ne znam zašto,ali ja to radim na svoju ruku.
Printable View
ne znam zašto,ali ja to radim na svoju ruku.
Ma imaš pravo!Citiraj:
DianaMaximus prvotno napisa
Muči me ogradica za kinderbet, voljela bih mu je skinut iz kindača jer dok spava baš se nasloni licem na nju.. a što da stavim umjesto? hoće udarat glavicom o ogradu bez nje?
Imate li vi ogradice? trenutno me asocira samo na prašinu i grinje :x
hmm,mi smo imali one platnene jastuke koji se privežu za kindicu...nismo to ni dugo koristili.ako hočeš javi mi se na pp pa ti poklonim to
Shereen, ajde pitaj sutra na terapiji, da li se alergija može ponovno vratiti?
zvala sam Konfortu, on radi i razmjenjuje se s Jelićem, priznaje i njegove testove.
Tel 01/3820170 radi od 8.30 do 20 h
Hoću, pa ti javim!Citiraj:
jelena.O prvotno napisa
Mi također imamo ogradicu tako da dijelim tvoju asocijaciju, ali ne znam što bi mu drugo stavila. Platneni jastuci za kinderbet - nisam niti znala da postoji tako nešto, a možda bi to bila bolja ideja. Čime su ti jastuci punjeni i gdje ih ima za kupiti? Mislim, ja bi najradije da je bez ogradice, ali on proputuje cijeli kinderbet po noći i često ga nađem kak je lice zario u tu ogradicu pa me strah da će se udarat. :/Citiraj:
bubica27 prvotno napisa
Evo ja sam ogradicu probno skinula pa ću vidjet kako danas spava, al sad kinderbet djeluje tako čišće i prozračnije.. no, vidjet ćemo, ne bih još htjela krv i rane i od udaranja u kindač :roll:Citiraj:
Palonkica prvotno napisa
Diana- hvala, ma ne trebaš mi poklanjat, smislit ću nešto, i kako ti jastuci uopće izgledaju?
četverokut s vezicama,veže se na stranice ogradice...mi smo ih privatno šivali ali mislim da sam ih vidjela u turbo limacu
Moji dečki su od prvog dana bez ogradica, nekak su mi se činili zarobljeni unutra, niš ne vide van, a sad sam sretna jer je sve zaista čišće. Koji put su se lupnuli u snu, ali se pritom nisu ni probudili, pa valjda nije bilo jako.
Kruh sam pekla sama pola godine. Imam i pekač, ali oni integralni kruhovi, a pogotovo beskvasni teško se mješaju i ne dižu se dovoljno, pa ih je još najlakše i najljepše mješati ručno.Brzo je gotovo. Bili smo alergični na pšenicu, šećer, kvasac, pa smo radili tak da skuham neku žitaricu i dodam neko prihvatljivo brašno, mjesim, malo soli...Sad kad može kvasac i šećer radim na cca 300 ml vode 500 g brašna (baza je pir, raž ili kukuruz, a 100 g može biti rižinog, zobenog...)Raženo i kukuruzno dobro je sa svom vodom prvo pofuriti, vlažniji je. Dobar tek!
imas od aderme i za to - mi smo uzeli stick dermalibour. mislim da i mustelina stelatria ima istu funkciju -nama bude vlaznih ekcema po licu pa namazem s tim, pa se kao malo sasusi pa onda kombiniram to i exomegu.dakle, kad je vlazno - dermalibour, kad nije, exomega. dvije kreme koje sam spomenula bas su kao za pregibe i lice, uglavnom, tako neka mala osjetljivija podrucja, imaju i funkciju dzinfekcije, tako da bi ti mogli pomoci.Citiraj:
bebeto prvotno napisa
Pozdrav, evo i mi smo u klubu AD, pisala sam već ranije, i htjela opet pisati ali sam imala poteškoća sa forumom.
stariji sin 18 mj, ima AD koji smo sam počeli liječiti homeopatski, nadam se da će mu pomoći, makar on nema jako izražen AD, ima samo crvenilo po licu, ne svrbi ga i nije u ranama(imao je par faza kada mu je bilo skroz skroz crveno, ali većinom je u kontroliranoj fazi), ali svejedno meni je grozno ga gledati, najrađe bim skinula svoju kožu i dala je njemu. mažem ga sa a dermom i nevenovom masti Dr. Fostera, nekako mu A derma najviše pomogne.
prošlo ljeto je imao čisto lice, samo čekam da malo zatopli da ga bučnemo u more, možda mu to pomogne.
od jučer sam i na mlađem (3mj )primijetila osip po licu, samo se nadam da nije AD, danas idemo na sistematski pa ćemo vidjeti šta ona kaže.
Imam jedno pitanje, ako čita stela2 ili netko drugi, da li koristi onu GMP mast, da li je ona stvarno tako djelotvorna, i da li se nakon prestanka mazanja, vraća crvenilo.
što se tiče GMP masti, jako je dobra..evo, baš sam ga jučer namazala..poslije kupanja, mi je dosta bio crveni po nogicama i malo po trbuščeku..i danas više nije crveno, samo je hrapavo na dodir, ali još ću ga mazati..primjetila sam da mu u biti kupanje jako pomaže i to u maslinovom ulju, istina da kad izađe iz vode pocrveni, ali to crvenilo se poslije smiri, i ako na to još namažem GMP mast, mu i do jutra 50% toga prođe..svakako preporučujem tu mast jer je prirodna, nema kortića jedino u najmanjem postotku malo salicilne kiseline, ali to je dozvoljeno i upravo to dijlelom i izliječi..to je mast samo za crvena upaljena područja, a ne za neutralnu njegu i zdravu kožu..
sad ovisi kolika je upala kože, ako je jako jaka, vrati mi se crvenilo dosta brzo poslije te masti ( ali, nema veze bitno je da i pomogne, bar nije kortić), a ako je manja, prođe, pa se vrati normalno za neko vrijeme, ili na tom mjestu ili nekom drugom ovisi..ad je dosadan..ali, opet ako slučajno dođe ona baš grda akutna faza, s jakom upalom i ako se ti širi, onda ga ipak namažem prvo dan dva s kortićem, jer onda ne pomaže ništa..ali, ova GMP mast je stvarno dobra..nekad stvarno super pomogne, što mi do sada niti jedna mast nije..
e hvala na brzom odgovoru, zvala sam mamu da mi pogleda u biljnoj ljekarni da li je imaju ako ne ću je naručiti preko proizvođača. sada nemamo jaku upalu kožu, hrapava mu koža bude samo kada se probudi jer ga namažem kada ide spavati, i eventualno ako mi se manji probudi pa onda, a po danu ga stalno mažem. trenutno mu je relativno dobro, kako je bio u 2mj super je, koža je crvena, ali od kada ga stalno mažem adermom bolje mu je ali ne povlači se (znam da niti neće tako lako proći).
probati ćemo pa se javim sa iskustvima.
stela2 čija je to krema? gdje je ima za kupiti?
i snjom mažeš samo dok je koža flekva, crvena? ne stalno?
mi smo bili u boljoj fazi, nekoliko dana. tj kada sam ja bila kući.
kupujemo naravni crni kruh PIk-ov, istlačila sam tetu u dučanu koji je kruh bez bijelog brašna i samo taj, i super i jako jako je fini. kupila raženo brašno za doma, pohala meso neki dan bez jaja, ali s mrvicama od ovog kruha, pijemo kozje mlijeko i koža nam je bila sve bolja i bolja, do jučer.
došla sam po njega u jaslice, oni imali pohanu puretinu za ručak, on jeo i naravno nakon buđenja sav se osuo.
ma joj, baš sam žalosna, ali imamo jako dobre jaslice i našu časnu koja nije kriva, jer joj ja nisam stigla jučer ujutro reći sve, ali od danas na sve pazi.
i eto, doma jako pazimo na sve i svašta i stanje se poboljšava i zadovoljna sam zbog toga, napokon.
http://medicago.tripod.com//
to je adresa..najbolje nazvati na mobitel i direktno naručiti, šalju poštom..
mazati znači samo na crvena upaljena područja ujutro i navečer dok ne prođe..
vama bude to super pomoglo jer nemate tak jaki ad kak moj mali, a mojemu isto puno pomaže..
Hvala ti za recept. :love: Znači, ako sam dobro skužila, skuham recimo malo prosa, dodam raženo ili kukuruzno brašno (ili brašno pira) i malo soli, mijesim i stavim peći? Jel' potrebno i u ovom receptu raženo i kukuruzno brašno pofuriti? Na kojoj temperaturi pečeš i koliko dugo? Budući da nema kvasca jel' kruh ispadne jako tvrd?Citiraj:
Adriven prvotno napisa
Evo, moram spomenuti da se mom mišu stanje pogoršalo. :/ Plahtica je jutros opet bila krvava pa smo i opet na kortićima (samo lice). :( Ne znam više što bi. Nadam se samo da ćemo u Sloveniji dobiti neko pojašnjenje te da mu, ako ništa drugo, od terapije bude malo bolje.
tenshi, nisam znala da A-dermin dermalibour stick pomaže kod vlažnih ekcema. Ako je stvarno tako to bi za miša bio spas jer kad mu lice krene curiti ne pomaže ništa osim kortića. :nope:
I nama se pogoršalo, pa sam ga namazala blažim elocomom i dala fenistil kapi.. teško spava, jedino u mom zagrljaju :saint:Citiraj:
Palonkica prvotno napisa
Danas je već bolje..
Ali teško je ovo stalno proživljavat :( , kako se vi nosite sa ad-om?
Mi smo opet skroz u flekicama, danas bili opet kod doktorice i preporuca nam da cijelo tijelo mazemo mjesavinom blagog hidrokortizona i kreme za tijelo. Inace smo u zadnje vrijeme posli koristiti nekakvu kremu na bazi Aloevere i propolisa, ok je, ali nije bas tako cudotvorna kao sto su mi neki napricali. Dobili smo i nekakav napitak od aloevere, ali ima gadan okus. Mi vise nismo na cistom sta mu odgovara, a sta ne. Taman kad pomislimo da smo nasli uzrocnik pojacanog ekcema, ispadne da to ipak nije bilo to. Sada mu ide donja cetvorka (sa 11 mj) pa mislim da je ovaj puta ekcem stres-relatiran.
Nama više propolis ne pomaže..
Meni su u ljekarni rekli da se propolis ne preporuča za male bebe...
Nama je koža super, od petka ga više s ničim ne mažem, kupamo se svaka 2 dana u kap maslinovog, a kod svakog presvlačenja natapkam mu fiziološke na cijelo tijelo. To je trenutno po meni najbolje za atopičnu kožu koja nije upaljena, jer mislim kada bih mu išla mazati tijelo s bilo čim da bi se pojavila neka reakcija, budući je alergičan na formaldehyd koji je sastav gotovo svake kreme. Fiziološka ima PH vrijednost poput kože i važno je da se koža održava vlažnom. Taj mi je farmaceut to rekao jer da su nedavno bili na seminaru gdje je o fiziološkoj za atopičare pričala neka doktorica.
Danas smo bili na 2. terapiji, i borili smo se protiv jaja, candide i prašine.
Jelena.O - pitala sam par pitanja, pa ću ići redom:
1. Kolika je stvarna učinkovitost terapija?
Prema istraživanjima upravo za BICOM aparat, 80% ispitanika u potpunosti se riješilo alergija, a kod ostalih se alergija umanjila bar za 50%.
2. Postoji li mogućnost da se alergija vrati?
Ukoliko se na testiranju nakon terapija vidi da alergije više nema, ona se neće vratiti. Niti kod jednog njihovog pacijenta, ali i ljudi koji su išli na BICOM terapije uopće, alergija se nikada nije vratila.
3. Koje su najčešće alergije?
5 je glavnih alergija kod ljudi - na bijelo brašno, kravlje mlijeko, prašinu, jaja, i pelud. Kada tih 5 alergija "nestane", najčešće se povuku i one druge. Ne mora značiti da će se povući baš sve ostale, ali sigurno neke hoće.
4. Treba li se, nakon uspjelih terapija održavati to stanje, recimo 1 terapijom godišnje?
Ukoliko je alergija nestala, nije potrebno, no uvijek možemo vršiti testiranje jer se često znaju pojaviti neke nove alergije.
Eto, nadam se da sam dosta toga saznala :)
I nama se stanje pogoršalo :cry: ..ne znam više kaj da radim...nije tak strašno,ali dovoljno da me to rastuži..ima flekice po kolljenima,malo na rukici i na preponama :( ...kolektivno pogoršanje osim kod shireen :D
puj, puj, puj... da ne ureknemo!Citiraj:
DianaMaximus prvotno napisa
Ali možda ima veze to što je njemu inače to blagi oblik i crvenilo se jedino po vratu. A i prehranu sam ja promijenila za 100% i vjerujem da je to najveći razlog dobroga stanja. Budući je zaista 90% moje prehrane činilo upravo ono što sada moram izbjegavati, znači k. mlijeko i svi proizvodi od toga, o bijelom brašnu da ne govorim!
Al sam se sada navukla na javorov sirup :P
Ja sam mu koristila apibaby, to je propolis za baby, za mazat im sluznicu usta, pa što ne bi mogla namazat onda i na lice :?Citiraj:
Shireen prvotno napisa
http://www.kadulja.hr/medex5.html
moguče da nama izbija zbog vegete...
bubica,ako si djetetu več davala propolis i nije bilo reakcije(a i iz tvojih postova vidim da nije)onda je sve ok..
ja sam uzimala propolis kad sam dojila M.pa sam malo čitala i evo na šta sam naišla o propolisu
Kemijski sastav propolisa poznat je tek u novije vrijeme i on bitno ovisi o njegovom porijeklu. Nadalje, treba uvijek imati na umu pored potencijalnih dobrobiti i moguće, iako rijetke, nuspojave koje se javljaju uglavnom kod osoba sklonih alergijama. Osobe koje boluju od astme trebale bi izbjegavati propolis jer bi kemijski spojevi koje on sadrži mogli izazvati astmatični napad.
Iako do sada nije zabilježen niti jedan slučaj križne reakcije, osobama koje su alergične na ubode pčela savjetuje se izbjegavanje propolisa zbog moguće pojačane osjetljivosti na bilo koji pčelinji proizvod.
Oralni propolis može uzrokovati alergijske reakcije kod osoba koje su alergične na pelud. Budući da propolis porijeklom može biti iz bilo kojeg dijela svijeta, pelud koju on sadrži može potjecati od različitih biljaka, a ne samo od biljaka koje rastu na području gdje je sam proizvod kupljen. Iz tog razloga, osobe s alergijama na bilo koju vrstu biljnog peluda moraju biti oprezne kada uzimaju propolis na usta.
Ma toliko tih opasnih stvari daju za djecu, mi smo dobili i Parfenac (a nije za djecu ispod 6 godina), i Protopic koji je jako opasan i za rak kože i daje se tek kad nikakvi kortikosteroidi ne pomažu.. i onda reći da propolis nije za bebe :roll:
Palonkice, u receptu s kuhanom žitaricom nisam pofurila brašno, ali i mogla bi, samo onda moraš dodati još više ostalog brašna, jer bi bilo previše vode (ona iz kuhane žitarice plus ona s kojom se pofuri). To vrijedi za raženo, budući da kukuruzno možeš zamjeniti s kuhanim žgancima. U originalnom receptu beskvasnog kruha ide praška za pecivo, ali mi smo ga izbjegavali zbog candide.Pečem na 220 10-15 min, dok se ne stvori korica, pa na 200 30-40 min. Manje kruheke i peciva kraće.
ma apsolutno imaš pravo...potpisujemCitiraj:
bubica27 prvotno napisa
Imaš i moj potpis! Neki daju svakakve kremice bez razmišljanja, dok druge mnogo manje opasne ne preporučaju.Citiraj:
bubica27 prvotno napisa
netko je pitao za vlažne ekceme što pomaže... nama je (više nego Dermalibur) pomogao Sudocrem (i za pelensku regiju!)... sve što se nadražilo ispod ustiju otišlo je Sudocremom (on suši...)
e, sad...
što vi mislite o cijepljenju dok smo u "ne tako dobroj" fazi? mislim da sam pročitala da AD nije kontrindikacija, ali...?!?
inače, idemo na BICOM test u utorak i baš me zanimaju njegovi alergeni budući ih ja nisam uspjela u par mjeseci u potpunosti dokučiti...
i mislila sam konzultirati homeopata
cure, mislite li da je u redu kombinirati homeopatiju i BRTerapiju tj. da li ću pretjerati ako idemo na jedno i drugo ili u ovom slučaju "od viška glava ne boli"?
meni je Jelić rekao da dok smo na homeopatiji ne koristimo BIcom terapije. Nego završiti s jednim,a onda početi drugo!
tnx, to sam si i mislila
(dobila sam broj super homeopate pa se premišljala što ću prije...)
jelena.O. imaš pp
Kad sam prvi put vidjela da mu je plahtica krvava skoro me šlagiralo :shock: . U zadnje vrijeme ne histeriziram tol'ko iako mi naravno nije svejedno. Kad mu je AD bio jako izražen znala sam i plakat od muke, ali to naravno nije pomagalo :no: . Sad se zna često desit da ne znam više čime bih ga mazala pa miš leži na stolu za prematanje dok ja mozgam :roll: . Lakše je bilo dok je bio manji jer se nije znao čohat, samo je trljao licem po mom ramenu ili plahti, ali sad se rukama grebe po svuda... osim možda po nogama :( . Neću reći da je mom mužu lakše, ali on je ipak velik dio dana na poslu pa ne mora to sve tol'ko gledat.Citiraj:
bubica27 prvotno napisa
Adriven, thanx za odgovor :love: .
Evo, sad gledam naš nalaz sa BICOM testiranja i kod nas pšenica nije navedena kao alergen, a i sjećam se da nam je doc rekla da miš smije jesti sve žitarice (uključujući valjda i pšenicu :unsure: ). Znači da bih mu mogla peći kruh i od pšeničnog integralnog (ili polubijelog) brašna? Ili je bolje da mu pšenične prerađevine ipak ne dajem dok ne navrši godinu dana? :? Ne znam postoji li kod pšenice neko pravilo o tome kad se uvodi u dohranu (budući da je, kako je Shireen napisala, pšenica jedna od pet glavnih alergena) :/ .
Miš je dobio pikicu bez obzira na crvene flekice koje je imao po sebi, a kad sam ja pitala jel' to crvenilo nešto smeta sestra je kratko rekla - ne. :unsure:Citiraj:
Maya_78 prvotno napisa
Vezano uz homeopatiju - mi smo AD liječili homeopatijom neka dva mjeseca i sad evo, u dogovoru s našom homeopaticom, uzeli pauzu dok ne prođemo sve terapije u Sloveniji. Nakon toga budemo vidjeli.
mi smo papali kruh od 8-9 mj,dok nisam skužila da mu smeta.palonkica imaš super zamjene za pšenicu.ja pečem kruh od brašna pira(dinkel) i kukuruznog brašna.kad ga doma napravim,pojede se odmah.
srce me boli kad čitam tvoje postove da vam je tak loše.ja nisam znala kaj je M.do 4 mj.njegovog života(dok nismo promjenili pedicu).pričala sam ti,izgledalo je kao da če mu se uheka odljepiti od glave.na tjemenu takva kora da je to bilo prestrašno.o nogicama da ne pričam...i sad kad ga pogledam,ne mogu vjerovati da je stanje bilo tako loše.nema ranica,ni ožiljaka,jedino mi se čini da sad kad je dobio malo boje,ipak vide bijeli kružiči.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ DA VAM SE POPRAVI STANJE :love:
Hvala ti za vibrice :love: . Meni je drago što je ona strašna faza sad za vama, a nadam se da će i nama uskoro biti bolje :saint: . I ja sam primijetila da miš ima bijele kružiće po tijelu, ali sam sama sebe uvjeravala da mi se to samo čini. U stvari još uvijek nisam sigurna, ali bolje i to nego crvenilo. Ajde napiši i ti svoj recept za kruh pa da probavam malo, valjda će mi nešto ispasti :roll: .
Palonkice ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
i još malo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
da bude bolje!
:love:
jučer sam bila kod p,edijatrice, i budući da mi stariji boluje od AD, pitala sam za cijepljenje; rekla je ako je u kontroliranoj fazi da može cijepljenje, ako je akutna faza da bolje ne. tako je ona rekla (iako njeno mišljenje ja ne uvažavam previše budući da nisam zadovoljna s njom, ali drugog izbora nemam).Citiraj:
Maya_78 prvotno napisa
mi smo u kontroliranoj fazi najviše pomaže ADerma (stariji 18mj), mlađi (3mj) mi je prekjučer imao neki mali osip po licu, dala mu je Betrion, prošao mu je - samo se nadam da nije AD.