Sta je ovo i kako se pravi?
polpete od riže
Printable View
Sta je ovo i kako se pravi?
polpete od riže
Musaka s krumpirom i mesom
Pita od ribizla
Krem juha od buce i mrkve, ostatak Shepard's pie-ja, zlevanka
POLPETTE OD RIZE
ili cuftice od rize ,evo recept sa Coolinarke.
2 šalice riže
1 sježa paprika
1 mala naribana mrkva
1 šaka slatkog kukuruza
1 režanj češnjaka
malo kapule
100 g pancete
1 jaje
malo vegete
malo soli
2 male žlice prezle (krušnih mrvica)
1 mala žlica crvene paprike u prahu
Rižu skuhati i dobro ocijediti, sve povrće usitniti ili samljeti u štapnom mikseru, dodati sve ostale sastojke, pustiti par minuta da odstoji, da se sve lijepo poveže.Oblikovati rukama cuftice i u zagrijanoj tavi peći sa jedne i druge strane dok dobiju lijepu boju.
salpe pečene s krumpirima u pećnici
kolač od limuna i kokosa
ronin, šta ste već smazali cijeli onaj čokoladni od jučer? :mrgreen:
jučer - juneća ruža u toću s njokima
danas - frigane girice i krumpir salata
sutra - radujem se nekoj ribi na gradele (svekar otišao pokušati nešto uhvatiti jer mi se jede riba za poludit)
nestao za dva sataCitiraj:
cvijeta73 prvotno napisa
šta ćeš kad hranim djecu po susjedstvu...svako kolač,pa repete i ode.....
evo,ovaj od limuna-ostao samo jedan red :/
Ja sam ih radila po ovom receptu, odlične su...Citiraj:
ninet prvotno napisa
http://damijenestoslatko.bloger.hr/p...ze/905822.aspx
krem juha od brokula, piletinu s gorgonzolom, pečeno povrće
neki čokoladni kolač s voćem
sutra postoji mogućnost za kiseli kupus i kaštradinu :brrr: (u ovom slučaju ja ću bit na sedvičima :oops: )
juha od rajčice
burek,zel.salata
možda poslije smućkam neke mafine ako me uhvati volja
jučer - pileća juha i domaća salsa
danas - juha od oslića i hobotnica na salatu, fileti od oslića i špinat (pa tko što voli)
sutra - krem juha od poriluka, pureći zabatak i mladi krumpir pod pekom i mlada salata sa rigom :mljac:
Pileci curry, basmati riza, mahune
Juha od paradajza
Pileći file na naglo + blitva s krumpirom
mi danas imali ovo i svima nam je bilo jaaaakooo fino!!!Citiraj:
Maxime prvotno napisa
hvala maxime!! ;)
danas smo imali salpe s gradela i lešo blitbu. najela sam se samo tako :mrgreen:
shepard's pie???? može link na stranicu s receptom?
danas moja mama kuha juhicu i pravi salatu, a mm pavi pile pd pekom...mljac,a za desert štrudla s višnjama by moja baka(domće kore)
obožavam takve nedjelje, nađe se i po sat vremena za :coffee:
danas sarma :D :D
SHEPARDS PIECitiraj:
alkemicar prvotno napisa
Sastojci:
- 1 sitno nasjeckani luk
- 20 dkg sitno na kockice narezana mrkva
- 10 dkg graska
- 35 dkg mljevenog mesa (ja mjesam junetinu s malo pancete ili kaizerfleischa)
- 2 dl. juhe
- papar, sol, muskatni orascic
- 1 mala zlica Worchester umaka
- sitno nasjeckanog persuna
- 75 dkg krumpira
Priprema:
- Oguliti krumpire i staviti kuhati
- Skuhati mrkvice i grasak 'al dente'
- Na malo maslinovog ulja izdinstati luk i dodati mljeveno meso
- Dodati temeljac i oko 20 min. ostaviti da se dinsta na laganoj vatri i na kraju dodati povrce
- Dodati zacine i zacinsko bilje. Moguce je dodati malo pelate umjesto Worchester umaka.
- Zagrijati pecnicu na 190 stupnjeva
- Pripremiti krumpir pire (dodati soli, papra, malo muskatnog orascica, mlijeka, maslaca po zelji)
- Vatrostalnu posudu premazati s maslacem, staviti masu s mesom i povrcem i na tome krumpir pire (eventualno jos staviti ribanog sira)
- Od prilike 30 minuta peci i posluziti s na primjer salatom ili ciklom kao prilog
Ma to ti je obična musaka sa zgnječenim krumpirom :mrgreen: :lol:Citiraj:
alkemicar prvotno napisa
Ja danas kuhala pileću juhicu s povrćem, dinstan bijelo pileće meso u umaku od zelenih tikvica, pire krompir i zelena salata.
Za desert štrudla sa sirom, višnjama i bundevom. Ovo s bundevom je stvarno ispalo mrak. Bundeva ona obična, ne slatka. Radila sam po nekom receptu tu s foruma nešto što se one izdinstaju i kuhaju na mlijeku pa unutra s cimetom i vanil šećerom. Samo što je to bilo za pitu, ja rolala u štrudlu. Stvarno ispalo mljac.
morat ću napisati i tamo na taj topic ideju.
Jučer: pileća juha, španske ptice (juneći šnicli punjeni kis. krastavcima,mrkvicom i pancetom), pire
danas jedemo ostatke od jučer :mljac:
Poriluk.
Danas bolesnički ručak, Megica nam je bubana- goveđa juha (od jučer), kuhana govedina, kuhana bijela riža... mi ćemo vjerojatno i pradajz- sos uz to i neku salatu, a moja jadnica dvopekić :(
Jučer navečer skuhali- varivo od prokulice, mrkvice, korabice + malo suhog mesa
danas: pečena piletina, integr. riža s brokulom, povrtna krem juhica
sutra: zapečene tortille punjene sirom i špinatom
Pijani šaran i široki rezanci
Lijena pita od jabuka
chilli con carne sa žgancima i mješanom salatom. prvi put radim bez kupljenog fixa, ja zadovoljna, još da MM da ocjenu i super.
Varivo od kelja (bez zaprske) sa suhim rebarcima i baconom (doslo frisko iz UKa :mrgreen: )
heljda sa slaninom i meso iz woka (teletina)
Daj recept za heljdu sa slaninom...Citiraj:
mama_jos_malo prvotno napisa
i već sam pitala za tu heljdu. U kojem obliku je kupuješ? I je li to ono kao ljuspičasto što izgleda, tj. nije zrno, nego je nešto....čudno.... ;)
I ima neoljuštena i oljuštena, koju koristiš?
tjestenina u umaku od povrća
izvadila iz zamrzivača
jučer smo imali zelenu menestru za ručak, a zeljanicu za večeru, pa mi se nije dalo kuhati još i za danas
za danas sam se malo potrudila
imamo punjene paprike i pire
mi ćemo lazanje
baš se veselim :dancingfever:
bila sama na placu, pa danas imamo pirjane lignje,mladu blitvu s krumpirom i zelenu salatu
Heljda, na šalicu heljde stavim 2 šalice vode i kuham, dok ne ukuha skroz, da nema vode !!! bez mješanja (nastanu rupice po površini!).Citiraj:
Maslačkica prvotno napisa
Na tavici popržim malo, jako malo, luka (crvenog) dosta sitno nasjeckanog, bez masnoće, na to stavim na rezance narezan špek (pancetu, slaninu, kako već zoveš) i promješam. U to stavim heljdu ( u kojoj nema vode) i promješam malo. Pospem sa svježim peršinom i dodam žlicu masnoće od pečenja mesa (iz woka).
To je to!!! Super prilog uz mesna jela.
kupujem heljdu u BioBio u vrećici, neoljuštenu.
juhu od povrca... (ispirjam povrce i od njega nacinim juhu)
teleci kotleti /leca...
desert: grozdje/manadarine :)
ja sam ovih dana posebno inspirirana
pa smo juce imali junecu juhu sa puno povrca i gibanicu
danas cemo krem juhu od poriluka i brokule, kotlete na naglao, sos od suhih vrganja i svjezih sampinjona i njoke
a sutra bolonjez i zelenu salatu ili mozda probamo shepard's pie
desert namjerno ne pravim ima slatkisa koje je L dobila za rodjendan :( pa se mama i tata zvrtuju jer one ne jede slatko :oops:
jučer - pileća prsa punjena špinatom i sirom, riža s tikvicama, brokulom i vrhnjem, cikla na salatu
danas - oslić u vrhnju, prokulica s krumpirom na lešo
(sve povrće iz vrta ;) )
sutra....pojma nemam... :roll: