Ovo se meni dogodilo doma prije par godina, nakon običnog cjepiva protiv gripe. Mm me skupljao s poda kupaonice. Dobro sam ga prepala...
Printable View
Tata izvjescuje da se njegova prezivjela starcad nakon god i pol opet pocela okupljat i igrat na karte, a sveki.je vec s penzionerima bila na putovanju i hotelu, turoperatori se okrenuli njima. Ako sam ovo vec napisala, onda je to nuspojava pfizera.
Decki super, samo ih je ruka malo bolela, ali recimo Novak je taj dan isao na posao a posao ukljucuje pokrete rukama (kung fu).
Ali... tata mi je imao koronu nakon duple vakcinacije pfizerom. Vakcinisani su davno.
Imao je temperaturu jedan dan i osecao se 'prehladjeno,' ali CRP i d-dimeri su bili astronomski. Ima 71 godinu.
Pokupio je kod privatnog oftalmologa u toku opreracije skidanja mrene.
Mama nije dobila, istovremeno su vakcinisani.
ja odgodim djetetovo cijepljene nakon prvog poziva; operater na 0800... zapiše nakon kojeg datuma prihvaćamo novi termin (dva dana nakon ponuđenog) i u petak u ponoć stigne opet poziv s platforme za dan prije (!) odgođenog termin :-( i to za sat vremena prije maturalne večere ...
naravno da mail nisam skužila jer je vikend, a na mobu se nisam sjetila otvoriti i spam poštu ... i nisam otkazala u roku 24 sata
je li netko otkazivao dva puta, pa ipak dobio treći termin?
Ne brigaj, samo sve lijepo objasni operateru na 0800 pa i da si ga vidjela ne bi se valjda cijepila sae prije maturalne vecere. Tad se izbjegavaju druzenja u zatvorenom, ipak se primirit dan-dva,a i zbog nuspojava mogucih.
Vrijeska,
Ja bih naglasila za pisanje mature i matural.vecer te kako je mail zavrsio u spamu.
Pa niste vi krivi sto dijete sad maturira i ima sve te obveze.
Dobit cete 3.termin, samo im pojasni.
Pa ako cjepivo iskace iz pastete na sve strane, nece valjda Vrijeskina cura ostati zakinuta. :mrgreen:
Vrijeska, nadam se da ce odmah dobiti novi termin; zezam se malo.
Kod nas je, izgleda, korona otegnula papke. Vec tjedan dana imamo 3-5 slucajeva na 100,000 lokalnih stanovnika u nasa dva isprepletena okruga, uz redovna masovna testiranja. Ne drzimo bas dah, ali osjeti se olaksanje, tim vise sto su nam ukinuli obavezne maske svuda osim u skolama i vrticima.
Vrijeska, naravno da ce dobit novi termin.
A Hrvatska inace trenutno ima puno vecu stopu porasta broja cijepljenih (u odnosu na ukupan broj stanovnistva) od SAD-a.
USA ima 50% totalne populacije vakcinisano jednom dozom, a 40% s dve.
Krenulo je sad dodatno jer mogu i deca od 12 na dalje.
Super sto je u Hrvatskoj krenulo, ali u Americi je stanje s vakcinacijom stvarno super i sto se tice dostupnosti i organizacije.
Ekipica,
Evo samo da javim da sam se vratila s vikend odmora na moru u jednom resortu i da je sad u predsezoni vec dosta turista, najvise Nijemaca, Nizozemaca i Slovaka (tu gdje sam bila), a bome me iznenadile po Sibeniku i grupe mladih Amerikanaca (vidjela par grupa), kako li su oni stigli i imali volje toliko km proputovat u ovo doba korone. Svaka im cast.
Isto tako jutros na mom putu u ured, Dubravica zadnjih mjeseci u redu jedan ili dva covjeka max (cesto nitko) a jutros 10 do 15 ljudi, redina prava :lool: da mi je netko rekao da cu se veselit redovima i guzvi rekla bih mu da je lud.
Moj dojam je da se ljudi vracaju u urede, sve ide ka normali.
Nadam se da sad sa svadbama i okupljanjima nece ici na gore.
Veseli me normalizacija situacije, iako budimo iskreni kod nas je cijelo vrijeme bajla bajla u odnosu na druge zemlje Europe i van Europe.
Moja seka u Njem nam je "zavidila" na nasem nacinu zivota tijekom korone. Eno sad i oni falatiBoze imaju manje ogranicenja, bilo je i vrijeme nakon toliko dugog lockdowna u manjoj ili vecoj mjeri. Vec su otputovali na drugi kraj Njemacke :mrgreen:
samo da javim da je platforma profunkcionirala, pozvala je i mene i mog kolegu, na obje doze (prva već ovaj tjedan)
Betty supeeer!!!
