Natali ujutro piški~~~~~~~~~~~~~~za +!
Moja m je krenula.
Printable View
Natali ujutro piški~~~~~~~~~~~~~~za +!
Moja m je krenula.
Nivesa I Mona Li: Tek ucim, ne znam sta big rekla. Tek trebam vaditi spolne hormone, muz je obavio svoje I nalazi uredni. Kod njeg nalazi svi dobri. Kod mene prividno dobro, kazem prividno jer tek sad cu vaditi hormone. TSH mi je povisen, Ali idem endokrinologu cim povadim i ostale. Dosad Sam bila lijena, sve mi bilo mrsko :) inace menutralni ciklus mi skolski 28 dana redovno :)
Zato me i muci sve ovo, bilo bi mi mozda lakse da mi kazu to I to nije bas ok, nego ovako sve na slijepo. Na ovom forumu Sam dosta naucila citakuci Vas. I hvala vam na tome. Puse vam saljem, divne ste!!
Cure držite mi sutra fige da na UZV bude koji folikul i da O nije prosla :)
Natalie sretno sutra ako piškiš :)
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ja sam vrlo neupućena jer nisam bila u situaciji da mi je potrebno znati detaljnije. Sad sam na nekoj prijelomnici da počinjem učiti/citati. Mozda mi zatreba, ipak.
Mona i Natalie, objema fige, fige, fige!
♥ Lista za: 09.01.2017.♥
(Ne)čekalice:
Eci ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~47.dc
chicha~~~~~~~~~~~~~~~~~~45. dc ll
Natalie38~~~~~~~~~~~~~~~~31.dc
marle~~~~~~~~~~~~~~~~~~~26.dc
Vlatka~~~~~~~~~~~~~~~~~~~26.dc
Giovi~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~25.dc
Odbrojavalice:
Nivana~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~24.dc
November~~~~~~~~~~~~~~~~~~23.dc
KreMar ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 22.dc
Pozitivka~~~~~~~~~~~~~~~~~~~19.dc
šiškica~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~17.dc
Tocekica~~~~~~~~~~~~~~~~~~~16.dc
Sanjka~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~16.dc
sarasvati~~~~~~~~~~~~~~~~~~~9.dc
mami2~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~2.dc
Jutro!
Kavica je kuhana!
Mona ~~~~~~~~~~~~~~~~!
Natali ~~~~~~~~~~~~~~~~!
Nives - Hahahah skromna si ha?
Mami i Sarasvati - hvala :*
Upravo sam u čekaoni, malo sam uranila..
Dobro jutro s nadom za dobrim vijestima!!
Jutro cure.......
natalie cekamo vijesti ~~~~~~~~~~~~~~~~~~
jutrooooo cure!!!!!
Mona, Natali držim fige i čekam dobre vijesti....
Moje mučnine su krenule za vikend, grlim wc školjku, a baš sam mislila da će me to sve zaobić :(
Jutro curke... Držim fige svima.... Ja nisam bas često tu ali pročitam sve novosti kad dođem.... Odlučila sam početi vježbati da malo zanemarim ciklus,. Previse sam se opteretila s time,. Da sam počela samo visiti na mobu i tražiti znakove...
Natali~~~~~~~~~ za veliki +
Mona Li isto ~~~~~ za folikul...
Sad kad uđem u ljubičice 100% cu pošandrcat ovi par dana
Chicha uf barem znaš da nije zbog nekog virusa.. Hehehehhe brzo ce to proći...
Dobro jutro. Hvala na kavici. Nisam pisnula. Dok sam lezala u krevetu sam imala takav osjecaj kao da sam dobila da sam isla odmah na wc. Al nista od M. A i pocela je opet skola tako da je ludnica jutros. Budem vidjela ako stignem kasnije. Podsvjesno odgadam. A i tata mi je u posjeti tako da ne znam gdje mi je glava. Ajde bar sam jos ovaj tjedan na godisnjem.
Jos uvijek nema vodećeg folikula, to mi se jos nije dogodilo... a vec je 14.dc
Sanjka - da prošli put sam bila u cetvrtak i sad opet moram doci u cetvrtak. Ne znam kaj da mislim. A ni je osjetim jos jajnike, znala sam da se nista ne događa dole. Tj imala sam Ne osjećaj, grrrrr !!!
