Mi nemamo svadbu, ali smo trebali imati rodjendan u igraonici i tamo su nam izasli skroz u susret i odgodili rodjendan do kad sve ovo ne prodje...ali pretpostavljam da je kod svadbi u igri i to sto su puno veci novci u pitanju
Printable View
Mi nemamo svadbu, ali smo trebali imati rodjendan u igraonici i tamo su nam izasli skroz u susret i odgodili rodjendan do kad sve ovo ne prodje...ali pretpostavljam da je kod svadbi u igri i to sto su puno veci novci u pitanju
Googlam...nisam nasla rijec zabrana vec preporuka...ali opet morat ce otkazati ja u toliku masu ljudi u zatvoren prostor s djecom sigurno ne bih isla
Za mjesec dana se sigurno ne budu odrzavale svadbe.
Neka svadbu odgodi za jesen :)
To da ti imaš izbor samo 1 dan odabrati kada si na godišnje je točno, piše u zakonu, mada je to pomeni totalan kriminal i moderno robovlasništvo. Na sreću je u većini firma tako da je oko 10 dana kolektivni godišnji, a ostalo biraš kada želiš, mada je meni i to too much. Jer kada 8.2. praznik u SLO pada na črtvrtak, doma budemo u petak, bez obzira na to da li to zaposlenom odgovara ili ne, niko te ne pita.
Ali ako si pod kreditima, onda ćuti i trpi. Ja na sreću sam sretna da nemam kredit.
Tinki
ne razumijem, ti dakle onda petkom ipak radiš jer ne šutiš, a ovi s kreditom šute i stoje doma. Ne kužim.
Pa svatko se može pobunit i izborit za sebe sa ili kredita, to najviše ipak ovisi o karakteru po mom mišljenju.
Vjerojatno ovisi i o firmi. Nama nitko nikad nije rekao kad moramo ili ne moramo na godišnji. Svatko ide kad želi i 1 dan i 3 tjedna.
Naravno u dogovoru sa svima ostalima i u dogovoru s količinom posla.
Jel mislite da bi pedijatri pisali bolovanja ako ne zelimo da nam dijete ide u vrtic u dezurstvo?
Naravno da ne.
Jedna mama mi rekla da joj poslodavac rekao nek si otvori bolovanje na klinca. Zvala bude pedicu u pon da pita
Nama vrtić odlučio da ne radi. Nema dežurstva. Kao, pa snaći ćete se vas par koje radite. A to što mi je snalaženje takvo da će mi sin ići kod mame načetog zdravlja koja brine za dva teža bolesnika, nema veze. Moj plan je bio da ih se klonim narednih x dana i da se vidimo preko skype aplikacije, a sad ću svaki dan drito iz bolnice kod njih po sina. Divota.
Meni je ta mjera kao najgori mogući način provođenja mirovinske reforme.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Ne, kod nas nema biranja, kada šef kaže da je kolektivni dopust, onda je cela firma doma.
A što se tiče kredita, mislila sam da ako ga imaš onda ćutiš i radiš, čak i ako ti puno stvari ne odgovara. Naravno možeš tražiti i nov posao, što mislim da je u Hrvatskoj još izazovnije nego u SLO (zavisi svakako dosta i od struke).
Lakše je dati otkaz kad nemag dugova. Kod nas je minnimalna plata 700 eura, a socialna 400 eura. Imam prijateljice koge već godinama vuku novac od države, dok ja očito blesava radim i trošim svoje dragoceno vreme, živce, energiju i na kraju krajeva zdravlje. Ako je to plaća oko 1000 eura, onda progutam, a inaće ne više :)
A ne ne firma radi i dalje cak su rekli mi ne ovisimo o gospodarstvu...radit cemo i dalje samo neki koji to mogu od doma ja ne mogu
Ne znam jesam li kratka, ali ako virus gotovo nije opasan za djecu zakaj se zatvaraju škole i vrtići? Djeca ga prenose dalje ili?
Da. Lako ga sire.
Žuta zuuglaj jarunski vrtić.
Pa zapravo je ministar u intervjuu na N1 dao do znanja da se skole zatvaraju iz politickih razloga:
"Ušli smo u iracionalnu fazu pripreme. Strah od nepoznate bolesti uvijek postoji. Mnogi postavljaju pitanje hoće li zatvaranje škola polučiti efekte, ali pritisak javnosti je takav da utječe na političku sferu. Struka je jasna, oni dvoje je li to uspješna mjera. Daleko veći efekt ima odgovorno ponašanje svakog od nas, to nastojimo stalno poručivati. Samozaštita je od iznimne važnosti."
https://www.index.hr/mobile/clanak.a...sti&id=2165016
Operacije samo hitne
Bolnice se pripremaju za karantene br neki djelovi
Od sutra restrikcije za ulaz u dućane, nema rada za ugost.objekte, frizere, kozmetičare i sl.
Odluka Miz-a vrijedi do 15.4.
Nije li to samo za Istru?
Kažu d a će biti i za Zg, piše na području čitave RH al ajd ti znaj da nije neki lažnjak.
Kod nas u Istri je od sutra to sigurno na snazi. Mislim da radi samo pučka kuhinja. Trgovački centri rade do 18 sati uz ograničavanje ulaska. Ugostiteljski objekti, frizeri, kozmetičari i slično ne rade do 14.4. Ne radi ni laboratorij za vađenje krvi, osim za hitnoće, djecu i trudnice.
Kupila sam za bojanje izrasta, na sta cu licit ako sama po glavi krenem prckat
Za one koje rade u državnoj upravi,na stranicama Ministarstvo uprave objavljene su Preporuke za rad vezano za coronu.
Ministar zdravstva spominjao je moguće uvođenje mjere 3 pa povezujem ako do iste dođe,puno će ljudi na kraju raditi od kuće.
https://uprava.gov.hr/vijesti/prepor...covid-19/16292
To je za Istru
Nedjeljno jutro. Ležim i čitam već dva sata. I gledam Talijane kako pjevaju. I o grupama samopomoći koje se osnivaju. I o kaosu na granicama. I o brojevima oboljelih koji se povećavaju. I o tome kako nam se način života bespovratno promijenio.
Kako god prošlo, neće biti isto. Zauvijek ćemo znati da postoji nešto što nas može zaustaviti.
Što nas može ograditi u granice države ili samo vlastitog doma. I nema tu osobne slobode.
Ekipa kako cete s djecom, tj. cuvanjem? Ja ne mogu raditi od doma a na poslu se ne osjecam sigurno plus nemam kome svaki dan cijeli dan ostaviti djecu. Bolovanje?! Ne znam kako to rijesiti...
Beti
Ili mozes zakljuciti da je tvoj pojam osobne slobode bio (pre) idealisticki
Sve ima svoje pluseve i minuseve
Cinjenica je da 1 ljudsko bice ne moze samo prezivjeti na ovom svijetu
A cinjenica je i da smo najranjiviji sisavci
I da koliko god se bahato mislimo da smo iznad majke prirode - nismo
Tu smo gdje smo
Mudri ljudi kazu: sloboda je izbor između mogućeg, a ne između naših želja
Upravo čitam da je prosjek godina umrlih u Italiji 80, ali i da se je jedan gospodin iz Torina od 95 oporavio u roku 7 dana.
Italija izgleda ima dosta staro stanovništvo što, mislim da čeka i Hrvatsku.
A zamislite da je obrnuto i da pogađa djecu i mlade?
...opet majka priroda na djelu
..i slusati upute i raditi kak nam epidemiolozi nalazu
iskreno, nasi u RH - svaka čast
Je, naši su odlični. Ministar zdravstva i ravnateljica zarazne su famozni.
Kažu da uče na pogreškama Kine i Italije i da su zato tako oprezni.
Mislim da rade super posao.
A smatram i da se velika vecina nas vrlo odgovorno i ponasa
vjerujem da ce i vrijeme pokazati da je RH i zdravstveni sustav odlican, u okolnostima i financ ogranicenjima u kojima funkcionira
pa mozda prestanemo pljuvati po njemu kao losem