Te greške u udžbenicima često su korisna stvar za jačanje dječjeg samopouzdanja - brzo shvate da svi mogu pogriješiti i da nije ništa strašno ako i oni ponekad pogriješe.
Printable View
Te greške u udžbenicima često su korisna stvar za jačanje dječjeg samopouzdanja - brzo shvate da svi mogu pogriješiti i da nije ništa strašno ako i oni ponekad pogriješe.
evo cure su super elaborirale :-)
sillyme super da je učiteljica priznala odgovor i to je najviše što ona može napraviti.
Mrs Happy pa to su iznimke, nije 85% gradiva netočno, bez panike, polako.
Mi smo jučer dobili popis dječjih časopisa da se odlučimo ako hoćemo kupiti neki, ja nisam sigurna jel bi SMIB ili Prvi izbor? a možda mi i mama koja radi u školi može SMIB nabavit besplatno. We'll see.
A gdje je Radost, Zvrk ili enigmatski časopis Alkica? Je li to prestalo izlaziti (bit će da me vrijeme pregazilo).
Moji su uzimali Zvrk i Prvi izbor, koji mi se manje sviđao. Uz Zvrk je išao i cd na kojem su znale biti snimljene kazališne predstave za djecu, kojekakve igrice i slično. Nemam to više, dala u vrtić, ali pamtim to po dobru.
kod nas nude:
-Prvi izbor
-Smib
-Radost
-Planet
Ja se nanerviram kada gledam knjige za oš pa sam jih prestala gledat. Šteta živaca.
Mi nemamo nikakav časopis, imala je najstarija u 1r Prvi izbor, eto, jos stoje svi brojevi neprocitani, dobro nam dodju kada moraju nesto rezuckati za skolu ( slicice). Imamo narucen Nacional Geografic Junior iz Slovenije i tu i tamo uzmemo Ciciban, isto iz Slovenije, puno su mi bolji nego ovi hr djecji casopisi.
A izmedju Prvog izbora i SMIB-a se meni osobno SMib vise svidja.
Taman sam htjela postaviti to pitanje. Nama nude smib i prvi izbor.
Avidno i jedsn i drugi postoje u razredu. Rekla sam joj da zamoli uciteljicu da ih prolista kad ima pauzu pa da se odluči sto bi ona.
Smib vam je sigurno bolji.
moj od svih časopisa najviše voli Lego katalog, eno ih čita i prelistava cijelu godinu,
i nosi u školu pa čitaju pod odmorom :lol:
Moja smib nosi svaki dan, citaju iz njega, rjesava krizaljke, uci viceve - super je. Mi smo odmah uzeli godinu dana pretplate jer je ucitljica rekla da ce im dobro doci na boravku, a njoj je jos dodatna zabava i kad nema vjeronauk (ako ne uzme nesto za citati iz knjiznice). Prvi izbor je dobila jedan primjerak, ali to je previse tekstova za prvasice, osim za nekog tko zna i voli puno citati.
Mislim da je to s knjiznicom na kraju super ispalo, prilika da posudi nesto sto je zanima je stalno tu, ili samo da prolista bez posudjivanja, a i da joj knjiznica postane blisko mjesto za provesti vrijeme.
Ali to dijete pola toga ne kaze. Posudila je neku knjigu, Hrabrica, i sinoc u devet navecer objavi - evo gotova sam, procitala. Sutra pisemo lektiru iz nje. Aaaarrrggghhh. Da sam znala da je za lektiru prvo bi to citala a ne po pedeseti put tigrica jakova kog zna napamet a ovo nabrzinu i u zadnji tren. Ali ipak je bila dovoljno dgovorna da sama posudi i procita na vrijeme. Sto je ostalo u glavi vidjeti cemo danas. Ako je na mene - vjerojatno i previse, pa ce joj to biti argument da i ubuduce ofrlje i u zadnji tren procita lektiru.
Imam pitanje za sada već iskusne mame prvašića. Kupila sam curki Herlitz Midi torbu. I sad mi se čini tako malo mjesta u njoj! Pa..jel ima tu netko čijem djetetu stanu sve knjige za prvi razred, bilježnice i pernice u torbu? (Pernice dvije koje idu uz torbu) Pretpostavljam da je još i bočicu za vodu ili neku pernicu na više "katova" nemoguće staviti..
Proučila sam ja temu o tim torbama i planirala kupiti Flexi, ali njoj se svidjela baš ova, a meni se učinila puno lakša. I sad se pitam hoću li na jesen morati kupovati novu..
