Sretno...prošla operaciju refluksa...znam točno kako se sad osjećaš
Printable View
Hvala...30.01. MM ide na razgovor sa kirurgom a onda ja pocinjem ozbiljno dramit
Da vam se javim nakon dužeg vremena mojoj Niki je sa 11 mjeseci ustanovljen refluks 2 stupnja obostrano pili 6 mjeseci profilaksu i imala za to vrijeme jednu upalu i u razgovoru sa doktorom Miloševičem odlučili da probamo bez nje jer mi je bilo grozno svaki da davat joj antibiotik. Do danas jedino kaj sam joj davala je med od Petroviča koji je kao prirodni antibiotik i štiti dijete od urinoinfekcija i imala je samo 3 urinoinfekcije do danas a urinokultura nam je uvijek sterina nikad nikakvih bakterija.Danas ima 6 godina i 4 mjeseca bili u srijedu na uzv cistigrafiji u Heleni i refluksa više nema.Nisam kod vas nikog pročitala da je koristio med od Petroviča pa sam vam htjela podjelit svoje iskustvo sa njim Niki je zaista pomogao.Ima svoju stranicu na googlu samo ukucajte med Petrovič pa malo vidite.Možete kod njega odnesti sve nalaze od djeteta on malo prouči pa vam kaže svoje mišljenje.Sretno vam nadam da čete na kraju biti sretni kao i ja nakon 5 godina i 5 mjeseci refluksa više nema.
Calista, i meni se čini bolje tako. istina da je operacija, anestezija, ali kad pomisliš da će biti zdrav iza toga............sretno i ne sekiraj se previše
..
Calista, sretno sutra!!!!
Hvala :)
Nista spektakularno nismo napravili...cekamo termin za MR :/ Drugi cetvrtak moramo nazvat kirurga da vidimo kad bi mogao ici na taj magnet.
Evo i nas danas s mikcije. Ja sam bila uvjerena kak joj se sve povuklo jer je prošli put ostao samo II stupnja aktivni na lijevoj strani, međutim i dalje je na toj strani aktivni refluks, ali ne znamo kojeg stupnja, nalaz je sutra. U ponedjeljak idemo kod nefrologa s nalazom pa će mo vidjet kaj dalje. Ja ni sama nisam pametna. Njoj je sa 2,5 g. dijagnosticiran VUR II stupnja obostrano, s tim da na lijevom bubregu ima dvostruki kanalni sustav. Ona sad ima 5,5 g. i bio je dogovor s nefrologicom, ako joj se do ove mikcije ne povuče reflux s lijevog bubrega da je to onda vjerojatno zbog toga što zbog dvostrukog kanalnog sustava ušće nije na pravom mjestu, i da ćemo u tom slučaju ić na deflux. Mene sad sve to muči, dal i dalje čekat, dal ić na deflux, nemam pojma. Ona inače u zadnjih 1,5 g. nema urinarnih infekcija, urin je čist, jedino što me muči je što kod svake temperature ima simptome urinarne infekcije (bolovi u trbuhu, često mokrenje, po par kapi) , a na kraju se ispostavi sasvim druga dijagnoza (zadnja 3 x gnojna angina). Ima puno toga što govori protiv defluxa, a opet me muči što ako na kraju nakon čekanja i odgađanja će ipak bit neizbježno, stvarno ni sama ne znam kaj ćemo. Baš sam razočarana, jer sam bila uvjerena da se povuklo :(
Roko_mama, zao mi je. Cula sam da taj dvostruki kanalni sustav zna zakomplicirati stvari.
Mislim da ce ti nefrologica najbolje znati reci kako stvari stoje. U svakom slucaju sretno :)
Hvala puno, ma ja sam se baš nadala da će bit sve ok, pa sam sad baš jako razočarana. A kak to da vi trebate radit MR to još nisam čula da se radi kod refluksa. Inače ako ćete dugo čekat na red jer će on vjerojatno trebat radit pod anestezijom a u Klaićevoj se jako dugo čeka, možeš se naručit i u Medikol, mi smo trebali ić prošli četvrtak (trebamo obavit MR mozga i kralježnice) al je ona zakurila pa idemo slijedeći isto pod anestezijom (ona bi izdržala jedno bez anestezije, ali ovo traje skoro sat i pol, pa je predugo da bude skroz mirna). Termin smo čekali cca 1,5 mjesec.
Ako se treba predugo cekati onda idemo privatno u dijagnostiku 2000 (ili tako nekako) ako kirurg odobri. On nema samo reflux nego i hidronfrozu pa neznaju da li dio bubrega uopce ima funkciju ili se treba taj dio maknuti.
Ovo mi nije jasno - jese li radili urin svaki put u tim situacijama (a pre eventualne primene ab) i kakav je bio nalaz?
Kod nas sad drugi problemi - visak Ca u urinu i skoro je kukao da ga boli kad piski, ja uradim urin - eritrociti i nesto hemolobina, verovatno neki peskic :( imamo uzv uskoro, pa cu videti sta se tu desava
Da, radili smo svaki put urin, jer je to kod nje rutinski postupak s obzirom da ima VUR, i svaki je put urin bio u granicama normale znali su bit leukociti ili eritrociti mrvicu povišeni, ali niš strašno.
Mozda dehidrira malo od temperature, pa zato - koncentrovan urin.
Mi strogo pazimo da dosta pije i inače, a posebno kod temperature, čak nam kažu i da je zbog češćeg mokrenja ispran i da je zato u jednom nalazu pisalo eritrociti - (vrijednosti se ne sjećam) uz napomenu blijedi (čini mi se da je dr. na Hitnoj u Klaićevoj reko da su isprani) odnosno da ne uspije dovoljno dugo ostat mokraća u mjehuru jer ju tjera na pišanje svakih par minuta.
Evo bili danas kod nefrologa, s obzirom da je navršila 5 g., šanse da se refluks sam od sebe povuče su gotovo nikakve, uputila nas je kirurgu, naručeni za 20. pa ćemo vidjet što dalje.
mi smo izbjegli deflux do sad. VUR II/III i II stalno putuje prema dolje pa se vrati. bez urinoinfekta od 2,5 godine. dokle ide-ide. do sad sam se uvjerila da je bila ispravna odluka (naša i dr.C) da pričekamo prvo 6. rođendan, pa smo čekali 7. i tako smo stigli do 8,5! sad bi već puuuno lakše curka podnijela neki zahvat ako će trebati.
Maxi kod nas je problem što se njoj povuko s desne strane, i s lijeve strane pasivni, ali je ostao taj aktivni na lijevoj strani, a ona na tom bubregu ima dvostruki kanalni sustav i vjerojatno je (po riječima naše nefrologice) stvar u tome da ušće nije na pravom mjestu, i to se više ne može samo od sebe povuć. Mene ljuti samo to što sam ja tražila da se to napravi već nakon prošle mikcije (znači prva kontrolna kad je situacija bila ista ko i na ovoj mikciji) ali je dr. rekla da čekamo. Ona je do sada prošla 3 mikcije, jednu urodinamiku, statički i dinamičku scintigrafiju. Mene brine ta količina pretraga, i znači čeka nas minimalno još jedna mikcija, i mislim da bi joj bila manja šteta da se zahvat napravi čim prije (ako je nužan) nego da prođe još hrpu pretraga i na kraju opet završi na zahvatu. I mislim da kak će biti starija bit će joj teže podnijet te pretrage s kateterima nego sad dok je manja.
Da li ima ovdje nekoga čijem su djetetu nalazi prve mikcije pokazali da nema refluksa a ipak se kasnije ustanovilo suprotno - da ga ima?
Naime, nama je mikcija pokazala da je sve ok, a dijete ima evo već treću uroinfekciju i to 2 mjeseca nakon ukidanja profilakse:-(
jao puno pretraga! mojoj Larici je kateter najgora noćna mora! mi smo išli svakih godinu i pol na uzv cistografiju, zadnje smo išli na mikciju ako se odluči da ide na deflux. njoj je i urodinamika grozna!
želim vam čim manje pretraga i što bolje nalaze :love2:
evo me nabrzinu...
Oli je zavrsio u klaicevoj na nefrologiju...opet bakterije u urinu :(
jucer dosli doma ( 5 dana bolnice, jedna noc bez mene, ostale u apartmanu s njim)
sad nas ceka MR 21.2. i onda operacija
ne znam nista vise...sutra i prekosutra idem na razgovore
Roko_mama ~~~~~~~~~~~~~~
Calista držite se i da sve što prije završi :heart:.
