AJME, PA DI STE CURE,VI VEĆ RIJEŠILE SVOJE KILE PA VAM OVA TEMA NIJE VIŠE FORA ILI ŠTA, :? ZNAM DA NISAM SAMA AJDE MALO HVALITE SE JEDINO ME TO MOŽE POTAKNUTI I POMAKNUTI
Printable View
AJME, PA DI STE CURE,VI VEĆ RIJEŠILE SVOJE KILE PA VAM OVA TEMA NIJE VIŠE FORA ILI ŠTA, :? ZNAM DA NISAM SAMA AJDE MALO HVALITE SE JEDINO ME TO MOŽE POTAKNUTI I POMAKNUTI
Ja sam se, eto, stresnim načinom života jako udaljila od svojih ideala i svakodnevnog vježbanja. Gledam trudnice kako se debljaju i razmišljam o tome kako će već pola desetljeća od trudnoće, a još nisam skinula što sam tada nakupila. Dobro mi je krenulo, ali me nedostatak vremena pregazio, a uz njega i stres koji mi gura slatko u usta. Ovih tjedana razmišljam kako moram vratiti onih svojih sat vremena psihičkog odmaranja na orbiju.
Možda danas. Možda. Baš sam tužna što tako razmišljam, trebala bih započeti i pustiti da me ponese, kao uvijek. Može se, kad se hoće.
Eto, ne vježbam, ne forumiram...
Počinjem. Bit ću ti podrška, samo kreni!
nama veze pusti da se dogodi klik onda će bar bit kako treba meni se to dogodilo i napokon idem ,nemam orbija pa mi ostaje samo priroda :gumi: a danas jugo pa mi se samo spava al ništa zato moram dosta je odgadjanja idem čim dodje muž s posla[/list]
Evo da prijavim. Ravnih 10 kg manje. Ne mogu vjerovati. Totalna sreća i euforija me obuzela. Sve mi je veliko.
Naravno to je pola puta. Dakle još 10 kg. Ali već sad izgledam dobro, osjećam se dobro i sretno. Vraćam se u predtrudničke dimenzije. Svi me sreću i pitaju "kako, šta je to, nova linija?".
Cure vrijedi to tog osjećaja, ajde sa mnom.
A muž da ne govorim, sve se nešto ulizuje. Kaže sva sam mu nekako "svježa". Što znaju *rati kad im treba.
nenaa :naklon:
ajd malo detaljnije kako si uspjela, u kojem roku itd.
motiviraj nas
Pa ćete me popljuvati, znam.
Ali ajde. 03.04. svečano krenula na čarobna juha djetu. Odradila 8 dana i otišlo 4 kg.
Onda pauza 3 dana. I onda me puklo i sve je u glavi. Šta želim, jel želim biti nesretna, jesam li to ja. Kako sam nekad bila mršava i jela normalno. Zašto si to radim i toliko jedem, što mi to predstavlja. Zamjenjujem li nešto tom količinom hrane, probleme, bilo šta.
Duuugo se spremam na taj korak.
I naravno vježbanje, šetnja. Izbacila sam auto iz upotrebe po gradu. U stan na 5 kat idem pješice.
Sve je u glavi. I najvažnije. jedem svakih 2 i pol sata, ali jako malo.
Recimo jučer: ujutro bijela kava. Za sat pola banane ja pola malecka, pa za dva i pol sata jogurt i jabuka, pa za još sat i pol jedno jaje na oko i pola fete kruha, pa za dva sata i pol kuglica sladoleda, i za dva i pol pola krofne.
Ali sam bila na orbitreku 30 min, i navečer uz tv dižem nohge bočno onako za guzu i na svaku po 100 kom. u intervalima od 20 kom.
Ali sve je u glavi, i ne kužim od kud mi motivacija, ali baš mi je puknuo film. Nešto me goni ne kužim niti ja, ali neću odustati pa makar mi bilo zadnje.
Stvarno je dosta.
MM ima 85 kg, a ja sam imala 88 kg. A on je za glavu veći od mene. I onda sam ljudima govorila pa ja sam rodila i tako godinu dana. Mislim si dokle?
nenaa, svaka čast!
Slažem se sa izjavom da je sve u glavi. Dok čovjek čvrsto ne odluči da želi smršavjeti i izgledati bolje zbog sebe (ne zbog drugih), ništa od mršavljenja. Potrebna je čvrsta odluka.
nenaa :D važno je da si ti zadovoljna.
Vjerojatno će ti se nešto kilica vratiti, ako na nastavis s vjezbanjem i planiranom prehranom.
Baš mi je drago kad se ovako neko javi, odmah se sjetim sebe kako sam poletna bila.
Ja ustvari jako rijetko vježbam, baš i nemam priliku. Djeca su mi često bolesna, sad smo se mjesec dana borili s kozicama pa sam jedva 4-5 puta na orbitreku vježbala.
Hrane se držim kako kad. Glava me boli dva dana pa sam se bacila na čokoladu umjesto da popijem tabletu :oops:
Vratila sam oko 3 kg. mada sam još uvijek super zadovoljna sa izgubljenim kilogramima.
I sve počnem paziti šta i koliko jedem, ali brzo prekinem. Potrebna je disciplina i klik kojeg je neko već spominjao.
Nisam baš nešto motivirana.
babyiris ti si pila nešto za energiju, Carnitin i još nešto, Charge?
I ja bih nešto da se pokrenem.
Još -1 kg. Ja ne stajem. Cilj 68 kg. Krenula sam sa 88 kg. Danas ujutro 77 kg.
Nema stajanja.
Ne vjerujem u vraćanje jer ja do trudnoće i nisam nikad bila ovako debela kao pred mj. dana. Barem sam se ja osjećala debelom.
Raskrstila sam da se vraćam u svoje predtrudničke dimenzije. Cilj je stati u vjenčanicu.
Koliko si visoka Nenaa?
I daaaa...svaka čast!
1.68 (c)m visina.Citiraj:
Maslačkica prvotno napisa
Nisam ne znam šta visoka, ali sa 68 kg izgledam sasvim ok. Takva sam uvijek bila i bit ću opet.
Mislim 88 kako god okrenem mi je bio užas. Pa bila sam teža od mog visokog muža.
nenaa svaka čast.
ja imam istu visinu i 80 kg i znam kako je lijepo imati 64. sad mi je u cilju do nove godine imati nekih 67-68. samo polako. ja bila na un dijeti prije dvije g i sa 84 došla na 68 u 4mj. sve se vratilo, tako da sam ostala trudna sa 79. dok moja mala pijavica sisa neželim se upuštati u neka velika gladovanja, ali do nove godine planiram te stiči.
puno sreče
možeš je stići i ovako (možda mrvicu sporije), ali ne dijetom već uravnoteženom prehranom. Preporučam: zona, montignac, dijeta za dijabetičare. Uz taj način prehrane možeš i dojiti ili imati urednu trudnoću.Citiraj:
jkitanov prvotno napisa
Ja sam recimo skinula 5 kg u prvih mjesec dana na zoni, za vrijeme dojenja. Nakon toga sam nastavila skidati po 1 kilu ili pola. Bitno je držati se toga i nakon što se kile skinu (zadnjih par mjeseci sam opet navukla 3 kg jer sam se opustila :mrgreen: ). Ali nije tako teško jer ne podrazumijeva gladovanje, samo malo samokontrole.
Eh da, toliko sam ja isto visoka, ali imam 93,5 kg i mislim...užas! Bila sam još i teža, ne moram ništa reći više.Citiraj:
nenaa prvotno napisa
I ja sam 68 izgledam ok. Cilj mi je sad 89, pa onda 85, ali to mi je cilj već jako dugo vremena i stojim na istom. Sada si me nekako pokrenula, nadam se da će me držati.
Ma možeš ti to.Citiraj:
Maslačkica prvotno napisa
Ali tebi i svima, počnite šetati vježbati i kad krenu rezultati više neće biti važno jeste li danas smazale onu čoksu koja vas je mamila.
Ja je stvarno nisam ni vidjela mj. dana, ali najviše me je motiviralo vježbanje i sad sam se navukla na trčanje i orbitrek. I stalno smo u šetnji i vani. Uzmem moju L. u sling i akcija van. I nema nas satima.
Evo ja skidam kile isključivo trčanjem i trbušnjacima, nisam nikada bila, niti bi mogla držati neku dijetu. Ali, naravno malo pazim na jelo (ne preveć), nisam nikad gladna, to ne bih mogla. A kada se krenu vidjeti rezultati, pa kad vam krenu dijeliti komplimente, nećete moći stati s vježbanjem :)Citiraj:
nenaa prvotno napisa
Godina dana je otkako sam ono bila vrlo pametno odlučila, trajalo kroz ljeto, a onda došli prioriteti koji nisu ostavljali slobodnog vremena. Sada sam se nekako organizirala i odlučila ponovno krenuti. Zasad još uvijek orbitrek doma jer u subotu imam ispit koji mi ne dopušta duga izbivanja iz kuće, a nakon toga opet uz staru ljubav, teretanu.
Eto, da vam se javim pa da sve postane službeno.
Da, ali tekući i fat burner od weidera.Citiraj:
monax prvotno napisa
Cure moje, uspjela sam uspjela :D
U pet mjeseci skinula sam 15 kila i sa 164 cm sam opet došla na kilažu s kojom sam se udala: 56 kg :D
Sretna sam ko malo dijete, ma ne ko čopor male djece u pješćaniku s vodom nadohvat ručica :lol:
Prvo sam kratko bila na UN-ki ali mi se nije svidjela njena potpuna znanstvena neutemeljenost, iako je jako efikasna. Onda sam prešla na Montignaca i kao točku na i uspjela pronaći prehranu za ostatak života: sirovojelstvo - znači jedem oo 80% obroka sirovo voće i povrće.
Meso nula bodova, a također sam apsolutno izbacila šećer, sve proizvode od bijelog brašna i svu prerađenu hranu.
Nisam 100% sirova jer još uvijek volim pojesti recimo pravi integralni kruh + domaći sir i vrhnje. Ali isključivost ovdje nije ni cilj ni dogmatski mus, jednostavno se hraniš kako ti tijelo traži, a meni 80% sirovo odlično odgovara.
Osjećam se sjajno i upravo ide faza 2., učvrstiti se. Samo, tu me sabotiraju djeca.
Ako vježbam po danu, Leona skače po meni i zeza me. Ako se dignem ujutro dok ona spava, probudi se malac i hoće cicu. Nikak na zelenu granu da uhvatim ritam vježbanja. No dobro, ne uspijem svaki dan, ali svaki treći nekako skucam barem pola sata kućnog aerobica 8)
Presretna sam što sam uspjela i što je još važnije, presretna sam jer znam da se neću ponovo zdebljati pošto sam našla sveti gral svakog tko želi smršaviti: promijenila sam navike zauvijek, a ne samo za vrijeme dijete i ne samo zbog skidanja kila već ponajviše zbog svog zdravlja sada i u budućnosti. A, to je ono pravo, istinski trajno rješenje :D
kloklo svaka čast :klap:
Vauu, kloklo, fenomenalna si!
:D :D :D
svaka cast
Joj ovako je bilo i s mojim klincima.Citiraj:
kloklo prvotno napisa
Ideš! Prava pravcata sirovojelka!
:mrgreen:
:naklon:
ja pokušavam prijeći granicu od 50% ali mi ne ide baš
kloklo
daj pokoju ideju, koje povrce sirovo i kako jedes, salatice ili grickas ili sto?
Napisi malo detaljnije please i daj koju idejicu. Inace znam 2 ljudi iz bliske okoline koji su po montignacu skinuli i ZADRZALI idealnu tezinu...
Ja sam je provodila nakon prve trudnoce i izgledala sam super, onda je, nakon sto sam prestala dojiti (vjerujem da je i to bilo zasluzno za skidanje kila), sve krenulo u krivom smjeru (prezderavanje, kompulzivno prejedanje, ako sam zgresila jucer mogu i danas i sl) i udebljala se ko prasica. Sad sam trudna i navukla, necu ni rec ni koliko jer me sram (94kg), a dok rodim..uf necu ni pomislit
planiram cim rodim krenuti ponovo na montija....
klo-klo :D Čestitam... Svaka čast!
Ja se već 1,5 dana borim sa kilama (prije sam ih samo nabijala - 3 godine) i vježbam i sve, ali ... eto... nisam uzorna što se tiče prehrane, a to je najbitnije.
Bravo :D , dakle drage forumašice, može se...
I ja sam skinula 20 kg u nekih 3 mj. I to bi bilo to. Sad održavam. I sve je u glavi. Opet jedem kao nekada davno dok sam bila cura. Samo kad sam gladna. Onaj osjećaj ljubavi prema slasnom obroku je nestao.
Citiraj:
BP prvotno napisa
već možeš sa montijevskom fazom 2
to je puno bolja ishrana za trudnicu nego klasična prehrana (koja te i dovela do tih kila)
ja sam bila u fazi 2 7,8 i 9 mj trudnoće zbog visokog šečera u krvi
kako?Citiraj:
nenaa prvotno napisa
A ne znam niti sama. Prvih 15 dana sa onom blesavom juhom, i onda se je desio taj neki klik u glavi i krenulo je. Polako i rezultati i eto me. Nosim konf br 40., sa 52 brojem sam krenula.
Ne znam, puno sam hodala i šetala, i izbacila auto čim više. Sve se je nekako vratilo na staro na dane kad sam još bila ne udana.
20 kila! Respekt, respekt :naklon: :D
BP, ukratko - jedem sve što se može sirovo pojesti :)
Jedem puno voća, svakakvog, ne moraš se bojati voćnog šećera, boji se samo bijelog šećera i izbjegavaj ga ko kugu ;)
Od povrća jedem na salatu ono kaj se inače jede na salatu, a ono što ljudi obično kuhaju jer im je prežilavo za gristi (blitva, špinat, kelj i drugo lisnato zeleno povrće), od toga u blenderu radim tzv. zelene kašaste sokove koji su prava bomba zdravlja :)
Ali da sad ne uzurpiram topic, proguglaj "raw food" i naći ćeš tonu informacija :)
Moram napisati, nenaa i kloklo, vi ste mi poticaj da konačno krenem i upišem se u klub potencijalnih skidačica kila!
Meni je ostalo 9 kg nakon poroda koje su već preko 3 mjeseca zacementirane jer se nikako ne mogu odlučiti krenuti na skidanje kila, a uglavnom se izgovaram dojenjem.
Već :mrgreen: 2 dana vježbam ujutro uz vježbe na Anxie HD (imaju fenomenalne vježbe) ali još uvijek se osjećam prejadno jer mi je kondicija na nuli - dobijem upalu mišića od samog zagrijavanja! :(
Što se tiče prehrane, ne znam je li to još kod koga slučaj ali meni svježe voće i povrće kao da ispere želudac i još dodatno otvori apetit!
ja krenula s bolničkom dijetom
Bolnička dijeta
Doručak:isti tokom 15 dana
-1 naranča
-1 dvopek
-1 šalica kave ili čaja bez šećera
1.dan
Ručak:
-1 naranča
-1 kuhano jaje
-1 kiselo vrhnje
Večera:
-2 paradajza
-2 kuhana jaja
-1/2 glavice zelene salate
2.dan
Ručak:
-1 naranča
-1 kuhano jaje
-1 kiselo vrhnje
-2 dvopeka
Večera:
-12,5 dkg kuhanog mesa
-1 naranča
- 1 dvopek
3.dan
Ručak:
-1 naranča
-1 kuhano jaje
-1 kiselo vrhnje
-1 glavica salate
Večera:
-12,5 dkg kuhanog mljevenog mesa
-1 naranča
-1 dvopek
4.dan
Ručak:
-12,5 dkg svježek kravljeg sira
-1 paradajz
-1 dvopek
Večera:
-12,5 dkg kuhanog mesa
-1 naranča
-1 dvopek
5.dan
Ručak:
-20 dkg kuhanog mesa ili ribe
-1 paradajz
-1 dvopek
Večera:
-1/2 kg kuhanog povrće(mrkve,grašak,krumpir)
-1 kuhano jaje
-1 paradajz
Nakon 5 dana izgubi se 2,5-5 kg .Nakon 5 dana dijete,dijeta se ponavlja i tako 3 puta po 5 dana.Za 15 dana se izgubi 15 kila i nećete ih više dobiti ukoliko nakon dijete normalno jedete osim svakog ponedjeljka kada treba jesti sljedeće:
Doručak:-1 čaša soka od limuna bez šećera
Ručak:-2 jabuke,1 dvopek
Večera:-1 jaje,1 paradajz,1 dvopek
Za vrijeme djete ne uzimati alkohol !
namirnice se mogu uzimati hladne ili tople ali bitno je da se uzimaju točno onim redom kako je napisano i ne izostaviti ni jednu
Piti što više vode i biljnih čajeva...
Ima li zainteresiranih?
;)
Bravo, cure!
Neki sam dan u šopingu natovarila tonu slatkoga jer mi se činilo vrlo potrebnim. Donijela doma i stavila na uobičajenu vrlo vidljivu policu. Prolazim pokraj i mislim u sebi da mi to ne treba. Pokušavam izračunati koliko ću još kila dobiti zbog slatkoga, a onda klik.
Danas sam ustala s čvrstom voljom ne više jesti slatko, bar do škole. I vježbati kao prošle godine.
Vježba li tko sada sa se opet podržavamo u svakodenvnim naporima? Treba mi to.
bundevica, sretno, ja sam prije par godina skinula 5kg sa tom djetom ;)
babyiris , ja imam orbitrek, ali ne stignem preko ljeta na nj
no za to skoro svaki dan (kad je vrijeme ok) smo na plaži i otplivavam oko 250m, planiram to povečati
svaki radni dan pješačim 40 min do posla
trebam još raditi na kondiciji , čak razmišljam gdje da u raspored uguram tibetance
Ja jedino preko ljeta nešto stignem. Prije par sam dana dala zadnji ispit u ljetnom roku tako da si sad mogu dati malo oduška dok ne počne gradnja kuće. Ludi tempo koji mi baš i ne koristi. Cilj mi je s povratkom na posao vratiti na sebe i stare krpice. Dakle, onaj ludi prošloljetni tempo koji se ne bi smio prekinuti ni s dolaskom rujna. Sad bar imam iskustva i znam što točno i kako moram.
HvalaCitiraj:
MGrubi prvotno napisa
da li si se strogo pridržavala dijete i da li si vježbala?
strogo pridržavanje
nisam baš vježbala, osim šetnje