Pa da, malo po malo, kolko misliš da može progutati..
Printable View
Pa da, malo po malo, kolko misliš da može progutati..
Moja cura je sa nekih 2 i pol mjeseca počela odbijati bočicu. Promjena vrste adaptiranog mijeka bi kratko riješila problem, na par dana, onda opet ispočetka. Uglavnom, radi toga smo rano uveli dohranu, veća sa 4 mjeseca i od tada se preporodili. Inače, njoj ni danas (9.5g) ne pašu mliječni proizvodi, ne pije mlijeko, jogurte, ne jede ništa od namaza, ne voli baš ni sir, diže joj se želudac na mlijeko...ja sam sretna kad popije čašu čokoldanog mlijeka.
U dobi od 3mj kada bi joj se samo približila sa flašicom, počela je urlati, bacati se, nije htjela otvoriti usta. Onda sam omotala flašicu sa alu folijom da nije bijela, i odmah bi počela vući, no nakon što bi skužila da je mlijeko, opet urlanje. Ali kako bi sa 4mj smazala cijeli sokić, u 2 sec.
Ovo nije tebi savjet da tako postupiš, samo moje iskustvo sa starijom.
I moja, ali sa nekih 4-5 mjeseci, no kako je rođena ranije to je sa korekcijom bilo 2-3 mjeseca.
Uvijek je slabo i polako jela, ali u toj dobi je imala prave pravcate štrajkove i uopće nije htjela jesti.
Čini mi se da to uopće nije rijetka pojava kod djece koja su na adaptiranom mlijeku.
Što je pomagalo - hranjenje u snu, držanje mlijeka toplim (kako je dugo jela mlijeko bi se ohladilo), a pomogle su i zalihe alkohola koje smo MM i ja imali (počeli smo piti :mrgreen: )
Mi smo nasu neko vrijeme hranili u snu, prvo odbijanje je bilo kad smo dosli iz rodilista pa jos u par navrata, otkad je pocela dohrana nije prestala jesti, a i dalje je mrsava, ni ona ne voli jogurt ni sir, takvo dijete
Pa za poludit, evo mi sad idemo izvadit krv i dat urin da nije infekcija. Ako nije, namucit cu se s hranjenjem. Ona inace voli jesti pa mi je svako odbijanje sumnjivo. Tako nam je pocela urinoinfekcija. Vidjet cemo nakon nalaza.
lavko, nadam se da ćeš se osjećat bolje kad saznaš nalaze. Ipak vodi računa da i stalno vađenje krvi radi traumu bebi, ok ako je opravdano, ali ako je samo zbog tvog straha onda :-|
A sto da radim, imala je urinoinfekciju i morali smo. Sad ne jede, to je prvo sto doktor trazi da nije opet infekcij, kako da kazem necu? Ona je jos ma i sve joj moze narusiti imunitet. Ne mogu cekati da tjedan dana ne jede.
Evo nalazi su srecom uredni ali zasto strajka ne znamo tako da se pridruzujem ekipi hranilaca na milijun razni nacina. Rekla mi je dr da je pustim da izgladni pa ce jest. I vodit dnevnik hranjenja i spavanja.
Hoce biti manekenka :)
Sto znaci pola boce? Ajd napravi ti pola boce pa ce biti da popije cijelu :)
Moja nikad nije pila po onim tablicama s kutije, uglavnom je pila duplo manju dozu od preporucene za njenu dob.
I moja je pila uvijek manje, pedica je rekla da gledaju hb kad piju manje od 100, a znala je tako neko vrijeme, hb bio ok, sad me vise brine seka buco koja jede par zlicica po obroku, al to je druga tema
lavko, nama je pedica savjetovala dohranu od 4. mjeseca, al nisam je slusala niti su bile zrele
E da, moja kad je odbijala nije htjela bocu kogod je hranio
Ja je uglavnom hranim i meni najvise pojede. Stanje je ovakvo: u noci na snu pojela citavu bocicu dva puta. Cim se probudila, pocinje zezanje, okretanje glavice, i na kraju izbacivanje dude. Aj sad koji joj je
meni zvuči ko klasični štrajk dojenja samo što ne doji... to bi se valjda zvalo štrajk bočice?
uglavnom - hrani ju dok spava... očito to jedino funkcionira... to bi ja probala
Znaci taj fenomen postoji i kod dohenja? Evo sad nije htjela jest pa nekako uspjela pola bocice. Mislim da cu si poput vina sad, jer se izivciram zbog ovog strasbo.
http://www.roda.hr/article/readlink/237
samo si prevedi cica=bočica
Meni se čini da se sa djecom na bočici dogodi da oni dođu do neke granice sa tom količinom mlijeka koje piju, i onda to više neće povećavati nego i smanjuju, štrajkaju i sl. To sam već puno puta čula, a i čitala po forumima - tako da roditelji često ranije kreću sa dohranom jer ne znaju kak bi ih nahranili.
možda je lijena vuč,koliko ti duda ima rupica?
Duda ima jednu rupicu, to sam joj promijenila u vecu nedavno.
Ona bas izgura nju s jezikom i zatvori usta i nema vise. Neko mi je rekao da bebe jedu koliko im treba. Ne znam bas.
I meni se cini da cemo ranije s dohranom..