Calista dal će te radit magnetsku pod anestezijom ili ćete pokušat bez nje. Mene to zanima jer mi moramo radit magnetsku mozga i kralježnice uz anesteziju (naručeni smo 28.2, jer smo morali već 2 puta odgodit jer je bila bolesna) a ak će ić i ovo rješavat onda su to dvije anestezije koje bi morala odradit vjerojatno u kratkom roku, pa ne znam kak to funkcionira.
Mislim da je uz anesteziju...u cetvrtak idem na razgovor sa kirurgom pa cu imat vise info
Hvala, i sretno:heart:
Hvala i vama isto
Calista, Roko_mama - držte se curke! Sretno vam!~~~~~~~~~~~~~~~
:love2:
Calista, Roko mama sretno!!!!!!
Calista, držimo fige!
rokomama, mi smo prošli 7 mikcija i urodinamiku, ....sad sa 7,5g me bilo grozno sztah...kako će podnijeti, a ispalo je super...radila sam pripremu 7 dana prije razgovor, sve detaljno opisati , mirno, bez uzrujavanja i ne koristiti teške riječe, npr
1. ti ćeš leći
2. napravićeš nožice kao žaba
3. tu će biti ........taj, taj....
4. teta će te oprati vodicom po piši, i namazati kremicu da mirše
5. to će biti hladno
6. onda će nasloniti malu slamčicu na pišu da naspe malo vode u mjehur, da bi mogli napraviti slike, kako bi ti dr mogao pomoći
7. sad si ti važna
8. trebaš reći kad ti se piški i onda ,malo trpiti i okretati se da dr napravi super slike
9. taj dio je najvažniji i oni koji budu uspješni, dobiće nagradu
10.kad dr napravi slike, onda se možeš slobodno popiškiti na krevet, to je ok
11. i gotovo :)nama je
super upalilo, bila je najbolje pripremljena djevojčica na mikciji, nijerekla a.....osim toga se igrala na tatinom mobu sve vrijeme :))
ja sam bila presretna
Hvala cure, ma i Katja je super, stvarno je bila dobra, i bez problema sve podnijela, ja sam joj isto objasnila ovak ko ti, samo sam joj zaboravila reć da je ok, ak se popiški po stolu pa se malo nećkala, onda smo ja i teta koja je radila mikciju rekla da je to u redu i onda se popiškila, cijelo vrijeme je pričala s tetom kaj će dobit za nagradu i tak.
Kod nas se kao što sam već rekla, radi o tome da je kod nje šansa da se spontano povuče gotovo nikakva jer doktorica smatra da je taj ostao zbog toga što uslijed dvostrukih kanala na lijevom bubregu ušće nije na pravom mjestu i da to treba riješit .
Jučer sam pričala i s pedijatricom i rekla je da i ona smatra da je najbolje to riješit i da ćemo vidjet što će nam u srijedu reć kirurg.
Danas sam zvala anesteziologa u Klaićevu naručit se radi MR-a i pitala za anesteziju, i rekla je da nije problem ako će morat na dvije u kratkom vremenu, da oni imaju djece koja moraju svaki dan duže vrijeme dobivat anesteziju (na opeklinama) i da se ne moramo bojat.
Jos ne znam kad ce operacija ni kakva ce biti. U sri ce hospitalizirat Olija radi MR urografije...a onda se cekaju nalazi oko 14 dana :/
Evo, samo da se kratko javim, dobili termin 11.04. dr. je rekao da ćemo probat defluxom prvo riješit, i da se on nada da će bit uspješno.
Calista sretno sutra :heart:
Bili na MR-u, koliko sam skuzila...nije bas dobro stanje. Jos se nezna da li ide na odstranjene polovice bubrega 9rizicna operacija za bubreg) ili na klasicnu za VUR, kad nesto saznam javim :(
:-(
Držite se:heart:
jao držite se
nadam se boljoj opciji
Za sada je prof.C za to da maknemo dio bubrega koji ne funkcionira dobro. Jos ce razgovarati za kirurgom i onda odluka u cetvrtak...da li moram spomenuti da mi je zlo :/
Strasno, molim za Olivera da sve na kraju dobro zavrsi i da to ostane iza vas samo ko ruzan san
Sad jedva cekam da to prodje...ovo iscekivanje ce me izludit. Uf sto sam komplicirana.