lexy, nema kolebanja :love:
žao mi je što sam bacila moj dnevnik prehrane po montiju. pisala sam sve što sam jela i kile svakih par dana. čuvala sam to sigurno 2 godine i zaključila da meni to više neće trebat :roll:
Printable View
lexy, nema kolebanja :love:
žao mi je što sam bacila moj dnevnik prehrane po montiju. pisala sam sve što sam jela i kile svakih par dana. čuvala sam to sigurno 2 godine i zaključila da meni to više neće trebat :roll:
Ja moram barem dvaput dnevno jesti UH, za doručak obavezno - bilo bi mi zlo od jaja i šunke, ne mogu ja jesti toliko mesa, meni je već previše jesti meso 4-5 puta tjedno, a kamoli dva puta dnevno, a samo povrće me ne drži sitom.
nikada nisam čula za ta ograničenja do 10 kg i iznad, ja sam imala samo 4 kg viška, izgubila sam 1,5 kg s prilično velikom količinom UH. ovih dana sam pod velikim stresom pa jako brljam, ali jedan dio dana je ipak monti.
hajte surke, JA sam rekla to "ograničenje", ne čiča Monti :mrgreen:
on samo govori o gubitku puno i malo kila, nije ista stvar 5% na 105kg i 5% na 70kg
Današnji ručak- škampi na žaru i pečeno povrće (ili iz woka, vidjet ćemo još)
Kaj vi curke imate u planu?
jučerašnji ručak :mrgreen: :oops:
mješavina više vrsta graha i kobasice
pileći fileti na grill tavi, brokula ili špinat i salata. kako pripremate monti-špinat?
Je li na puru totalna zabrana u prvoj fazi?
Ostalo mi je kupusa od jučer pa sad mogu sa int. tjesteninom ili sa purom.
Ja bi rado puru jer je po mome ona zdravija ali mislim da je veto na nju.
ništa od pure, ipak se drži tjestenine, integralne naravno
ja monti špinat samo skuham i začinim solju, paprom i maslinovim uljem
nekad ubacim i malo vrhnja
Hvala panterice, onda preskačem puru.
Jučer
R : Juha od crvene leće i kapule, kiseli kupus dinstani, salata od graha i pečeni svinjski vrat
V: jedno jaje, jedna feta sira i jedna feta šunke.
Danas
R:Kiseli kupus (od jučer) na integralnu manistru i salata od graha (i to mi ostade :mrgreen: )
V: isto kao jučer jer mi je baš bilo fino.
Jaje sam ispekla sa obe strane (malo sam probila žumanjac da se i on ispeče)i pred kraj pečenja sam na njega stavila fetu sira.
A onda sam na tanjuru to zamotala feticom šunke.
I sad su mi obično jaje sir i šunka izgledali ko neki cordon bleu, mljac :mljac:
Čekam da mi MM skine fotke da ih uploadam (za jučer i danas)
Današnji ručak: zapečena brokula s piletinom i sirom :mljac:
E taman sam kupila piletinu i brokulu pa bi mogla ovo prepisati za sutra.Citiraj:
Amalthea prvotno napisa
Može li i recept uz sliku?
MOže.
Evo uskoro.
Brokulu skuhaš u slanoj vodi (ili još bolje na pari i onda naknadno posoliš).
Napraviš odreske od bijelog mesa piletine (inače originalno idu svinjski odresci, ali ja svinjetinu ne volim) i popržiš na naglo na pola maslinovog/pola suncokretovog ulja.
Kad se meso ispeče, na ulje izliješ slatko vrhnje ili jogurt i naribaš malo sira (oko 5 dag) i vrlo kratko prokuhaš.
U vatrostalnu posudu poslažeš brokulu, zaliješ tim umakom od pečenja, dodaš pečene odreske i na vrh naribaš još 5 dag sira.
Zapečeš 10-tak minuta na 220oC.
Inače se može umjesto tvrdog sira staviti i mozzarela, meni je još bolje, samo što je sad nisam imala.
amalthea, carice :naklon: :)
nego, htjela sam pitati, kako se nosite sa umorom i stresom? da li se možete kontrolirati i nastaviti s montijem?
meni je recimo tada najteže, jer imam potrebu utrpati u sebe što više šečera
he, he, ja sam danas jela slično kao amalthea, samo je piletina išla posebno - fino grilana,a brokula sam slično zapekla, baš mljac
sutra ću varivo od leće
Ja sam se zbog umora i krcanja slatkišima "uputila" na Montijev plan prehrane. S obzirom na to da legnem dosta kasno i dosta umorna i noću dojim nekoliko puta a ustanem se po noći nebrojeno puta, dozvoljavam sebi svako jutro obilan UH doručak (kruh i marmelada uglavnom + Bianka bijela kava) bez obzira na to kakav će mi biti ručak ili večera.Citiraj:
ivy prvotno napisa
A kad me baš ćopi neurozis zadovoljim se kojom kockicom one 70% kakao čokolade sa fruktozom.
I za ručak i za večeru se trudim dobro najesti. Ne da ostanem gladna.
Čini mi se da mi je bolje tako nego da se dovedem do velike krize umora i nervoze od nedostatka šećera.
A nekako mislim da ću s vremenom, kad mi se organizam navikne na manji unos šećera moći i taj doručak i količine hrane malo smanjiti pa da više kila skinem.
jučer mi je sve išlo naopako, ali sam ostala umontirana
za doručak pojela omlet sa sirom i vrhnjem jer sam planirala int. tjesteninu za ručak. mojima napravila umak od mesa, ali onda otkrila da imam samo bijelu tjesteninu, pa sam za ručak jela sami umak :roll: pošto mi je to bilo bezveze, nastavila s kikirikijem u ljusci. popodne bila na frizuri, pa kad sam se vratila kupala djecu,...i skužila iza 9 da nisam večerala (ne znam kad se meni ovo desilo :mrgreen: ), pojela samo kefir da ne bude baš ništa
fali ti magnezijaCitiraj:
ivy prvotno napisa
tijelo obično reagira tako da traži slatko
bravo panterice :D
R: brancin na žaru + blitva
V: šta ostane :mrgreen: , imam i brokule
sad sam se sjetila još jednog detalja iz mog "prvog" montija
kile su puno brže padale kad nisam u istom obroku miješala više proteina, znači ili meso ili riba ili sir ili jaja s povrćem, ofkors
čak sam i leću i grah u fazi mršavljenja jela bez mesa, tako mi je išlo puno brže
znam da ću sad opet dobit kritiku, ali možda ima još nestrpljivih kao što sam ja :mrgreen:
kritika ide samo na low-calorie sistem ;)
Današnji ručak: rižoto od quinoe s povrćem (šampinjoni, paprika, tikvice, brokula, cvjetača)
jesu li divka i kneip ok po montiju? s mlijekom ?
meni je to ok ujutro omjesto kave, to sam pila u trudnoćama i dojenju
jesu
sa tim da Divka ima u sebi 30% korjena cikorije koji povoljno djeluje na spuštavanje šečera u krvi
to je ljekovita biljka
Monti kaže izbjegavati : kofein
onda ostavljam kavu isključivo za kafić
da, znam da cikorija skida šećer, zato sam i prešla na kneipp (da mi šečer ne ode u minus)
nećeš dobit kritiku nego :love: jer ja polako gubim živce, a ne kile. ma šta kile, dekagrame.Citiraj:
panterica prvotno napisa
stojim i stojim... u ničemu ne griješim. kad će više počet padat :? evo treći tjedan.
probaj ovo, mora krenut
ja sam točno znala šta mi koči mršavljenje, šta samo trenutno zadržava vodu,...jer sam pisala baš sve što pojedem i vagala se. možda da probaš i ti tako
ako sam kuhala krem juhu od povrća, onda je to bilo isključivo sa sojinim vrhnjem jer iza toga ide meso i prilog
daj mi pronađi uljezaCitiraj:
panterica prvotno napisa
:(
npr. prekjučer;
natašte naranča, pa poslije 25 min kava bez šećera,
oko 11 sati pola šalice zobenih pahuljica i jogurt od 0,05 mm
ručak mljeveno meso i malo kuhanog kupusa
večera jabuka.
sutra ujutro: 70 dkg više!
Andora, panterica, meni kile isto stoje gdje su i bile. Ni makac. Baš i nije nešto motivirajuće za tjedan dana Montija. Da je barem otišlo 500g...
Fakat se pridržavam Montija (bar mislim; tko zna gdje griješim), i super se osjećam i fizički i psihički, kriza za slatkim me je prošla (sokovi su stvar prošlosti), a danas eto spoznaje da ništa od moga truda. Trebam jedan virtualni :love: .
Andora, definitivno PREMALO jedeš!
Eh, nisam napisala sa sumnjam na grah kao razlog moga NEMRŠAVLJENJA. Jela sam ga zadnja tri dana za ručak; dva dana s kiselim zeljem i kobasom, a danas u salati s tunjevinom.
Jel moguće da je grah glavni i odgovorni krivac??? :evil:
Koja su vaša iskustva s pojedinim namirnicama koje su dopuštene po Montiju (dapače on i savjetuje da se jedu što više mahunarke)?
Šaljem vam svima virtualni :love:
Ne odustajte cure, kile moraju krenut dolje, a i ostavite se tog svakodnevnog vaganja. Važite se max. jedanput tjedno, vidite da vas to samo deprimira, a i nitko ne može smršavit od danas do sutra. Uostalom, zar od brojke na vagi nije puno bitnije da se dobro osjećate kad se ovako hranite?
Opet će me kritizirat da mi ovdje nije mjesto jer ne trebam skidat kile, ali meni je Monti super baš zato što se ne osjećam ko kanta za smeće kad se tako hranim 8)
andora, ne vidim uljeza. možda te malo kupus napuhao, ali to drugi dan ide dolje, to nije salo. jedino mi je ta večera malo :/ , ubaci tu i malo proteina
lexy, grah isto napuhuje, a još tri da na zaredom :roll:
probaj izbacit proteine uz grah
Našla sam je u DM-u...problem je sa tom čokoladom što ima samo 35% kakaa, a prema Montiju mora imati više od 70%, a šećer ne spominje kao problem u tim čokoladama, tj. ne spominje ga uopće.Citiraj:
ivy prvotno napisa
Jedino da to nije ista ta čokolada koju sam ja vidjela, tj. firma je ista koju si rekla i sa fruktozom je...
andora, ubaci u te zobene s jogurtom i malo cimeta, on ti dodatno snižava GI
xCitiraj:
Amalthea prvotno napisa
Ja stvarno dobro jedem i držim se pravilne kombinecije i uopće nisam gladna. A jela sam i graha i kupusa. Od ponedjeljka sam na ovij prehrani i lakša sam za 1,5 do 2 kg.
A pijem i dosta tekućine.
Možda je ključ u soku od limuna na tašte. Ne naranča, na grejp nego čisti limun sa žličicom fruktoze.
nema veze za šećer, bitno je da ima puuuno kakaa
znam, pisala sam već jednom da mi je bilo pod normalno jesti jednom dnevno i sad kad trebam jesti češće i po malo mi stvara problem.Citiraj:
Amalthea prvotno napisa
imam osječaj da sam uz ručak, međuobrok i večeru uvijek puno do grla.
kako da uopće ne probavljam hranu, nego samo tovarim.
Pa ja je kupujem, ima 78% kakaa :?Citiraj:
Maslačkica prvotno napisa
Moja je Schnee******
pa i mene to malo zbunjuje, gledajući sastav te čokolade sa 35% + fruktoza nekako mi je logičniji nego crna 70% sa šečerom..naime, ja bi šečer izbacila i u tragovima...ne znamCitiraj:
Maslačkica prvotno napisa
MGrubi, hvala za magnezij