Cestitam Nadice ;-))))
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
Cestitam Nadice ;-))))
Nadica čestitam !
Jucer sam ja vidjela svoju mrvicu koja ima 15mm i odgovara trudnoci 8+1. :-D
Kontrola za tri tjedna.
Drage cure želim vam sretne blagdane :-*
:-D
:-D:-D
Kiki suuuuuuper
Bravo kiki :-D :-D :-D
Drage cure, svima želim od srca sve najbolje povodom božićnih i novogodišnjih blagdana :heart:
Bravo Nadice i Kiki!
prekrasne vijesti...bravi božićni dar :-D:-D:-D
Svima želim sretan Božić i Novu godinu, i da nam se svima ispune naše najveće želje :-D
Drage moje cure! Nisam se javljala, jer sam drugi dan od uzv, tj.na Badnjak, završila u bolnici. Dobila sam pravi odljev,krvarila da to nije bilo normalno. Ali, hvala Bogu, mrvica je s nama! Ovo je bilo neko čišćenje, tj.kako oni kažu abnormalni zaostatci nakon ivf-a. Sad se to smirilo, danas me pustili kući uz strogo mirovanje. Bebici kuca srce, veliki smo 3,8mm i razvoj je primjeren dobi od 6+2tt.
Jao Nadice preplasila si me! Hvala bogu da ste dobro ;-) Da nije bio neki hematomcic? Ja sam jucer bila na ultrazvuku. Kuca srceko a drugi je blighted ovum.
A i mi smo juce imali biser.
28 sam nedelja trudnoce moja dr je naravno spojila sve dane koje je mogla i nema je do 4.1.
Juce se nesto jako cudno desilo.
Beba se nije pomerila 16 h , ni makac.
Kad je muz dosao sa posla odjurili smo na hitnu u panici.
Međutim srce kuca i sve je u najboljem redu samo se " malo " uspavala.
Odsekla sam se od straha.
E sad se javlja vec od 4 h ujutro. I puuuuno mi je lakse!
U takvim situacijama dobro dodje naglo popiti tri dcl vode ili pojesti malo čokolade, pa se 'razbude'.
Sretno do kraja.
Cure, svu srecu u Novoj 2016 god :*
Cure imam pitanje: nedavno mi je dijagnosticirana preuranjena menopauza, a od sljedećeg mjeseca krećem u MPO priču kod nas. Mislila sam pokušavati cca godinu dana, pa ako ne uspije put Praga po donaciju... MM ima ok nalaz. S obzirom da punim 39 godina, mislite li da će za godinu dana biti prekasno? Išla bih i ranije, ali s obzirom da sam imala 1 prirodnu trudnoću (završila abb u 9tt) mislila sam ipak pokušati i koji put privatno. Svaki savjet je dobrodošao! (I čestitam svim novopečenim trudnicama - vidim da vas se skupilo oko Božića:))
Ne "privatno" nego sa svojim js
Drzimfige, tvoja situacija je slićna mojoj, preuranjena menopauza, a muž ok. Jedino što sam ja 2 god.mlađa od tebe...
Moraš sama odlučiti. Ja sam krenula prvo u državnu bolnicu, pa kod privatnika koji me je uputio u Prag. Nisam pogriješila, jer u meni napokon kuca jedno malo srce!
Sjedni, zbroji si u glavi, pričaj s mužem...Što god odlučila bit će dobro, jer to će biti tvoja odluka! Želim ti svu sreću ovoga svijeta!
Držimfige, s 40 neće biti prekasno da se odlučiš na donaciju, važno je kako ti je maternica. Razumijem želju i potrebu da prvo pokušaš sa vlastititim stanicama, pa u slučaju da ne uspije, ostaje donacija kao opcija. Dobro se posavjetuj s dr mpo, traži i više mišljenja ako treba, kako bi stekla što `realniju´ sliku o svemu i kako bi mogla pravovremeno donijeti odluke.
Ako su ti potrebna iskustva iz donacije js, slobodno mi piši :-)
Sretno!!!!!!
Držimfige, neki dan sam čitala ovu prezentaciju:
K. Kuna, I. Bolanča: Prijevremena menopauza i IVF
http://www.hdhr.org/brijuni/subota/d..._POI_I_IVF.pdf
A što se tiče trudnoće, svakako je bolje ranije nego kasnije jer s porastom godina se smanjuje opća razina ženskog zdravlja što može imati negativne posljedice na trudnoću.
Hvala cure...
Malo zatišje na ovoj temi...
Cure što se događa?
Evo, mi dobro...Čekamo slijedeći četvrtak, pa ćemo na uzv vidjeti naše malo čudo. Danas sam 8+3 tt. Još mirujem i za sada je ok!
Cure se valjda pripremaju pa je zatisje ali sigurna sam da ce uskoro biti lijepih postova ;-)) Mi smo isto dobro, beba i ja ;-) Danas smo 8+6 ;-) Jedino me mice mucnine ali rekla sam da se necu zaliti i da cu izivati u svakom simptomu ;-) Nadice mi smo onda u terminu ;-)
I ja imam mučnine, al ne povračam...Ne mogu skoro ništa jesti, a meso mi je totalno bljak! Čak sam i smršavila 5 kg od kada smo krenuli u ovu avanturu...
Da!Baš mi je drago...Tu smo negdje, koji dan razlike...Prema mojem izračunu termin mi je 22.8., al sad ću sve čuti kad budem išla na pregled. Jesi ti radila neke pretrage(krv...).?
Drage trudnice, podsjecam na ovu temu http://forum.roda.hr/threads/58317-S...dnoći/page330
Draga ekipice, eto mi iduci tjedan počinjemo s pripremama za KET. Uspjela sam spustiti TSH na 1.6 ;-)Nadam se da mi nece podivljati kao zadnji put..... nakako mi se cini besmisleno uopće kao ići. Rekli nam da imaju fragmentacije i ono kao" okej su za zamrznuti", pa sve mislim ako nije uspjelo s ona sva koji su bili super sta sad radim.... Znam da je puno cura uspjelo bas tako , al opet sjetim se rjeci svog MPO- a sve je u kvaliteti embrija....No dobro nema druge, idemo početkom veljače i nadamo se najboljem. Puse svima
Chilly sretnoo !!
Evo da vas sve pozdravim..Ja sam sad 11+4 ..pred par dana opet malo curila..tako sam se prestrasila da mi tlak skocio i ostavili me jednu noc ubolnici.Neznam od cega je curilo jer hematoma nema..zatvorena..
Uvijek nesto bitno da je mrva dobro..ima 4 cm i nadam se da je bilo dosta šokova :-)
Kad smo ood sokova evo ja jucer 9 tjedana tocno i ispadne mi veliki ugrusak kad sam se digla iz kreveta. Odmah na hitnu i zadrzali me do daljnjega. Danas nema krvi a terapija isat kao do sad propisana u Pragu. Beba je dobro. Nadam se da necu imati ovakvih sokova a i meni je tlak skocio u nebo.
Imas pravo mali lavici borci ;-))
Kvragu i s tim krvarenjima :-( Držte se curke i čuvajte, hrabre ste i vi i vaši mali lavići :ghug:
Chilly, sretno s pripremama :-)
Mikipika, šaljem ti privatnu poruku, al mi neće otići. Pa da ovdje pitam...Kako si? Još u bolnici?
Dobro sam evo jos sam u bolnici. Sutra ce mi raditi ultrazvuk i ako bude sve pustaju me doma na mirovanje. Javim svakako ;-) Ocistit cu i inbox ;-)
Super vijesti za vas cure! Drzite se i uzivajte u svim simptomima, neke se jos borimo da ih osjetimo
Hello ekipica ! Pa sta nema nikoga da se sprema na postupak ili transfer ? Samo ja? :-(
Chilly, ima nas još...samo ja to potiho, jer strah me da mi se opet nesto ne izjalovi. Evo baš sutra idem po uputnice, zadnja vađenja krvi, i nadam se onda dobiti protokol pa....ali vezano za uputnice...imam problem sa dr. op i gin, ne mogu se dogovoriti koja mi treba dati godišnju uputnicu za endokrinologiju, za štitnjaču. opća praksa kaže da je to vezano uz trudnoću/postpupak i da mi ona ne može dati up, a ginička pak nema pojma kakve veze štitnjača ima veze sa postupkom. u svemu tome a ludim, jer sad već dva mjeseca nisam kontrolirala, a trebala bih sada. vi koji imate, ili ste imali tih situacija kako ste to rješavali? tko vam je dao up?
Za endokrinologo mi daje opca praksa.
Meni isto dr opce daje uputnice...
Rominka , chilly sretnoo
Mikipika kako si ti..jesi izasla iz bolnice ..
Evo kazu sutra ujutro me pustaju. Imala sam bas sad ultrazvuk. Beba je dobro i vrlo je zivahna ;-) Druga vrecica bez ploda je jos uvijek tu a i hematom. Moram strogo mirovati i biti spremna na jos jedno ovakvo krvarenje. Ako dode do toga opet tu na hitnu pa opet malo odlezati u bolnici.
Curke, imam jedno tehničko pitanje...
Dogovorila sam prve konzultacije u Pragu za 22. veljače.
Zanima me da li moram poslati zahtjev prema HZZO-u za sufinanciranjem 1000 eura prije tih početnih/prvih konzultacija ili nakon konzultacija kada stvarno budem znala da me primaju, daju mi termin i kažu okvirnu cijenu postupka?
Sada ne znam nista o postupku pa ne znam nis ta da kažem HZZO-u u zamolbi....
hvala svima od :heart::heart:
Rominka, uputnice za štitnjaču sam uvijek dobila od opće prakse, a kad sam hitno htjela izvadit hormone, otišla sam privatno pa nazvala endokrinologinju da joj kažem nalaz. Imam sreće što je toliko pristupačna i spremna pomoći.
AnnaBanana, na konzultacijama će vas staviti u bazu, ako će biti donacija onda još nećete tada dobiti termin jer će tek tada početi tražiti donorku prema tvojim osnovnim karakteristikama. To traje minimalno nekoliko mjeseci. Okvirna cijena ti je 4500 E. Ako će pak biti pgd, moći će vam konkretnije reći termin.
Mi smo slali na hzzo nakon konzultacija, ali mi smo išli u postupak tek godinu i pol dana nakon pa produživali rješenje hzzo-a (tako smo isplanirali i htjeli, nismo toliko dugo čekali postupak da te ne uplašim :-))
Drage moje trudnice :ghug: