Ima svega, ali isto tvrditi da je ovako nešto u masovnoj upotrebi i da utječe na rezultate škola na maturi nije baš ozbiljno.
Printable View
Ima svega, ali isto tvrditi da je ovako nešto u masovnoj upotrebi i da utječe na rezultate škola na maturi nije baš ozbiljno.
Izgleda da je veći problem naći nekoga tko će točno riješiti te zadatke nego unajmiti opremu. Inače bi rezultati na državnoj maturi trebali biti bolji nego što jesu.
Ne može se Medicina ni upisati, a bome ni završiti, a pogotovo ne specijalizirati kirurgija na način da se prepisuje tokom školovanja tako da su takve priče promašene skroz.
O varanju na maturi se stalno šire nekakve urbane legende, a zapravo se sve svodi na neke sporadične slučajeve, ako i to.
Matura nije teška za one koji rade kontinuirano i dođu spremni na polaganje.
Onima koji nisu spremni, ni sto pomagača neće moći pomoći.
Trebate drugačije pogledati rezultate. Prelog treba gledati samo gimnaziju jer daje zajedničke rezultate sa strukovnim smjerovima. X. ta ima dvije smjene i ta druga (matematička)smjena ima bolje rezultate od prve.
Mislim da će prije moja djeca pozavršavat gimnazije nego ja polovit sve te informacije oko Zg gimnazija :-)
Al volim ovako čitat korisne info, možda nešto i ostane u mojoj tintari, koja je u cijeloj priči najmanje bitna.
Ja sam u šoku od Bubica :škartoc:. Isto se pitam kako je moguće imat website za to i zar to nije ilegalno... kako te providere te usluge nije strah se tako oglašavati, valjda sam i ja naiva oteža. To mogu zamislit da je samo za ono... za ove koji su na rubu prođi i padni da to angažiraju, a ne za tipa da dobiju 5 na maturi :/.
Studenti = klijenti :/.
Hvala, ove mikro bubice su razrešile neke zagonetne kontrolne i mature napisane iznad svakog očekivanog rezultata, a naizgled bez prepisivanja.
Google mi je izbacio more sličnih srpskih stranica čim ukucam "bubice za iznajmljivanje".
Baš prošle godine je jedna četvoročlana ekipa neobjašnjivo sjajno uradila malu maturu.
Celokupan nastavni kolektiv je bio ubeđen da su prepisivali, jer su greške i tačni odgovori bili identični iako su sedeli udaljeni. Ali niko nije znao kako, jer su ih svi dežurni posmatrali, znajući da su uigrani u prepisivanju.
Šteta truda, dvojica su već izbačeni iz svojih željenih srednjih škola zbog problema u ponašanju.
Kaj se tiče istih greški na ispitu ili istih ishoda, desilo se to i mojoj ekipi zajedno smo učili i očito iste greške radili ,sjedili u posve drugačijim prostorijama, bez ikakvih pomagala.dobro nadzirani od asistenata.
što se tiče linkova - upravo sam dobila poveznicu na stranicu s pripremama za OŠ nacionalne ispite (hrvatski i engleski jezik)
50 eura/90 dana
ne piše imenom i prezimenom tko ju je sastavljao nego samo "vodeći stručnjaci"
nije dugo trebalo nekome da nađe nišu za zaradu na klincima i roditeljima
Mojeg osmaša su profesori uputili ovdje:
https://hr.izzi.digital/#/
Tko želi ponavljati, može ponoviti sve što su radili u višim razredima.
Ako nekog zanima, neka traži po osmi razred, pa Matematika PIN, HJ PIN, FIZIka PIN itd.
Moj sin je planirao malo ponavljati ali realizacija mu šteka:mrgreen:, ništa nije pipnuo,
Lažem, radio je nešto iz jednog predmeta, jer im je to prof. dala za zadaću.
izzi je stranica koju je izdavač pripremio i sad rade po njemu
ovo što sam ja dobila je nešto sasvim drugo
Htjela sam reći, da oni koje žele ponavljati, mogu i bez plaćanja.
A o plaćenim pripremama za maturu, faks, pa čak i srednju školu (za to nikad nisam čula osim na forumu)
bismo mogli danima pričati. Kakav je to biznis! Ove godine imam oko sebe nekoliko maturanata i osmaša.
Samo jedan maturant kojeg znam neće na pripreme, svi ostali idu.
hm, znači li to da ovi koji organiziraju pripreme za nacionalne ispite imaju neki info da će uskoro biti važni za upise? ili love u mutnom pa tko se ulovi?!?
Ja ne razumijem zašto bi se sad ove god netko pripremao za nac.ispite,ne donose nikakve bodove, ovo je samo "isprobavanje" nac.ispita?
Je najava je bila da bi nacionalni jednog dana , ali ne ove godine značili za srednju školu nešto, uz ogradu da neke škole smiju i dalje imati prijemne
A e pa zato i kažem.
mene baš zanima kakvi će rezultati bit ove godine... a imam i mlađe dijete pa da vidimo kako bi to moglo utjecati na njih u budućnosti ;)
Molim iskustva djece koja idu u dvojezični gimnazijski program i koje su gimnazije dobre? Tj. da su kvalitetne i imaju taj dvojezični program.
Hvala.
Pa ne mislim da će rezultati biti u prosjeku ludilo jer se djeca neće ni pripremat za te ispite.
Kasnije generacije će zasigurno drugačije pristupat tim ispitima. Steć če se uvid u neku okvirnu sliku.
Frendica je vodila sina na prof.orijentaciju kod Severice, oduševljena je.
Doslovce sad ima ideju koje konkretne 3 škole (isti profil) bi bile najbolje za njenog sina i dobila je "uputstva" kako se ona treba postavit prema sinu, njegovom zujanju i nestrukturiranosti prilikom učenja.
Stalno se lomila pustit ga ili ipak naganjavat ga. Kaže vrijedi svakog centa.
i ko je dao prijedlog škole severica il mama i sin? i koja je opcija puštanje ili naganjanje?
kaj se tiče nacionalnog ispita, već sad osmaši u ožujku će imati sliku kak bi to trebalo izgledati u svibnju
Pa Severica naravno zato su i platili uslugu orijentacije. Radi se o tehn.školi.
A čuj ovisi ti o djetetu ovo djece treba stiskat još u prvom srednje i onda pustit.
To isto za nula kuna radi HZZ, ali dostupno je samo za djecu koja imaju PP ili IP.
Kako god bilo, dobro je da su potražili pomoć i savjet na ovaj način, kad već sustav to nije omogućio za svu djecu.
Što se tiče pritezanja djece, nemam baš neki savjet, ali motivacija je tu ključna. Roditelj obično zna koji su djetetovi interesi, a motivacija ide lakše ako je odabir škole na istom tragu. Radne navike su važne, ali ne i presudne, jer dok dijete uredno obavlja svoje obveze uz minimum učenja dok je opseg gradiva mali, ne možeš tu u ovoj dobi ništa. Većina djece životne radne navike ne stekne u osnovnoj školi, nego upravo u srednjoj. Sretno svima.
Uz dužno poštovanje ma ni blizu onome u HZZ-u. Ni po vrsti testova koja djeca rade, ni po razgovoru sa psihologom. Neusporedivo.
Znam ljude koji su prošli tetsove na obje strane jer nisu bili zadovoljni orijentacijom u HZZ-u.
Slažem se, žalosno je da nemaju sva djeca tu mogućnost, barem ona koja nisu sigurna kojim putem žele dalje krenuti. A tako nam je, kako nam je.
Eh, ja sam jedna od onih koji nisu bili oduševljeni sa PCM, ali to je stvar izbora. Bila sam u nezgodnom trenutku, prije nego je sin dobio dijagnozu. Oni nisu djetetu ustanovili teškoće čitanja, ali to i nije njihov djelokrug rada, jer su psiholozi, a ne logopedi. I nikad mi nisu poslali nalaz, a ja se nisam pretrgla tražiti ga nakon što smo cjelovito rješenje pronašli u Suvagu.
Pa ako im nije djelokrug rada,onda nije ni neobično.
Sigurna sam da bi vam pomogli puno više da ste otišli nakon dobivene dijagnoze i to u psihol.domeni, sa savjetima kako pomoći djetetu i vama, imaju izvrsne radionice koliko sam čula od drugih.
Ja sam tamo bila samo radi ranijeg upisa djeteta u školu i nikada, baš nikada nisam zažalila. Sve su nam ispravno rekli a nakon godinu dana i poslali mail da provjere kako se dijete snašlo u školi, kakva je situacija i sl.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrva...tskoj-15312476
Sent from my iPhone using Tapatalk