probati ću taj zamjenski - u ponedjeljak idem do dokice po recept
ne ... Zofran ne ide na recept
probati ću taj zamjenski - u ponedjeljak idem do dokice po recept
ne ... Zofran ne ide na recept
Mislila sam da možda ide, jer ovdje piše da je na osnovnoj HZZO listi:
http://www.hzzo-net.hr/trazilica_lijekovi_rezultat.php
Doduše uz napomenu:
"Indikacija Samo za suzbijanje povraćanja uzrokovanog emetogenim lijekovima (citostaticima), koji ne reagiraju na metoklopramid."
što upravo i je tvoj slučaj (Reglan je metoklopramid).
:-/
Ne radi ovaj direktan link, ali ovdje se upiše Zofran, pa skrola dolje do 8 mg tableta:
http://www.hzzo-net.hr/trazilica_lijekovi.htm
ali je svugdje 00,0 kn koje plača hzzo- nema recepta ... znam samo da dobijaju djeca u bolnici koja leže
samo da se javim ... jer neznam kad ću opet - krepava komp jedan jedini prastari lap u kući :((( neće se puniti, a nije greška u punjaću nego negdje u kontaktu na kompu
puseeeeee
ako me netko zatreba moj mob je 095-813-8611
puseee
Marival draga, drži se ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
eto uspjeli smo nekako prisilno napuniti komp - podstavili sa nekakvom kutijicom pa malo puni malo ne
pa eto samo da se javim
kupila sam zofran - hvala svima koji su pomogli u tome - i neznate koliko mi znači
nuspojave su sve jače i svakodnevne tako da sam iponekad prisiljena popiti i po 3 dnevno :/
što je normalno ... jer je 5 terapija ... još jedna i kontrola
Ondantor sam dobila i povračala od njega ... doc kaže da ne odgovara svakome i shit opet sam
prisiljena na zofran
kosti me bole užas - i to me ljuti jer narafski odmah mislim da su metastaze a nemogu pod terapijom na scintigrafiju
puse svima i hvala što mi pomažete ... ljubim vas
:love2:
Želim ti da što prije iziđeš iz ovog stanja!
Draga, nemoj misliti da su metastaze jer je mala vjerojatnost za to, to je reakcija organizma na silnu kemiju koju imaš u sebi, ali i to će proći, mora!
Marival puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ i nisu nikakve metastaze, ne boj se!
Marival~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :heart:
~~~~~~~~~~~~~ drzi se :heart:
Draga drži se!:heart::love2:
:love2: :heart:
Još jednom samo kratki pozdrav..... drži se...
marival ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :heart: :love:
~~~~~~~~~~~ :heart:
~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
tu sam ... borim se sa spavanjem i proljevima efektivno sam budna 5-6 sati u danu ( užas ) ... zvala sam doca - narafski kaže to je normalno ... meni nijeeeeeeee ljuti me, niš nemogu normalno obaviti ( skoro sam na roditeljskom zaspala neki dan )
Svi tu ti šaljemo puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ i veeeeelikuuuu podršku :) !!!
Molim te, daj i ti sebi podršku i probaj se ne ljutiti na sebe - grli i voli samu sebe ovako kako
te mi ovdje grlimo i volimo :love: :heart:
:love2::heart:
tu sam ... ali ništa novoga - spavam i dalje satima i satima ... zofran pri kraju jel trošim po 3 dnevno - nuspojave sve jače, sad mi puca koža na rukama, noktima - to sve krvari .... ruke još nekako ali oko noktiju užas pucaju okomito i krvare ... tako je i sa nogama :( više neznam što sve nisam probala od krema ... ali jednostavno ne pomaže :(
pa nemogu vjerovati kak su to lijek napravili :/
ljubim vas sve i javim se ... kad se zbudim :)
:love2: želim ti da zbilja ove muke više prestanu!!!!! :heart:
pratim tvoju priću.... i svaki put kada napišeš nešto novo tako jako želim da to bude nešto dobro... nekad prije nego pročitam tvoj post zažmirim i zaželim " Bože molim te da je nešto dobro"... vjerujem da će uskoro biti uslišeno!!!
Marival, iako pratim ovaj topic i pomažem koliko mogu, nisam se javljala na topic.
Vjerojatno ti je svih savjeta pun kufer već, pa onda evo i mene s jednim :D.
Za kožu, prilično jeftino, a jako dobro rješenje je ulje gospine trave. Toliko umiri sve bolove i probleme na koži da je to nevjerojatno.
Kako imam jako osjetljivu kožu, više ne mažem nikakva ulja niti mlijeka za tijelo, već samo mažem time - i sebe, i dijete... i kad je crvenilo neko, i kad je suha koža. I kad je neki veći problem (neki osip mala dobila nakon bazena).
Mogu ti probati nabaviti i poslati!
Marival, puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Marival, želim ti što brži oporavak...
marival....:love2::heart:
imam draga ulje gospine trave i to mi je ovo ljeto prijateljica napravila sa travom iz svog kamenjara i najkvalitetnijim maslinovim uljem koje smo mogle nabaviti u Punatu ... ali ne pomaže ... prsti me bole na svaki dodir - kad nemogu tabletu izvaditi iz one pločice onda znate kak mi je ... pada mi sve živo iz ruke - poklopac od lonca mi je kao 100 kg kamenja
zvala sam i jutros doca ... rekao mi je da probam Betrion mast - pa odoh do apoteke
:love2: :heart:
Drži se.
drzi se draga... ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :heart: :heart: :heart:
Drži se, mislimo na tebe ~~~~~~~~~~~~~~~~~
i od mene ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~:heart:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~:love2:
:heart: vibrice moje :heart:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~:heart::love2:
svaki dan si u mojim molitvama.
drži se!
I u mojim mislima si! Big :love2:!
vi ste stvarno svemoguće ... danas napokon 3 dobre vijesti :klap:
ali i dvije prestrašno tužne :cry:... preminula je od moje prijateljice koja se bori sa bolešću kao i ja njena susjeda ... proklei doktori .... godinu dana liječili ju jer ju je boljela kralježnica ....pa tek za Božić otkrili da je karcinom jajnika ... i eto danas je postala anđeo
i onda jedna još tužnija ... princeza od naše drage *mamica*-e jučer je postala anđeo :cry:
tako da sam danas u fazi suza i smjeha ... šta ti je život :-(
Sad sam se baš šokirala!:-o
A mislila sam da je malecka bolje jer mi se činilo da je *mamica* bila spomenula da se oporavlja.:cry:
Ovo su prestrašne stvari i čovjek nikad ne može biti spreman na njih, pogotovo kad se radi o malom djetetu.
Moje saučešće *mamici* i obitelji, a tebi marival puno snage i dobrih želja:love2: