Ja normalno ulazim.
Printable View
Bome moji će učiti, kuhati, spremati... jedva čekam :))))
U svakom zlu ima i nekaj dobroga
Zamislite koji se babyboom moze ocekivati..
taman oko nove godine!
ups sad si me sjetila da treba opet u DM :lool:
:lool:
ma šuti maloprije sam skužila da mi je važnije od toaletnog papira da imamo dovoljno mačjeg pijeska
svi u pijesak! :aparatic:
Reče naš eminentni epidemiolog da deca ne prenose korona virus. Ili ga tako bar citiraju novinari.
Naši idu u škole i vrtiće do daljeg.
Ali vredelo je epidemije dočekati dan da vidim školski wc čist, opran, sa sapunom, mirišljav, hej! Iskreno nisam verovala da ću to ikad videti jer za ove 4 godine još nisam... Ipak se čuda događaju...
Moja prvorođena je revoltirana, sprema se za muzičko takmičenje od jeseni, trebalo je da bude za 10 dana, otkazano prekjuče, još joj nije pravo, ali nek to bude najveće zlo...
Danas u radnji: nema mleka, nema mlečnih proizvoda, ništa... Jesam samo ja glupa, pa mi nije jasno šta se može uraditi sa 10 litara jogurta u zalihama :zbunj:?
uglavnom, ja sam danas bila u Superkonzumu
ljudi kupuju zalihe hrane, sretnu se s prijateljima, pa se izljube :)
ali police su i dalje pune, ničeg ne fali
Ja sam se upravo dosjetila čemu dobrom može poslužiti 2 tjedna prekida nastave - moj maturant može doma sjediti na zadnjici i savjesno rješavati zadatke sa prošlih državnih matura. Možda mu je to baš korisno.... tja, vidjet ćemo.
U nas su zabranili treninge svih sportova, osim za seniore do 31.3. i sva natjecanja do 30.5.
Čudno je tako nešto pročitati
U Grazu je histerija. Čekaju u redovima ujutro da uđu u dućan, kupuju ogromne zalihe...
Evo bolesno i prvo vrticko dijete.
Al nek svi koji nemaju koga da ih cuva dodu u vrtice
Nije bas predviden prekid nastave. Svi profesori i skole organiziraju virtualne ucionice i pripremaju se za online nastavu. Ucenici ce definitivno imati sto raditi. I jos ako ce sve (office365 i svi alati unutar tog paketa) funkcionirati kao sto (ne)funkcionira ovih dana, oduzit ce im se ta nastava na hrpu sati.
Moje cure su same po povratku iz škole zaključile da su s frendicama zaključile da nema druženja.
Ne znam hoće li se ta nastava morati izvoditi u točno određeno vrijeme (obje su mi u istom turnusu, jedan je laptop, drugi je mužu za posao), nadam se da neće jer sustav ionako stalno pada. Vjerujem da će im poslati brojeve stanica udžbenika koje treba naučiti i DZ. Pa onda neki listić za vježbu itd.
J. je došla doma s popisom što treba obraditi, listićima i zadacima.
Moj vrticarac dosao doma s pozivnicom za testiranje u skoli za upis u prvi razred :lol: uputa da nazovemo skolu i dogovorimo termin
Mislila sam da ce i to malo odgadati,ocito ne. Frend mu danas na sistematskom za skolu u domu zdravlja
Ekipa sto vam kazu na poslu? Moji najavili nošenje nekih filter special naski i rukavica a radimo za racunalom. Vec nekoliko dana imamo sve moguce dezinficijense sprejeve i tekucine jer nam dolaze stranke u ured. Mene vise muci to sto ce nam mozda na smjene uvesti godisnji na dva tjedna...to mi se nikako ne svidja...ali kao nastavljamo s radom,a od doma mozda mogu samo nadredjeni. Smiju li samo tako odrediti i poslati nas na godisnji?!
Iskreno,ja bih sad ostala i 2tj neplaceno doma. Samo da ne moram u zagreb i na posao.
Doduse vecina firme radi od doma, ali mi ne mozemo
Nismo dobili nikakve opcije,samo vidimo se u ponedjeljak
Tako i ja si mislim....a djeca doma...
Kod nas sve zatvorili. Skole su od danas 'optional' ali to je samo za ljude koji nemaju gde s decom.
Dobili laptop i rad od doma
Mašnice jesi li u drž.upravi?
ako se nisam jucer I danas zarazila necu nikad jer ovi moji kanadjani ko da ne kuze sve ovo sto se dogadja pa landramo svugdje gdje ima masa ljudi koji ocito isto ne brinu, a premijer im je u izolaciji s bolesnom zenom. jecer smo bili na kuglanju I bilo je krcato, a danas smo bili u ogromnom superstoru s toliko ljudi svih rasa I dobi...od novorodjenih beba do staraca s bocama kisika. tek poneki azijati su imali maske. nakon ure vremena kupovine smo odustali I ostavili stvari jer je red za svaku kasu bio ogroman, kakav u hr nisam nikad dozivjela...a kazu ovi moji da je I za ovdje to neuobicajena guzva. kupuje se svasta... ali robe ima vise nego dovoljno. a I tih kasa s je gomila, ali ipak ne dovoljno da se ne stvore cepovi
a pokusala sam reci da smanjimo te izlaske, ali sam ostala neshvacena I ispala paranoicna. a brinem se vise za njih nego za sebe jer su stariji ljudi.
Kod nas nema skupova vecih od 250 ljudi, sto u praksi znaci da je vise-manje sve otkazano.
Skola se ne zatvara, do daljnjeg. Kaze guverner da nemamo ovaj cas logistike za to, s obzirom na broj medicinskih radnika u MN koji imaju (malu) djecu. Faks je samo online do kraja semestra tako da cu izgleda i drugi put u zivotu propustiti promociju.
Cekam da zatvorimo vrata na poslu. Metro muzeji su ih vec pozatvarali.
Može te poslati na godišnji. Primjer naših zubnih klinika. Može ti dati otkaz. Može te staviti na minimalac. Može vlasnik sve.
Gore je od svih predviđanja.
Stvar će biti samo o duljini trajanja.
"Nije dobro" ili "Još uvijek je dobro", izbor je individualan.
Kaže vic: “Kolinda je rekla da će Hrvati raditi od kuće preko interneta... Niste joj vjerovali.”
Da ali za 8000eura :roll:
Ja sam za 7 dana bolovanja dobila malo vise od 700 kn manju placu...to mi je strasno..
Morat ćemo redefinirati riječ "strašno" kad se radi o primanjima u doba korone.
Trenutno je strašno kad je primitak "0". A tako je sada svim privatnicima koji rade u turizmu, da samo njih uzmem kao primjer.
Slazem se Beti...to prihvacam...ovo za bolovanje je nekako opcenito da toliko se sreze...mogu misliti kako je tek roditeljima koji moraju vozati djecu po bolnicama i kupovati hrpu lijekova. Pomirila sam se s tim...kako bude bit ce
poslodavac te moze poslati na godisnji kad god on zeli, zapravo po zakonu samo 1 dan mozes iskoristit kad god ti hoces (ovo sam zapamtila na nekom seminaru jer me sokiralo).
citam kako ce skolu organizirat, jos uvik dosta toga je nedefinirano... najvise mi zao maturanata, nakon strajka jos i ovo...
Jel imate u vasoj blizini nekoga da se zeni? Ja imam frendicu udaje se za mj.dana i sad je zalosna naravno...zvala je restoran (bit ce veca svadba) rekli su joj da nema nikakve odgode da oni nisu dobili nikakvu obavijest niti zabranu...i rekli joj da nitko jos nije otkazao...