Meni ti brojevi gimnazija nikad neće sjest :škartoc:
Kad netko kaže Tituš,Lucijanka,Mioc,Prelog odmah kliknem,a ovo drugo no way.
MM je Zagrepčanin a ne sjedaju ni njemu jer nisu bili u njegovo doba.
Printable View
Meni ti brojevi gimnazija nikad neće sjest :škartoc:
Kad netko kaže Tituš,Lucijanka,Mioc,Prelog odmah kliknem,a ovo drugo no way.
MM je Zagrepčanin a ne sjedaju ni njemu jer nisu bili u njegovo doba.
A da li je I isto prije bila jednosmjenska? Znam da IV je
I. je bila jednosmjenska nakon što se IV. odselila na Kajzericu.
je I je bila jednosmjenska , a i IV kad je odselila na kajzericu, ali je sad IV dvosmjenska ima podstanare ŠPUD, oni ne sele na jesen u grad!
Hvala... to mi je dovoljan info
zar je bitno kome sjeda, tak i tak svako zove kak hoće
Ali uvijek za XV i sad kažu () svake vijesti, dnevnik)popularni MIOC, ja ŠMIMK ja uvijek zovem MiGEM ko u moje vrijeme
Tituš je bila nekad pedagoška Habdelićeva u vrijeme moje sestre
nego Lili koji su vaši planovi, želje
Nema pouzdane informacije kad se Tituš vraća na Gornji grad. Prema planovima, oni su već odavno trebali biti natrag na staroj lokaciji, ali problem je bio u izvođaču radova (Kamgrad), pa onda u nedostatku radnika, sad ne znam više u kojoj su fazi radovi, ali nikakve glasine ne bih uzimala zaozbiljno dok se zaista ne presele natrag.
Inače su oni jednosmjenska škola, s nastavom samo ujutro, kao i I. gimnazija u Novom Zagrebu.
Ako ti se dijete ove godine upisuje, vrlo vjerojatno će se Tituš u nekom trenutku njezinog školovanja vratiti na Gornji grad, a hoće li to biti već sljedeće školske godine ili kasnije, zasad je nemoguće znati.
Pa nije bas nemoguce, radovi su ponovo krenuli i plan je da je s početkom ove školske godine u funkciji.
Je vidjet će se hoće li to bit baš 4.9 ili kasnije , ali najava od pred mjesec dana je bila jesen 2023 za Tituša
A kaj se tiče putovanja do sadašnjeg Tituša u postanarstvu u ovo doba rađenja ponovo po NZ baš i nije bajno ni brzo doći do njega s zapada ZG.
Bilo je već više puta najava takvih "planova", zato i kažem daih ne treba uzimati zaozbiljno, nego tek kad se radovi zaista približe kraju.
Iako, izvjesno je da će se za generaciju koja se ove godine upisuje u srednju školu, lokacija škole vrlo vjerojatno u nekom trenutku njihovog školovanja vratiti na staro.
Super. Ona je čula da je u prostorijama IV (krivo) i da imaju nastavu samo popodne (krivo)
Kad joj kažem da će vrlo vjerojatno uskoro bit nastava samo ujutro (i da joj do tamo joj treba dobrih 45min po mojoj procjeni) i da je ipak trenutno u Utrinama i nije samo popodne i ima prijemni i iz hrvatskog nadam se da će otpasti kao izbor :-P
Ne znam jednu curu iz kvarta je baš ponukao taj prijemni i škola u Utrini, jest da je sad koma doći do škole , ali se nada 4. razredu u gradu
upravo tako, kak kaže Peterlin, mi smo to ko deca zvali MIGEM u moje vrijeme nije bilo škola s Š ko ni gimnazija ova, ona...................
Ma kužim da je ŠMIMK MiGEM ali ne mogu skužiti što točno znače slova?
Za one koje zanima mioc (a i gornjogradska) ponovo se otvorila kantina. Ima i kuhane hrane, juhe, gulaš, kobasice i slično.
Ja ludim ovih dana, ima taaaako negativan razred, imali su neke dane razgovora o srednjim a i inače, i sve koji žele neku gimnaziju se ismijava da su štreberi i ... (neću tu pisati ružne nazive, ovaj je još najbenigniji), priča se samo da je to užasno teško, ako netko s imalo losijim ocjenama spomene gimnaziju otvoreno ga ismijavaju da ne može to da ce past razred da je glup/glupa itd... i onda ja trošim doma sate objasnjavajuci i uvjeravajuci je ali naravno ja nemam pojma, bitnije je što je rekao x da mu je rekla y čija prijateljica ide u tu skolu. Ma sve bi to bilo još podnosljivo da joj razred nije takav kakav je, plus (i opet) nova raska koja je (opet ne smijem napisati sto), ne mogu dočekati dan kad će otići iz tog razreda....
Vrlo slično je i kod moje u razredu. S time da je ovdje dobra stavka što imaju super razrednicu koja donekle "anulira" besmislene dječje komentare, utemeljene na njihovim glasinama i rekla-kazala pričama.
a kakve su bile ranije cijene?
Tu je ipak tvoja uloga kao roditelja glavna, puno važnija od x, y i ostalih u razredu. Ima li ona kontakta s vršnjacima i drugdje, izvan svojeg razreda?
Moj je do svoje odluke o srednjoj došao na temelju razgovora s vršnjacima izvan osnovne škole (ali i doma smo puno o tome razgovarali, škole su u našoj obitelji konstantna tema :mrgreen:). U oš praktički ni s kim o tome nije ni razgovarao.
Puno se toga kod nas poklopilo što čini utjecaj njenog razreda puno većim nego je inače bio... ali sve su to valjda čari puberteta. Ma ak se sabere da popravi ocjene (i to je u međuvremenu postala tema) upisat će ona neku gimnaziju, možda čak i "lakšu" po njenim kriterijima, ali ti razgovori koje vodimo, njen karakter, tvrdoglavost, zatvorenost, uvredljivost... :roll: Ono što samo moramo jako paziti je da ne ispadne da mi navijamo za neku od škola jer ak tu upiše za svaki problem idućih četiri godine će kriviti nas.
Sad me zanima, koje su "lakše" gimnazije po kriterijima sadašnjih osmaša? :mrgreen:
Onda je Tituš, lucijanka i x laka?
Ja baš i nisam čula da su Lucijanka i X. lake gimnazije dapače.
Pa ja osim u postu jelene o nisam nigdje ni vidjela da je itko pisao da su "lake" ;-)
Kužim ;-)
kao lakše gimnazije slove XII, XIII i Gornjogradska, možda i IX
Samo da napomenem, taj termin "lakše gimnazije" ne znači da je gradivo lakše, nego da je lakše upasti, a često nisu tako kompetitivne sredine kao npr. V ili XV... Za djecu koja se loše nose sa stresom često je to bolji izbor.
Meni je taj pojam ionako izrazito subjektivan pa se ne zamaramo. Ja se vodim objektivnom kriterijima - blizu/daleko, smjenska/jsamo jutarnja, i naravno rezultati na maturi jer je i to dosta bitno.
Meni osobno bi svaka gimnazija s puno matematike i fizike i kemije bila lakša od neke s puno povijesti i geografije i gramatike ali zato smo svi razliciti. Po mom ukusu naše gimnazije nisu preteške nego nedovoljno specijalizirane. Odnosno ide se previše u širinu i previše je predmeta, a to je bila boljka i u moje doba (npr od onih par sati sociologije, psihologije i logike u glavi mi nije ostalo ništa, od filozofije samo jako jako malo....)
slažem se, ja sam se baš iznenadila kad sam vidjela na e-rudniku da djeca iz ovih "lakših" gimnazija upisuju raznolike fakultete a iz nekih razvikanih općih valjda 99% njih ide na pravo i ekonomiju
Bok Willow, možete li mi staviti link gdje se može vidjeti koje fakultete upisuju iz kojih gimnazija...hvala