Mi smo danas 35+6 i svugdje citam da se u ovim tjednima uzima bris na streptokok B. Kakva su vasa iskustva s tim? Meni moja u utorak nije uzela nikakav bris za ista, a sljedeci pregled imam tek s 38+2.
Printable View
Mi smo danas 35+6 i svugdje citam da se u ovim tjednima uzima bris na streptokok B. Kakva su vasa iskustva s tim? Meni moja u utorak nije uzela nikakav bris za ista, a sljedeci pregled imam tek s 38+2.
Fala cure,i ja se nadam da bude sve ok..odlučila sam propustiti današnju piku,sutra se budem. A dr još nisam dobila. Pusa svima:-*
Sanjo meni ga je jutros uzeo moj ginekolog (37+6) tako da ce tebi taman bit to na slj.pregledu.
Valamala svidja mi se tvoj stav da treba pustit da tijelo odradi svoje...od srca ti zelim da uspijes u tome...moje je zakazalo na prvom porodu i imala sam grozno iskustvo koje mi je poljuljalo vjeru da mogu rodit bez intervencije doktora tako da se vise bojim sebe nego indukcije.
joj žužy, nemoj se ljutiti, ali daj molim te pitaj nekog stručnjaka za taj heparin. kao što sam ti rekla na pp, nije to baš tako bezazleno uzimati na svoju ruku, pogotovo jer ti komisija nije odobrila. NIšta te ne košta da nazoveš pronatal, dr.đelmiša, pa ako treba da ti muž ode do njega s nalazima! nemoj riskirati molim te i traži stručno mišljenje!!
i držim fige da sve bude ok!!!
Meni je rekao dr u Petrovoj potkraj trudnice da ce me sad sve tivo boljet i to je normalno. A mene bas nekak i grlo boljelo. :lol:
Ja jos "nisam pred kraj", bar ne skoro... al danas sam u maximalnom raspadu!! ledja, grcevi, prepone, probadanja, noge... ona ko da osjeca pa je sva nervozna i jaaako nemirna, samo lupa, stuca, okrece se, proteze...
popila sam mg i legla al imam osjecaj da cu plakat od muke! Samo uzdisem i vicem mm: kako cu ja rodit ak ovo tak boooli :cry:
jos ko za klinac bila na depilaciji jutros, i sve me pece jer mi mal iziritirana vec koza bila od vrucina i dnevnih ul. :-(
Nadam se da cu prezivit vikend do pregleda
Činjenica je da su žene na heparinu sklonije krvarenjima. I kod pregleda, i kod hematoma ili kod nekakve manipulacije, to je jedna od nuspojava terapije s njim. Doza koja se daje nije ni približno dovoljno velika za ugroziti nečiji život ali lakše se prokrvari. Meni se hematom resorbirao kroz ovih 13+ tj. trudnoće bez krvarenja, ali nisam na heparinu pa nisam primjer. Koliko vidim žužy ima preporuku za heparin dakle nije baš da ga uzima na svoju ruku, a Đelmiš bi joj ga sigurno propisao jer je on pogovornik terapije i za najblaže gen. mutacije.
S obzirom da je krvarenje skoro pa stalo i :heart: kuca, bit će sve ok! Žužy, miruj, odmaraj, ne napreži se! Nadam se da si dobila dr. u međuvremenu i dobila odgovore na sva svoja pitanja!
Hvali ti! Evo,dr Radončić mi je odgovorio da on osobno smatra da je to premala doza da bi mi naškodila ali da se neće uplitati u odluku kolega koji mi vode trudnoču ovdje u bo. Dr Jukić nisam uspjela dobiti na tel. I sad ga ti znaj..
U prvoj trudnoči sam tako prokrvarila sa 6. tt i dva tjedna mi je curkalo smeđe dok nije skroz iscurilo.
Sad se nekak nadam da mi se bude apsorbirao.
A mene mučnine "ubijaju",
Ne povracam ali mi je stalno muka.
Ima li te neki savjet?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Grickaj bademe... ili nesto suho (krekeri, stapici...)
Hvala
isci piji puno tekucine da ne dehidriras, slcan problem sam ja imala prije godinu i pol da ti ne bi pali ketoni, ne znam od kud si ali bi ti preporucila akupunkturu, jer sam ja u dva tjedna izgubila 4 kile, ne mate se ceka bojati sto se tice prirodnog poroda! zuzy navijam da bude sve ok!
i kupi si caj od maticanjaka!
Trudovi bole ali nije da nisu podnosljivi! Meni je prvo pukao vodenjak tek dva i pol sta poslije pocela sam osjecati prve trudove!
Ma hoće, otići će to samo od sebe i neće ti više zadavati brige! Brijem na optimizam!
Dok prođe prvo tromjesečje siđemo s uma. Što god da je, koliko god doktora da pitaš toliko različitih mišljenja dobiješ. I onda nikad nisi siguran što točno napraviti i kome vjerovati. Znaš i sama da si sa svoje strane napravila sve što možeš i to je to. Udahni, izdahni i idemo dalje dan po dan.
zuzy, sad sam te tek skuzila na trudnickoj temi. Drzim fige da sve bude ok i bas mi je drago da si trudna.
Hvala na informacijama?
Čaj od matičnjaka je dobar za ublažavanje mučnina?
ali ako komisija ne odobri heparin, možda ipak za to postoji razlog. nije heparin baš uvijek za sve i za svakog. treba ga preporučiti netko tko se u to razumije, a to nije klasičan ginekolog.
žužy draga, ja sam ti dala savjet u najboljoj namjeri! ali naravno, ti ćeš odlučiti što i kako dalje. slušaj svoje srce! pusa i sretno!! pazi se!! :heart:
To sto je eryngium rekla, nemoj si dozvolit da si gladna... uvijek nesto sitno grickaj i izbjegavaj hranu koja izaziva kiselinu i mucninu... meni je pomagalo masno i slano (pomfri, tuc krekeri, kikiriki, suhe perece) i bademi..
Evo nasla sam par:
Cimet (u pola litre vode puna žlica cimeta) se koristi protiv povraćanja u trudnoći.
Matičnjak je blag, dobar i veoma prijatan lijek kada su u pitanju probavni organi - protiv nadutosti, grčeva u crijevima, proljeva i želčanih tegoba, kao i povraćanja na psihološkoj bazi.
Kamilica (Matricaria chamomilla) djeluje na opuštanje organizma u slučaju nervne napetosti i osigurava bolji san. Također, djeluje i na probavne probleme - prije svega sprječava nastanak žgaravice i mučninu, a smanjuje i konstipaciju (zatvor).
Žužy bas mi je drago da si snama na ovoj temi.ne zbog strahova...već zbog trudnoće :)
Samo pozitivno.
A ja sam evo vozila auto...isla sama sa malim u ducan,kupovala novu posteljinu...ludilo me uhvatilo.i malom igracke za plazu.i onda jos po nekom bilom drndavom putu do polja di sveki ima trisnje.a sad cu praviti kolac.sve da ne zalegnem.da se beba pokrene :) :)
Evo da se napokon javim ovdje. :)
Sam porod je prošao odlično, koliko se može reći za nešto što toliko boli i iscrpi organizam. Nisam se uspjela ranije javiti jer sam zadržana u rodilištu šest dana. Malena je imala žuticu. Sada papamo i borimo se s tim još tjedan dana, a onda nadam se da će se žutilo povući za stalno.
Napisala sam na forumu svoju priču o porodu, ovdje:
http://forum.roda.hr/threads/88165-T...91#post2779491
te opširnije o samom boravku u rodilištu Merkur, ovdje:
http://forum.roda.hr/threads/33229-K...=1#post2779698
Svim budućim mamama želim da porod prođe što lakše, kratki boravak u rodilištu ostane u lijepom sjećanju, a dječica budu zdrava i rumena. :)
žužy sve znaš :ghug:, drži se i misli pozitivno koliko možeš! Nadam se da će se hematom resorbirati.
zutaminuta čestitam!
Sanja_S meni je gin s 36tt rekla da ćemo raditi bris na idućem pregledu jer ona bris ne radi prije 37tt. S obzirom da sam ja rodila na 36+3, nisam ga odradila. Napomenula sam to i rodilištu i oni su mi samo rekli da je sve ok... a ne znam kako su provjerili.
dominikslatki ja sam uzela neku kvalitetniju kremu visokog faktora, mislim da Nivea za djecu... ako je dobro za njih onda je valjda i za trudnicu :-)
Smjem li kozu iziritiranu depilacijom mazat sudocremom?
E da! za to ulje mi je i kozmeticarka rekla (ili sudocrem i dj.puder)! To cu sutra uzet, hvala sto si ne sjetila ;-)
zuzy :love: bit ce sve ok, samo miruj
imam dvije djevojcice koje su pobijedile dva gadna hematoma
Muma :heart:
zuzy, samo miruj i sve ce biti ok. I moja djevojcica je pobijedila jedan veliki hematom koji je prijetio da i nju povuce za sobom, tako cete i ti i tvoja beba.
ZUŽY bas sam sretna sto si trudna i zelim ti da taj bezobrazni hematom nestane i za par mj inas bebicu u narucju.
ŽUTA MINUTA cestitam na bebici!
A mi napunili mjesec dana, kako se to djete obozava, imam dojam da to svjet nije vidio. Pogotovo ja, izmjenio mi je zivot. Sad smo vec i stekli neku rutinu. Fino papamo i rastemo i puno se volimo.
Moj oporavak od cr je dulje trajao, al je bio laksi. Nije toliko bolilo ko prvi put, ali je rana na lijevoj strani 3 tj stajala otvorena, sad je napokon zarasla. Od onog lijepog trudnickog stomaka ostao mi neki koji lici na pivski stomak nekog starog pijanca, grozno.
Hahahaha AM bas si me nasmijala u rano jutro :lol:
Rijesit ce se i to polako... neka ti i tvoj smotuljak uzivate i volite se :-)
Strasan me umor drzi.a bas sam se noćas lipo naspavala.bole me leđni misici i trbusni.samo gledam di da legnem.nemogu se pokrenuti.padaju mi oci.
žužy, drži se, i mi smo pobijedili ogromni hematom na posteljici iznad bebe :yes:
Cure, s čime se mazati protiv strija i pucanja kapilara uzrokovano trudnoćom?
A kvragu, sad sam za ručkom ponovno prokrvarila i to najviše do sada.
Bila je smeđa starija krv i nešto svježe. Ništa me nije boljelo.
Valjda je sve ok sa bebama.
Zuzy, nadam se da ce sve bit ok, samo ti odmaraj, ako triba, ne mrdaj iz kreveta!! Ni ja ne virujem da heparin moze pojacati krvarenje, na kraju krajeva, vadis trombocite pa vidis!
Mumo i sve drage trudnice, sretno!!!!
Zutaminuta i novopecene mamice, cestitke!!!