I to če ti biti godina dana da nisi radila briseve. Svašta se može promjenit u mjesec dana a kamoli godinu. Reci Vlasteliću kad si ih radila zadnji put i reč če ti da ih opet napraviš nebrini.Citiraj:
kika83 prvotno napisa
Printable View
I to če ti biti godina dana da nisi radila briseve. Svašta se može promjenit u mjesec dana a kamoli godinu. Reci Vlasteliću kad si ih radila zadnji put i reč če ti da ih opet napraviš nebrini.Citiraj:
kika83 prvotno napisa
dino84 dobro nam došla! nadam se da ćemo se brzo susrest na odbrojavanju! curke moje, šta se tiče nalaza o kojima pričate, ja sam ih zadnji put radila ima dosta dugo, ali pošto idem na aih vjerovatno ne inzistiraju toliko za to, za ivf bi nekako poslušala kiku83 i probala doć do toga prije postupka, pa bit na miru. svima vama ~~~~~~~~ :*
Danas sam se naručivala za pregled kod docentice i dali su mi 21.12. termin... nisam ni poklopila sjetila sam se da tad nikako ne mogu izostat s posla i zovem ja njih da ako mi ikako mogu dat neki drugi termin i daju mi 22.12, znači dan iza... sad mi nije jasno da li je docentica svaki dan tamo...ja sam imala dojam da se oni izmijenjuju. Valjda neću dolazit bez veze
:/
dino84 dobro nam došla i čim prije ostala trudna :love:
kika83 bas mi je zao valjda ce druga godina biti plodnija
barbyRI pogledaj si datum kada si vadila briseve jednom godisnje bi trebali napraviti brisevi svi i tu te ne moze odbiti a ako si u
MPO vodama i dva puta godišnje.Inzistiraj.
dino84 dobrodošla i što prije preselila na drugi podforum
barbyRI ja imam napravljene zadnje briseve u 7 mj. ove godine i Vlašić mi je rekao da su ok. i da ne trebam za postupak u 02/10 ponovo vaditi. Ja ću si samo provjeriti TSH i eventualno prolaktin i progesteron i to samoinicijativno.
Pitala sam danas svoju ginekologicu šta da radim sa Dabrostonima a ona mi govori da ih i dalje pijem da mi ne mogu škodit. Ali oni mene rasturaju a stvari su mi tako obilne da to nije normalno, traju 5 dana a tebi skoro niti jedan dan. Vidiš kako je sve različito od tvoga. Zbunjuje me do kraja. :?
ma znam u par dana se moze nesto promjenit a ne u tako dugo vremena..sta moram i ja i ona napravit ili? pitat cu vlastelica kad budem isla jel ovu moju nema sanse,pa znas kad sam ono na rr bila pricala kako mi nije htjela dat uputnicu za njih dole na humanoj.a duzna je...i kad sam njima to tamo rekla nisu mogli vjerovat,vlastelic se iscudjavao.... a bas mi cudno kako mi vlastelic nije spomenuo nikakve briseve prije da radim...niti ista drugo samo ako tog pravnika i psihiologa proc..kad sam ga pitala sta cu jos morat od pregleda proci rekao je nista.... :?Citiraj:
kika83 prvotno napisa
sad sam bas isla pogledat kad sam tocno radila briseve,i nije uopce ove god nego 14.112008... joj,ako mi ne budu dali :x
bila sam popodne kod dr da vidim zasto me tako glava ucestalo boli i muti mi se.kaze to vam je od dabrostona,on je otrov sta se tice drugih stvari a dobar je za te ginekoloske...kaze da je ona uzimala ih jedno vrijeme i tjednima provodila vecinu dana u wc sa glavom nad skoljkom,povracala itd... kaze moram ga pita nek uzimam svaki dan lupocet ili nesto protiv bolova..krasno... :shock:
evo vidis,kako je to cudno meni jedva 1 dan nesto malo kenjka a tebi poplava...nikako dobro..ali svakako bolje tebi bar se posteno ocistis a meni se krv skuplja a ne ide van,kaze zato me i boli glava i naravno prvenstveno radi dabrica..i bas sad citam nuspojave pise da su moguce ucestale glavobolje i migrene.a i dosta ostalih nuspojava ima,kao nakupljanje tekucine,pojacan apetit naravno s tim debljanje,depresije,nervoze,itd... aja to sve imam... e ,da pise da moze doci do jaceg obilnog krvarenja ili pak do izostanka menstr. kao sta je kod mene...ma vec me sve to zbunjuje majke mi...Citiraj:
diabolica prvotno napisa
Diabolica i meni je Vlašić uvijek govorio da netreba ponavljat briseve ali oni su jako bitni. Tebi je to 7mj i po meni je to jako dugo, svašta se može izdešavati. Ja da sam na tvojem mjestu bi ih provjerila za svaki slučaj. Ja znam da ako idem u postupak u 2 ili 3mj da ču ih samoinicijativno opet provjeravati jer ako imam bakteriju ništa mi postupak neznači. Eto to je moje mišljenje. A čitam i po ostalim temama u Zg da tamo traže prije IVF-a provjeravat briseve.
da opasne su te bakterije ako zahvate a ne znas da ih imas...oni nedaju to rado vadit jel im je sve skupo.skrtare na svemu...moja frendica je imala pred godinu i pol spontani u 15tj i to je 7 tj bio plod mrtav u njoj nisu joj vidjeli...na kraju ustanovljeno da joj brisevi nisu bili ok i bakterija neka izazvala pobacaj....uzas :cry: ja cu mu obavezno to napomenut kad budem isla....da mogu financijski obavila bi sama nebi se uopce zezala sa njima.... ali preko 1000kn da dodju...
cure vi koje ste bile do sada na MPO jesu vam bili studenti na postupcima?cula sam da ih zna dosta biti... :/
E da, mene su danas zvali za petak u 10,30h kod psihologa. E jedva čekam vidjet šta će tamo biti....stvarno kako smo bespomoćne, jadne smo samouke i na kraju da dođemo do svojih mrvica moramo hoćeš nećeš postati specijalisti za reprodukciju. Mene sad da netko pita cijeli sustav kako funkcionira ja mu knjigu napišem.... :lol: :lol:
Htjela sam vas pitati nešto vezano za progesteron.... ja sam danas pitala ginekologicu da mi da opet uputnicu za provjerit progesteron a ona meni kaže da to stvarno nije potrebno jer mi je na zadnjem nalazu bio 25,4 koji je rađen u 8. mjesecu i da sam u međuvremenu pila Dabroston i da je to sad u redu. Bezveze sam se osjećala jer nju kao da ne zanima koliki mi je sada a idem na IVF. Ma ja mislim da je problem u uputnicama. Oni škrtare na njima. :evil:
Ima li koja od vas neko iskustvo sa progesteronom koji je bio nizak za začeće a da je pio Dabriće pa mu se povećao?
diabolica ma svi su ti socij. ginici isti,tako aljkavi,nemarni,nije ih za nista briga.... samo skrtare na nama... kod kojeg si ti ginica socij? ja svarno ne znam nista u s vezi progesterona,za sada nisam imala sa njim problema...
barbyRi potpuno se slažem s tobom... ponekad mi se čini da mi namjerno još otežava situaciju, evo kao i sad s ovim brisevima, čovjek mi napravi samo jedan dio briseva :x ...helllo!! Kao da neću saznat da moram napravit i ostale.
Diabolica ne znam kakav ti je doktor opće prakse... ako s njim imaš malo bolju komunikaciju probaj mu objasnit svoju situaciju i nek ti on da tu uputnicu.... ja sam tako svog doktora pitala i dao mi je.
Hvala vam na vašoj dobrodošlici, stvarno ste drage...Dobila sam ternim za laparo, 26.01. Zanima me da li je koja od vas prošla tu operaciju? Čula sam da učinci od nje nisu baš dugotrajni pa me zanima koliko je to uopće pametno i potrebno jer doktori imaju različita mišljenja. A i već sam ju jednom prošla, zbog neke druge stvari i stvarno ne bih htjela ponavljati. :)
Ja sam ju prošla. Isto imam pcos. Imala sam veliku cistu od 9cm kad sam išla na laparo ali več je bila puknula pa su ju samo počistili i napravili mi drilling jajnika i kromotubaciju(hsg).Inače nemam ovulacije i prvih par mj nakon op sam imala. Eto sad nemam pojma dali imam ili ne. Vidjeti ču ovaj mj. Laparo sam radila u 5mj.Kažu da kod pcos se uvijek vračaju ciste, bilo odmah ili nakon nekog vremena. Ja da moram opet išla bi, jer op nije strašna a ako mogu neko vrijeme imat prirodne ovulacije zašto ne. Eto to je moje mišljenje :)Citiraj:
dino84 prvotno napisa
Hi cure!! Pozdrav!!!
Evo preptostavaljam da cete mi vi tu znat najbolje rec pa da vas pitam??!!
Od kada do kada se vadi krv za betu u KBC Rijeka naravno, i koliko treba cekat nalaz, tako da se znam organizirat kad da idem i koliko vremena moram izgubit u gradu cekajući??
Hvala!!
ja sam bila kod dr opce prakse jucer i ona vise ne daje nista sta se tice ginekologije,tako mi rekla...cak ni dabroston ako slucajno zatreba ,npr. ako je ginek.slucajno odsutna i ne moze ti dat... a uputnice za bilo sta,nema sanse...da ne smiju po novom..inace smo kucne prijateljice,nadam se da mi nebi muljala... rekla mi je da mi je to duzna dat sve sta se tice ginek. strane i kbc socij. ginek.Citiraj:
dani82 prvotno napisa
ne znam da li ste cure vidjele,bila sm pitala da li moram ja obavit samo briseve ili i muz? radio ih je u 2.mj ove godine..l
ne znam di ju moras vadit,ali na nuklearnoj kad se vadi,vadi se od 7-10h.i mislim da su iza 14h gotovi nalazi..tako je bilo bar pred 2 god,mozda se sad sta promjenilo...Citiraj:
točkalica prvotno napisa
vjerojatno ce ti jos tko odgovorit ko je nedavno radio to...
kika 83 , niti ja nemam ovulacije, a ne mogu ni dobiti bez dabrostona ili nečeg sličnog. Ali ni nakon prve op, nisam imala ovulacije, a ginekolog me odmah stavio na kontracepciju, tako da nismo niti vidjeli pravo stanje stvari sve dok nisam poželjela bebicu i prestala piti tablete. Tek onda je shvatio koliko je kod mene sve poremećeno. :( Sama op mi nije bila tako strašna, ali oporavak... toga se ne želim niti sjećati. Da li ti je tko kada preporučio metformin tablete?
Citiraj:
točkalica prvotno napisa
Koristim ovo pitanje kao priliku da vam skrenem paznju na stranicu potpomognutaoplodnja.info u nastajanju.
Preko navedenog linka moguce je dobiti konkretan odgovor na mnoga pitanja pa tako i na pitanje koje trenutno zanima tockalicu (preko tocke 5. Mapa MPO vaznih mjesta, potom klika na MPO klinike te izborom Zavoda za nuklearnu medicinu Rijeka). Na takva pitanje je ovdje na forumu vec puno puta odgovoreno zbog cega se mozda nekome vise i ne da ponavljati. Peporucujem stoga da si ovu stranicu stavite u favorites! ;)
I ja isto dobivam uz dabroston, inače mi kasni danima pa dođe ili uopće nedođe :evil: Je, pila sam metformin mislim 3mj ali ništa od toga. I dalje je sve isto. A šta su ti radili na prvoj op ako smijem pitat? Ja sam bila super zadovoljna, več nakon 2 tjedna sam bila ko nova :mrgreen: Se i ti inače boriš s cistama? Ja cijelu prošlu god i ovu do 5mj nisam imala mira s njima, svaki mj nova i to me ubijalo, nikako krenut u postupak. Nakon laparo nisam više imala niti jednu. Zato se sad bojim da če mi doć koja nakon klomifena. Mislim ciste su prisutne i dalje ali su male tako da ih oni nesmatraju cistama.Citiraj:
dino84 prvotno napisa
Pa kako ti neda? Koja koza :evil: Po kakvom novom? Pa ako nemožeš mengu dobit bez tableta ona ti to MORA dati. I uputnice šta god da ti treba ako ti je Vlastelić napisao. Ja da sam na tvom mjestu već odavno bi ju mjenjala.Citiraj:
barbyRI prvotno napisa
Meni muž nije radio nikakve briseve, samo ja.
kika83, bez dabrostona se znalo dogoditi da ne dobijem i po godinu dana. Imala sam cistu 3 cm, a pošto nisu znali da li je obična cista ili nešto drugo i jer su mi tumorski markeri bili jako visoki, išla sam na laparo. Na kraju se ispostavilo da je bila ednometrioza. Tek mjesec i po dana poslije op, vratila sam se u normalno stanje. Meni se još dok sam bila u bolnici sve zakompliciralo, tako da mi je možda zato toliko trebalo za oporavak. :) Poslije op nisam imala niti jednu cistu. U 7. mj. sam koristila klomifene, ali nisam na njih uopće reagirala, baš ništa. Ali nisam ni dobila ciste. Tako da se iskreno nadam da nećeš ni ti. Ako smijem pitati kod kojeg doktora si ti jer vidim da si isto u RI?
neda,ti kazem niti lijek kamo li sta drugo,da je takav protokol i po novome...sve su one presle u privatnike,obahatile se i skrtare na svemu...uzas zivi!!!! :xCitiraj:
kika83 prvotno napisa
Ja sam ti kod Vlašića. A ti? Ja na klomifen reagiram ali sam sad dobila samo jednu jajnu stanicu i to mi ništa neznači. Neželim više taj klomifen piti. A cistu dobijem svaki put kad ga pijem. :evil:Citiraj:
dino84 prvotno napisa
Ja sam kod Vlastelića, ali nešto se priča da on ide u mirovinu. Ne znam da li je istina jer mi je on sam govorio da kada budem išla na IVF u 3., 4. mj da će mi on raditi. Ja od klomifena nisam imala nikakvih nuspojava, ali sam isto tako čula da nije baš jako dobar. Vjerojatno ovisi od cure do cure jer sve mi drugačije reagiramo. Nažalost, nisam ni reagirala na njega tako da još ni ne znam što me točno čeka nakon op. :/
Nebrini, ako nereagiraš na klomifen dobit češ drugu stimulaciju. Za Vlastelića sam i ja čula da ide u penziju. Ja dobijem sa klomifenom 2,3 folikula ali eto jednu js :(Citiraj:
dino84 prvotno napisa
i ja sam kod vlastelica,meni je rekao da ide od 1.1.2010 u mirovinu ali sad sam opet nesto cula od jedne cure sa drugog foruma koja ga privatno poznaje da jos sljedecu god ipak ostaje,,,uh,kako sam happy!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D sad sredinom mj idem tamo pa ga ja opet pitam,svaki put dosadujem,....... :lol:Citiraj:
dino84 prvotno napisa
Nitko mi nije odgovorio da li znate da li su svi doktori na humanoj tamo svaki dan.
Dani ja mislim da nisu. Ja sam tražila danas Vlašića ali cijelo jutro je bio u poliklinici i nisam ga uspjela dobit.
dani ja ti isto mislim da nisu, znam da znaju biti svi tamo, a nekad se desi da nekog nema, pretpostavljam da imaju neki svoj raspored pošto nisu samo na humanoj! probaj telefonom...(puno sreće..) kika83 šta tebe sada čeka, u kojoj si fazi?
Joj Innu ja ti čekam da procurim a za dalje nemam pojma. Moram se čuti sa Vlašićem pa čemo vidjeti. Nadam se da ču ga ujutro dobit, rekla mi je Samira da če bit u ambulanti ujutro jer danas ga nisam uspjela dobit. Jesi ti bila na folikulometriji? Kakvo je stanje?Citiraj:
innu prvotno napisa
nisu mi bili na aih, ali jesu kad su mi radili hsg, nisam bila baš duševljena, ali šta ćeš, moraju naučiti...Citiraj:
barbyRI prvotno napisa
sutra opet folikulometrija, jedan jedini bijedni mali folikulić se promatra, tako da ti je dr sutra tamo (to ja mislim :mrgreen: )
Hvala cure na odgovoru... nije mi jasno zašto su me onda naručile tako ako docentica nije tamo dva dana za redom :?
innu sretno sutra. Jel primaš ti ikakvu stimulaciju i da li iz mjeseca u mjesec ideš u novi aih?
Čim si naručena ona je tamo, nebrini ;)Citiraj:
dani82 prvotno napisa
Innu sretno, jedan ali vrijedan :*
Znam da če biti Vlašić sutra u ambulanti :mrgreen:
nisu,samo neke dane,ostale na poliklinici i odijelu.znam da je vlastelic cetvrtkom do sad bio na humanoj a da li je jos koje druge dane,ne znam..sutra moram zvat tamo da vidim kad je,moram doc da se dog. kad cu na razgovor sa psihijatrom i pravnikom...i za stimulaciju..Citiraj:
dani82 prvotno napisa
danas sam zvala kad radi vlastelic,u utorak,znaci 15. idem na dogovor...
Ja cijeli dan nisam mogla na rodu, jeste i vi imale taj problem :?
Kod mene stvari stoje ovako: razgovarala sam s Vlašićem danas i upisao me za 03/2010 za IVF :( Dogovorili smo se još jedan klomifenski ciklus 3x1 pa da vidimo dali čemo dobit još koju jajnu stanicu, ako nebude ništa od toga onda idemo na stimulirani. U 1mj idem na dogovor jer moram obavit pravnika i psihologa prije toga a kaže da neču stić prije 3mj zato me u upisao za 3mj :evil:
Evo da se i ja uključim nova sam tu na forumu a i na kbc-u.Bila sam u petak na hsg, kod dr.Vlastelića sam.....uglavnom klasika 2 god. svakakvih doktora i nalaza....i sada tu na humanoj.......nadam se da ću uz vas lakše proć hvala vam unaprijed
Ja 81-pcos
MM 71-oligoozospermia