Ja sam u 23+ tt dobila 5 kg... Za sad sam zadovoljna, samo se nadam da pred kraj neće podivljat te kile :)
Printable View
Ja sam u 23+ tt dobila 5 kg... Za sad sam zadovoljna, samo se nadam da pred kraj neće podivljat te kile :)
Mojca mene je moja dr poslala radit OGTT sada, ali mislim da to kod nje ide rutinski jer nema neke indikacije za to.
ja sam radila ogtt mislim u 28.tt, vjerujem da me je poslao zbog velikih beba. nalaz je bio uredan
i mene je moja upozorila da ćemo raditi ogtt na sl pregledu
evo me u 26+1tt i sa + 8kg viška, oni koji me znaju kažu da se ne vidi "odotraga" :) moš' mislit!
a što se tiče piškenja.......eeeeee pa idem prije spavanja tj. u ponoć, u 03h, i onda oko 05h kad i prestaje spavanje i tako od početka trudnoće (ovo dizanje za WC) ovo NEspavanje me drži zadnjih par dana i nadam se da će me proći jer mi je prerano da već sada krenem bauljati po stanu :)
inače pratim ritam bebe, prije ponoći se raspleše i onda oko 06h ujutro, ako tako nastavi i kad se rodi na konju sam! imati ću 5h sna :)
pinky sve najbolje ti želim i ako možeš nekako nas izvještavaj kako napreduju trudničko-bolnički dani i kako je prošao porod
o blago vam se sa tako malo noćnog piškenja.
ja doslovno ustajem svako sat vremena do 5 sati, onda mi zna preskočiti do 7 ili 8
aneri, ti u petak, ja tjedan dana iza tebe...
zadnjih mjesec dana sam toliko gladna non stop da stvarno ne znam kako ću preživiti bolnicu od gladi. strava. morat ću dobre zalihe grickalica stvoriti...
nadam se da ću u rodilištu imati net, bar se hvale s tim..
S jedne strane mi je frka što idem u bolnicu, nekako mi sve to prebrzo prošlo, a s druge strane mi drago jer ću bar biti na miru što se tiče svih trudničkih paranoja; šta mi je sad ovo.....itd., mm mi je rekao da mu se čini da ja nekad mislim da je on ginekolog kakva mu pitanja postavljam:lol:
aneri TM ginekolog :lol: hahahahaha i mome je tako ponekad...
Cure baš ste umjerene s tim kilama, ja sam na zadnjem pregledu kod ginice pričala s trudnicama pred kraj T i jedna mi kaže da je dobila 25 kg, a druga 30 kg :o
A moja ginica meni predviđa 15-20 kg zbog blizančeka....a ja kepec od 160 cm, krenula u postupak sa 62, sada sam već na 65 kg :( hjuuuuuuu...kako ću se samo gegati, da mi je znati...
uf sumsko gegam se i ja sa svojih 180, gegat ćeš se ko pingvinčić.
ma samo ti jedi kako ti tijelo pita, to je to.
vidit ćeš kad ti se u 8. mjesecu otvori apetit... ajme.
Ja sam na 56 kg u 14 tjednu - 1.6 kg dobila od 10. do 14. tjedna sto me iznenadilo jer nisam uopce jela vise nego inace :( a sto se odlazala na piskenje tice tu sam ko Sumskica svako dvi/tri ure :)
Recite vi meni da li je koja radila kakav ultrazvuk izmedju 18 i 24 tjedna, mene moja dr. salje na to u petrovu a neznam za
sta to sluzi ???
to ti je anomaly scan
između 20. - 24. tjedna i "3D anomaly scan" - 3D ultrazvučni pregled pri kojem se detaljno prati fetalna anatomija i otkrivaju eventualne strukturne abnormalnosti fetusa.
budući da nas sa duplićima ne šalju ni na amnio ni na kombinirani, imamo detaljniji anomaly scan. u principu ti detaljno pregleda sve organe da vidi je li sve ok.
evo ti koristan link sa tabelom kad se šta pregledava
http://www.poliklinika-harni.hr/teme..._pretrage1.asp
Hvala curke :zaljubljen:
aneri u koju ti ides bonicu? ne znam uopce dal si iz zg...
i ja idem u hospital za 2 tjedna pa do kraja,a dobro...
za sad se ne mogu zaliti na nista,dobila sam 9 kg a sad smo 30+5 i necete vjerovat al ja uopce ne idem po noci piskiti,prelijepo mo spavat pa valjda zato..
Meni jos nitko ije potegao pitanje carskog tako da nemam pojma sta namjeravaju samnom a mene strah pitat
skuzila sam po nicku da nisi iz zg:oops:Citiraj:
ne znam uopce dal si iz zg...
Ja sam ti s istočne strane lijepe naše.
Meni su rekli da idem na carski davnih dana, tako da me ta dilema ne muči, mene frka kako se to tako približilo, sad sam na onoj našoj listi četvrta po redu:-o
ja sam odmah iza tebe....i meni je brzo proslo..
zato su ti rekli da ides na carski? mislim jel ima neki razlog ili samo zato sto su twinsi?
Kad sam bila u bolnici imala sam dvije cimerice. Jedna je bila u 30. tj, ja sam bila u 23., a trećoj je vec bio prošao termin. Prva cimerica i ja smo se zalile kako po 3-4 puta noću moramo na wc, a ova treća, s najvećim trbuhom, nije se uopće dizala, lijepo je i mirno spavala cijelu noć. Ima i takvih sretnica :)
Evo drage moje da se prijavim u klub, jos uvijek sam na oblaku i privikavam se na ovo novo stanje :-)
Sljedeci tjedan cu vidjeti koliko nas ima :-)
Dobro nam dosla Kandela! Kolika je bila beta? Sumnjas na blizance?
Ja sam sada 14+5 i tako sam se navikla na noćne odlaske na wc tako da mi je čudno ako ne odem 3-4 puta noću. I nije mi to tako problem barem mi se organizam priprema za noćno nespavanje kada mrvica na zimu stigne.:-D:-D
ma da,samo da su bebe u busi,pa 1 ili 2 nije vazno. Ja ne mogu vjerovat da mi je 11tt pred vratima. Jos malo pa sam gotova s tim dosadnim utricima...
Nikad ne znaš, Šumskice... tak sam se i ja nadala, pa mi ih je produžila do 16. tj, a onda još 4 tjedna Duphastonea (oralno, 2x1, čisti preporod).
Ali, sve se to izdrži. :)
danas na pregledu, 34+1, jedna beba ima 2900, druga 2750.
hospitalizacija slijedeći tjedan...
super Pinky, još malo i tvoje srećice stižu!
Sretno do kraja !
Pinky, bebe su za 5! :)
Držim fige da do kraja bude sve kako si želiš. Kako su sad smještene?
još uvijek prva zadak, a druga poprečno. kaže dr da će tako vjerojatno biti do kraja
hvala cure :heart:
Pinky, sretno do kraja!
U tom slučaju, je carski siguran! :)
Sretno, Pinky :)!
Pinky još malo:zaljubljen::zaljubljen:... šaljem puno pusa tebi i curkama
Pinky mila moja kako je lijepo i ohrabrujuće čitati da su tvoje curice tako lijepe velike :heart: bit će sve super, još malo pa su u tvom zagrljaju
Mojca :o ma zašto su ti produžili utriće do 16tt? Moja ginica mi je rekla još prošli tjedan neka se skidam s njih od ove nedjelje 26.06 postepeno kroz tjedan dana, a slijedeće nedjelje 3.7. je prvi dan bez njih. Aj samo da se ništa ne promijeni na uzv-u u Puli.
Idem ovog utorka, 28.6. u Pulu na mjerenje nuhalnog nabora kod doktorice koja me pazila u bolnici i jedva čekam da vidim bebice.
Malo mi je čudno što mene gledaju svakih 15 dana na uzv - a gore čitam vas da imate preglede svakih 30 dana...
Pinky sretno :*
Pinky jos malo i zagrlices svoje dvije srecice:heart::heart:
Pinky, draga, sretno!
Pinky sretno!
Šumskice, ne znam... moja ginekologica je očito jako oprezna. Dok je nije bilo, bila sam na pregledu kod drugog ginekologa u istoj poliklinici, pa mi je on rekao da postoji neka studija koja ukazuje na to da se s produženim utrićima pozitivno djeluje (ne znam točno na što, kako i zašto), ali da nije dokazana. On se te studije ne drži, dok ona da... Isto tako, ona me nije pustila na vježbe, on nije imao niš protiv...
Mislim da je samo stvar pristupa. A štajaznam, uz 3 mioma, možda me svrstava u posebno rizične... iako, subjektivno, osjećam se odlično. No, oprez nije na odmet. :)