I ja mjerim po sebi, a moje je iskustvo da nas nije zvala at all (cijepili se alternativno), a upisali se prvu noc. Sad me strah upisat dijete preko platforme.. da opet ne ispadne po principu 'ne znamo sto cemo s prvima transe 12-16 pa ajmo ih izgubit'. Jel jos neko upisivao djecu ispod 16 preko platforme i koji su ishodi te aktivnosti?
Bojim se stajanja u krivom redu.
Inace, umor proso, sad samo malo ubod svrbi
Ovo ne bi frebalo biti nimalo neobicno ako je sad lako otici na cijepljenje. Tu je dostupno sirokim masama vec duze vrijeme tako da je tesko ocekivati nagli porast stope. Promijenit ce se privremeno zbog pocetka cijepljenja djece 12+, a onda jos jednom kad odobre cjepivo za 2+.
Inace, prema Our World in Data, u SAD-u je potpuno cijepljeno 41% stanovnistva, a u Hrvatskoj 11%. Odaziv se (drasticno) razlikuje od jedne do druge savezne drzave (a i od okruga do okruga) i, bas kako kli_kli kaze, i dostupnost i organizacija su odlicni i to od samog pocetka.
Imate li već covid- potvrdu?
Ne, nije mi prošlo dovoljno vremena od cjepiva.
Može se zatražiti već 22 dana nakon prve doze, no ta vrijedi kraće.
Ona nakon primljene 2 doze vrijedi 210 dana od druge doze.
Druga je stvar ako su pojedine zemlje odredile posebne uvjete za ulaz.
Covid potvrdu se može dobiti.
Može se preko e-građani izvaditi potvrda
Sent from my iPhone using Tapatalk
Nije mi jasno zašto se covid putovnica ne može dobiti i na osnovu serološkog testiranja.
Znači da ako si bio asimptomatski bolestan i imaš antitjela ne možeš dobiti putovnicu nego moraš čekati svoj red za cijepljenje. Kaj ne bi pretrage iz krvi trebale biti jednako vrijedne kao i ostali oblici testiranja.
Ima neki medicinar da objasni nama laicima?
cathy i meni je tako logično. Bitno da su antiijela tu, a sad kojim načinom manje bitno.
Pretpostavljam da je to zbog toga sto ne znaju koja kolicina antitijela (a i koje vrste) je potrebna da bi se netko mogao proglasiti imunim. Cijepljenje su postavili kao standard.
Ali ni cijepljeni ne razvijaju istu količinu antitijela.
Meni je trenutno bitno da mogu tih 210( -15 dana) putovati u Sloveniju bez problema.
Dalje ću misliti kad bude trebalo :)
Da, brzi su :)
Ulazim i ja polako u klub cijepljenih. Jutros 1. doza Pfizera. :)
Jupije Riri!
Super, Riri!
nakon toga ide nova doza ili prestaje vrijediti tzv "covid putovnica"Citiraj:
a što nakon 210 dana
pa već su rekli da imunitet od cijepljenja traje 6 mjeseci , pa su na kraju produžili na 8.
Digitalnu covid potvru ne mogu dobiti ni preboljeli ako su testirani samo antigenskim testom (i bili pozitivni), što je totalna nebuloza (prema rječima LOM). Naime, pacijenti su zavedeni u repozitorij oboljelih, bili su na bolovanju na temelju dijagnoze korone, ali svejedno za ovaj sustav ispadaju da nikad nisu bili bolesni.
Osvanuo i novi dio COVID na portalu zdravlje, sad imamo zabilježeno da smo cijepljeni. Ajd napokon
Elem, 6.dan od druge doze AZ i već sam i zaboravila da sam je ikad dobila, osećam se prilično normalno i bez nekih novih nuspojava...
Razred srednjoškolaca, prošlog petka: "Vakcine su zlo, izazivaju sterilitet, mi smo mladi i zdravi, nismo se vakcinisali i naravno da nećemo!"
Isti razred juče: "Treba korona pasoš za Crnu Goru i Vučić obećao još 30 evra mladima, svi smo se već prijavili za vakcinu!!!"
Eto, ako smo se ikad pitali za koliko bi naša mladost prodala svoju nerođenu decu, sada smo utvrdili i tačnu cenu.
Uostalom, mudrost čovečanstva se očigledno uvećala kroz vekove- Juda čak nije dobio ni 10 dana na moru za jednog Mesiju :roll: