Mora biti fino :)
Printable View
Mora biti fino :)
Ove pogačice gore koje je anchie stavila su definitivno najjednostavnije i najbrže, a meni možda i najbolje od svih lchf-kruhova. Jedino mi se njih da peći. Iako se čini da je količina mala, ja ih ne uspijem pojesti sama za tri dana pa katkada radije radim pola smjese. I najčešće izbacim suncokretove sjemenke jer one oksidiraju, tj. pozelene, a to baš ne volim. Nisam ih probala prepržiti prije da vidim ima li razlike. Vjerojatno ima.
Ja sam ih zblendala :lol:
Sad se peku, cinile su mi se male, no rastu.
Probat cu ih i ako su fine, servirati muzu :mrgreen: uz prsut i slaninu da ga privucem na dark side :D
I neku pastetu bih mogla mmmm..
pašteta od ribe - recimo srdele, sardine + cca pola luka + majoneza + limuna iscijediti + malo senfa + sol + maslac = :kuhar: :njam: :mljac:
edit:sve izblendati naravno :)
Loool, ti bas ne volis jesti? :mrgreen:
Tuna mi je bila prva na pameti. Ali i ovo je fino. Kad Slavonac pozvoni danas :D
Do otkrića palea/primal prehrane, nećeš vjerovati ali nisam volila jesti... sad sam čisti hedonist jedem u užiiiivam :mrgreen:
Ja obično volim zaobići tunu, em košta ko da je suho zlato, em ima više žive jer je velika riba, em su male ribice zdravije. Nema teoretske šanse da bi moji (slavonci :mrgreen:) pojeli srdelu ili sardinu iz konzerve, al kad napravim paštetu - ližu prste :yes:Citiraj:
Tuna mi je bila prva na pameti. Ali i ovo je fino. Kad Slavonac pozvoni danas :D
Naravno možeš to isto napraviti s bilo kojim mesom, ja sam radila s piletinom i bilo je prefino.
Slavonci :mrgreen:
Super su ispale. Cak su i slavonska djeca jela :mrgreen:. A i njihov otac.
Mislim da cu i sutra jednu turu napraviti. Sad sam kao kavofob na svojim pocecima :mrgreen: :kuglice:
Anchie, na kraju sam smiksala sardine. Fino je bilo :)
Hehe, Anci, mene su te kuglice baš dugo držale :mrgreen:
Danas sam napravila onu avokado-jagoda tortu i to bez blendera, nisam stigla u servis po njega, a nije mi se dalo prebaciti za sutra (kad me sutra čekaju novi izazovi :mrgreen:).
Sad treba tortu čekati da se stisne da izrežem nešto što bih mogla i uslikati. Inače je prefina i ovakva gnjecava :njam:
Sutra radim slane bučine kolačiće, a kad nestane ove torte planiram avokado čupavce. Jedna cura je malo promijenila avokado-čoko desert (umjesto badema stavila lješnjake i kokos) i kaže da su ispali odlični čupavci. U Lidlu još traje akcija avokada pa sam se opskrbila.
Moja avokado-jagoda torta je izgledom ispala otužno, ali je okusom savršena :njam:
Šteta, ništa od fotkica, a baš sam se veselila novom slasnom postu na blogu :/
ima neko neki recept za majonezu?
Svjezi zumanjak miksas i dodajes ulje u tankom mlazu tako dugo dok ti se ne zgusne. Malo soli, papra i limunovog soka i to ti je to. Obicnim mikserom je malo zeznuto, treba paziti da ne ulijes previse ulja prebrzo jer ti se nece povezati. Blender s otvorom za dodavanje dok radi je idealan.
Ja sam radila domaću majonezu s maslinovim uljem i bila mi je strašno gorka i uffff...
Htjela bi ju probati raditi ali nisam sigurna kaj je s hladno prešanim suncokretovim uljem ili da stavim rastopljeni maslac pa popola s maslinovim da ga ublažim...
Danas sam ispekla keksiće od bademovog brašna ( bolje reć zrnca jer nemam mlinac), maslaca, jednog jaja i malo meda..i cure su lizale prste a muž je komentirao da su mu baš fini..
Jučer sam napravila sladoled od slatkog vrhnja 6 dl, 4 žutanjka, arome vanilije i 2 žl meda, još se smrzava pa čekam poslje probati okus.
Za doručak imam šejk od maline i kefira s pola banane, žlica kokosovog ulja i 2 žl zobenih mekinja jer će mi slijedeći obrok biti oko 18:00 i to juha od kostiju, kuhano meso i salata.
Za večeru planiram sladoled :)
Radila sam danas keksiće s bučinim. Tak-tak su mi, mislim da i dalje ne znam što ću s bučinim brašnom, idući put radim s bademovim i to mislim slatku verziju od ribice :)
E da, ispravka netočnog navoda, pakiranje je od kile, ne od pola kile.
d - smoothie s jagodama, breskvom, slatkim vrhnjem i kozjim mlijekom
r - pizzete na patlidžanu i malo pilećih šnicli pored, curka me već dva dana žica meso :), salata paprika i rajčica s limunovim i maslinovim
tijekom dana čoko-banana-badem kolač, ubrala sam i par zelenih kruški pa ako dozore tijekom dana i njih riješim :mrgreen:
Probavala sam razne verzije i nije mi to to.
Jedina dobra verzija jer bila s maslacem, ALI ne smiješ je staviti u frižider - npr pašteta od ribe uopće nije teksture kakve treba biti nakon što je bila u frižideru. To je dobra verzija kad ono hoćeš napraviti i sad pojesti to.
Svaki put se lomim, i sad sam pregrizla i odlučila da ću raditi sa suncokretovim, je da je nepovoljan omjer omega 6 al barem nema aditiva koje ima kupovna majoneza pa makar bila i omegol.
Jučer sam bila vrijedna, granola, sladoled od zamrznutih banana i ananasa, domaća nutela koja je ispala savršeno i ručak, lazanje od tikvica i mljevenog mesa+salata.
Kaj se tiće kokosovog mlijeka super je za sladoled ( npr u bananasti) ili u kolače kao što je bounty, kokosovo brašno malo kok. mlijeka i maslac zasladiti s čim želiš i ostaviti sa se stisne u škrinji pa komadiće umakati u tamnu rastopljenu čoksu...
Ne zaboraviti rum kao aromu.
Ribice :naklon:
Isusek, dokrajčit ćete me sa slasticama... a ja sve što pročitam moram probati :lol:
FB se ne usudim otvoriti na privatni profil, oni iz Just Eat Real Food me stalno bombardiraju :njam:
Anchie, zasto ne probas majonezu s maslinovim?
Evo bounty receptića malo drugačijeg ali fora je kak su stavili u papiriće od muffina pa se ne mora umakati.
Varijacija ima more.
http://www.primalbritain.co.uk/paleo-bounty-bars/
i ja, odnosno mama je bila vrijedna, a ja pojela cijelu teću!
danas: zobena pogačica, tzatziki i pečenica
ručak: pečena piletina, karfiol na salatu i salata
marenda: bajami i čokolada od 74%
ne znam kako vam se da toliko raditi slatkiša, ja samo čitam i mislim se kako mi se ne da prstom maknut. moja granola su bajami :-D
Majoneza se moze napraviti samo od mlijeka i ulja (PO IZboru), u mlijeko se polako lijeva ulje dok stapni radi. Znam da to nije ideja ovog topica ali moze pomoći za dobivanje odgovarajućeg okusa. Takodjer se moze napraviti i od nekog raspasti plodova, npr. Indijskih orascica, bude drugačija, al fina.
I još preporučam trinu-umak od tahinija. Tahiniju je doda vode, limunovog soka, soli, maslinovog ulja i sve se izmiješa. Vode se doda toliko da bude kao majoneza. Moze se ubaciti i češnjak. U kombinaciji s rečenim paprikama, okus je fantastičan.
**** tablet i njegove ispravke.
jel tebi fina majoneza od čistog maslinovog? možda sam ja fulala nešto.. ono baš sam se nabrijala da će mi biti ok kako god bude, ali brrrrr nije išlo :(
Ja kupim zvijezdinu :P
Prije sam znala raditi te od orasastih plodova. Maslinova ulja jako variraju u okusa, mozda je do toga.
kak si pričala, ja kontala da ti svaki dan radiš majonezu od maslinovog :lol:
Jučer sam napravila pogačice s bademima, evo fotka. U stvari 50% je brašno bundevinih sjemenki 50% badema. To mi je naj doručak u zadnje vrijeme, ta pogačica s maslacem.
Izgledaju slasno. Kako ti se okus sviđa, posebno u odnosu na samo bademovo brašno?
Meni ove, koje sam radila od otprilike 3/4 bučinog i 1/4 bademovog brašna, bile su ok, ali ne dovoljno da ponovim. Razmišljam da možda danas napravim ful bademove, a možda i da izbacim sol i zamjenim pastom od datulja, a maslinovo kokosovim :mrgreen:
de de drži se ti slane verzije :mrgreen:
ja u zadnje vrijeme mijenjam maslinovo s maslacem (maslinovo ionako ne volim izlagati visokim temp kao ni lanene sjemenke), i baš mi je super ta verzija.
U konačnici ja ti nisam mjerodavna, ja sam radila i od čistog brašna bučinih sjemenki (samo samljevene) i fino mi je bilo. Ali da, maslinovo im da onaj neki neobičan okus, finije su mi s maslacem.
E da, jučer sam si i novu turu masla napravila od 1 kg maslaca, ajme prekrasno je, svaki put se otopim kako mi ga je divno vidjeti :)