vidim na rezultatima da su dubrovcani kaznili jos vecu izoliranost nakon ulaska u eu :/
Printable View
vidim na rezultatima da su dubrovcani kaznili jos vecu izoliranost nakon ulaska u eu :/
kako god bilo, da bilo, ankete na rodinom forumu očito ne reflektiraju prosječno hrvatsko mišljenje glasača. :)
ivana, ti si mlada cura pa mi je ta brija s petokrakama :-o, mislila sam da je zahebancija pa mi je bilo super, ali ako nije, to je ko kod moje baba (iz dalmatinske zagore:mrgreen:), ona se boji petokrake, njoj ne smiješ ni na božićne jaslice staviti zvijezdu repaticu ako ima pet krakova:lol:, ali baba ima 90 godina... i vjeruje da su vile (one iz legedni o vilama i vilenjacima) poubijali partizani nakon rata pa ih zato više nema.. inače ih je bilo i ona ih viđe na svoje oči dok je čuvala ovce ko cura :mrgreen:
hoće meni netko ovdje odgovoriti;zašto nam trebaju putovnice ako smo u federaciji? (ili nam trebaju za prekomorske federacije) mogu li ja odbit europsko državljanstvo,ha,ha,ha,ha
Pišemo 35% glasača, stoji na DIP-u za sada da je 43,64% izašli, a u Zg preko 55%, čini mi se da je najmanje Ličko-Senjska i Šibensko-Kninska s oko 37%.
ja ne razumijem vas problem s mijenjanjem ustava
pa nakon dvadeset godina imamo napokon i priliku izaci na referendum i do prije godinu dana, kad se bndica zbog istog zakona o referendumu nije moglo smijeniti, sve ste bile protiv
nikom ustav ne brani da izadje, ostane, zaokruzi sto hoce, sto je tu protuustavno?
vise je ljudi izaslo glasati za/protiv ulaska u eu nego što izlazi na npr predsjednicke izbore, pa te nitko ne dovodi u pitanje
mlada tako i nisam da "petokrake nisam osjetila na svojoj koži", jer jesam...nego ljude te dobi te zvijezdice podsjećaju na Gospinu aureoulu....ha,ha...ni ja nemam zvijezdu na boru, krakove sam joj savila,ha,ha..istina...meni je to kao da stavu U na bor-jednako to gledam
Ja znam jednu baku koja je s Heineken kape šilterice skidala petokraku da ne bi dijete imalo neugodnosti :)
ljudi, laku noć i svima vam blagoslovljeno bilo
najviše Hrvatskoj
bilo je ugodno časkati s vama :)
ivana zg, ne znam možeš li odbiti. Ima i vozačka zvjezdice, čak i kad ne bi uzela putovnicu. Ne vjerujem da te tješi, ali ja sam jednako nesretna s nemogućnošću ispisivanja iz crkve. Nadam se da će se to promijeniti.
i ja bi se ispiso iz popisa poreznih obveznika....
Pa to je lako, daš otkaz i živiš od milodara :)
Moju želju je moguće ostvariti u velikom broju EU zemalja. I sama sam bila oslobođena poreza na bilo čiju crkvu dok sam vani živjela.
A ako se nigdje ne putuje ne treba ni hrvatska putovnica. Koja naravno i dalje ostaje hrvatska, kao sto je njemacka, njemacka , a belgijska belgijska.
Ovaj link je slika, ne treba ništa čitati. Na kojoj piše EU citizens, a ispod ostatak.
http://www.google.hr/imgres?q=passpo...:429,r:20,s:21
To je ono što vidim na aerodromu a ne mogu u evropske građane. Druge godine ću moći.
Evropski građanin, ne državljanstvo, ne federacija. Unija. I Hrvat jednak drugima. Jer Hrvati jesu Evropljani. Oduvijek.
ja sam baš tužna jer pobjeda ima gorak okus
ne zbog samog rezultata nego zbog broja ljudi čiji glasovi sada predstavljaju većinu
http://www.index.hr/vijesti/clanak/a...ja/595138.aspx
no, i ovo je prošlo
hajmo se sada baviti PDV-om ...
koji smo mi narod .... kad je ona vlast prije govorila da će dignuti za 1% ova nova je prijetila prijevremenim izborima, a sada sama diže za 2%
kako su sada fino to u jeku referenduma progurali
tako će i štošta drugo...
a mi magarci bili i ostali ...
kod nas izašlo 54% birača, 80% za :)
moja rijeka
pristupilo glasanju 50,46%
za 69,45%
protiv 30,04%
i ako treba petokraku opet na čelo. ponosno!