Drage cure želim vam da što prije ostvarite trudnoće. Trudnicama želim uredne trudnoće ispunjene mirom i zadovoljstvom, i kasnije porode u terminu koji će obogatiti vaše živote novim članom obitelji i osnažujućim životnim iskustvom predivnog poroda. :-)
Posebnu sreću želim curama koje se spremaju ili su u postupcima medicnski potpomognute oplodnje. ~~~~~~~~~
Hvala vam svima koje ste pomogle našoj novijoj članici koja se našla pred dijagnozom primarne neplodnosti. :-)
Citiraj:
Žene, treba mi hitan odgovor ako bilo ko šta zna o ovim pojmovima;
Dg. sterilitas prim. a.a II
Neplodnost, nemogućnost spontanog ostvarivanja trudnoće i/ili nemogućnost održavanja trudnoće i rađanja živog djeteta, na žalost, veliki je zdravstveni problem suvremenog stanovništva u reproduktivnoj dobi. Oko 20% parova u reproduktivnoj dobi radi smanjene plodnosti ili neplodnosti treba određenu vrstu medicinske pomoći kako bi ostvarili trudnoću (npr terapiju lijekovima i/Ili kirurške zahvate, postupke izvantjelesne oplodnje). Dijagnoza neplodnosti, postavlja se nakon godinu dana redovnih spolnih odnosa bez uporabe kontracepcije. Postavljena dijagnoza ne znači da par neće imati dijete/djecu, već da postoje određene medicinske teškoće i stanja na strani muškog ili ženskog partnera ili udružene teškoće na strani obaju partnera, koje otežavaju ili onemogućavaju ostvarivanje i/ili održavanje trudnoće.
Ono što je jako važno to je na vrijeme potražiti medicinsku pomoć-za žene mlađe od 35 godina potražiti pomoć liječnika ginekologa subspecijalista za humanu reprodukciju nakon što prođe godina bez trudnoće, a ako je žena starija od 35, onda potražiti tu pomoć već nakon 6 mjeseci.
Neplodnost se klasificira kao primarna neplodnost i sekundarna neplodnost.
Primarna neplodnost označava nemogućnost začeća, održavanja trudnoće i rođenja živog djeteta.
Sekundarna neplodnost je nemogućnost ostvarivanja trudnoće, održavanja trudnoće i rođenja živog djeteta, nakon što par ima barem jedno živorođeno dijete.
Sretno svima na ovaj ili onaj način :-) ~~~~~~~~~~~~~
A joj, Mona :/ To će biti kasna ovulacija.
MonaLi to se meni dogodilo u prethodnom ciklusu. Fm svaki treci dan i na kraju sam imala 2 folikula od 16 mm koje su prvo mislili ostaviti da jos rastu, ali prema razini progesterona i estrogena ovulacija samo sto nije nastupila tak da sam uzela stopericu 16 dc. Znaci ovulacija cca 18 dc.
Dobro jutro svima!
Natali, držim fige, MonaL isto. Nadam se da će što prije O.
Ja se testiram tek za koji dan s obzirom da su mi produženi ciklusi svako toliko.
Haj cure, meni jedan čaj!
Nemam ništa pametno za napisati, prehlađena sam (kao i svi oko mene), a moram raditi, koma mi je baš...Simptome nemam nikakve, skroz sam cool, naručila sam se krajem mjeseca za pregled i to je sve.
Cure imam jedno pitanje a neznam gdje ga postavit ako je ko bio u takvoj situaciji da mi pomogne. Isteko mi ugovor 31.12 i naravno nisu mi produzili, danas kad sam se dosla prijaviti u hzzo rekli su mi posto sam bila na kom dok sam bila u radnom odnosu a imam 18 mj radnog staza u protekle 2 godine da cu primati naknadu od 831 kn dok nerodim. E sad mi to nije jasno kako to da imam pravo na naknadu a dobila sam otkaz?
Sanjka - hvala ti, stvarno se nadam da ce se barem jedan folikul izdvojiti da odradim taj jos jedan Aih i imam bar 2 iza sebe kada dođem kod Škvorca na konzultacije.
Inesz - hvala ti puno na lijepim željama, a iz tvog posta sam čak i ja nesto novo saznala. Nisam znala da se pod primarnom neplodnosti eventualna trudnoća smatra rizičnom?
Anka, nisam baš upućena u sva ta pravila, ali ovo je s hzzo-ove stranice:
Prestanak radnog odnosa u trenutku nesposobnosti za rad s osnova trudnoće i rođenja djeteta
Za vrijeme privremene nesposobnosti za rad zbog bolesti i komplikacija u vezi s trudnoćom i porodom, korištenja prava na rodiljni dopust i prava na rad u polovici punoga radnog vremena te prava na dopust za slučaj smrti djeteta osiguraniku koji koristi jedno od navedenih prava pripada pravo na naknadu plaće i nakon prestanka radnog odnosa, odnosno obavljanja djelatnosti osobnim radom do isteka korištenja istog prava.
Osiguraniku koji je tijekom korištenja istih prava, zasnovao radni odnos s punim ili nepunim radnim vremenom ili je počeo obavljati djelatnost osobnim radom prestaje pravo na naknadu plaće ostvarene sukladno ovom članku.
(link: http://www.hzzo.hr/obvezno-osiguranj...eme-bolovanja/ )
Mona držim onda fige za četvrtak, budu do tad narasli, vjerujem da je samo u pitanju kasnija ovulacija.
Natalie nadam se da onda sutra piškiš da ne iščekujemo, razveseli nas s plusom :-D
Mami meni sutra 2dc.
Marle. Ako ujutro ne dobijem M pisnem sigurno.
Mada mislim da mi je ciklus produzen zbog stresa i zbrke. A i stvarno nismo pazili na plodne dane niti smo se ne znam kako trudili.
♥ Lista za: 10.01.2017.♥
(Ne)čekalice:
Eci ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~48.dc
chicha~~~~~~~~~~~~~~~~~~46. dc ll
Natalie38~~~~~~~~~~~~~~~~~32.dc
Vlatka~~~~~~~~~~~~~~~~~~~27.dc
Giovi~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~26.dc
Nivana~~~~~~~~~~~~~~~~~~~25.dc
Odbrojavalice:
November~~~~~~~~~~~~~~~~~24..dc
KreMar ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~23.dc
Pozitivka~~~~~~~~~~~~~~~~~~20.dc
šiškica~~~~~~~~~~~~~~~~~~~18.dc
Tocekica~~~~~~~~~~~~~~~~~~17.dc
Sanjka~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 17.dc
sarasvati~~~~~~~~~~~~~~~~~~10.dc
mami2~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~3.dc
marle~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~2.dc
Marle grlim.
Natali~~~~~~~~~~~~~~~~!
Kavica je kuhana!
Nivana dobro došla u ljubičice!
Jutro svima. Pisnula minus. Ali jos nista od M.
Ajmo u nove pobjede.
Hvala na kavici
Natalie - zao mi je zbog minusa, ali nikad ne znas :) koji ti je dpo danas?
Mami hvala na kavici :)
Natalie, a baš mi je izgledalo obećavajuće :ghug:
Jutro! Kavi dodajem caj!
Natalie, zao mi je... ipak je naci stres u pitanju :(
Jutro cure, imamo novo odbrojavanje:-D
http://forum.roda.hr/threads/91124-O...2017-by-Chicha
Jeeee ljubičice...
Pitanje!! Posto se nadamo trudnoći, sinoć sam imala temp 38,6, noćas me tresla groznica malo vruće, malo zima... Oni tresla sam se... I evo me jutros s 39,1... Popila sam tabletu al neznam koliko mi je to pametno za slučaj da sam trudna...
Doktoru nemogu!!! Mozda tek sutra...
Evo me i sad vrućina ubi a za par min cu se Trest kao šiba...
Nivana koje si tablete uzela?
Ja danas bila na pregledu i otišla pu uputnicu za hormone.. Doktor veli da previše čačkam po netu, šta sam se uznemirila kao imam 20 godina, nije mi zadnji voz.
Onda mi rekao par novih informacija npr. kao ciklus mi je skolski 28 dana do 30 najvise i po samom ciklusu hormoni ne bi trebali odstupati uopšte! I da godina dana nije puno, i da oni vole da žene imaju boolne menustracije jer je to znak da ovuliraju?:unsure::unsure:
Odnijela sam i mm nalaz, kaže da su odlični i da nemam razloga za brigu i istraživanje zašto još nije došlo do trudnoće ( nije mi nikakva utjeha)
Ali ipak mi je dao da uradim sve hormone pa da dodjem.
Kaže, ono glavno što je moj problem veliki je nestrpljene i psiha.
5 doktora sam promijenila, i po svakome misljenju nema problema, ne znam.. evo razmišljam kojem sada da odem.... ili ipak trebam da popustim :gaah::facepalm: