MajaPOP prvotno napisa
Ni ja, ali me jako buni jedno misljenje prije postupka (gdje se sve ocjenjuje sa 5+, od reakcije a stimulaciju, kvaliteta embriona, endometrija i sl) i onda posve drugo nakon neuspjesnog postupka. Dr koji su iz iste struke sunposve ubjedjeni da je klinikama jedino statistika bitna, no ne zelim u to da vjerujem, i sto se Ceske tice-skoro sam ubjedjena da nije tako, ali (velim opet), zasto donacija ako je AMH nizak i dok god ima js valjda je logicno da idemo s njima. U biti, niko od nas ne zeli cuti nesto sto mu ne prije, pa tako ni ja, a da sam trazila vise (skoro desetine) misljenja-jesam i jos uvijek to cinim. Dr u Americi posve zanemaruju AMH, dok god je FSH dobar, nas dr R skoro isto, pa me zbog toga buni misljenje dr L (Mare zna o kome je rijec), jer je fakat bila optimisticna prije postupka, a onda mejl sa donacijom i onda odjednom 'mute' :( Znam da me sad peru hormoni, ali smo pred zidom (idiopate vec 5 godina, a znamo da vrijeme leti) i ljuti me to sto reproduktivna medicina nije bog zna kako uznapredovala da ustvrdi zbog cega ne dolazi do implantacij ili ako da-razvoj prestane jako rano?! Pogotovo kad nam masa doktora govori da je sve OK, i da tu nema razloga za brigu, da ce 'sigurno uspjeti ovaj put, jer nema razloga da ne uspije'...