boli, ali bar nije konstantna bol :-/ samo u nekim polozajima i na dodir
Dobila nalaze urina, hvala bogu sve ok
Printable View
dakle ovako, prvi porod mi je bio induciran pa ne znam kako izgledaju prirodni trudovi, ali ovo šta kažete da ide od križa meni se nije dogodilo, moji trudovi su bili samo s prednje strane trbuha kao menstrualna bol koja je dolazila i prolazila i tako stalno sa sve kraćim razmacima dok se nije spojilo u jednu konstantnu bol za koju sam bogu hvala doznala da je zapravo sam porod (da je trebalo izdržat par sati takve boli mislin da bi umrla) i u iduća 3 truda moja ribica je isplivala....a vodenjak su mi probušili iz drugog pokušaja, neki mladi doktor nije uspio iz prve pa se pokupio i otišao a onda je jedan stariji dr. to napravio u idućem obilasku...e da, dok tamo ležiš u boxu i čekaš doktori prolaze i svako toliko ti koji gurne ruku unutra i prst-dva-tri kao malo proširi.....došla sam 3 cm otvorena i kroz 2:30 sata sam se otvorila svih 10cm
Mislim da ću onda ipak zvati hitnu. Ovi taksiji su cakum pakum. To da im zamažem još bih morala pljunuti par stotina kuna.
Je li broj hitne još uvijek 112?
Znala sam da to guranje prsta ubrzava sve. Meni će sada u petak opet, i onda slj. dana moram trpjeti sukrvicu. Najradije bih ostala doma.
pojedine prakse i naputci našeg medicinskog osoblja su toliko zastarjeli da se kolege na zapadu snebivaju kad čuju što se u našim rodilištima dogadja i što se govori....
smjernice SZZO-a izdane 1999te god. : http://whqlibdoc.who.int/hq/1996/WHO..._96.24_scr.pdf
još uvijek se pola stvari kod nas ne primjenjuje...
Ja sam noć na termin imala nepravilne trudove i to jutro otidla u bolnicu.ctg ih nije ocitavao a bolilo me.ucenica mi je stavila ctg pa mozda nije znala kako.jer je pokazivalo 0.otvorena sam bila 3prsta.pregledali plodnu vodu i pustili me doma.a onda mi je pukao vodenjak popodne oko 16h doma u dnevnom boravku.do bolnice mi treba 7min autom.i sve sam natopila.mozda sam imala puno plodne vode.a i dosta sam bila natecena i dobila sam bila 24kg.rodila sam u 21:20h
kad smo kod primjenjivanja stvari al sam se jucer nasmijala... znaci strogo je zabranjeno piti vodu - radjao ti 2h ili 12h... smijemo kao cuclat gazu... e ali pazi!! kod nas u bolnici su poceli dozvoljavat da tate u radjaonu ponesu onaj rasprsivac za zalijevat cvijece i spricaju mame po faci!!! :lol:
koji klinac?!?!?!?!
Lagane grčiće, kao menga ali slabije, i pritisak u maternici sam imala od samog početka. Jako me probadao desni jajnik jer je na njemu bila punkcija i hematom kao posljedica nje (za hematom sam saznala tek na prvom pregledu).
Ako ti je na lijevom jajniku bila ovulacija, a vjerovatno je, onda ga osjećaš zbog žutog tijela (naraste do par cm) jer je podrška trudnoći dok god posteljica ne preuzme svoju ulogu (što je tek oko 14tt). Za sunčani iscjedak ti ne mogu pomoći jer sam na Crinone gelu a taj se pohvata po stjenkama rodnice tako da praktički nikakvog iscjetka nema. Osobno si mantram da dok god nema krvi, sve boluckanje je normalno i tako to treba biti jer se maternica širi zbog novog stanara. Nadam se da sam ti bar malo pomogla.
ja cu ti reci i za iscjedak, imam ga cijelu trudnocu i sasvim je normalan. nekad mlijecni, zuckati, vodenasti - doslovce u svim bojama i nijansama :lol: stalno nosim dnevne uloske... samo prati ako postane gusci ili se pocne mijenjat, uz neko peckanje, svrab, poteskoce da obavijestis dr da nisu gljivice ili bakterija neka
to je prestrašno....u nas su onda dobrano napredovali jer od potpune zabrane smo došli do toga da ti sada te iste sestre donose čašu vode...
prije 6-7god se automatski svim prvorotkinjama radila epiziotomija,sada dosta žena dodje s planom poroda kojim ju odbijaju a i oni su sami počeli govorit da ju rade samo ako je nužno potrebno....
(i ta je nužnost naravno diskutabilna)
ValaMala hB da nije krenulo, ali ja se ne bih na tvom mjestu zezala. 35+tt nije vrijeme za roditi iako je momčić već sad veći od Pikulice. Stvar jest u zrelosti, dobro si rekla. Ali kako kažem, dobro da je bilo lažno!
stork ajde, ti slobodno kreni, fali malo akcije ovdje a ne samo bzvz-nih trudničkih bolova! :lol:
dominikslatki dobro su ti cure rekle, opusti se! Strah je uvijek tu ali dok nema crvenog, stay positive!
Icsi jesi se javila doktoru? Kakvo je stanje danas? Moraš mirovati, vjerojatno je hematom, i nadajmo se da je sav iscurio i da je beba ok! Ps postovi će ti kasniti dok ih ne skupiš 10.
muma tek kad odem na tvoj link i vidim koji si tjedan shvatim koliko vrijeme leti :mrgreen:
nadam se da je arleni dobro prosao cr i da je smotuljak tu :-)
Muma ne pada mi na pamet da idem prerano. Kad sam prije 2 g izgubila bebu, bilo je 17tt pa su rekli da je bolje za mene i očuvanje maternice izazvati pobačaj/porod, kiretaža odmah bi bila prenasilna (radili su je poslije jer je ostala posteljica). Tada sam se naprimala gelova i injekcija, trajalo je 48 sati, na koncu fakat dobila 3 truda sa po 5' razmaka i samo je izletilo. Da mi sad netko ponudi takvu torturu za živo i zdravo dijete, nema šanse, čekam pa makar rodila pod tušem :lol:
Kada pukne vodenjak onda ne stignu više raditi klistir, zar ne?
ovisno u kojoj fazi poroda stigneš u rodilište,ja sam stigla u trenutku kada nije bilo vremena za apsolutno ništa pa ni otvaranje venskog puta...
ukoliko se doma sama očistiš (što je česta pojava,pogotovo kad većinu trudova doma odradiš) ne moraju te ni klistrirati ako ne želiš...
dokazano je da on ne umanjuje šansu za fekalno uprljanje tokom izgona,dakle ono se dogadja i klistiranim ženama samo u još gorem/vodenastijem obliku...
većini žena je neugodan te može usporiti trudove...
Ja bi samo jos dodala sto se tice pucanja vodenjaka. Meni je puko vodenjak u noci, lagano curkalo i imala sam u planu polagano spremanje, cekat trudove i pred kraj u bolnicu. Medutim, moja plodn voda je bila krvava i u panici sam odjurila u bolnicu gdje nisu ni trepnuli na krv, a bilo je stvarno puno krvi. Nisu mi objasnili od kud ni nista, pustili me da secem sa rucnikom medu nogama i tako do poroda.. Pisem ovo samo za slucaj da znate ako slucajno koja vidi tako krv, da vam se ne odsjecu noge ko meni :)
U slučaju pucanja vodenjaka, odmah otići i bolnicu,jer beba nema zaštit. ukoliko imamo neku bakteriju, kao što je streptokok b, automatski prelazi na bebu.
Vodenjak puca u 50%slučajeva. Ukoliko je puknuće na donjoj strani, izljev je veći.
Meni se dosta toga izlilo na prvu, toliko da sam mislila da je to, to da je otišlo sve. Krenula se presvlačiti kad ono opet mlaz. Ušla u kadu se malo poplahnuti opet mlaz. Kad sam ispred rodilišta izašla iz auta opet osjetim mlaz, među nogama sam imala veliki ručnik koji je bio skroz natopljen. Znam da je nema toliko vode, ali ja sam imala osjećaj da su barem 2-3 litre izašle iz mene. Moja voda je bila prozirna sa bjelim tragovima. Zvala sam ginekologa odmah kad je voda krenula, rekao je pošto sam trećerotka da nemam što čekati, nego da odmah idem jer će biti brzo gotovo. Tako je i bilo.
ivekica baš sam danas pročitala da se to događa u samo 10-12% poroda. Nakon pucanja vodenjaka nužno je krenuti u bolnicu samo ako je daleko i ako imaš trudove, a bhsb beba može pobrati u bilo kojem trenutku poroda, samo ti kod pucanja, ako su prisutni i trudovi i sve ide brzo, ne stignu dati atb infuziju. Amniotomija sama po sebi nije opasna, ukoliko se ne radi o prevelikom višku plodne vode pa je tek tada moguć prolaps pupkovine, čak je ta opasnost smanjena ako je položaj zatkom, a kako se po našim rodilištima još uvijek forsira ležeći položaj rodilje, gotovo da i nema te opasnosti jer nema jakog pritiska bebe na otvor. Frendica i njen muž su usko specijalizirani u ovom fahu pa sam se informirala do najsitnijih detalja :)
I žene, ne komplicirajte! Porod je uredila priroda i ponašajte se prirodno, a ne bolesno!
muma, ne dam ga van do 37tt. Prekrizit cu noge i nema. :lol:
Sto se tice prokidanja vodenjaka, meni su to napravili u bolnici i nakon toga sam ekspresno rodila. Tada su tek poceli i pravi bolovi, uh, gadno mi se i sjetiti toga koliko je jako boljelo. Ono sto jako zamjeram je sto su Pikulicu porezali po glavi prilikom prokidanja i jako dugo je imala krasticu.
Inace, dosli su nalazi bhsb, sve uredno. Jeeej...
zutaminuta, evo i moje iskustvo s puknućem vodenjaka
Taman došli doma s prijateljevog rođendana i taman 10 min iza ponoći ja u wc, a vodenjak pukao
Krenulo polako teći i ja izašla samo da javim mm-u da ništa od spavanja tu noć
On se skočio, a ja ga vratila da ostane sjedit jer sam se planirala nanovo istuširati i srediti
I tako sam i napravila, lagano tuširanje, sređivanje, al je bio problem obrisati se i obući jer je stalno izlazilo i to
u sve većim mlazovima (iskreno, iznenadila sam se pročitati ovdje da plodne vode ima 500-700ml jer se činilo da je toga puuuno)
Mislila sam čekati trudove, ali s obzirom da je ta voda odlazila i odlazila, nakon provjere torbe otišli smo u 1,30 u rodilište jer
nisam znala jel smijem ostati bez vode i kako u slučaju kad nema trudova
U auto smo stavili najlonske vreće i preko njih velike ručnike. Iako sam imala 2 uloška, do dolaska u rodilište se ii
sve to ostalo smočilo
Pregledali me, otvorena jedva 2 prsta, a od trudova ni T
Cijelu noć na ctg, al nigdje ni jednog truda
Uredno dobila klistir čim sam došla, zamolila primalju da me pusti istuširati se nakon nužde jer je bilo srce ljeta i vruće, al nije dala
Došla smjena ujutro, nova primalja, doktori..
Primalja odmah pitala želim li se osvježiti pod tušem dok mogu i neopisivo sam joj zahvalna na tome
Kako i dalje nisam imala trudove, a puno vode izgubila, doktor je sugerirao drip koji sam dobila oko 8,30-9,00
Nakon toga, trudovi su uredno došli i pojačavali se kako su mi pojačavali drip, al ja do podne nisam ni prsta se dodatno otvorila
Već sam pomislila da ću morati na carski jer se nisam otvarala, al malo iza podne je pregled pokazao da se ipak polako otvaram
Rodila sam u 13:50
Da mi se desilo puknuće vani, otišla bih doma presvući se i srediti, jer ti trebaju trudovi koje ni ne moraš dobiti nakon puknuća vodenjaka
Al opet, zavisi i koliko daleko od doma se nalaziš
E, da, i kod nas daju lagano pijuckati vodu, ali lagano čisto da ravnomjerno hidriramo usta i tijelo da nas ne smući uz trudove
Ja sam imala indukciju i nakon klistira i tusiranja, odmah ujutro rano su mi stavili gel i sve je lagano krenulo. Ono sto mi je bilo jako ok od njih je da sam najnormalnije smjela piti, a donijeli su mi i bolnicki rucak u predradaonu. Radi se o Sv. Duhu.
Eryngium Hvala na odgovoru, nastojim ne misliti uopće o tome jer cu poludit do ponedjeljka!
Meni je O bila na desnom jajniku tako da nemam pojma sto me to jucer tak jako bolilo s lijeve strane, danas je bolje hvala Bogu!
Sad me pak brine sto se dole non stop osjećam mokro, taj iscjedak i Vodica , nemam pojma, stalno gledam u gaće :)
Kazem ti, sasvim normalno, ne brini... samo neugodno... ja bila sva sretna necu imat M sad 9mj, nema ulozaka nema muke... a kad ono... jos gora muka hahaha svaki dan cijeli dan, i noc moram imati dnevni, inace gacice mogu mijenjati 2put u satu
Ajme isjedak :) nekad mislim da mi je puknuo vodenjak koliko se slijeva.
U vinogradskoj na tečaju su rekli da daju piti vode. Ne baš dvije litre, ali svako malo par gutljaja. Objasnili su ovako: U slučaju carskog, ukoliko je želudac ili mjehur napuhan, može se dogoditi da zarezu mjehur, a zbog želuca je moguće da počnemo povraćat pod anestezijom, a onda nemamo reflekse.
Evo samo kratko da javim da je jutros stigla nasa princeza Elenora 3550/50 dogovorenim carskim rezom :zaljubljen::zaljubljen:
Jeeee :-D :-D
cestitam!!!
Cestitam :)
Cestitam♡♡♡♡♡
Mislim da sljedeći tjedan neću ići baš nikuda nego ću čučkati doma.
Nadam se da doktorica neće izvući još neki nalaz i zahtijevati pretrage.
Ništa me ne brine koliko to da neću imati prijevoz (taksi/hitna), jer mi je do bolnice sve zajedno 45 min kada idem tramvajem i pješke. Nadam se i da će mi dati da odbijem bušenje vodenjaka ukoliko sam ne pukne, i rezanje međice, pa i klistir. Tjeskobu mi stvara misao na svo troje.
Čestitke arlena!
Arlena, čestitam! :-D
Evo da se javim da krvarenja ni iscjedka više nema i mislim da je sve u redu.
Mirujem treći dan i pijem terapiju.
Za tjedan dana novi ultrazvuk.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Žutaminuta, prestani paničariti i uživaj u finišu.
Sve pretrage na koje te dr pošalje su vjerojatno potrebne i šalje te sa razlogom. Uostalom, sve tu prolazimo kroz isto i nisi jedina. Misliš da se ikome od nas da svaki tjedan pohodit bolnic, ali moramo i takva je praksa. Svaka bi htjela izbjeći carski, epi i ostale gluposti, ali opet neke stvari ne ovise o nama. Ne možeš programirati kada će ti početi trudovi, niti isplanirati kako ih točno želiš.
Uživaj, odi u grad, popij kavu, u šoping, kino. Ionako će se dogoditi kad se najmanje nadaš, a sigurna sam da bi ti svatko na ulici pomogao da se bilo što dogodi. Dosad nisam imala negativna iskustva, uvijek me propuštaju, a jedna me žena čak i upitala u šoping centru trebam li prijevoz do doma, jer je vidjela da se gegam ko pingvin.
Arlena čestitam!! Malena ima predivno ime :)
zutaminuta, dobro ivekica govori
pokušaj ne misliti toliko na to. misli samo da ćeš uskoro primiti svoje dijete u naručje
lakše će ti biti
s obzirom da si u finišu, vjerojatnoo te neće više slati okolo na pretrage
Neobično mi je da baš nikog nikog nemaš uz sebe, al ne želim se miješati, tvoja stvar i nadam se tvoj izbor
znam da žene ostanu bez partnera, bez rodbine, ali uvijek nekako bar jedan prijatelj(ica) je tu negdje, ali što je tu je
zato, s obzirom si osuđena na taxi, ne brini još i o tome hoće li ti puknuti vodenjak ili ne, pozoveš taxi i ima da voze
nadam se da neće biti tako dramatično radi tvog mira
inače, ti možeš napisati svoj plan poroda (sigurno imaš i tu na forumu primjere istih) gdje možeš tražiti da to ne induciraju porod, da te ne klistiraju i ne prokidaju vodenjak...i sve što ti čini nelagodu
takvu izjavu obično potpisuješ jer preuzimaš odgovornost za situacije koje nastaju iako, ne samo tako crno-bijelo
znači, možeš staviti u smislu 'ako porođaj protječe bez problema i opasnosti za tebe i bebu da želiš da se poštuju tvoje sljedeće želje: ...nabrojiš... Ali za slučaj da oni vide da je nešto od toga potrebno zbog opravdanih razloga, da im dopuštaš'
negdje sam čak imala i spremljene primjere plana poroda, al ne nalazim sam
ja sam npr primalji rekla da bih volila da imam čim prirodniji porođaj bez puno intervencija
ali sam dobila klistir, oni injekciju poslije za bolove koju nisam ni tražila, ali me nisu rezali iako sam imala par punata jer sam pukla
međutim, sve u svemu, jako su ok bili
najbolje mi je bilo to držanje za ruku i prodisavanje trudova samnom jer iako sam bila ne tečaju, malo se pogubiš u disanju kad dođe sam kraj
Arlena čestitam od srca
Arlena čestitke za pišulju! :-D Sad se samo mazite i volite!