijeme m., opcenito cijela stimulacija mi je prosla glatko i bez nekih ekstra (ne) raspolozenja ili fizickih neugodnosti, ali zato sada ciklus nakon stimuliranog mi je ocajan:( Plac, nesanica, depresija, kao da sam citavo vrijeme u pms-u:(
Drage moje, vrijeme je za kavicu :mrgreen:
http://forum.roda.hr/threads/64002-R...57#post1839657
Lilly, Skandi, Dorina hvala na odgovorima :* još sam malo prosurfala i mislim da će mi JS biti kvalitetnije u ovom pokušaju. U prošlom postupku sam imala 12 JS, od kojih 2 s gen.greškom, 7 nezrelih i 3 oplođene (dvije se bile razvile u 8stanične embrije) nismo imali ništa za smrznuti, pa sad krećem iznova u puni stimulirani.
U dugom sam postupku, milsim da bi slijedeći vikend trebala ići na punkciju. Kad sam prošli put bila u postupku nakon punkcije i tranfera sam išla raditi. Da li vi ostajete kod kuće ili idete raditi? Kakva je Vaša preporuka?
maza ovisi šta radiš... ja se najbolje osjećam u miru svoje sobe, nakon punkcije me sve bolilo, bila sam ošamućena od anestezije i zaista nesposobna za rad. Nakon transfera sam isto otišla doma, povukla se u sobu i pokušala poželit dobrodošlicu malim mrvama. Mislim da mi je to vrijeme bilo potrebno da bih emotivno proživjela to što se događa, na poslu bih bila izludila...
Sad u novom postupku planiram bit doma od punkcije do 3 dana nakon transfera. Nakon toga planiram radit pola radnog vremena. Meni osobno treba vremena za mene (povlačenje u sebe, meditacija, mir) ali ne po cijele dane, jer onda izludim. Svatko bi trebao poštovati svoj feeling o svome tijelu i svojim osjećajima...
i mene je nakon punkcije sve bolilo ali sam je radila u subotu, pa sam cjelu nedjelju odležala i onda sa u ponjeljak bila nekako recimo bolja ali ne i prava. NIsam se mogla ispraviti, bila sa pogrbljena kao "starica", i onda je to prošlo. Ne radim fizički naporan posao ali psihički svaki ubija, pogotovo u uvoj situaciji. Zato nisam ni sama pametna.
i za to dobiješ normalno bolovanje kod svoje dr opće prakse, to je neki 3-4 tjedna
Sumskovoce mislim na tebe i da ovaj postupak bude dobitni !! :zaljubljen:
Mravak draga moja trudnice...da samo znaš koliko te se puta sjetim :heart: Nadam se da će mi bit Bingo iz 2. stimuliranog, kao tebi. Šaljem ti ogromnu pusu :*
http://forum.roda.hr/threads/images/icons/icon1.png Popis ljudi za medije - važno!
Dragi naši forumaši i forumašice!
Trebamo vašu pomoć. Kako bismo se i dalje mogli boriti protiv nepravde koja nam je nanešena ovim zakonom, ali i kako bismo mogli educirati javnost o neplodnosti, ukazivati na probleme s kojima se susrećemo - moramo snaći snage i izaći u medije.
Kako se takav angažman obično u kratkom vremenskom periodu, često je teško naći nekoga tko bi bio voljan reći par riječi o svom mpo stažu.
ZATO: Molim sve vas koji ste u mogućnosti i želite na bilo koji način progovoriti o tome da mi pošaljete svoje podatke na pp.
Nije bitno koliko imate godina, postupaka iza sebe, nije bitna ni dijagnoza ni vrsta postupka, jeste li uspjeli ili ne - bitna je samo dobra volja!
Možete naglasiti da u obzir dolaze samo anonimne izjave, novinski članci ili ste spremni izaći pred kamere i snimiti prilog ili čak doći u live emisiju.
Napravit ćemo popis ljudi za medije - samo tako ćemo moći na vrijeme reagirati na upite novinara.
Svaki vaš glas nam je iznimno važan
Beskrajno vam hvala za odaziv!
dobro jutro evo jedna fina:coffee:
Kako smo utihle nakon ove kafe :lol:
dorina199 moderatorica će nas po prstima, tu nebismo smjele kafenisat i chatat, već onako informativno raspravljati o poliklinici, postupcima i sličnim temama... pa da znaš zašto je tajac nastao. Kafe se pije na odbrojavanju :lol:
maza šta si odlučila, ideš radit ili ne?
Liliofthe Valley šta ima kod tebe? Planovi za pingviniće? Kako nam je Dani82 uspjela s pingvinićima ulila mi je puno nade u ovu eksperimentalnu metodu... Svaka čast Dani!
šumskovoće, neznam ni sama, mislim da bi mi mogla biti punkcija u subotu pa onda ima dva dana za mirovati i oporaviti se od bockanja. Ako bude ok , ostala bi onda doma nakon transfera 5 dana.
E to je i moj plan, 5 dana nakon transfera obavezno doma. Od :heart: ti ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za super bezbolnu punkciju i super JS, pa genijalan tulum u labu!!!!!!!!
Bebica_2,procitala sam tvoju pricu,jako mi je zao sta ti se desilo!!!!Ali ti se divim sto neodustajes a odmah nastavljas,neznam dali bi ja mogla(vjerovatno nisam tako jaka).
Zelim ti sve najbolje!!!!
ako mi je punkcija u subotu, transfer će biti u sredini tjedna tako da ću ostati cca tjedan i pol. Mislim da će to biti ok. Hvala ti na željama, možda promjena doktora urodi plodom.
maza975 puno srece!!!!!!!!!!!!!!!!!ja sam bila uvijek kuci 21dan,tako mi je moja dr.rekla a volim da se opustim,jer imam naporan posao.jos jednom puno srece!!!!!!!!!!
Hvala ti!
Teško je, istina, al želja za bebicom je ipak veća, samo me strah kako ću izdržat slijedeću trudnoću jer mislim da ću umirat od straha!
prikovat ću se za krevet od prvog dana, iako mi ni to ništa ne garantira!
Ja bi najrađe sad odmah išla u postupak al morat ću pričekat barme 8-9. mjesec...uff!
i ja čekam punkciju ali u nedjelju nadam se znat ću točno sutra. Da li zna netko koliko se ostaje poslje punkcije s anestezijom u bolnici?
dorina ma ne moraš se ispričavati...bilo mi je smiješno kako je nastao tajac, pa sam napisala post. Znale smo začatat tu na KBC Ri pdf-u,pa dobit po prstima..a da samo znaš kako sam se bunila kad nas je moderatorica opomenula :lol: Super za punkciju, pogotovo pod anestezijom, i ja imala tako. Ostala sam neka 2 sata nakon u bolnici, ali ne zato jer sam morala (kažu ti nekih sat vremena da odležiš) nego zato jer se meni ležalo, a i društvo je bilo dobro ;) Psihički se spremi da će ti prvo mokrenje nakon punkcije istjerat suze na oči... od cijelog postupka, meni je to prvo mokrenje nakon punkcije bilo najbolnije. I da, sigurno su ti rekli da dođeš natašte.
Prvi put ciujem za to bolno mokrenje nakon punkcije.....i ja sam imala punkciju u anseteziji (odlezi se jedan sat) i jako me je boljelo nakon (ali ne i mokrenje)pa preporucam da si u torbi imate voltaren i odmah popijete nakon postupka. Doduse ja sam se nacitala prica kako zene odmah nakon punkcije idu simo i tamo i rade ovo i ono pa sam se ja odmah sljedece jutro isla pentrati po sumi, nekih 6 kilometara i bilo sve super ali kad sam dosla doma i ohladila se sve zvijezde sam vidjela, morala sam izostati s posla sljedeca dva dana a inace ne bi bilo potrebno!
Sumskovoce, idem po pingvinke da, smao kada??? Ja inace svaki ciklus mjerim temp. pratim sluz i radim LH testove i ovaj mjesec nakon stimuliranog mi je sve zmuckanu, temepratura raste i pada ko sasava, sluz dodje pa ode pa se opet vrati, lh testovi isto lude....bit ce mi tijelo pokusava ovulirati ali ne uspjeva tako da mislim da ce i mjesecnica kasnit jako ovog puta, prokletnica, kad ne treba onda se nacrta a kad ju cekas onda nista!!!
Po mojoj racunici transfer ce ako budemo imali srece s odmrzavanjem i oplodnjom biti negdje oko 10-og travnja.......
Ma sutra radim i hcg test ujutro, pa kud puklo, nis mi vise nije jasno, gadni su ovi poststimulacijski ciklusi, a da ne kazm kako sam psiholoski ubijena, koma koma koma:(
LilyoftheV. oprosti al baš sam se nasmijala ti drugi dan nakon punkcija krenula na planinarenje? Mislim da ne treba s ničim pretjerivati i slušajte svoje tijelo ako boli radije odmarajte nego se isforsirati pa da bude svega, još si dan prije bila pod anestezijom, a joj...