sasa prvotno napisa
Evo mene stvarno zanima ako dodje do toga da oni ne otvore skole jer se javilo premalo ucenika, nakon nevidjenog pritiska i ucjena, kako je zamisljeno da se obrazuju djeca ljudi koji fakat rade- zdravstvo, prodavaci, itd. U zdravstvu su u velikom broju slucajeva zaposlena oba roditelja, zdravstvo ukljucuje hrpetinu prekovremenih, tko bi trebao obrazovati i cuvati i davati jesti toj djeci? Ili ce im fakat organizirati cuvanje- kraj zdravih i zivih nastavnika- pa cemo se mi kad dodjemo iz bolnica i ducana igrati ucitelja? Ja ne znam kad sam se u necem tako razocarala kao sto sam se razocarala u odgovoru hrvatskog skolstva u ovoj situaciji. Ti su ljudi placeni za svoj posao, sve sto se od njih trazi je- da se prilagode situaciji i pocnu ga provoditi. Niti ja nisam znala kako obuci cijelo medicinsko antiinfektivno odijelo na sebe ispravno, sa tri para rukavica i ronilackom opremom pa sam naucila. I nitko nije pitao zdravstvene djelatnike kako im se svidja ideja da ih se rasporedjuje na druga radilista iako godinama rade sasvim drugaciji tip posla, pa nisu plakali po medijima da oni to ne znaju. Puno ljudi radi u jako promijenjenim, otezanim, reduciranim i jako stresnim uvjetima. A ocito ima puno i onih koji ne rade. A kad dodje do rezanja placa na jesen- biti ce nam opet svima jednako. Jezivo.
Sent from my iPhone using Tapatalk