Nemojte preko reda.nisam ni ja hahahha
Sutra sam 39tt i stvarno nemogu vise :)
Printable View
Nemojte preko reda.nisam ni ja hahahha
Sutra sam 39tt i stvarno nemogu vise :)
A ja sam čitala, hahahahaha! Ima Konzum knjižicu - treba se učlaniti u njihov klub, ima i Bipa, Muller i Dm.
Naš pregled završen. Zatvorena izvana, iznutra, uzduž i poprijeko :lol: Cervix 4cm... ne znam koliki bi trebao biti sad, ali ona kaže super! Bebu smo samo provjerili pošto sam odradila big anomaly kod Kosa. Presretna!
Mene nesto boli.vise ni sama neznam sto.beba se mice i onda gadna bol kao da mi doli gura nesto.bockanje,bol tupa...svasta nesto.i vjerojatno jos nista. :)
bebeto i alkemicar, potpisujem svoje terminuse. :lol:
I moj prvi porod je bio induciran i bas se to pitam, hocu li znati prepoznati kad dode vrijeme (ne rađa mi se bas u kupaonici ili autu, haha)...
Jedna zenska je bila u rodilistu na cuvanju, krenuli trudovi i rodila na hodniku.
Ja sam imala blage trudove noc prije cr i nis nisam kuzila. Rekla sam sestri da ih osjetim samo da se ne sramotim.
Muma uživam te čitati! Neka se tako i nastavi! !!!!
Oho AM nisam ni vidjela post :bye:
Sta ima kod vas? :-)
ja sam se jučer učlanila u bipo klub, al na kraju od svih tih silnih članstava - nemam karticu pri ruci kada dojdem u dućan :roll:
i moja prva dva su bila inducirana, jedan vag, drugi CR. ne znam kojem da se sad nadam! :unsure: naravno radije bih vaginalni, ali me tako strah (imam problema sa kičmom + prošli carski, nije neka sretna kombinacija)
sudeći po potpisu prošlo je sasvim dovoljno vremena za VBAC, možda da se raspitaš gdje su mu skloniji pa da odabereš to rodilište....
a i nije naodmet naglašavati to giniću kod kojeg ideš na kontrole....
Ak imas problema s kraljeznicom mozes dobiti opcu, ak bas mora biti cr. Sa mnom je bila jedna s takvom situacijom.
pa meni baš i zvuči da bi ti VBAC bio bolji,možda se varam....
i to ne porod na krevetu već stolčiću!
o kakvom se točno problemu/ozljedi radi?
moja je poznanica koja ima problema sa ledjima rodila u Grazu u kući za porode i primalja joj je rekla da bi u bolnici bila završila na CR radi problema sa kralježnicom radi kojeg bi radjanje u ležećem položaju bilo nemoguće...
zamisli - baš suprotno, jedino za stolčić sam sigurna da ne mogu jer u toj pozi kralježnica nema oslonac, podršku.
nema problema niti ozljede više, to je riješeno operacijom, al sama činjenica da sam operirala kičmu me brine, radi naprezanja kod prirodnog poroda.
ma brine me i carski, jer si nakon njega koma, trbušna muskulatura atrofira, ne može se vježbati mjesecima, a to je sve loše za kralježnicu. možda bih upravi radi toga VBAC.
no vidjet ćemo...
Neka te ne brinu trbušni mišići, vrate se oni dosta brzo u sasvim zadovoljavajuće stanje, naravno puno ovisi o prethodnom stanju mišića, prije trudnoće.
ok, sad vidim.
Moras naci lijecnika koji ce ti biti podrska za VBAC. Nekoga tko zaista "vjeruje" u to, da ne pozuruje i da sve pusti polako , nekoga sa iskustvom.
Na današnjem UZV, trećem po redu, ustanovljena mi je blizanačka trudnoća.
Hematom se smanjuje. I dalje moram mirovati.
Bebe su 15 mm i srce kuca u obe bebe.
Presretna sam!
Sent from my iPhone using Tapatalk
icsi, vau! Koje iznenadenje :) Drzim fige da sve prode u najboljem redu! :)
Cure, mene evo danas uzasno muci bol u donjem lijevom dijelu trbuha. Kad se ona pomakne, tako me ošine bol u tom dijelu. Do sad stvarno nisam imala takvih ni sličnih bolova. Bit će da se to širi maternica ili su to ligamenti, ali bome me boli :/
Da, uistinu smo MM i ja iznenađeni jer do sada nam je rečeno da je jedna beba.
Kako stvari stoje uskoro ćemo morati kupiti kombi jer tri zamrznuta zametka čekaju.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sutra ujutro prvi pregled u TA na sv.duhu. Frka me malo, nadam se da je sve ok.
Valamala kak to da tek sad pregledi u TA? Ne ide li to cca mj dana prije termina (najkasnije 37tt)?
ValaMalam i zadarmamice sretno na pregledu !!! Što vam uopće znači to TA ??? Ja sam maloprije bila kod svog ginića da mi uzme bris na streptokok, nalazi su u utorak. Pregled mi je kod njega sljedeći petak ( a tada ću biti 38+6) i onda ako ne rodim do termina idem u bolnicu na ctg i pregled plodove vode.
Isci čestitke na blizancima !!! Neka bude školski do kraja !!!!
Terminuše, planirate li konzumirat ananas ili čaj od maline za potaknut trudove ??? Od 38 tt se kao može pokušat tim prirodnim metodama potaknut porod. MM je daleko inače bi ga zaskočila...:) Volila bi ovaj porod da mi krene prirodno i spontano ali se bojim da ukoliko dočekam termin da ću pristat na indukciju.
Trudnicka ambulanta je TA. :)
Malina svjezih imam jako puno isprid kuce.al ove godine mi nisu napete.nedavno jedan ananas pojela.bas cu reci muzu da mi kupi danas.rekla sam neki dan al je zaboravia.
Tko god sto mislio...(mislim na one dto du samo za prirodan porod...pa skoro i u prašumi)i ja bi pristala na indukciju.mene je strah da prinesem zbog zamucenja plodne vode.
Ja misla to nest obavezno hehe ajd dobro mozda i ja onda jos kod svoje dr.budem, voljela bi to :-)
[QUOTE=zadarmamica;2779565]Trudnicka ambulanta je TA. :)
A jesam plavuša :), hvala ti !
Ovaj čaj od maline se pije od lišća a ne od ploda. Dobar je i poslije poroda jer potiče grčenje maternice pa se brže vrati na mjesto.
Za indukciju - svak ima svoje mišljenje i pravo na njega,iz vlastitog iskustva osobno sam stava bolje rodit tjedan prije nego tjedan kasnije...
Cure, znam da ste vi vec pred kraj, ali mozda me koja moze malo savjetovat..
Planiram krenut s kupanjem (more) i sad ..gin kaže da mogu samo da ne budem dugo u moru i da presvučem odmah kupaće al drugo nista.. Se smijem sunčati , kreme za sunčanje i to?
mene bi bilo više strah indukcije...i to opravdano,barem tako svi podatci govore....a bilo bi me naravno strah i rađanja u prašumi...:roll:
food for thought:
http://www.komora-primalja.hr/arhiva...danja-u-porodu
citat :Nakon 40 tjedna trudnoće oko 20% djece će pustiti mekonij u plodovu vodu, što je znak zrelosti crijeva.To je savršeno normalno i nije znak distresa. Taj je mekonij razrijeđen i pomješan s amnionskom tekućinom, kao što je gore opisano
Dosla sa pregleda.
I dalje jedan prst prohodna do ovoja i glavice.
Cx 2/3 ćl.
Pregled na dan termina u cetvrtak imam.i tad ce mi gledat plodnu vodu.
Ivana.sky, ja sam danas 37+5. Sto se tice pregleda u bolnici, oni nisu obavezni i mozes do kraja normalno ici kod svog gina, ako zelis.
Moj prvi TA pregled je obavljen ismijesno mi je koliko je kratko trajao. Navikla sam lezati kod mog gina na stolu po 40 minuta, koliko je on sve to detaljno gledao i mjerio, tako da me zacudilo ovo danas. Skok na stol, vaginalno, 2 sekunde uzv i to je bilo to. Sve je kako treba, plodna voda optimalna, a nalaz mi je identican kao od zadarmamice. 1 prst prohodna do ovoja i glavice, 2/3 clanka cx. Pregled za tjedan dana, ctg ne rade do 39tt.
Zna li netko sto je BfP 8/8?
eto nas svih skoro do termina
kad se samo sjetim da sam od 26tt na strogom mirovanju, malo bolničkom malo doma, po prijetnjom prijevremenog porođaja bila
a sad bih mogla i prenijeti kako je krenulo
Ja sam imala indukciju s Pikulicom i prosla je savrseno. Nije bilo dripa, nego samo 2x nanosenje gela na cerviks. Trudovi su bili kao prirodni nakon toga, s pauzama i nisam imala osjecaj da je bilo ikakve prisile. Da mi opet ponude indukciju, pristala bih bez problema.
Netko je pitao o izazivanju trudova ananasom, cajevima, itd... Zanimljivo kako sam mislila da cu, cim udem u 37tt, ici po stepenicama i svasta nesto kako bih pokrenula porod, a sad kad sam u terminu sve u meni se buni protiv toga. Osjecam moju bebu kako me gurka nogicom s desne strane i mazim ju i nekako ne zelim napraviti bas nista sto bi poremetilo potpuno prirodni ritam sazrijevanja. Voljela bih da porid krene kad beba-tijelo budu spremni, bez mojih intervencija.
(S tim da cu promijeniti misljenje ziher ako dodem do 40+, haha)
Dala mi je frendica recept za jedno jelo koje kakti ziher izaziva trudove, a koje sprema jedan restoran negdje cini mi se u francuskoj i imaju po zidovima slike beba koje su se rodile nakon sto su mame dosle pojesti bas to kako bi pokrenule porod. No necu ga spremati, bar ne jos. :lol:
Pozdrav ženice,eto ja kao neću pisat preveč na ovoj temi jer i nemam nekog razloga pa reko,nemam o čemu.
A sad bome imam...u 9. tt sam i jutros sam dosta prokrvarila. Imam veliki hematom iznad bebe i zadržali su me u bo na mirovanju. Beba je dobro,srčeko kuca.
Krvarenje polako prestaje,sad zadnje je bilo samo na papiru nakon wc-a...
Zanima me dali ima koja da je bila u ovakvom slučaju na fragminu?
Dr koja me primila mi je rekla da prekinem s njim na par dana,dr koja mi ga je prepisala nemrem dobiti..i neznam kaj da radim. Dal da si ga dam ili ne.
ivana.sky, ja sam imala pregled u utorak kad sam bila 35+3 i rekla mi je ginekologica da sam jos jednom kod nje na pregledu (narucena sam 29.6., dakle bit cu 38+2) i onda da me preuzima doktor u bolnici. Bar je tako meni. E sad ne znam kako je drugdje :)
Super za obavijesti za TA, voljela bi ju sto duze izbjec i ic kod svoje dr :-) sad bar znam da je moguce
Obavezno se namazi i samo u hladu budi, pitaj koju kremicu smijes, mozda za djecu, neki veci faktor? :neznam: i ne zaboravi pit puno vode :-)
Zuzy ja nemam iskustva al na tvom mjestu poslusala bi ovu dr i ne bi ga uzela bar danas dok ne dobijem dr koja je prepisala :-/ drzim vam najvece fige!!!
Zuzy draga čuvaj se bas mi je zao Šta si u bolnici Al vjerujem da će sve biti dobro.