nisam ti odgovorila imam navlake za madrace, one iz lidla.
jel je maloj radio Risteve i rasteve?
Printable View
Nije. Oboje radili PRIK i uk IgE. S tim da je mala radila i dungar
Najmanjem su nalazi zasada negativni ali doc misli da ce se i kod njega razviti alergija obzirom na simptome i dvoje brace sa alergijskom astmom :(
pa iskreno kolko je imal bronhoopstrukcija čudo da već prije nisu napisali dijagnozu
lela kolko je maloj ukupni ige?
Pise njemu astma, samo zasada u zagradi pise allerg. in obs.
Sorry njoj su sad tri g. mali je imo isto toliki kad je bio kao ona star a onda mu se gotovo utrostrucio s 5 god
mojoj klinki je jednom znao dunger bit čista nula, to je bilo s 13 mjeseci, prije i posle ohoho
Sad je l pocela i kasljat i veli da joj vibrira u plucima .. Jao.. Sad sam ju stavila na seretide.
Sent from my iPhone using Tapatalk
lunahor, kaj ste odlučili za crikvenicu?
Jao cijelu noc nisam spavala. L je kasljala cijelu noc, onaj uzasni suhi nadrazajni kasalj :( prvo sam dala ventolin pa atrovent i seretide , a na kraju i toplu krpu s maslinovim i dr teiss ..ocajna sam bila.. Kako iritirajuce i frustrirajuce ... Onda jekonacno prestalo neznam vise od cega.
Prosli tj od pon do srijede je bez simptoma imala 37,8 , crp 17, leuk 10, i onda od cetvrtka prosla temp pa curio nos do nedelje, pa stao nos u ponedeljak i sad kasalj ... Koji je to sad vrag.. A cijelu veljacu objema te curi nos te kaslju .. Koma... Stalno izostaju iz skole i glazbene .. Prosli tj l. Nije isla u skolu , ovaj krenula i sad je opet pitanje dosla glazbena zbor i ork zbog kaslja ..
Ma idemo na ambulantno ko i uvijek .. Jer ak idu same onda nemremo ambulantno nastavit nit jamogu ici a meni je isto koma
Pozdrav svima,
eto da pitam mame koje imaju bronhitičare kako to izgleda.. jer mi imamo dijagnozu bronhitisa al meni to sliči na sve drugo-samo ne na bronhitis.
Priča je počela prije 2 godine..2013.Vrtićko dijete, klasične viroze, 2 streptokokne upale grla(čak je bio i nosioc streptokoka kojeg smo se riješili čajem) nakon čega su mandule bile povećane pa je povremeno kašljucao i pročišćavao grlo. 2 različita otorinca zaključila da mandule moraju van. Izvadili mandule u 11 mj 2013 no i nakon toga nakašljkavanje je prisutno-taman sam mislila reagirati al došlo proljeće, ljeto i sve se smirilo do odlaska u školu i prve viroze nakon koje se to suho kašljucanje nastavlja(kažu mi liječnici da se taj kašalj zove pročišćavanje grla). Uglavnom primjetila sam da se jače nakašljavao kod fizičke akrivnosti( iako nema pravila-nekad na treningu kašlje ko lud, nekad ništa) pa sam tražila pregled na srebrnjaku. Imali smo nesreću da je taman za vrijeme pregleda bio bolestan i imao upalu pluća(koju smo dijagnosticirali kasnije) pa mu je spirometrija bila loša a doktorica je odmah dijagnosticirala opstruktivni brohnitis :unsure:, dobio ventolin na pumpicu 4-5 dana i flixotide 2x po jedan potisak i naručili nas na kontrolu za 3 mjeseca....
To je meni sve bilo čudno i ja tražila drugo mišljenje u Kalićevoj-tamo mu spirometrija bila ok pa je rekla da netreba flixotide, alergotest je pokazo blagu reakciju na livadne trave, krv i brisevi sve ok al tamo je doktorica pak unatoč urednom nalazu otorinca i tome da smo pazili na prehranu(3 tjedna bez slatkiša, bez sokova, večera 2 sata prije spavanja i spavanje na povišenom) a kašalj je i dalje bio tu zabrijala na LPR.
U međuvremenu je došao ponovni pregled na srebrnjaku, spirometrija je bial bolja nego prvi put ali i dalje nije kako treba. I dalje tvrdi da je u pitanju nespecificirani brohnitis. Dobio je sada singulare 1 tableticu za žvakanje navečer i flixotide i dalje 2xpo 1 potisak te da vidimo hoće li imati kakvog učinka. Ako kašlej ostane i dalje nakon 3 tjedna moramo ići na PHmetriju da se ipak vidi dali j u pitanju LPR.
Uglavnom zbunjena sam, visim od upale pluća nad njim ko kobac, pratim sve i po meni nije LPR jer nema klasične simptome- jer vidim da malo jače kašljuca kad je vani maglovito i vlažnije. Evo sad gotovo uopće nema kašlja jer je lijepo i sunčano vrijeme a i preko ljeta nije bilo nikakvog kašlja. Meni kad netko kaže bronhitis očekujem nekakvo sviranje u plućima, očekujem noćne epizode napadaja kašlja i sl. On po noći uopće ne kašlj nego kroz dan i kod fizičke aktivnosti.
Ispričavam se na podužem postu al već sam poluluda :cupakosu: pa reko možda netko tu ima slično iskustvo.
Cuj tak nam je svima tu, bar vecini. Kad je alergija dokazana onda je jasno da je u pitanju astma , al kad nije dokazana alergija onda se sumnja na svasta. Sve smo mi tu prosli, mi osobno i sumnju na cisticnu fibrozu, alergije, lpr, gerb itd.. I dalje nismo nis pametniji ,al s vremenom ipak bude rjede..
Mojojo l od danas osim sto kaslje OPET curi nos :( na ventolinu je, kapima za nos, pulmicortu i neznam cemu sve ne. Nisam vise pametna kAj da radim.. Poslala sam mail srerbrnjaku da molim promjenu termina sa srijede 22.4 na ponedeljak kako bi mogli obaviti u tom jednom dolasku atopy patch test, jer jednoatvno nemogu vjerovat da bi ovo bila prehlada n prehladu mjesec dana..
Sent from my iPad using Tapatalk
dobili smo termin 20.4. za atopy test, jos samo da nam ova ne komplicira kad dodemo. bili smo danas kod obiteljske dr, kaze da ne vidi i ne cuje nis. a ona kaslje i kaslje, nos curi li curi... nikad kraja.
A bemu :(
Dodagoda bas kako je Luna rekla. Meni je velikima dokazana alergija. Malenom nije ali je velika sansa da ce se ispoljiti, isto mu astma pise. Em je jako cesto u opstrukciji, em mu je i koza suha i sumnjiva. A i genetika mu nije naklonjena :/
I mojem najmanjrm nos pun
Kašlje
Curke pazite djecicu i svi brzo ozdravite. Mi brojimo sitno do povratka kuci a tu smo se preporodili
lijepo lela,ostajete do kraja?
moj noćas škripio, izgleda da ga ćopilo proljeće
nego cure koje idete na hitnu srebrnjak ( u slučaju da ćemo trebat) oni rade sve stvari cijeli dan i noć, kaj ne?
Ostat cemo do kraja. Joj ja sam isla par puta na S ali najkasnije oko 20 -21 pa ne znam za ostatak noci
ok za sad se malo stabiliziralo, videćemo prek dana
Da od 16 ne treba uputnica. Bili smo opet koddr, cuju se hropci , rtg ok, dobila sumamed. Temp do 37,4.
zakaj sumamed?
To je tesko pitanje jelena, na koje ja ne znam odgovor . Nakon sto sam zvala srebrnjak , i jos dvoje dr. Nitko mi nije htio reci da ga ne dam , nek kao sama odlucim. A bas sam dvojila jer je krvna slika za virozu i rekla je dr da je viroza. Al onda mi je palo na pamet da je mozda neka bakterija u nosu il grlu a bris nisu radili, uglavnom nakon dugog razmisljanja odlucila sAm joj ga dat.
Mi smo obično takve sumnje rješavali da smo kod pedice vadili krv i radili brzi CRP. Par puta smo bili i u breyerovom labosu. Cijena ista kao kod pedice a ja bila mirnija. Mi sad više nismo kod pedijatra već kod opće medicine :(. Uglavnom nikako laka odluka za roditelja , najgore da nedaš antibiotik pa se nešto iskomlicira...
A kad se mora zakomlicirat-onda mora jer frajer od zadnjeg prgleda gotovo uopće ne kašlje... sad mu namjerno još nisam počela još sa terapijom čisto da vidim koliko će to primirje potrajat. Suludo bi mi bilo da se prestanak kašlja pripiše singularu. Sutra ima trening pa ćemo vidjeti kako će to izgledati pod opterećenjem. Ako opet ne bude uopće kašljao....nemam pojma šta onda :cekam:
Vadili smo krv, crp 1.1, a leukociti 6! Zato sam i bila u dvojbi ;)
zašto ne bi pripisala singularu, nemali on funciju smirivanja sluzi,pitam nisam to upotrebljavala?
Zato jer trenutno nije na nikakvoj terapiji a ne kašlje. Njemu u biti kroz sve ovo nije dokazano ništa, jer spirometrija nije loša(nije super, ali nije ni loša), alergotest je pokazao laganu rakciju na livadne trave-ništa zabrinjavajuće po riječima doktorice. Dogovor je da mu dajem opet flixotide i singular 3 tjedna i ako kašalj stane u tom periodu-to je to, a ako ne stane onda idmo na phmetriju-da se dokaže ili anulira LPR. A frajer od kako smo bili u bolnici ne kašlje pa mi bezveze sad počet terapiju. Isčekujem večeras taj treninig , jer ako ni u naporu ne bude kašljao možda je nekim čudom sve bila neka prolazna faza-teško da će bit tako, ali u nadi je spas :fige:.
ta tvoja priča je slična jednoj mojoj, u srednjoj sam razbila koljeno na kozliću, stalno me bolilo, kad sam putovala morala sam nekaj stavit na njega jer nisam mogla izdržati i tak ja nakon podosta ( ohoho) godina, kad mi sve dojadilo tražim da otiđem na rengen, samo kaj sam slikala prestala bol, sva sreća da je tak i ostalo.
Evo samo da javim da i dalje neznam ništa :tele:. Odradili trening u kojem se zakašljao 2 puta ali popodne dok se loptao sa sekom imao napadaj kašlja. Ništa, krećem danas sa propisanom terapijom 2x flixotide po jedan potisak i singular jedna tabletica pa ćemo vidjeti kako će sve završiti.
Svakako planiram Crikvenicu ambulantno da ga tamo još dobro ispregledaju samo neznam koliko treba biti onda na tim terapijama jer ako je 3 tjedna nemogu nikako budući da sam tek počela raditi na novom poslu. Mislila pospajati one praznike u 6 mjesecu pa skrpat nekih 10 dana pa onda ako bude potrebno još onda opet u 7 ili 8 mjesecu kad budem mogla na GO. Uglavnom zanima me koliko vremenski ranije trebam sve pokrenuti ako želim ići krajem 6 mjeseca.
pošto bi išla ambulantn o vjerujem da je oko 3-4 tjedna sasvim dovoljno prije se javiti. i ja kad sam išla ambulantno prvi puta sam ipla na 10 dana. u svakom slučaju ako tražiš D1 uputnicu onda bi ti trebala vrijediti i za preglede/terapiju u 6 i eventualno ostatak kad ideš na godišnji 7/8 mj..
E super, znam da ga budu oni tamo ispregledali kako treba jer ovo sve šta sam bila kao da rade sa ljevom nogom. Ova sa srebrnjaka mi je sad sad na nalaz napisala i ventolin 4-5 dana(prepisivala samo sa starog nalaza) nije ga pošteno ni poslušala i rekla....da to je bronhitis i dalje nezainteresirano tipka.. neznam valjda je naša doktorica gluha pa ne čuje ništa na plućima. Ova u Klaićevoj se zaljepila za taj LPR ko pijan za plot iako je ORL pregled rađen upravo zbog toga i bio je potpuno u redu. Stvarno nisam sitničava ili da se nemogu pomiriti sa time da mi je dijete bolesno..pa zato sam i tražila specijaliste jer sam ja vidjela da nešto nije u redu ali neću se zadovoljiti pukom formom i kljukanjem ljekovima i samo izmjenjivanjem tih ljekova umjesto da odrade svoj posao.Dala mu je opet flixotide iako je nakon mjesec i pol uzimanja flixotidea kašalj i dalje bio prisutan i iako već 2 mjeseca nije na njemu nije bilo nikakvih opstrukcija niti upala a on upravo tome služi-sprečavanje upalnog procesa u plućima(ispravite me ako sam u krivu). Između ostalog da nisam takva kakva jesam i da ne slušam svoje instinkte, dijete bi mi sad nosilo naočale sa cilindrima jer mu je jedna nadobudna dijagnosticirala astigmatizam.Tražili smo poslije dva mišljenja koja su potvrdila naše sumjnje u dijagnozu, jedan komentar je čak bio da može bit pilot kakav vid ima.
Sorry na podužem postu, isfrustrirana sam ne zbog toga što nešto je mom djetetu već zbog te totalne nezainteresiranosti.. znam da je gužva na Srebrnjaku i da dolaze iz cijele zemlje ali ako već 3 mjeseca čekam termin, daj uzmi 20 minuta i napiši bar povijest bolesti kako treba. Uglavnom što više razmišljam manje znam i neodlučna sam a budući da znam da ste većinom bile u sličnim situacijama bacite mi sad koji savjet...da idem na singular i flixotide prema preporuci sa Srebrnjaka a doktorica iz Klaićeve ga je maknula sa flixotidea.S tim da u Klaićevom 02.04. imamo dogovoren metakolinski test. Vaš savjet: krenuti sa singularom i flixotideom i ostati na Srebrnjaku (tamo su nam dogovorili metakolinski test u 5 mj.) ili da nastavim u Kalićevoj. Stalno si mislim da je Srebrnjak specijaliziran baš za plućne bolesti i da je kao bolje ići tamo (no nakon čitanja foruma vidim da ima i tamo svakakvih liječnika nisam baš uvjerena) iako mi je Klaićeva pokazala puno više angažmana u čitavoj priči(radili su briseve, vadili krv) i iako je doktorica pomalo čudnjikava i malo "brije" na LPR(iako sad nakon puno čitanja literature o LPR kod djece malo mi je jasnije zašto želi PHmetriju) .
Draga slusaj sebe jer to koliko mi provodimo s djecom najbolje znamo reakcije. Ja sam vec par puta napomenula da moje dijete ima krivu terapiju. Vise od god dana sam dr uvjeravala da terapija ne sluzi nicem. Jedva ga uvjerila sad u sijecnju. Ista je promjenjena ali on i dalje nije bio ok. Tek sad u Crikvenici je dijete pregledano s interesom. On puni 7g. S bronh.se borimo od njegovog 5mj zivota. Samo dr F i sad ovdje je dr pogledao doslovce svaki papir a vjeruj mi fajla mi je podeblja za 6.5g.... Uglavnom nama je lijek seratide pojacan na 2x2 i dijete je doslo sebi. Uopce vise nema singulair i sad u travnju treba uvest nes radi al na trave. Mali je na Rebru. Curka ide u Klaicevu. Detaljne pretrage obave ali ovdje joj je dr pojacao flixotide odradio testiranje na jos 14 alergena i otkrio psenicno brasno. Uveo aerius radi dermatitisa i org mi pregled kod derm.leda su nam mrak a bila je sva osipana. Ako mi tu kazu da se terapije drzimo i preko ljeta ja cu postupiti tako jer od silnih instrukcija iz Zg ni jedno nije dobro predugo
Samo da napomenem da kod bolnickog i amb.lijecenja je razlika u kolicini podataka koje dr trazi. Kod malog je bio temeljitiji ali nista mi losije nije tretirana curka koja je na ambul. Dapace svi smo skupa tu i njene papire je detaljno gledao samo manje je detaljizirao kod post.dijagnoze. kako mi je mali bolesniji meni je on bio u fokusu. Mozda sam se krivo izrazila sad al bio je u koma stanju kad smo tu dosli. Sad su oboje super i zahvaljujem jeleni sto me nagovorila da i curku povedem
Hvala Lela na savjetu. Promatrajući dijete smatram da ipak ili je neki oblik astme u pitanju ili stvarno bronhitis i sklonija sam krenuti ovu terapiju sa singularom pa kako ispadne. Rekao mi je da je danas puno kašljao u školi.Sad popodne ne kašlje a po noći i ujutro uopće ne kašlje. Večeras krećem sa singularom, tj sa Melarthom. Znam da treba kao i flixotideu neko vrijeme da djeluje, znate li možda nakon koliko počinje djelovati?
Doda onda se vidimo i pijemo kavicu u crikvi . Mi idemo 14.6 , tj od 15.6 smo nna ambulantnom ko i svake godine :)
U 5 mj posalji mail i uputnicu da dobis termin u to vrijeme. Ne zaboravi putni nalog ak ti ga neda trazi odbijenicu u pisanom obliku da se stignes zalit jer ga po zalbi sigurno i oprobano dobijas. A 700 kn po djetetu nije za bacit ( za svako posebno imas prAvo ak ih ide vise). Ja i za sebe uzimam uputnicu.
Mojoj i dalje curi nos i kaslje.
Od flixa i singulaira ne ocekuj cudo, cca mjesec dana , najmanje dva tj je nase iskustvo .
Nisam znala da imam pravo na nekakvu naknadu troškova,super ako šta dobijem a ako ne-opet dobro jer smještaj neću plaćati budući da sam ja inače iz Crikve pa ću biti kod svojih. Ići će i kćer sa nama ali ona nema problema , barem ne zdravstvenih :lol:jer pubertet još nisu počeli liječit u Crikvi.
Vidjet ćemo onda tih 3-4 tjedna, ako se kašalj smiri dobit će dijagnozu nekog oblika astme pa ću onda svakako krenuti sa homeopatijskim liječenjem. Iako vjerujem u prirodno liječenje nemam hrabrosti upustiti se u to bez neke dijagnoze "normalne" medicine. Imam jednog ludog travara koji ima tinkturu ili čaj za sve dijagnoze na svijetu-on je sina riješio i streptokoka kad je bio nosioc no treba imati dijagnozu da znam za šta tražim čaj.
Svakako se vidimo u Crikvi Lunahor na kavici ;)
e da i mene netko sluša, lela kaj ne da je ispalo super i po zdravlje i po novčenik.
dadogoga, a jel si razmišljala ne zbnam dal ih ostavljaš kod staraca ili voziš posle doma, ali ako je prva opcija i ako nije daleko , a to tam stvarno nije da ga možda ostaviš na inhalacijama možeš bit u kontinuitetu i do mjesec dana ako ide ambulantno. on bi to mogo odraditi i sam, dovoljno je velik.
U klaićevoj ste kod Jureković, kaj ne? i daj mi definiciju LPR
Mi smo ti kod dr. Pavlović.
nemam baš varijantu da bude bez mene jer ti moji svi prek sezone rade uu smjenama i svakako pa ga nema tko baš ni voditi ni paziti. Vidjet ćemo sve kakva će bit situacija pa ćemo se ev. ja i suprug izmjenjivat.
LPR ti je u biti nedavno "otkriven" a izvedenica je GERB-a.U biti sve se to prije vodilo kao GERB ako bi se otkrilo a LPR se teže otkriva jer ne osjeti uopće da ti se ta kiselina vraća u jednjak. Dakle, ti apsolutno ne osjetiš da imaš ikakve probleme sa želucem. Manifestira se kao dugotrajni suhi kašalj a česta je i promuklost. Dokazano je da 90% bolesnika LPR ima simptome promuklosti. Javljaju se problemi i sa sinusima i cjedi se sekret po grlu pa su crvenilo grla često pripisivali problemima sa sinusima a ne kiselini. Usko se povezuje sa astmom i rakom grla. Neka stručna definicija je dosta štura i ja sam do ovih podataka došla čitajući na raznim mjestima. U biti nije ništa strašno ako se otkrije na vrijeme,ali kad se vuče godinama izazia probleme većinom u gornjem respritatornom sustavu. Kad sam sve proučila u biti imam sreće jer su odmah i to uzeli u obzir(iako ja mislim da moj mali nema taj problem) jer sam vidjela da su se neki godinama vukli po srebrnjaku da bi im na kraju bio otkriven LPR.
Joj sad vidim da si pitala za Klaićevu, a ja pišem za srebrnjak... moram pogledati u papire jer su 2. Mi smo kod one starije.