Kokobil prvotno napisa
Pozdrav svima!
Tri teme sa po 25 stranica postova su previše za analiziranje (trebala bi mi 3 dana za to), pa ako spamam, obrišite post.
Pišem o boravku majke uz dijete u bolnici nakon godine dana starosti djeteta....
Doživio sam šok kad su nam rekli u bolnici da za boravak majke uz dijete trebamo plaćati 150 kuna DNEVNO! I našu dr. opće prakse je isto tako strefilo, kaže da se nedavno nešto u zakonu mijenjalo, pa ni njoj nije jasno.
Postoje 2 apsurda:
1. Majka je uz dijete, obavlja većinu posla kojega bi inače trebala raditi medicinska sestra (prematanje, kupanje, hranjenje i td...), a to joj još naplate 150 kuna DNEVNO!
2. Zakon kaže da majka ima pravo na dnevni boravak uz dijete, kojega shodno tome bolnica ne naplaćuje, ali ako odluči prenoćiti, e to treba platiti 150 kuna! Ispada da samo noćenje majka mora platiti 150 kuna, koliko košta u nekakvom hotelu. Ako ima majka pravo na dnevni boravak, koji joj se ne naplaćuje ukoliko koristi samo njega, zašto joj se naplaćuje cjelokupni iznos ako noći? Zašto se ne odredi da noć košta 20, 30 ili 50 kuna?
Makar sam protivnik da majka bilo što mora platiti ako je uz dijete, jer se majke danima i noćima trgaju od truda za svoju djecu, maximalno olakšavaju posao medicinskim sestrama, a bolnica im fino još to fakturira 150 kuna.
Ja kao pojedinac nemam nikakvu moć, ali udruga kakva je RODA zasigurno bi ovakvu nepravdu i apsurd mogla svojim akcijama promijeniti.
Lijepi pozdrav svima, osobito majkama koje po našim bolnicama bdiju uz svoje anđeleke, a za to ih čeka faktura u iznosu od 150 kuna dnevno!