Cijepi se u Čakovcu ili Varaždinu gdje možeš doći bez najave, i poslije obavijesti lom, bitno ti je da imaš kartončić da si cijepljena.
Poslano sa mog Mi 9T koristeći Tapatalk
Printable View
moja LOMica kaže da se ne smijem cijepiti 5 i pol mjeseci nakon pozitivnog testa :roll:
uglavnom, napravit ću tako, kad prođe 28 dana, idem gore
druga stvar koja me zanima se tiče broja doza
preporuka HZJZ-a kažu da je dovoljna jedna doza, ali me zanima jel to samo kod nas tako ili se EU slaže
ne želim da mi na granici ne priznaju procijepljenost
pa potrebno je jer nitko ne priznaje visinu antitijela kao dokaz ičega
ako si bio u kontaktu sa zaraženom osobom, svejedno moraš u samoizolaciju ako je prošlo više od 6 mjeseci nakon (tvog) pozitivnog testa, bez obzira što imaš gomilu antitijela
tako je mm-u bilo, tako je svima
Sada priznaju djeci u školi razinu antitijela da ne moraju u samoizolaciju ako su bili u kontaktu sa zaraženim kolegom učenikom.
U našoj školi jedan razred je trebao cijeli u samoizolaciju osim djece koja su preboljela koronu i onih koji su imali pozitivan test na antitijela. Sve službeno u dogovoru s epidemološkom službom.
Bubilo ja se s takvom razinom antitijela ne bih cijepila sigurno.
Svrha cjepiva i je da ti razvije antitijela koja ti imaš i to u ogromnoj količini.
U slučaju da trebaš putovati preko granice, jednostavno napraviš PCR i putuješ.
I sama sam išla privatno raditi test na antitijela da vidim da nisam možda prehodala, ali ništa. Da sam ih imala, ne bih se cijepila. Neka cjepivo dobije onaj koji nema nikakvu zaštitu, nikakva antitijela.
Moja šefica i njena obitelj su preboljeli koronu prije 6 mj, za vikend su se cijepili, tako im je sugerirala njihova liječnica opće prakse. Uglavnom sam čula za takvu praksu - 6 mj nakon preboljenja.
ali to nisu djeca koja su se testirala PCR-om nego se samo pretpostavljalo da su prebolila (i potvrdilo se na antitijelima)
zanima me može li evo npr Bubilo, kojoj je prošlo ili uskoro prolazi 6 mjeseci od njenog pozitivnog testa, mahati sa svojim serološkim testom kao dokazom da ne mora u samoizolaciju sljedeći put kad bude u kontaktu sa zaraženom osobom?
koliko je meni poznato - ne može
ne ulazim u to je li to pravedno ili ima li smisla, nije moj posao
želim samo reći da je situacija takva da jedino cijepljenje rješava logističke probleme
Trebalo bi nazvati epidemiološku službu jer ako je dozvoljeno djeci ne vidim razloga da ne bude dozvoljeno i odraslima.
To se promjena koja je uvedena prije nekoliko mjeseci.
a d ne govorim o generalnoj dobrobiti cijepljenja protim korone, kao jedinom izlazu ovog njasra...
no, dok se god gleda pojedinac (jesam li ja zaštićen, trebam li se ja cijepit), a ne kolektiv (kolektivni imunitet se postiže iznad 80% procijepljenosti, a cijepiti se zasad, izuzev Amerike, mogu samo odrasli), bit će nam upravo ovako
Da jer je korona bila u obitelji.Citiraj:
betty blue;3207989[B prvotno napisa
Trebalo bi nazvati epidemiološku službu jer ako je dozvoljeno djeci ne vidim razloga da ne bude dozvoljeno i odraslima.
To se promjena koja je uvedena prije nekoliko mjeseci.Trebalo bi nazvati epidemiološku službu jer ako je dozvoljeno djeci ne vidim razloga da ne bude dozvoljeno i odraslima.
Ovo je istina i ja sam se zapravo cijepila upravo zbog etičnosti jer to smatram ispravnim putem radi svih ostalih.
Da se radi samo o meni, ne bih se cijepila.
BTW slabo sam spavala noćas jer me budilo rame svaki put kad sam se okrenula na tu stranu a dok spavam, roštiljam se po krevetu. :roll: sad na poslu ledim mjesto uboda nadajući se da ću ipak malo više odspavat večeras.
Inače sam ok bez ikakvih drugih nuspojava kuc-kuc.
Betty, isti problem sam imala s lom, osla bih u cakovec, jedino tamo ti je az, a ne znam koliko te sad chipiranje s az-om oslobadja muka na granici, znam da u slo mozes samo s 1. dozom, al ne znam jel vec postignut dogovor na razini eu da je onima koji su preboljeli dosta 1 doza cjepiva il je to samo hrv vidjenje.
Curke moje koje govorite o obavjestavanju lom-a, upisivanjima u karton itd, da se ne smijes cijepit u mjesti izvan prebivalista (a cakovec dluzbeno zove, hzjz izrijekom kaze da 2. doza moze bit izvan prebivalista).. koje je lom zvala a ispod su 65 .koji put se pitam gdje vi zivite...il.di ja zivim :). Jucer frend dobio poziv s platforme, a lom ga narucila preko cezih-a i cijepljen davno. Nista se to jos nije povezalo, al gdje god te cijepe, imas papir da si cijepljen, a neki lom-ovi imaju stav - cijepljenje nekomorbiditetnih nije moja briga, nek i epidemiolozi nesto rade..i mislim da bi bili odusevljeni pozivima za dodatnim radom ala upisivanje u kartone cinjenice da je john doe cijepljen.