Šta je vama s tim dramama oko putovnice.
Neki ju ljudi vade iz škaveta svakih 5 dana jer stalno putuju.
A bome, neki ljudi putuju na posao u Sloveniju SVAKI DAN, bilo u Krško, bilo u Murskom Središću, bilo kuda kiki svuda.
Kako se drame od koječega naprave, to me fascinira.
Evo malo sam prolistala komentare, ja sam ZA uniju - EU, zašto, jer sam živjela po svuda i u Europi, u Italiji i u Njemačkoj i najviše u Španjolskoj, vidjela sam mnoge prednosti EU. Ima ih mnogo, ipak svjesna sam da EU nosi i svoje mane, slabosti jer "Što je savršeno?" ništa. Mi se svi mjenjamo tako se raspala i Jugoslavija, i druga Jugoslavija i kako je već neko naveo... to je zato jer nismo stablini i vlada uvjek mora nešto da mijenja..... tako vjerojatno za 20 - 30 god. i EU će imati nove promjene, kakve- vidjeti ćemo.... ali mislim da je za naše bolje dobro da sada u nju uđemo.
Molim vas, prestanite spominjat putovnicu u ovom ili onom kontekstu. Meni je isto, bili u EU ili van EU - treba mi gotovo svakodnevno, a i živim i radim u istoj državi.
Evo Mukice:
http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuw...9528/1.1202180
Ovo vrijedi oduvijek. Po meni.
Nena, baba ti je jaka, zakon.
Pustite ženu da vjeruje u vile, ima dušu djeteta.
Sladjana, za odmor na Zlatiboru, još koju godinu ćeš trebati putovnicu, al' ne zadugo, jer će i komšije da uđu u EU, koju godinu nakon nas.
Trenutno imamo važnu povijesnu ulogu u tzv. balkanskoj regiji: pomoći susjednim narodima da uđu u EU - jer smo hvalevrijedan primjer u smislu 'ko čeka taj i dočeka (al' se načeka!).
Pratila sam rezultate, ali nažalost ne osjećam EUforiju koju bih, vjerujem osjetila prije 20 godina.
Kamo sreće, bio bi spriječen rat ... nadala sam se tada, ali to je poglavlje povijesti završeno, a posljedice se osjećaju na svim područjima, ne samo u ekonomiji, politici ... više na onoj humanoj, ljudskoj, jer postotak onih koji nisu izašli, odnosi se na one koji su pomislili "Što moj glas može promijeniti? Ako zaokružim Za ili Protiv? Sudbina nam je ista. Možda se radi o rezignaciji, letargiji, jer ljudi brinu o primarnim stvarima. Evo, netko je spomenuo i PDV, to je ono što je mnogima važnije i bolnije ...
Ljudi su već odavna razočarani svim dosadašnjim stranačkim, predsjedničkim i dr. izborima.
U smislu ništa nova, ništa nova ...
isvetica :yes:
"ja ne razumijem vas problem s mijenjanjem ustava
pa nakon dvadeset godina imamo napokon i priliku izaci na referendum i do prije godinu dana, kad se bndica zbog istog zakona o referendumu nije moglo smijeniti, sve ste bile protiv"
ustav nije promijenjen u onom dijelu koji se odnosi na prava gradjana da zatraze referendum, tu se i dalje trazi 10% birackog tijela. jucer je izasla izjava milanovica da su mijenjali ustav jer su se bojali da referendum ne uspije, sto bi se i dogodilo. Imam s tim problem, jer to znaci da od promjene ustava politicka elita moze raspisati referendum za sto im padne na pamet, i moze glasati (teoretski) bilo koji postotak biraca, nisam vidjela nikakvu donju granicu, pa i manje od 10% i da ta odluka, BILO KOJA, jednostavno prodje. meni to izgleda zastrasujuce, osim sto me beskrajno ljuti. a ono sto me najvise ljuti je da ja osobno uopce nisam bila svjesna da se to dogodilo, iako bi jedina posljedica po ishod bila ta da bih se ljutila ranije.
rahela, zapazila sam Vrijeskin komentar, ali mi je post zbrljan (koji će admin/-ica urediti naknadno, vjerujem).
To je aktualno i važno.
O putovnicama ćemo naknadno.
Malo ću pričekati, budući da mi se ne da iznova praviti novu: sad zbog promjene prezimena, pa promjene adrese stanovanja, sad će zbog aureole zvjedica (nove jel' te, a to sve košta, a činovnici trljaju ruke).
Ionako je sve bilo u interesu bijelih ovratnika.