summer :lol:
ja kad sve zbrojim, najviše volim neke biskvitne kolače, onako lagane i sočne, i kombinacije s voćem
super mi je onaj pametni kolač, moram isprobati još koju kombinaciju
Printable View
summer :lol:
ja kad sve zbrojim, najviše volim neke biskvitne kolače, onako lagane i sočne, i kombinacije s voćem
super mi je onaj pametni kolač, moram isprobati još koju kombinaciju
Jučer u pola deset ujutro, ćušpi (naš kućni naziv za ćušpajz) od crvene leće i piletine, njama. Da mi je netko rekao da ću takve stvari jesti ujutro, ne bi mu vjerovala:lol:, ali
eto, sve se mijenja.
Dijana, to je već gozba :mrgreen:. Sviđa mi se.
Willow jesi probala onaj pametni s malinama? Je li komplikovan za napravit, koliko je bitna temperatura pečenja, jer mi se čini da u receptu na to posebno skreće pažnju?
Hvala, j-la.
VAs nije frka tog pametnog kolača (ono, salmonela i to), jer izgleda da se taj jedan sloj baš dobro ne ispeče?
Znam da sam partibrejker, ali zahebano je sad to sa salmonelom..
Kažu da je 2 minute na 70 stupnjeva dovoljno da ubije salmonelu.
pa peče se cijeli sat vremena na 165, nema što da se ne ispeče ;)
to i nije kremasti taj donji dio, više ispadne malo onako gumenast - jer se brašno digne u biskvit, teško je opisati :lol:
u svakom slučaju je pečeno sve, samo se dobije više različitih dijelova kolača
s malinama mi je bio dobar ali je bio dosta splasnuo, samo od vanilije odličan, a zadnji sam radila s kokosom i bijelom čokoladom i taj mi je isto bio fin i baš prozračan
probajte ;)
Ajde onda, stvarno mora sva gamad pocrkat na 165..dugo ga gledam, ali me uvijek odbijao taj neispečeni sloj..
Dijana, super kad već kuhaš ujutro, ne trebaš razbijat glavu. Meni je problem što mi se ne bi dalo jesti dva obroka isto jelo. A i ne mogu tako konkretno ujutro. Ja sam doručkovala tek oko 11 i to dukat quark a sad jedem klementine. Ponijela sam i jednu ogromnu jabuku, pink lady, mljac. To ću oko oko 14.
Pamentni kolač mi izgleda privlačno ali nisam probala.
Angie, bravo za napredak!
Ivana, i ja sam mislila da ne mogu:lool:
I upravo to što kažeš, ne mogu razbijati glavu više, a nešto se u trbuh mora utrpati. Nisam inače tip od pekara. Dugo sam jela svježi sir ujutro, zgadio mi se. I smoothiji isto.
Mazanje na kruh mi ide na živce. Ma, za mene bi trebalo izmislit neku tabletu za doručak , ali ručak ipak ne dam.:mrgreen:
Sutra je u planu grah s kranjskim :lool:.
I mi imamo marendu u 10:30, jučer je to bio zagrebački s pomritom, danas pečenice sa zeljem i pireom, pa neko pečenje i sl. Uopće nemam problema s apetitom :mrgreen:
a prije toga popijem dvije kave, kefir i bananu. U uredu sam od 7.
Eto peče se na 165 stepeni :gaah:!!! Zašto ono 5, zaaštooo? Nemam ja digitalnu rernu, jedva da utrefim okruglo 150, 160 ili 180.
Ma samo ova 2 tjedna al aktivni odmor, pa nešto kemijam da odem na par probnih (Core Fit i Powermax, samo najžešće za mene) i plivanje. Ja inače jako volim grupne treninge al nemam vremena uz trčanje i njih ubacit. To kad djeca narastu pa budem trenirala 5x tjedno, možda se prebacim i na triatlon :lol:
Ideeš Dijana, bome konkretno, ne znam jel bih mogla tako rano al potpuno shvaćam zasićenje razmišljanjem što jesti za doručak. ja sam jutros krišku onog švedskog integralnog kruha prepunog sjemenkama namazala s paštetom od tune (ona bez konzervansa)+1 manja štrukla+svježi sok od naranče (to oko 8h)+grickanje oraha na poslu (oko 10h).
Sad već umirem od gladi idem na ručak uskoro. Probala ja jedan dan vodit evidenciju za summer, šta sve pojedem u danu, inače to nikad ne radim. Majko mila nisam mogla vjerovat, pa sam odabrala ne znati :lol: al dok je sve pod kontrolom očito mi paše organizmu tako stalno pomalo.
i iako sam iz BiH, isto mi postali preslatki ti kolači al i dalje mogu smazat hurmašice i tulumbe. Najdraže mi ipak tufahije :njam:
angie, flopice vjerujem da te 2 kilice odu brzo :-)
Ja sam napokon dobila svojih kilu i pol i sad sam na granici 58-59 kg kako koje jutro. Jee...
j-la :lool: ja to sve otprilike, ne zivciraj se, isto ti ispadne ;)
nije da sam probala taj pametni ali za ostale kazem.
ja sam doruckovala zobene sa cimetom i bananom. sad cu pojesti malo kikirikija u ljusci (ljusku necu pojest :lool:).
MB :lool:
Lili, uf tufahije! Jesu najbolje! Spoj svega, lagane jabuke, oraha i šlaga :njam:.
da još ja najviše volim tu kuhanu jabuku :lol:, šlag znam i maknut (nekad), jedem ih u Sofri :njam:
odo na ručak pa javim što me snašlo u ponudi kantine :-)
na ivaninom režimu ja il bih umrla od gladi il bi se udebljala jer bih poslije posla doma pola kuhinje slistila :lol:
:lol:Citiraj:
malo kikirikija u ljusci (ljusku necu pojest :lool:).
meni tu većina nešto čudno malo jede :lol:
ja sam od jutros 3x jela doručak + ručala maloprije
j-la, javi kakav je kolač.
j-la, sorry što preskočih, piše 165, ja stavim odokativno između 160 i 170, kako bude, valjda ga otprilike potrefim ;)
moj doručak jutros: dva kuhana jaja + preprženi komadići slanine na masti + svježi sir
i zdjelica domaćeg kiselog mlijeka
pošto sam obavljala poslove po gradu nisam stigla ništa do sada
pa ću se strpiti do ručka
al jedva...
Lili ja sam na 63, to je dobrih 4-5 kg više od tebe, a visine smo približne čini mi se
ma malo ih je koliko sam kadra pojesti
baš ću pisati tjedan dana što sve unesem tijekom dana da imam konkretan uvid....
Flopi, da jedem koliko hoću i šta želim, ne bih mogla ući ni na jedna vrata, radi mene bi mijenjali standard :lool:.
Uz tvoj doručak bi mi pasala i proha, ili neko domaće (po mogućnosti vruće) integralno pecivo :njam:.
Na tebi nikad ne bih rekla da imaš i kilu viška!
lili, ti nisi većina ;)
ja u životu nisam zapisivala što jedem, valjda bi tek onda mislila cijeli dan na hranu i što ću iduće pojesti :lol:
Flopi, nemam snimljen elite block.
To sve preko rutube-a gledam zahvaljujuci nasoj Willow. :-)
Sto volim doci na ovu temu i citati o hrani, odmah mi sline cure. :mljac:
Volim jesti i obozavam kolace. Imam tu srecu sto se uz vjezbanje na meni to ni ne primjeti.
Willow, kakav je to pametni kolac?
evo vidi
http://www.coolinarika.com/recepti/p...tni+kola%C4%8D
hm, mogla bi idući probati od oraha i čokolade :-P
Kako fora izgleda :-)
i jako je fin, probaj neki
http://www.coolinarika.com/recept/pametni-kolac/
Imaš razne varijacije ovog recepta.
Dijana nigdje nisam napisala da ću ga odmah radit :mrgreen:. Čekaj da naum odleži malo :lool:.
Ja definitivno puno jedem, i različito shvatamo količinu hrane koju pojedemo. Nije isto ako pojedem dva muffina koji su veličine klikera i dva muffina koja su veličine šolje za čaj. A napisat ću dva muffina.
Sani da mi je tvoj metabolizam.
Willow bila brža :-).
j-la umirem na velicinu muffina :lool: :lool:
i ja puno jedem i svijesna sam toga ali nikako da to prominim.
majke mi, da ja ne vjezbam, tribalo bi mi vrata prosirit (j-la sestro :mrgreen:)
MB :-*
Rekla sam ja, mi smo sestre po svemu i svačemu :-*.
j-la, ja pojela danas jedan muffin, veličine - pa standardne :lol:
ovaj pametni kolač zovu još čarobni ili magični, mislim da je u originalu "magic", pun ga je Internet, ja bi rekla, s razlogom,
jednostavan a fin
Ma jedite cure, ne moramo sve bit manekenke; zašto bi i bile, najvažnije je da smo zdrave i pokretljive.
Ja shvatila da ti stojiš kraj šporeta i očajavaš zašto f..ing 165 stupnjeva. :lool:.Citiraj:
Dijana nigdje nisam napisala da ću ga odmah radit :mrgreen:. Čekaj da naum odleži malo :lool:.
Ma neee, ja to inače tako kukam na te nevjerovatne recepte. Kaže, dodaj 35 gr brašna. Ma kojih crnih 35, šta fali i onom 15 gr pa da zaokružimo na 50 gr :gaah:.
Ne znam, ja radim sve kako piše, pa ako je 14 g, so be it! :lool:
meni je najbitnije da pise, pa nek je i 37 :inzenjerka:
ja mrzim one recepte, vode koliko pita, ili pecite dok ne bude gotovo, ili buljenje u izvadjenu cackalicu i tako
lipo napisi 23 minute na 166 stupnjeva pa cu ja dat sve od sebe :aparatic:
E, summer, upravo tako.:mrgreen:
:lool:
Ja sve te omjere od oka :lool:
Ne vazem nista precizno. Bude mi zao kad mi kolac/muffini/torta super ispadne a neman pojma koliko sam cega stavila :unsure: