kod mene meksička mješavina povrća - mahune, kukuruz, grah.... jako fino.
Sutra - juha od paradajza, dalje ne znam.
Nedjelja - domaća goveđa juha, i dalje isto ne znam. Možda rižoto, klinci jako vole.
Uopće nemam ideje.
Printable View
kod mene meksička mješavina povrća - mahune, kukuruz, grah.... jako fino.
Sutra - juha od paradajza, dalje ne znam.
Nedjelja - domaća goveđa juha, i dalje isto ne znam. Možda rižoto, klinci jako vole.
Uopće nemam ideje.
Moj ručak danas baš i nije vrijedan spomena, tunjevina i riža.
Tražim kako iskoristit tonu kivija, pa ako netko ima koji dobar recept za kolač.
Može i na pp s obzirom da je ovo ipak "Što danas kuhate" :)
danas riba s gradela - to mi je najdrazi rucak :mljac:
sutra cu mislim pohat piletinu i uz to cvjetacu lesat
prekosutra cu morat u mesnicu :P
danas tata kuha hahahah varivo, svega stavi, luk, razno povrce ,sta vec imamo doma, od paradjza, paprike, mrkvice, karfiola...meso narezano na kockice...malo zacina, ...super ispadne
Kod nas danas:
- pileća juha s povrćem
- zagrebački
- riža s graškom i mrkvom
- krumpir za MM - a
Ništ nismo kuhali. To ne znači da nismo ništ jeli. Muž je od svekrve donio punu rajnglu graha (s kobasama).
Samo sam napravila salatu od cikle i zelenu. Sutra ćemo vjerojatno neke ribe, imam pastrve zaleđene, a našlo bi se i morskih.
pastrmke punjene kajmakom i peršunovim lišćem na riži + krompir salata :mljac:
Danas i mi pastrve, ali sasvim obične pržene... Prije njih juha od pileće sitnine, prilog krumpir salata s kukuruzom i cikla salata (moram nešto ostaviti i za sutra, radni je dan, da ne moram kuhati kompletan ručak). Sutra ćemo uz istu juhu okrenuti bijelo pileće meso. Ne znam što bih za prilog... neki rižoto od gljiva, to je brzo gotovo.
spakuj ti rižoto sa gljivama i belim mesom. mislim, sve zajedno u istom loncu.
Prvo popržiš meso, pa ga izvadiš, pa gljive, pa na to rižu, pa pred kraj vratiš meso... Zgodnije ti je tako nego posebno da ga okrećeš, koliko god to kratko trajalo. Znam da znaš, samo se preslišavam, a i dajem ideje nekim drugim domaćicama :-P
Polpete sa slatko-kiselim preljevom i tjesetenina u umaku od kelja.
Desert: ananas :-)
"rižoto" od quinoe sa tikvicama, paprikom, patliđanima i rajčicom
Ćušpajz od kelja , prilog faširanci da popune stvar :mrgreen:.
Sinoć sam tek iza 8 navečer krenula kuhati ručak za danas (radim, pa moram kuhati dan ranije)... totalno bezvoljno, tek toliko da sklepam nešto, stavila sam da se piletina dinsta na luku, s graškom i mrkvom, s namjerom da bude običan saft... kad je već bilo skoro gotovo došla mi je inspiracija, pa sam umutila vrhnje, ubacila cijelu vrećicu parmezana i posipala majčinom dušicom i bosiljkom. Izgledalo je tako fino, kremasto, sirasto, misirno... MLJAC! Ne znam što će biti prilog. Riža ili pužići vjerojatno. I neka salata.
Inače, otkrili smo prefinu verziju za nedjeljni ručak. Nije nešto zdrav, a bogme niti lagan, ali ako ste pobornici pečenki, možda vam se svidi. Buncek se skuha u vodi, pa kad omekša, zamota se u dignuto tijesto za kruh, premaže žumanjkom i stavi u pećnicu na otprilike 30 min, tj. dok kruh nije pečen. Za prilog mogu biti krumpiri koji se samo narežu na polovice, posole i poslažu oko bunceka. Uz to super ide hren umak.
Nije otkrivanje tople vode, ljudi to često rade za Uskrs sa šunkama, ali zašto čekati blagdane i zašto ograničiti buncek samo na kuhanje u čušpajzima?
Jučer smo imali file oslića na maslacu i kelj i mrkvicu na lešo. Danas radimo Gavellino i pečeni aromatizirani krumpir (s maslinovim uljem, češnjakom i sušenim rajčicama)...
Polpete su od piletine (recept Ane U.) pomijesas pečenu piletinu narezanu na kockice, kruh namocen u mlijeko, parmezan, cesanj cesnjak i jaje, napravis polpete. Za preljevom na maslinovim kratko poprzis klekove bobe (borovicu) i lovorov list, dodas ljubicasti luk narezan na rezance, kada luk omeksa dodas grozdjice i podlijes sa vinskim octom, kuhas da ocat iskuha. Prwlijes preko polpeta.
Za umak od kelja (by J. Oliver, za Channel 4) stavis poriluk i pad cesanj cesnjaka u kipucu vodu da se kuha 3 min, dodas kelj, kuhas idućih 3-4 min (ne vise), prebacis u blender, vodu sačuvaj jer u nju odmah tutnes tjesteninu, dok se tjestenina kuha, smiksas kelj, dodaje maslinovo ulje i vodu o kuhanja dok ne dobije gustocu kao kod vrhnja, solis papris.
Kada je tjestenina skuhana, procijedis, vratis tijesto u posudu, prelijes keljom, stavis šaku parmezana, zagrijes da baci ključ i to je gotovo.
Zbog kolorita, salata je bila od crvenog kupsa :-D
ajme koliko tipfelera... valjda si skontala...
Patlidzani zapeceni sa svjezom salsom, bosiljkom i parmezanom, telece sniclice, palenta. Cijeli tjedan radim do kasna pa se moram iskupiti clanovima obitelji s kolacom od sumskog voca i jagoda ...
mm nema emotivan odnos prema hrani, ali kad mu je nešto fino onda kaže da je to "hotelski" (hm, ne znam da li je ovo za :roll: ili za :lol:) Inače, to je kompliment nad komplimentima za pripremljen obrok bilo koje vrste.
A za današnji ručak sam dobila ocenu: Hotelski! :-D
Pravila sam dinstanu teletinu od zadnjeg dela buta, blizu ribića i varivo od blitve i krompira.
Subota:
- juha od povrća (puno vrsta) s griz noklicama
- svinjetina, puretina u ekspres loncu sa šljivama, mrkvom, paradajzom,...
- kelj pupčar, mrkva, grašak na maslacu
- istarski fuži
- zelena salata s češnjakom
Nedjelja:
- juha od piletine s povrćem
- pečeno pile
- pečena svinjetina
- pire krumpir
- mlinci
- zelena salata
- mama napravila strepu za desert (to bi bila recimo bućnica bez buće)
pileća juha
smeđa riža s brokulom i mrkvom
kuhana blitva
piletina na naglo
Jučer kuhane čimulice, krumpire i pohanu šunku i sir a danas lasagne.
pileća juha, rizi bizi, pečeni picek i mix salata (zelena, matovilac i radič)
mi danas imal pilecu juhu, lazanje i matovilac salatu. Mislila sam napraviti i snenokle, ali mi se na kraju nije dalo...
Mima, šta su ti čimulice???
I primećujem da su lasagne ovih dana no1 u nekoliko kuhinja
To su mladi izdanci kelja ili kupusa.
mmmm, to zvuči jako mljac! A kako to izgleda i gde ima da se kupi, npr.
sorry za ot, ali morala sam...
on topic:
Mi smo slavili prvi rođendan, pa nam ostalo roštilja i za sutra - ćevapi, ražnjići od belog mesa i slanine, roštilj kobasice i hrrrrpa povrća uz to: rotkvice, mladi luk, cherry paradajz, krastavac, salata od sira pera mladog luka i peršuna + još tarator salata... i još brdo kojekakvog predjela + torte snickers, čoko-lešnik torta i torta sa suvim voćem.
a slike torte i jednog dela hrane možete pogledati ovde :mrgreen:
Petak: grdobina na pariski, matovilac, krumpir salata
Subota: quiche sa sparogama i lososom, torta od cokolade s kruskama
Nedjelja: domaca pileca juha, pizza s prsutom, mozzarelom, cokoladne kocke
Ponedjeljak: 'tko sto ulovic'
imate ideju što da sutra skuham od 500gr šampinjona, znam da ima hrpa opcija, al sve koje mi padaju na pamet mi se baš sutra ne da jesti, tražim neku novu ideju
Ja mislim da je ovo što ja kupim izdanak raštike tj. vrste kupusa, i izgleda kao male raštikice - recimo kao da se rascvjetala prokulica (otprilike te veličine). Ima za kupiti na placu.Citiraj:
mmmm, to zvuči jako mljac! A kako to izgleda i gde ima da se kupi, npr.
Savijaca od sampinjona?
Punjeni sampinjoni (s pancetom i parmezanom)
jučer sam skuhala čufte, danas samo pire krumpir napravim i salatu to je to.
za sutra kockice pilećeg filea propeći na naglo, umak od pesta i vrhnja za kuhanje s malo kiselog vrhnja da razblaži mliječni okus-to zarolati u tortilje zajedno sa zelenom salatom i rajčicom malo zagrijati u pečnici.prije posluživanja preliti s ostatkom umaka .
prekosutra punjene lignje i neki prilog
savijača je super ideja, našla sam ovaj recept http://www.coolinarika.com/recept/sa...jonima-i-sirom
da li si mislila na tako nešto?
Aha, pripremis jos i neku salatu kao prilog i eto veselje i zdravog obroka!
Danas smo MM i ja sami , stoga domaća panceta, domaća jaja možda malo krompirića i kiseliš!
I ja sam mislila da pravim sutra-prekosutra punjene lignje. A pošto imam viška cherry paradajza, koji je malo kiseo, da li bi pasalo da npr. isečem krompir na kolutove, začinim solju, maslinovim, možda malo ruzmarina i u to utrpam paradajziće, a preko toga svega lignje?
Nikad nisam to pravila, ali mi se čini da bi ta kombinacija bila fina. Šta vi mislite?