Hvala ti puno, baš sam se brinula.
Kod nss uciteljica ttazi dvije pernice jer u toj drugoj stoji ono sto ne stane u normalnu krutu pernicu:skare ljepilo u sticku siljilo s onom vecom kutijicom za nasiljene olovke i recimo rezervna olovka i ravnalo.
mislim da je ovo siljilo s kucicom nuzno inace su non stop na nogama kraj ploce i silje li silje :-)
Ne da mi edit: kutijica za ostake siljenja
a ne nasiljene olovke ajme..pisem sa sastanka
A u prednjem dzepu nam je :
Informativka , flomasteri, kljuc od ormarica ,vlazne maramice. I papiri dodatni, obavijesti za dj.casopise i sl.
sta kljuc od ormarica nose kuci? mi te dodatne papire, listice, obavijesti drzimo u jednoj fascikli koju stalno ima u torbi.
Ma kakvi meri jos i to drzat u torbi pored svega.nas krcaju svaki tjedan sa svim i svacim mi tood.ah u petak vadimo iz torbe.
a kljucic stoji u torbi a torba u skoli od pon do pet. Treba im kljucic svaki dan u skoli.
nama kljuc od ormarica stoji u ucionici. a torbu mi svaki dan nosimo doma. moj ne ide u produzeni, ali i oni koji idu nose doma torbu svaki dan.
ima jednu onu tanku kartonsku fasciklu sa lastikom a4 formata u torbi i tu sprema sve te dodatne listice, itd... svako malo to malo ispraznimo..
Mi to praznimo svaki petak da se ne gomila :-)
lili učiteljica ima rezervni ključ od ormarića, moji su ključ uredno nosili doma
Da li netto od vas ovdje ide u Montessori skolu u Zg? Moze i na pp.
Mi smo nasoj na kraju uzeli torbu na kotacice, i to nam se pokazalo kao super odluka jer torbu usprkos boravku nose doma svaki dan, a ona jos tu ubaci knjiige za dodatni jezik, papire za crtanje, smib, dodatne bojanke/vjezbenice/dnevnike/spomenare/stogod, pa igracke za igrati s popodne, set glitter kemijski, poneku vocku itd - u ove klasicne midi ne bi sve to stalo nikad, jedva ponekad i u ovu stane a ima tri pretinca i jos dzepice sa strane. Pernicu ima samo jednu, vodu pije na pipi a papira i sapuna imaju dovoljno u skoli, tako da tu nista ekstra ne nosi.
Eh da, nasi su prvasici na katu pa bi nam torba na kotacice bila problem jer zbog mehanizma je teza sama po sebi. Cisto za promislit ako ima sanse da vam dijete ide i na kat.
sillyme super za vas.
ja sam nesto nacula da ce nasi citat lektire u skoli a ne doma jer da uciteljice ne zele da roditelji citaju djeci nego da ih one nauce kako citat lektiru i odgovarat na pitanja iz lektire. :-)
i mi imamo stepenice do ucionice, samo ne za gore nego za dole. to bi stvarno bilo nezgodno za kotacice. imaju lift, ali to koriste invalidi.
nasi za sad rade lektire tako da citaju u skoli sa uciteljicom i onda tamo pismeno odgovaraju na pitanja vezana iz lektire.
Pa što ima veze, moja stavi torbu na leđa kad se penje po stepenicama, bolje da joj je teže tih par koraka nego da čitavo vrijeme mora nositi torbu na leđima.
Mima
pricamo o prvasicima kojima torba stoji u skoli cijeli tjedan a u petak kad je nose dole vjeruj mi pricalo mi dijete par djece je palo spotaknulo se od tezine torbe sa svim knjigama i radnima (jer stoje u skoli cijelu tjedan) + na to kotacici e bilo sto otezava torbu posyaje onak..nepozeljno.a mi ionako dolazimo po dijete u boravak.
znam da je nova praksa u nasoj skoli za prvasice to citanje lektire u skoli.i posve mi je normalno i da je sami doma citaju ja znam da svojoj sigurno ne bi citala al nazalost jako veliki broj roditelja cita umjesto odn. za djecu sto je suludo jer im rade medvjedju uslugu. I ne samo lektiru nego maltene sve predmete.koma djeca nemaju ni priliku nauciti uciti.
Tako u pogledu toga nova praksa nije losa zbog takvih slucajeva :-)