Thanks momze. Mi smo prošli put došli odmah na red. A sada ćemo vidjeti. Ionako imamo kontrolu na proljeće, i sada je ovo ispalo prerano
Printable View
Thanks momze. Mi smo prošli put došli odmah na red. A sada ćemo vidjeti. Ionako imamo kontrolu na proljeće, i sada je ovo ispalo prerano
Pozdrav cure!Evo i nas ovde,jos nismo nikakve pretrage uradili,ali bila sam kod 2 doktora i obojica pominju opstruktivni bronhitis koji moze preci u bronhijalnu astmu!???
Naime,sin(3 i po godine) je od septembra stalno bolestan(krenuo je tada u vrtic).Prvo je imao upalu grla,onda upalu srednjeg uha,pa bronhitis,pa opet upala srednjeg uha i sada kasalj koji traje vec sedmicama.
Nos mu je zacepljen a kasalj produktivan i para mi usi svaki put kada se zakaslje.Po prirodi sam panicar i kada su pomenuli astmu ja sam umrla od straha...niko u familiji nikada nije imao nikakve alergije..Juce smo bili kod dr,kaze da se na plucima ne cuje nista,ali da mora imati razlog zasto tako dugo kaslje.Zanimljivo je da nekada ne kaslje po cijelu noc,a nekada kaslje po 20tak minuta i onda do jutra nikako.Inhaliram ga fizioloskom,a ako ne bude bolje trebam staviti i sultanol.Vec duze uzima singular tablete(nemam osjecaj da mu pomazu).Nemam utisak da kaslje pri naporu...nervira me sto je blijed i ima crvene podocnjake(anemican nije,tako kaze krvna slika).
Za 4 sedmice trebam ici na kontrolu da vadimo krv i test na alergiju da radimo.Nadam se da ce do tada bar prestati da kaslje i da mu nos nece biti zacepljen.
choco a je li vam netko predlagao slikanje pluća?
nama je dugotrajni kašalj 3 puta značio upalu pluća, a samo jednom se čula. dva puta nitko ništa nije čuo, dokazala se tek rtg-om.
i sada opet kašlje :roll:
sve si mislim tražiti neku trajnu terapiju, jer dok je na flixotidama kašlja nema, a onda odmah nakon prve viroze kašalj koji ne prestaje.
Nije niko,valjda posto je sezona gripe pa ne shvataju to tako ozbiljno.Ne znam.Nadam se da ce ovo uskoro krenuti na bolje.Evo danas se,recimo,nije 3 puta zakasljao...
Kakav je bio kasalj kod vas?Preko cijelog dana ili povremeno..navecer samo?
sva tri puta je bilo drugačije, ali zajedničko je bilo to što je kašalj bio izražen noću. imao bi 1-2 puta noću napada kašlja od po pola do sat vremena.
I ja prijavljujem da je K. počela kašljati. Ali onaj sumljivi kašalj. Ja sam naivka mislila da kad je na terapiji (flixotide) je zaštićena. MM me naravno demantirao. OK, djelomično je prehlada ali se ipak bojim da nije samo prehlada. Naši i dalje nemaju mjerenja peludi u zraku. Fakat mi to ide na živce - ipak bih se lakše pripremila
i nasim kasljevima je zajednicko da po danu tu i tamo, zanemarivo kaslje no po noci pocinje rok en rol, obicno sat dva nakon sto zaspe. i onda idu ture 2-3 cijelu noc, svaka traje bez prestanke pola pa do sat dva :roll:
nama još nije tako, ali je počelo i sada strepim. Uz flixotide, svakodnevno čistimo nos rhinohornom 2-3 puta dnevno, a počela sam joj davati i homeopatske kuglice. Djelomično je prehlada, to je sigurno, samo se bojim da se ne zakomplicira
moj i dalje kašlje, ne tako često pa se nadam da ćemo proći bez gluposti ovaj puta.
dosta nam je slomljena ruka, ne trebamo dodatne odlaske na hitnu.
nakon vise godina ivara ponovo tesko stislo i to nakon sto je dva mjeseca vec na singulairu (prije su bili flixotide, pa seretide, pa nasim izborom vec godinu i po nista jer su napadi skroz izostali i mi se opustili)
na pregled smo naruceni u petak, nadam se da ce dotad proc, ali bi najradije molila lijecnika da ga vrati na neku od pumpica koje su mu drzale astmu pod kontrolom
osim momze i moje necakinje, ima li jos netko iskustva da singulair bas ne pomaze?
kupila sam rhinohorn za sebe i moram priznat da sam oduševljena. Sad razmišljam kupiti klincima ali me muči što su možda ( mala sigurno ) premali da skuže kako se točno nakon ispiranja ispuhuje nos. Kako to ide vama? Muči me što piše da se posebno zimi mora sva voda ispuhati van a moram priznati da mi se znalo desiti da i nakon dva sata imam osjećaj kak mi se voda prelijeva po ušima :-o.
Inače, znam da nije za ovu temu i da nije baš utješno ali moram napisati da mi se astma u potpunosti vratila :-x i da sam nakon dugo-dugo vremena ponovo na lijekovima( nešto greškom doktora a nešto mojom zaslugom negiranja ).
mi ga nismo nikada koristili ali sam u nekoliko navrata čula da od njega nije bilo neke koristi, zašto je to tako nemam pojma:?:. Možda ga ne koriste kako treba? Mojoj svekrvi su morali promjeniti lijek jer joj kao nije pomagao a nitko od dr. nije provjerio kako ga žena uzima....a uzimala ga je krivo samo što to nije vjerovala i nije željela provjeriti kod dr. ( jer nema šanse da ona ne radi nešto dobro :roll: ).
Jel se zna ili makar sumnja što je Ivaru potaknulo povratak napada?
zaboravila sam napisati da nije singulair jedini za kojeg sam čula da nekome ne pomaže. Ja još uvijek ne kužim zašto netko dobije kod iste dijagnoze flixotide, drugi singulair, treći seratide, četvrti symbicort itd.itd.....????
Koliko ja znam singulair daju kad nema utvrđene alergije a flixotide kad ima? Jesam li u pravu?
ali osim toga mislim da singulair ima efekta nakon dužeg vremena uzimanja.
Mima, nama je dr. objasnio da se Singulair uzima protiv simptoma alergije, a flixotide za kontrolu astme. I na jednom i drugom smo već skoro godinu dana, ali je od petka kod nas oper "tulum". Noćas je kašljala skoro cijelu noć, unatoč Pulmicortu (3 dana), Ventolinu, Singulairu i Flix.!!!
Luuuuuuuudi smo već!
Sve si mislim da bi joj bilo isto i da nije na trajnoj terapiji, kad svaka viroza završi isto!!
Nadam se samo da će ovu noć mirno prespavati!
mima, sto znaci dulje vremena? dulje od 2mj?
ne znam, on ima alergijsku astmu, zbog rinitisa je dobio singulair, dvaput godisnje su se obicno javljali napadi, u rano proljece i ranu jesen, ali mozda mu treba ipak jaci lijek od singulaira ili su moja ocekivanja od lijeka kriva
jer moje je ocekivanje od terapije - da kontrolira astmu, da je potreba za ventolinom minimalna ili je nema
tajchi, nemam pojma to je bio triger, kako mjesecima i godinama nije bilo napada, mi smo se opustili, ali nije ni bilo ovaj put nikakvog crvenila po licu koje nam je prije bilo znak da krenemo s ventolinom jer ce napad. niti ikakve viroze.
mislim da bi razlog mogla biti pojacana tjelesna aktivnost na ledu i snijegu ovih dana
a i citam da se astma u pubertetu zna pojacat, ne smijem o tom mislit
kako mislis da ne uzima singulair kako treba?
pa bar sam s tim bila mirna, nakon svih onih inhalatora s kojima nikad nisi siguran
prozvakat tableticu mozes samo na jedan nacin
ivarica, pitaj bibai. Sve mi se čini da mi je ona to rekla, ali možda se i varam. Čini mi se da sam možda i pomiješala to što Lea nema dokazane alergije pa onda njen problem ne zovu astma sa lijekovima - pa tako mislim da Singulair uzimaju oni koji nemaju alergije. Sve u svemu, i ja sam se prilično opustila (a nisam trebala).
mi smo prošle godine bili na Singulairu i nije nam bio dovoljan - uz njega smo jedno tri puta po par dana koristili Ventolin te K. dosta dana nije bila u vrtiću nego kod bake. Ove godine smo na Flixotideu i vidjeti ćemo kako će proći sezona. Teško mi je unaprijed reći jer je naša sezona tek počela.
I još nešto - mi smo Singulair dobili kao terapiju na Srebrnjaku za dokazanu alergiju.
Iako nam je doktor ove godine rekao da s Flixotideom počnemo u siječnju, krenuli smo ranije jer sam ja na "našem" vrtićkom brdu već u prosincu vidjela lijesku kako cvate. Prošle godine je K. prvu potrebu za Ventrolinom imala nakon povratka sa skijanja i ja stvarno mislim da joj je jedan od okidača promjena klime iako nakon par dana bude bolje.
Ove godine je prvi dan na skijanju bila malo "čudna" ali nakon toga joj je na planini bilo puno bolje. Jedino kaj ona ne voli prevelike napore, pa se onda mi po tome ravnamo i ne pretjerujemo sa sportskim aktivnostima.
Ivarica, ja uglavnom znam suprotne slučajeve s puibertetom - to je doba kada alergije mogu prestati i meni je pubertet nada.
upravo se vratili sa srebrnjaka, ak ne morate ne idite... gužva užasna a čini mi se da niš nisam obavila . tak ga je ofrlje pregledala , napisala terapiju ko i prošle godine i to je sve. samo je napomenula , mama tu smo ak kaj treba.L. ima 8 god i 9 mj. ima alergijsku astmu , trave 6+,lijeska 5+,breza 6+, metakolin jako. već par godina uvijek isto krene khkhklh i onda ga sredi neka viroza koja završi na odjelu pulmologije s maskom kisika par dana i onda je ko nov , nafilaju ga seretidima i flikotidama i pustim idama, ja nakon 10 ak dana vratim kući djete teže 5 kg i bježimo na more jer mu je jedino tamo ok. ove ga zime od 11 mj. vozili jednom tjedno u rogašku sl. na bio rezonancu i činilo mi se ok, bio je bez prehlada i kašljanja i očekivala sam bolje al eto lijeska nas uništava ... sjedi iza mene i kašlje tak da bi najradije plakala od muke a glavom mi prolazi uvijek isto svako proljeće .... sve ostavit i selim na more pa makar kruha gladni al ne mogu to više slušat ... možda sam malodušna al svaki posjet srebnjaku me ubija danima
ljiljana1, moja je isto alergična na lijesku i brezu i to isto ovako jako kao i tvoj malac. Lijeska je, barem u zagrebu, cvala već u prosincu (barem tu kod nas u zagrebu) iako naš Zavod za javno zdrastvo ne mjeri nikakvu pelud u zraku. Prošle godine sam ih zvala i upozoravala da počinje cvasti sve ranije, ali nikakve koristi. Tako da smo mi curki flixotide počeli davati krajem prosinca i do sada nam još nije trebao Ventolin. kuc!kuc! Meni, a i curki, se Srebrnjak prilično zamjerio tako da više ne idemo tamo. Sljedeći tjedan idemo na kontrolu i baš me zanima kaj će nam doktor reći.
da da, slažem se s tobom za lijesku. al jel možda ko pogledal te kalendare, jučer sam negdje otvarala mislim na zav. za jav. zdr. kaže NOVI KALENDARI ĆE IZAĆI KAD POČNE NEKAJ CVASTI IL TAK NEKAK !!!! pa mislim si ko je tu šašav pa stalno nekaj cvate barem ak bumo gledali naše klince. a mi nismo dobili ovaj puta nit flixotide nit seretide već samo singulair jun. pa kad sam je u čudu gledala dokica ti veli ak bu trebalo dođite ... eto . pozdraviću vas , moram na informacije i učit množenje još jednom.... bog nam daj zdravlja majka božja živaca i strpljenja
jelena.O- kakav je bio početak? jel se mala opirala? jel u to doba znala ispuhati nos ?
( :oops: moja još uvijek ne zna :roll: )
Za vikend planiram isprobati ga na starijem.....pod uvjetom da ga ne zaboravim kupiti :mrgreen:
Postoji kao prah tj. granule. Singulair.
jedno vrijeme je bilo Ok i htjela je čistiti, pola šmrklji ispaddnu same, a ostatak treba puhati, pa onda poslije nije htjela , pa bga je poklonila tati. Kroz kojih 2 tjedna smo išli u apoteku i pitam je jel hoće i ona da si kupi tak da s tatom čisti nos i kupila si je. I čisti sama, a i puše lijepo.
Mi smo otišli na Rebro, kod dr R. Baš moramo na kontrolu. Bili smo kod njega samo jednom, ali valjda u ordinaciji preko sat vremena. Mogli smo pitati što smo htjeli vezano za bolest i lijekove. Kada se samo sjetim Srebrnjaka- pa tamo mi ništa nisu objasnili. Više sam doznala o svemu tu na forumu, nego kod njih. I nemam se namjeru više vraćati k njima. kuc!kuc! Valjda neću niti trebati. Oni meni rade kao na traci, samo kaj ne proizvode npr čokoladu, nego liječe djecu
ovako je bilo identicno i kod nas!
nakon sto smo dva puta u dva mjeseca trcali na srebrnjak po injekciju solu medrola, ja sam Z. na svoju ruku ukinula terapiju.
bio je 5 mjeseci bez singulaira i flixotida i nista.
kad je dosla viroza, upao u spazam, kao sto upadne u spazam sa svim tim lijekovima... :-/
nama je jedno vrijeme posao odradjivao pulmicort, sada vise niti to.
kad upadne u spazam, dam cepic rectodelta i za 40-ak minuta je ok
mene to izludjuje da njemu ti lijekovi ne djeluju i da uvijek moramo uzeti neki sistemski kortic.
momze, nama Singulair isto nije pomagao. Ove godine prvi puta uzima Flixotide. Za sada ne mogu ništa napisati - vidjeti ćemo kada prođe sezona.
50-icu ili 125-icu?
nama je dr. R. preporucio flix 125 sada - vidjet cemo kako ce biti sa tim
flixotide 50 nije bas nesto puno djelovao, osim sto nam je kod spazma 2-3 puta uspio spasiti stvar jer sam mu dala po 4-5 potisaka (R. kaze da moze i do 8 potisaka jednokratno)
50. Imamo 2x2 potiska. Ima 6 godina.
Samo nama još najgora sezona nije počela. Tek se "uhodavamo". Sada kada krena cvatnja breze, bojim se da će biti frka. Ovaj tjedan je bila u Gradu Mladih. Jedva sam ju pustila i sada čekam u kakvom će se stanju vratiti.
za sada joj je koža bila OK - iako ona obično prva reagira prije ikojeg napada.
Joj, taj Grad Mladih mi je bolna točka. Toliko me molila ići da sam popustila. Valjda nisam zeznula.
znaci jos je na 50?
uf, a moj sa 4 godine je na 125... :-/
Još, znači dva mjeseca. To je prvi put da smo dobili Flixotide za terapiju. Ovo joj je treća sezona astme. Do tada je bila zdravo dijete koje je jednom popila antibiotik. Tako da se i ona i mi još učimo i prilagođavamo