Koliko znam Rusi koriste adenoviruse koji i inace napada ljude, ovi drugi koriste neke koji napadaju majmune. Mozda to moze biti uzrok razlike. Pojma nemam. Uglavnom pozitivne vijesti, nadajmo se :)
Printable View
Evo jutros moja dr kaže da danas ko se javi za cijepljenje, može ga naručit isto popodne.
Mlađima oko mene stižu pozivi na cijepljenje s portala.
Oko mene kao i oko lili, manje više svi kojj su se htjeli cijepit su se i cijepili tako da sam i ja stekla dojam da to nije neki "problem". Problem sam ja koja se bojim prijavit. Muz je primio prvu dozu a djeca čekajh red jer su se obohe prijavili prek sustava
Upravo tako i ja razmišljam.
Znači svi mi vidimo oko nas da su ljudi masovno cjepljeni bez obzira i na godine (mlađa populacija se također cijepi), a oni koji nisu ili ne žele ili imaju totalno smotane liječnike i u tom slučaju treba iznaći drugi način: platforma, zvati županijski Zavod za javno zdravstvo, otići na punkt za cijepljenje, pitati savjet, samo ne sjedit i čekat.
U Rijeci isto, ne znam nikoga tko želi a nije se uspio cijepiti (pri čemu pod želi podrazumijevam i da je učinio nešto po tom pitanju, prijavio se negdje i sl.)
Sutra se nadam primit pfizera2, drzte palceve. Samo info da me ××se jos nije zvala, a prijavila sam se prvu vecer rada, r. broj 2800 ili 2900. Strah me na sto ce licit covax skeniranje mobitela u rh za ulazak u prostore. U firmi (open space) vecina se prijavila i cijepi se ovih dana, bas sam hepi oko toga.
Ako dobro pratim, unatoc procijepljenosti uk, cim su otvorili kafice odmah su zbog indijskog zaraznijeg soja krenule rast brojke, dobro, kod njih je hladnije pa su unutra valjda. Merkelica je najavila kampannu cijepljenja 12 plus pfizerom prije nove sk god pa se nadam da ce i kod nas skoro.
Ovako sam js riješila svoje cijepljenje
Od 12 mj. sam iskazala interes kod LOM i odbila u mrđuvremenu 2 x cijepljenje koje mi je ponuđeno (jednom preko poslodavca i jednom zbog lokalnih izbora) računajućida nije fer biti prijavljen na jednom mjestu pa se cijepiti na drugom... :francuskasobarica:
I nakon 6 mjeseci čekanja i zivkanja LOM - a i odlazaka u ambulantu iz koje bi me s isprikom da nije dovoljno doza dobio vratio za "novi sljedeći put" dogovorila sam se sa poznanicom zdravst. djelatnicom koja isto cijepi da me zovne ako joj ostane neiskorišteno cijepivo.
I bi Pfizer, 19.5 prva doza.
A mm danas cijepili kid istog lom i to sam ga ja prijavila nekidan doslovno...
Nema reda.
Riri92, muz i ja smo se cijepili u Bg ali AZ i ta se priznaje u EU, drugu dozu smo dobili u Hr.
Moji svekiji u Rijeci isto nikako da dodju na red (44 i 45 godiste), zove sveki, ide kod dr. i ona mu govori da, da, biće, biće... lagano ga (da oprostite) zahebava, jos je svekrva nepokretna, pa ona ne zna kako to rijesiti, pa ako nju nece cijepiti zasto bi njega,... i meni danas, nakon takve iste epizode pukao film, uzela sam tel i nazvala sam direktno na HZZJZ u Ri, objasnila situaciju i dali su mi termin za oboje u sub. Neka proba i tvoja mama tako.
In love, hvala ti. Znači može i jedna doza u Srbiji, druga u Hrvatskoj, odlično!
Ina, sretno! :)
Riri,
daj nazovi za mamu:
https://www.zzjz-vsz.hr/
ili https://grad-vinkovci.hr/hr/zavod-za-javno-zdravstvo
Ne znam.moze li nositi cjepiva vezano za hladne lance. Sestra od moje LOM-ice je anafilakticarka i tvrdi da se nije uspjela cijepiti u bolnickim uvjetima u zg jer da je traze neku povijest bolesti koju nema, jer je anafilaksa bila pred 40 god, a ona se boji cijepiti na punktu valjda....ima puno strana te price... Jedino sto.ja ko laik sa strane mogu reci jest da je cijepise platforma meni kriminalna. Za to mi nije jasno kako netko nije odgovarao jer to tako jednoznacno zasad nije odradilo svoj dio obecanja.
Evo moji decki primili vakcinu.
Klinika je smestena u kafeteriji srednje skole. Dok smo cekali u redu ucinilo mi se da za stolom na prijemu vidim gradonacelnicu, sto me prilicno prijatno uzbudilo. Jeste bila ona! Radila je na prijemu dokumenata (sto je samo waiver, hehe). Organizovano je u saradnji s pharmacy/grocery store lancem i skolskim distriktom. Upravo je gradonacelnica inicirala formiranje ove klinike.
Samo bockanje nista posebno, decki kazu da ne osecaju jos uvek nista - proslo je 2.5 sata.
I moja kći je danas cijepljena.
Da ohrabrim AZ frakciju foruma :): konačno sam fully vaccinated i prošlo je više od 24h od druge doze, bez nekih posebnih gadnih nuspojava.
Ovaj put samo bolna ruka i opšti pad energije, ali ništa posebno.
Ali sam ovaj put bila pametnija i savesno držala hladan oblog na ruci par sati, i organizovala se da maksimalno izbegnem juče sve nepotrebne obaveze.
Bilo je preko 300 ljudi na revakcini u sajamskoj hali i unutra sam bila skoro 45 min., uprkos stvarno dobroj organizaciji nije išlo brže. Da se nadamo da su svi u hali bili zdravi i da je to to što se tiče reakcija na Astru :).
Kako sjajna vijest!
https://www.index.hr/vijesti/clanak/...t/2279389.aspx
I moja povratna info nakon 2. doze pfizera - bolnost ruke i tipa 10 h nakon jaki umor...zapela za stepenicu i pala kod frizera. Ostanite doma nakon druge doze :), mene vuklo za pod dekicu, al sam drmla kavu i ipak osla kao nista mi nije.
Ja racunam da to znaci da se uspjesno kuhaju antitijela...
Ajme Ina [emoji1787][emoji1787][emoji1787].
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ina:ghug:
Ajoj Ina :ghug:, nadam se da pad nema nezgodne posledice, samo zamišljam kako bi tekao razgovor ako poželiš da ga prijaviš kao nuspojavu :mrgreen:?
Sad mislim, da sam svojoj dr antivakcerki prijavila temperaturu posle prve doze, bog zna šta bi ona zapisala, valjda anafilaktički šok :-o. Ozbiljno mislim da ću promeniti lekara, ne vidim se više kako idem kod nje...
Ja sam ovaj put i otišla tamo gde me vuklo -ravno u krevet na par sati popodne, poučena prvom dozom i svojim stavom "nije mi ništa" :roll:.
Tanči, na tebe sam i mislila da će ti značiti još nečije iskustvo, eto za mene je za sada istina da se druga doza bolje podnosi, nadam se da će i drugima biti tako.
I dalje imam manje energije nego obično, mesto uboda mi je još blago otečeno, ali me ruka više ne boli. S obzirom da je pik cvetanja trave i da me alergija muči uprkos antihistaminicima, ni ne očekujem da se osećam baš idealno...
Inače ljudi u redu za revakcinu AZ su skoro svi bili mlađa kategorija, od 20- 65 godina, najviše njih cca 35-50 god, za puno njih bi rekla da smo vršnjaci...
Ma moja nuspojava je bila umor, to je vec poznato, al kad sam bila blesava i.vuklo me da rijesim izrast kad vec nemam temperaturu. Pad je prosao bez posljedica osim soka za frizera i trudnu frizerku.
Evo, odobrise i kod nas za djecu 12 plus, kao mogu kronicari, al je dinamika nejasna, kao prvo je kronicar (jel astma) i ko onda cijepi i gdje:
https://net.hr/danas/hrvatska/capak-...4-2e5a3f92146b
Super vest, nadam se da cete se ubrzo bocnuti!
Kako su tvoji, kli_kli?
Ajme Ina. Drago mi je da je prošlo ipak bez posljedica. :)
Ina :lool: a luda si majke mi pa kud kod frizera nakon cjepljenja. Tamo prodje more ljudi.
Ja izbjegavam 2 dana sve zatvorene prostore nakon cjepiva (osim stana i ureda) i ne treniram tad.
Drago mi je da si dobro :kiss:
I ja cu ko pulinka po skolski nakon 2.doze bome ledit odmah.