Ja sam ti na to uvijek svojim prijateljicama koje su nosile blizance rekla da su to sigurno decko i curica i tako je i bilo :) .
Printable View
2.5 sam imala punkciju, a 4.5 sam imala transfer embrija?
Di nam je Garava, jesi isla vadit betu?
Sta to znaci mozes mi objasniti to
Cure, danas sam bilana uzv, 2 gv
Evo stigla beta onakva kakvu sam i ocekivala, 0.
Idemo dalje..
Znaci da ti je embrij star 2 dana.Mislim da test mozes raditi 11 dana od transfera.Transfer isto racunas kao nulti dan,nulti dan znaci da se taj dan ne broji.Nisam bas sigurna tocno kad jer nikad nisam imala dvodnevni embrij,ali pretpostavljam da je tako..netko ce znati bolje.
Čestitke mrena!!!! Radis ili si na mirovanju domeka?
Sanyca punkcija je nulti dan i onda ovisno koliko imas embrija i kako se razvijaju se odredjuje dan transfera. Najcesce je to 2.,3.,4. Ili 5. dan. Zapfavo mislim da u Hr je to to. E sad imas jos jednu informaciju, a to je koliko stanica ima embrij na dan transfera. 2. dan bi idealno bilo da ima 4 stanice, 3. dan 8 stanica, 4. dan idealne podjele se zove morula i 5. blastocista. Da li si razgovarala prije transfera s embriologom/logicom pa da su ti jos rekli i koliko stanica ima? Neka me učenije cure isprave, ali meni je najlakse racunati kada bi bilo ok test raditi po punkciji da se ne moram zamarati danima transfera. Dan punkcije je neki zamisljeni dan ovulacije. 14. dan od punkcije ako beta nije pozitivna onda nije doslo do trudnoce. Mislim da 13.,14. dan od punkcije vec test moze biti pozitivan, ranije od toga nekima bude, al po meni je to prerano za test i igra zivaca.
2 embrija su mi stavili u petak imam da idem da vidim dali je uspelo
Bravo za obe mrvice :heart::heart:
Nisam vas tu izvjestila, moj pokušaj je odgođen, odnosno, krećemo 21. dan ovog ciklusa sa dugim protokolom. Nisam do sad na ovaj način pokušavala...odnosno, u prvom stimuliranom sam imala supresiju sprejom suprefact od 2.dc, ali to je bilo prije 100 godina. Nadam se da će to smiriti moje jajnike da ne luče bez veze svašta nešto kad ne treba. Tako da i dalje odbrojavam do početka.
Mrena jos jednom cestitke na 2 slatka :heart:
Garava zao mi je drzi se :ghug: ako sam dobro ulovila kod vas je samo problem spermiogram?
Katka neka napokon krece znam da si nestrpljiva ;)
Cure, ipak jednoj bebi prestalo kucati srceko a druga beba lijepo napreduje i danas 10mm za 7+0 po uzv a po ZM 7+3... Sve odgovara kako treba biti....
Zao mi je jako i isplakala se sam.... ali valjda tako trebalo biti... ostala mi jedna ali vrijedna!!!!
Poslano sa mog SM-A520F koristeći Tapatalk
Ljube - baš mi je žao! Glavno da se ova bebica izborila i da ona lijepo napreduje.
Cure moje ja tek u petak imam prvi uzv, ali meni vam je od nedjelje toliko mucno i to po cijele dane, ne znam sto bi jela, po noci me bude mucnine i povracanje, grozno se osjecam, pijem caj od đumbira, jedem kruh, ali svejedno muka i povracanje..kako tako rano??
Drage moje cure, evo i mene konačno. Nisam bila više od 10 dana na forumu pa da s vama podjelim svoje iskustvo.
Bili smo u Pragu, dobili 7 js, oplodile se sve al su nam na 4-ti dan ostale 4 morule. Dvije su nam vratili a dvije zamrznuli. Taj dan odležala u hotelu i sutra dan nazad. Nakon povratka doma, u roku 2 dana mi umre svekrva. U cijeloj zbrci i svemu nisam stigla razmišljati ni o čemu tako da nam je prvi tjedan prošao kao u magli. Malo sam se pazila i nisam dizala ništa teško ali svejedno sam stalno bila u pokretu. Simptoma nikakvih, osim velikih i bolnih cica ali to prepisujem utrogestanu. Na dan kad sam trebala dobiti simptoma niti menge niti ičeg. Niti me bolio trbuh, niti me bolila leđa niti sam primjetila da mi se jede nešto posebno. 9 dan sam primjetila da sam počela podrigivati nakon što bi bilo što pojela. 10 dan se to isto nastavilo s svakim zalogajem koji bi stavila u usta. Danas, 11 dan i dalje nikakvih simptoma ali i dalje podrigujem. Dogovorila sam se s mužem da odemo popodne vaditi betu u Breyer jer kod njih je nalaz gotov isti dan i beta nam je 69,23.
Obzirom da je 11 dan i metoda koja smo imali je ICSi (za koju kažu da su kod nje bete malo manje od očekivanih) mislim i nadam se da nam je beta dobra.
Cure moje kakva su vaša mišljenja o ovoj beti?
Tulipan37Tulipan37,
sve i da je beta sad 800 nista ti ne znaci dok se pravilno ne dupla tako da se strpi dan dva. Beta je malo niza ali je pozitivna i sve je moguce, u svakom slucaju trudnoca se dogodila, nadam se da ti se bude i odrzala! Simptome ne osluskuj, ionako je vecina simptoma posljedica utrogestana. Opusti se...
Sretno ti i javi!
Hvala Carrot.
Malo sam ju rano radila, 11dnt, a bio je ICSI postupak pa me tješi da je zato manja. A nadam se da će za dva dana biti dupla i da će sve biti u redu.
Tulipan zao mi je zbog svega sto te snaslo :ghug:
Ja mislim da je to ok beta, ja sam 14dpt imala 193, isto bio icsi, tako da mislim da je otprilike to to ;)
Astoria, hvala ti puno :heart:
Nadam se da će biti dovoljna i da će se uduplati. Nakon što sam dobila nalaz išla sam si kupiti test da vidim konačno i taj plus na testu. MM mi je umirao od smijeha. I naravno, pojavio se plus u 10 sekundi i oznaka da smo trudni 1-2 tjedna. Baš sam luda baba.
:heart: neka si ti njega napravila i neces bit baba nego mama :lol:
Znaci kad budes vadila betu u cetvrtak ces imat oko 140, malo manje malo vise nije strasno.
Ja sam ga morala napraviti pa kud puklo da puklo..
Hoce, hoce, bit ce duplo. Nekako sam uvjerena u to ❤❤
Garava gdje si bila u ovim svim postupcima?
A da promjenis bolnicu/dr?
Ili bar odes na savjet nekom drugom?
Pretpostavljam da su svi postupci na istom mjestu?
Ljube draga, žao mi je zbog jedne mrvice, ali kao što sama kažeš sve se dešava s razlogom. Takve stvari su prirodna selekcija i zaista, ako se moralo desiti neka se desilo sada. Vjerujem da nije lako nositi se s time, ali ja se stvarno nadam da će mala hrabra mrva koja je ostala ostati borac do kraja!
Žao mi je zbog svega što te snašlo, moje saučešće.
Čestike draga na pozitivnoj beti! Nije prerano 11. dc za betu ako ne primaš boostere i beta je malo niža nego kod većine cura...ali bile su morule i mislim da je to ok. S betom stvarno nema pravila. Moja je recimo bila 9.dc 197, jedna blastica, a vidi Astoriu...Kako cure kažu bitnije je pravilno duplanje. Dakle, želim ti pravilno duplanje.
P.S. što se tiče testa, ja još imam svoj pozitivan test napravljen nakon pozitivne bete star 13 godina u kutiji s uspomenama :) Sve smo mi šašave po tom pitanju.
Tulipan, čestitam na lijepoj beti i vibram za još ljepšu sutra! I ja sam nakon pozitivne bete piškila na test svako jutro, čisto da se izguštam s divnim plusićima, hahaha!
Žao mi je za svekrvu :no:, ona će vam s neba poslati najljepšeg anđela...
Drage cure hvala vam puno na podršci.
Nisam primala nikakve boostere i znam da je beta malo niža nego kod ostalih ali se tješim da je rađena na 11dnt i da je rađen ICSI. Sutra popodne iza 16h opet vadim betu jer će tada biti 48h nakon prve bete pa ću biti malo pametnija. Rekla sam vam da nekako mislim da će sve biti u redu i da će se uduplati. Svašta čitam po netu, od visokih beti koje su završile loše a isto tako i niskih beti koje su završile urednom trudnoćom. Tako da se samo mogu nadati i biti pametnija sutra nakon ponovljenog nalaza.
I da ne zaboravim, nikakvih simptoma i dalje osim onog istog podrigivanja koje sam imala od 9-og dana samo sam primjetila da cesce idem piskiti. Tako da mi i to daje nadu da se moja mrvica izborila i da se beta pravilno dupla.
11.dnt nije rano, trudnoća se iz krvi vidi već 7.dnt. Čak i ranije. Još si u tako ranoj fazi trudnoće da bi meni recimo bilo čudno da imaš uopće ikakve simptome. Tek bi danas trebala dobiti menzis ako dobro računam. Češći odlazak na wc je svakako simptom trudnoće, a ne moraš ni očekivat nikakve posebne simptome jer nisu sve trudnoće iste. Neke povraćaju od dana začeća, a neke ne znaju da su trudne dok im ne naraste trbuh - tako je i meni bilo. I ja se nadam da će to biti lijepo duplanje.
A sad kreće onaj dobronamjerni savjet kojeg većina nas lako daje, a teško osobno primjenjuje: ne čitaj, ne uspoređuj se, ne istražuj, opusti se... želim ti sreću do kraja...
Draga Katka22, menzis sam trebala dobiti u subotu, 12.5. jer je zadnja bila 15.4. a skoro pa uvijek su mi na 28 dana. Poremetile bi mi se samo nakon postupaka, nakon negativne bete, kad bi prestala s lijekovima, dobila bi 2x u razmaku od 15 dana. Znam da je rano za bilo kakve simptome al ja nemam ni simptome nadolazece menge sto mi je bilo sumnjivo pa sam zato i pozurila s betom.
Hvala na lijepim zeljama ❤
Vise ne znam kud bi. Sve se svodi na isto.. svaki put dodjemo do transfera ali ne opstane..
Garava, jesi iz Zg-a? A Poliklinika Škvorc? Mi smo s njima prezadovoljni, imaš "privatni" tretman, velike stručnjake oko sebe, naprednu tehnologinju i uvjete a ne plaćaš jer je preko HZZO-a.