Jučer samo 8xy ,danas 14xy ,aglasak cijeli dan jučer SAMO!
Da sad ne listam unazad, citiram ovo, da ti kažem kako se u Rijeci može čekati u redu ispred dvorane gdje se cijepi i tada cijepe nenarucene sa svim preostalim dozama. Treba imati osobnu i zdravstvenu. Obicno bude bar desetak doza viška po cjepnom mjestu.
Možda je tako i u ZG?
Ne znam kako je trenutno i najnovije sa serološkim testiranjima i priznavanjem da dijete ne mora u samoizolaciju... ovako je bila situacija kod nas nekih 2-3 mjeseca nakon prebolijevanja. Jedno vrtićko dijete, jedno školsko.
Nijedno nije testirano kad smo imali, samo MM i ja.
Kopiram što sam napisala na drugoj temi.
Slažem se, to ima potpuno smisla.
U prošlom postu sam opisala kako mi djeca 2x nisu išla u samoizolaciju (bila sam već luda jer nam je to bila 8. i 9. izrečena), ali to je bilo u roku od 2-3 mjeseca nakon bolesti. Ne znam kako bismo danas prošli... i da.. ne bi mogla s tim preći granicu, a vidim i da neki hoteli traže negativan PCR test i sl.
Slažem se :mrgreen:.
Ako se odnosi na mene osobno, želim samo reći da nemam problem s cijepljenjem, planiram se cijepiti. Samo se bojim nuspojava, jer mi se ne da biti skršena pod visokom temp. par dana kao dvoje poznanika koje znam :mrgreen:. Kukavica sam. Pa tražim da mi netko napiše, "Ne znači da ćeš i ti tako reagirati na cjepivo, moj prijatelj Pero je imao 3000 antitijela, cijepio se i nije mu bilo ništa" ili "Pričekaj još neko vrijeme, zaštićena si, ako ti ne treba potvrda o cijepljenju it's ok, bit ćeš poslije duže zaštićena ako primiš cjepivo kasnije".
Prošlo mi je 6.5 mjeseci.
Javit ću se sada svojoj doktorici :mrgreen:.
Za SI
Osoba ne podliježe zdravstvenom nadzoru u karanteni/samoizolaciji ako je:
• imala laboratorijski potvrđen COVID-19 (PCR testom ili antigenskim testom) u posljednjih šest mjeseci i bili su ispunjeni uvjeti za prekid izolacije
• na temelju jasne epidemiološke anamneze i kliničke slike klasificirana kao vjerojatan slučaj COVID-19 (npr. ukućan koji živi s laboratorijski potvrđenim bolesnikom koji je tijekom
karantene razvio karakteristične simptome bolesti) u posljednjih šest mjeseci i bili su spunjeni uvjeti za prekid izolacije.
• prije više od 14 dana, a manje od šest mjeseci primila drugu dozu COVID-19 cjepiva.
Nije tocno Jelena.o, nemoj me molim te ispravljat ako nesto ne znas za konkretan slucaj. Radi se o 5. razredu za koji pricam i to sad za uskrsnje praznike.Informacija je 100% točna jer mi 3 frendice imaju djecu u tom razredu.
Kod tvog klinca ne znam, moguce da se to dogodilo ranije dok su se priznavali samo pcr-ovi.
Znam da je smješno :lol:.
Ali baš zato, imam totalni PTSP od toga, na samu pomisao da bih mogla to proći opet i na 2 dana zlo mi je ;).
A poznanicima je bilo baš tako. Oboje, muž i žena nisu 2 dana mogli ustati ih kreveta ;).
I ovaj drugi razlog nije nebitan... da produljim ukupno vrijeme zaštite... ako se ne cijepim odmah nego za dva ili tri mjeseca, to je ipak nešto prije 3. ili 4. doze... tko zna koliko ćemo ih primati, pa bolje primiti ukupno 9 nego 10 :lol:.
Kad se zdravstveni djelatnici opet cijepe nakon ovih doza koje su primili?
U USA izgleda cijepe sve neovisno o preboljenoj coroni.
Iskustvo prijatelja - cijepljen prvom dozom Pfizera, 4. dan počeli simptomi, njegov doktor prvo mislio da su nuspoojave. Na test ga poslao 6. dan, i pozitivan. Dva tjedna temperature, kašlja, razine kisika u krvi 91-92%.
Cijepljen 2. dozom 3 tjedna nakon prve doze.
Meni je to bilo totalno čudno, zbog preporuka kod nas...a i ono..pa ako s prebolio sigurno imaš bar neko vrijeme antitjela koja te štite..
Ali navodno i u uputi za Pfizer ne piše kao kontraindikacija preoboljenje ,
Bubilo, mm se ide cijepiti idući tjedan, prebolio je koornu, pa ti javim kako je podnio
doduše, dobit će tek prvu dozu Pfizera
ja ne očekujem neke jače nuspojave, jer računam da se neka imunološka reakcija ipak već dogodila.
A jesu se naši sjetili provjeriti sa npr. Slovencima, hoće li naši preboljeli koji dobiju samo 1 dozu Pfizera smjeti u Sloveniju? Jer tamo smiješ 14 dana od 2.doze
Naši nešto smisle, a ne dogovore sve do kraja