Ja isto ne znam jel imam kontrakcije. Pitao me doktor jel ih imam,rekla sam da koliko znam, ne... jer sve sto osjetim je beba, udarac dode i prode brzo
Printable View
Ja isto ne znam jel imam kontrakcije. Pitao me doktor jel ih imam,rekla sam da koliko znam, ne... jer sve sto osjetim je beba, udarac dode i prode brzo
jutro komadi :coffee: i opet žganci s mlijekom
već obavila jutarnju šetnju s Rejom, 6-7 nasip, između savskog i mosta slobode, samo kaj je mrak brrr i sve čudno s obzirom da je toplo. Neke stvari dogovorili sinek i ja, sada ćemo to još ponoviti jedno 100 puta pa će i zapamtiti. Sada malo odmorimo, pa ćemo se ići naći s budućom strinom u grad. Moram sebi kupiti dezić
Mene opet mučile te kontrakcije po noći, nije to jako ali kako se okrenem naglije me malo krckne i onda teško zaspim od brige. Jedva čekam pregled u pon da pitam doka. Popijem si ja magnezij, ne baš redovito ali jučer recimo jesam a i elevit ga ima. E da i vraća mi se žgaravica, navečer opet s oproštenjem na izrazu podrigujem, a i digne mi se gore kada legnem sve pa imam osjećaj da ću povratiti. A jela sam u 8 sati 3 palačinke i poslije 2 mandarine, legla u 11
Vatro ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
i svima ostalima na mirovanju pogotovo u bolnicama, držte se okruglice naše
Lina draga ima ti jedna stara poslovica za mandarine.
Mandarina je ujutro zlato, popodne srebro a navečer olovo.
ooo Corina nisam to znala, thx
ima koji pregled danas?? ajte komadi di ste, ja se već probudila drugi put
jutro, nisam spavala jer nisam znala kak bi spavala sve me boljelo, osjecam se krepano! Mozda je razlog južina danas sam na kontroli pa cu doku rci kaj me boljelo! Danas mi dragi veli da je jucer u Loznici(Srbija) izmjeren 32 celzijevaca za podivljati! Jedva cekam danas kontrolu a tek je u pola 8 navecer!
Corina ja sam kupila jucer navodno neretvanske i bile su mi bljak!
lina, možda da i ti malo usporiš? Baš zbog kontrakcija. Mog dr brinu jer mogu voditi do skraćivanja cerviksa i preranog otvaranja. Jel ti se smanjuju kad odmaraš?
Ja sad nakon svega pušem i na hladno, ne želim te zabrinuti :)
Inače cure na mirovanju, jel smijem sjediti za vrijeme ručka (obroka)? Nisam se sjetila pitati dr koliko bih strogo trebala ležati. Prvo je rekao više odmaranja, ležanje po 2-3 sata u komadu ujutro i tako popodne. A onda je prebacio da se bacim na mirovanje cijeli dan. Rekao je da u krevetu ne stavljam jastuke iza leđa, nego da budem u horizontali. Ali ne znam što sa jelom..
mrzim te preglede popodne, odmah 2-3 kile više, a ja je još imam nakon vikenda - nema mi nigdje mrdat osim samo šetat po prirodi
Jutrooooo!
Napokon sretan dan kod mene - ponovili uzv i iako buša zaostaje u danima, doktorica se razmahala s nekim brojčicama, centilima ili što već, i zaključila da tu nema nikakvog zastoja. Rekla je da bi i čak manja buša bila isto uredna. Sve je ostalo u redu. Ima 1460grama, ali ne želim se više opterećivati i analizirati tablice, dok je ona zadovoljna i ja sam! Bit će sitan i dinamitan, na mamu! :rock:
Vrci mislim da koji obrok sjedećki neće ništa štetiti. Inače bi ti doktor zabranio i wc i tuširanje, tj bilo kakav uspravan položaj gdje beba može stvarati pritisak na cervix. Meni nisu ništa rekli u bolnici. S obzirom da jedem u krevetu, znam koji put to odraditi na boku ili polusjedeći/poluležeći, ali koji put i sjednem normalno. Sad sam kod doktorice sjedila dok sam čekala da naprave uzv drugoj ženi.
Sretno svima na pregledima!
Muma bravo za mališu :-D mogla bi ti skoro i doma....
muma draga bravo za pregled:klap:
Mi smo naručili kolica,ajme jedva čekam da dođu...ehh gledam ih več 8 godina.
A za krevetić i komodu ne mogu se odlučiti ima tako ljepih u Adaxa da ni sama ne znam šta bi.
Muma super za bebu... jel ce te mozda pustiti doma?
Hvala na savjetu... a i ja moram u pon vaditi krv opet. U 11.mj bih trebala kod endicke,pa petrova i krv (rh- sam)... vidjet cu kako bude islo sve to
Joj cure, sumnjam da ćemo tak skoro doma. Ona ne voli puštati prije 34tt. Čula sam od druge doktorice da je tak odredila i meni ostanak ovdje, a i sve cure ovdje pričaju isto. Nema veze, poslije toga ćemo uživati doma do poroda :-) Sad čekamo vaginalac idući tjedan. (doduše, ja bi voljela biti doma za ročkas, na 33+1, pošto smo mužev "proslavili" jučer ovdje)
Mi smo danas dobili od djeda i bake bijelu drvenu ljuljačku za sobu (to smo htjeli, s meeeekanim jastučićima, da se zavalimo i cikimo), jastuk za dojenje i još neko iznenađenje. A tatica ide poslije po komodicu :-D
Muma bravo za bebicu, baš mi je drago i lijepo je cuti dobre vijesti, uvijek veselu.
Mene ledja bole za poludit po noci, u biti trtica, kad se ujutro probudim jedva se dignem, valjda je to sve normalno, sad sam malo otisla do frizera da se malo uredim nisam odavno bila kako sam bila za nista od mucnina.
Pozdrav curke
Evo i mene...
Muma :-D za bebaca!!! Samo da tako nastavi...
Moj izvjestaj: nocas imala nocne more od onog sta sam citala o plodnoj vodi, glupaca, i od nocas imam kontrakcije..za cure koje pitaju moje kontrakcije pocinju nisko u trbuhu i sire se u ledja i bolne su...i naravno bilo je krvi..medjutim kroz dan nema krvi, ali ima kao sluzavi iscjedak onako smeđkasti, ali bas sluzavi, onako visi dok sjedim(sori na opisu), sestra kaze da je to normalno a meni je novo pa.... I to je to... Molim Boga da prestanu te kontrakcije i da se sve stabilizira... Joooj...
vatra dobices :oklagija: po glavi ako budes opet isla po takvim temama , citaj veselije teme a ne to cime opterecujes mozak
muma nek je bebac dobro a mozda te i puste do 33 tt da kuci slavite rodjendan.
Cure moje, puse šaljem :-*
vatra a da ti pogledaš koji crtić prije spavanja? :kokice:
muma, u kojoj si ti bolnici? To nisam pohvatala...
Uf kolko sam u zaostatku, nisam bila skoro 2 dana na forumu, budem imala kaj čitati
muma super za velikog bebača, samo ti javljaj lijepe vijesti nadalje :*
vrci terminušo moja, vidim i ti si rh -, kad ponavljamo tu pretragu? oko 28tt ili prije? moram podsjetiti svoju gin, pošto voli zaboravljati bitne stvari :roll:
Kak podnosite ovo vrijeme vani? Neznam dal je proljeće ili jesen. Meni je koma, boli glava, teško dišem, noge bole, po noći grčevi....uf...
Mi bili sad na izvanrednom UZV, bila sam zabrinuta pošto me curka ignorirala danima, jedva da se javila jednom na dan i to nešto jedva osjetno, a inače lupa na sve strane.
Curica je super, sve mjere, protoci, frekvencije u najboljem redu, i da..teški smo već 660gr i imamo kako kaže dr. duge noge (ne čudi me):lol:
Izgleda da je bila samo malo lijena...eto...sva sreća, sve je ok
Vrci VŽ
nov@ :klap: bravo za curu, bit će visoka na mamu. Ali znaš, ne mora ti razvaliti bubrege svaki dan :lol:
Baš sam danas bila na uzv s jednom curom koja nosi mpo blizance iz 8. pokušaja, curku i dečka...sutra ide na inducirani :-)
Nemam pojma kad ponavljamo, trenutno me to ne brine :) imat cu jos pregleda do tad,pa cu valjda sazbati
Muma :klap: za malca
rekoh ti da se ne brines previse
nadam se da cete uskoro doma
cekaj, s blizancima ce ju inducurati? aaaaaa, bezim ja u ck!!!!
Vatrice ~~~~~~~~~ da se sve sto prije stabilizira
Ja u pripremama za rodjendane svojih curki, pa ne stignem prevec tipkati...
Pusa svima
jutro komadi, mali i veliki, plavi i crni :coffee:
nakon jučerašnjeg dana noćas sam se baš naspavala, jedino kaj me navečer jako neugodno pikalo u desnoj preponi - svašta mi je padalo na pamet a kada me počela boliti i stidna kost, koliko god sve skupa bilo bolnije znala sam da se samo radi o širenju. Ionako mi se čini da mi se bebica i malo na desnu stranu pomakla. Još uvijek strpljivo čekamo prvi udarac
za ručak ću se danas počastiti lososom i blitvom, mm opet vani jede pa da si priuštim. Jučer sam bila na ručku u Čušpajzu Leonarde Boban i centru i jela grah s buncekom, meseka je bilo malo al nema kaj nutra nije bilo. Svakojakog povrća i bundevinih koštica, jedino mi se nije svidjelo kaj je bilo puno škroba - grah, krumpir, tijesto, palenta, grisini i kruh
Vatra i Muma neka vam dani u bolnici brzo prođu
Jutro!
Ni čekamo doručak, pa ctg, pa ručak, pa posjete, pa večera...uh kakav napet dan :lol:
Ginger yes, jedan bebač je ready-steady a drugi je na zadak. Idu s prokidanjem vodenjaka, pa prvi ide van, a onda će vidjeti kaj s drugim. "Vrlo vjerojatno će se okrenuti jer su djeca pametna", a ako ne onda odmah CR. Nadam se da će biti po ps-u :|
linalenin izvještaj smo dobili. Ostale? :mrgreen: Nešto slabo tipkate :nope:
Dobro jutro drage moje muma i lina. Moja princeza i ja se spremamo polako, idemo s prijateljicom malo do ribarnice kupiti mola, sipe i lignjice da imamo ovih dana :)
joj cure sad se i meni jede riba
mi se isto spremamo za kafu sa sestrama/babicama koje ce nas maziti i paziti ako bog da kad se rodimo. taman uz kafu jos dogovorimo kakav lijep apartman za nas.vodim djecu da upoznaju koga ce prvog vidjeti i ko ce im guzu prati, a poslije fino u shoping mozda padnu jos jedne hlace nove.
ma dan je savrsen za setanja.
Jutro...
Ja sam koma spavala. Em mi bilo vruce,pa neki glupi snovi, svako malo na wc, ah
Muma,i ja imam uzbudljiv dan. Iz kreveta na kauc, tu doruckujem. Za rucak u kuhinju. Nakon toga cu lezati dolje malo sa svojima,pa opet kauc i cekam mm-a s posla. I onda kauc s mm-om :D
jutro! Definitivno imamo smijulju koja , samo mi mase i skace malo ovamo, malo onamo! Napreduje sto me jako veseli, radili i cervikometriju- ok je i to!Cerviks mi je smeksan ali to je navodno od utrogetana- nista cudno jer sam ih trosila do 18 tj. Jos ne nestprljivo cekam 12 sati i stanje briseva!
snupi juhuuuu bravo:-D
a biti će i brisevi OK
kolika je sada Smješkica?
snupi čestitam na curici :)
Zanimljivo, i tvoj cerviks je smekšan, ali nema panike oko toga. Stvarno različite reakcije doktora, mom je to bio prvi znak za uzbunu. Ma ne znam više što da mislim...
Lina sam ti rekla da si mi ti znak, ne znam citati parametre jucer je bilo 19+3 , a prema uzvu je 20+5. imam velikog tatu! A ta beba svaki put dok je gledamo uzv samo mase!
Vrci meni dolaze u posjete frendice s istim stanjem poput mojeg, čak i lošijim. One shoppingiraju i nemaju nikakvih zabrana, a ja grijem bolnički krevet. Tako da...o čem pričamo...sve je to do ginekologa. Neki pušu na hladno jer se situacija u trenu može promijeniti, a drugi su svjesni da ima žena koje su otvorene čitavu trudnoću i završe na indukciji, pa ne dižu prašinu. A naravno da ćemo se sve ponašati kako ginič kaže :pivo:
snupi :-D za curku! Čekamo s tobom briseve...
Vidis razlike drastične od dr do dr ali moja posteljice se seli sad je tu sad je tamo i rekao je dr da se ne brinem za cerviks!!!
ipak smo mi MPO trudnice :alexis:
To si beba seli posteljicu da joj bude udobnije :lol:
Da, sve ovisi o doktorima. Mislim, nek oni pušu i na hladno, ali time i nama rade malo frku-paniku
I da, mislim da su silne punkcije/transferi sigurno ostavile traga na cerviksu i da je to razlog nekih naših problema
Jutro..ja od dorucka iskoristila samo kruh a mm mi je sinoc donio pastetu...njamiii...
Snupi super za curku, pregled i brisevi budu ok..
Meni od jucer kontrakcije, na spasmexu sam, i bas bole...nadam se da ce stati, ali od jucer smedjarim i nema svjeze krvi za sad...
vatra, jel ti puštaju muža samo to kratko vrijeme posjeta, ili ti može doći i malo više?
Mmm pašteta, sviđa mi se tvoj doručak :)
muma za brz i lak porod
vatra ~~~~~~~~~~~~~~~~za dalje
gdje nam je butterfly?
Svim curama puno sreće do kraja, i to da je cerviks omekšan ima valjda pola trudnica, glavno da niste još i otvorene uz to. Mene su isto na kraju morali inducirati jer se nikako nisam otvarala a još sam imala BHSB kroz valjda cijelu trudnoću koji inače baš stvara opasnost od tog preranog otvaranja i poroda(jednom bila na antibiotiku)
Mimi, moj je omekšan i uloživ za jagodicu prsta, zato valjda panika
Prošle sam godine imama bhsb na brisu, pila antibiotike. Nitko me poslije nije slao ponovno na briseve. Nekako mislim da se opet ta beštija vratila i da je u tome problem... vidjet ću
Koliko se privatno čekaju rezultati briseva, zna netko?
i kod mene ista stvar, dr. je na zadnjem pregledu rekla da je cervix toliko mekan da gurne tri prsta da bi sva tri prošla... tak da mirujem doma, ak je to mirovanje :unsure:
još dva tjedna tog mirovanja pa onda dalje mogu i roditi kak veli.... jedva čekam :-D, težak mi je već trbuh, jedva se ustajem iz kreveta na wc... a i malac unutra nema milosti prema svojoj mami, razmješta mi organe kak mu svidi taj dan, ne kuži da ih trebam i nakon što on izađe van :mrgreen: