Mascarpone se radi od slatkog vrhnja, i nema veze sa svjezim sirom.
Printable View
Mascarpone se radi od slatkog vrhnja, i nema veze sa svjezim sirom.
Koje brašno ide u knedle od krumpira, glatko ili oštro?
Ja stavim glatko
Hvala!
Znam da tijesto za knedle mogu zamrznuti.
Zanima me moze li do sutra biti u frižideru zamotano u prozirnu foliju, ostalo mi ga je pa bih ga sutra koristila?
Malo sam gledala i na Coolinarici prije nego sam ovdje postavila pitanje, većinom piše samo brašno, ne i koje, a u jednom receptu sam pročitala da ide oštro.
Sad sam ih napravila s glatkim i jako su ukusne. Mekanije su, pretpostavljam da bi s oštrim bile manje mljeckave, ali mi ovakve volimo.
Ne radim ih često pa zaboravim koje brašno ide :D
A obični sir pa dodaš još malo jogurta ili vrhnja
Da, mascarpone je puno masniji jer se obični sir radi od fermentiranog ili usirenog mlijeka (koje ima 3,5% mliječne masti ako je punomasno) a mascarpone se dobiva od slatkog vrhnja tako da ga se usiri vinskom ili limunskom kiselinom. Nikad nisam probala mascarpone stavljati u bilo što osim tiramisu kolača, ali ne vidim razlog zašto ga se ne bi moglo začiniti po volji, pa i posoliti, a onda mazati na kruh...Pa i maslac koji je valjda 100% mliječna mast mažemo na kruh.
U slanoj varijanti ti je dobar u umacima.Ako ga imam ubacim u umak sa chiketinom npr. Nisam ga nikada koristila kao slani namaz ali ga koristim kod pripreme kolaca. Odbija me na prvu pomisao. Izvrsna mi je ganache krema sa njime.
Ganache praviš kao s vrhnjem, zagrijes i ubaciš čokoladu?
Ja napravim ganache i onda u to mascarpone.
Izmisli si ga!
Ja stavim tu kremu na jedan cokoladni biskvit bez brasna.
mmmmm
to cu sutra
i reformicu :jacubitislonica:
Ja cu samo potvrditi da je taj kolac super. Marta me spasila prije dvije, tri godine s njim.
imaju kakvi omjeri?
Da, da...radis ganache prema receptu i kada se ohladi dodajes mascarpone. Ovisno o tome kaj radim ganache ponekada mikserom izradim kada se ohladi(u tom slucaju nisam dodavala mascarpone, probat cu bas) ali dobijes pjenastu cvrstu kremu.Ako ga pak spremam sa obradenim zumanjcima i slagom kao za tiramisu, ta krema me neodoljivo podsjeca na bijelu cokoladu, kada se doda slaga okus se razblazi ali onako bez kao da si otopila bijelu coksu.
Verziju sa sirom sam pokupila od jedne zene koja ima slasticarnu na ravnicama, ona je pokupila moj sladoled od dumbira i od zelenog caja pa kada dodemo i svidi mi se neka torta, podjeli samnom detalje :mrgreen: Takoder sam kod nje jela ludu tortu od nutelle i mascarponea...mislim ne zove se luda, vec sam ju ja tako proglasila :)
Spajka imas recept pri ruci? Ja nemam pojma vise gdje je u bespucima interneta.
Evo ga
Evo ti recept za čokoladne kocke bez brašna.
200g čokolade otopiš sa 100g maslaca, ubaciš 1 žlicu kave, oš instant oš obične, 1 žlicu ruma, odložiš da se malo ohladi
6 bjelanjaka istučeš s malo soli i 70g šećera
6 zutanjaka ubaciš u čokoladu, izmiksaš
sve zajedno umiješaš sa 140g mljevenih badema, lješnjaka, sta god.
ispečeš po ure na 180.
Ako hoćeš, na to navališ 200 grama čokse otopljene u 2 dl sl vrhnja, pa u to ohlađeno pola kg mascarponea.
Ako nećeš, samo na biskvit izliješ glazuru od čokolade.
divno, spajalice! ovo bih mogla napravit za novu, samo u kalupu od torte :D
Moze bez kave i ruma?
mislim da sam i ja nasla koju tortu cu radit :D
Teška torta. Baš kakve ja volim. :mrgreen:
hvala spajka!!
ko je reko bez ruma?? helouuu? :mrgreen:
:fali_mi_alkohol: :škartoc:
Moze i bez kave i ruma, a moze i s puno vise kave i ruma. Dobro dodje i slag na vrhu ili cokoladna glazura. Moze se napraviti i kao Sacherica. Ma to mi je najdrazi biskvit. Samo dobro sameljite bademe, sitno, sitno. Il ljesnjake.
S mascarponeom je meni super i verzija gdje se otopljena ohlađena čokolada umiksa u mascarpone pa se u to lagano umiješa šlag - varijacija na temu, samo što bude malo drugačija tekstura.
S mascarponeom i šlagom su meni najfinije kreme, imaju onaj fini puni okus, jedino što imaju milijun kalorija i zasitne su, jedna kriška torte stvarno bude dosta..
ma sigurno mogu :) ja imam još oraha, a mljevenje priznajem samo ono ručno, ništa multipraktik
uglavnom, ja sam odlučila, za Novu pravim ovo https://www.buzzfeed.com/alvinzhou/h...Zm#.wnx5gmY9ND
muž francusku, plus ova čokoladna torta, mislim da nam ništa više ne treba :)
S obziron da nema brasna, s orasima bude malo masnije, pa u njih znam dodat 2-3 zlice ostrog brasna ili krusnih mrvica. Bademi su najbolji.
torta se pece, krema se hladi :mrgreen:
malo ce biti visok biskvit pa cu vidjeti kako cu kombinirati s kremom i glazurom
ginger prereži ga na pola pa kremu u sredinu a glazuru na vrh.