Calista, želimo vam da što prije to riješite, te da uskoro brige budu iza vas, a ostanu samo ružna sjećanja i zdravi Oli :)
Printable View
Calista, želimo vam da što prije to riješite, te da uskoro brige budu iza vas, a ostanu samo ružna sjećanja i zdravi Oli :)
mislim nece jos na operaciju...nateknuo mu je limfni cvor iznad kljucne kosti...bili na hematologiji/onkologiji na rebru i sad cekamo nalaze u petak
Držte se!!!!
Calista samo hrabro :love2:
mi smo bili jučer kod dr.C i idemo hitno na uzv cistografiju idući tjedan da se napravi procjena stanja. očito dr ne želi više ništa odgađati ako je reflux još tu :cry:
kod L je problem što joj mjehur ponekad ima ooogromnu zapremninu pa ti tlakovi odmažu ureteru. tako nekako. sad se borimo s crvenom pišicom jer je imala gadan proljev. kad je shvatila da ide na pretragu sa kateterom poludila je i nemam pojma kako da je uvjerim da se mora i da će biti brzo i bezbolno. jako nam se teško pripremiti sad nabrzaka za pretragu makar ima 8,5 godina :-(
Bili kod kirurga...operacija bi bila oko 15.04.
sutra saljem MM-a kod hematologa po nalaze :štrika:
Caliste, držite se :heart:
maxi, mi smo uspjeli sa pripremom, bilo je fenomenalno...M. sad ima 8god., probajte sa videom i opisima na američkim klinikama, imaju pripreme....i pripremili smo na mob-u super igrice, oblačenje vila, lakiranje noktiju i sl., tako da se sve vrijeme igrala
reci joj da je njena uloga sad veoma važna, i da će npr. oni tamo imati žiri, i ko bude najbolji da će osvojiti nagradu (to je nama upalilo za snimanje EEG-a, gdje treba mirno ležati, a ona ima ADHD)
sretno!
Calista javi se, sta ima novog kod vas? Kako je Oli?
Cure, tu smo...OK smo :)
Igraju malo pingpong sa nama, ali ajde...sve je OK
Imao je reakciju na BCG (barem tako misle dr-i). Dobili smo odobrenje (pismeno) za operaciju bubrega i od hematologa i pulmologa.
I dalje ima limfni cvor natecen, ali se ne uzrujavam vise oko toga. Sutra moram nazvat Klaicevu da se dogovorim za pregled anesteziologa.
Muka mi je
maxi, javi se
MI jucer bili na pregledu, na jesen nas ceka uzv cistografija i onda budemo odlucili o eventualnoj operaciji. Calista drzte se, vjerujem da ti je vec dosta svega
jao jao
mi smo bili na uzv s nekim novim aparatom u heleni
vur je i dalje prisutan ali je vidljv smo kod jaaaako napunjenog mjehura
preporuka je i dalje paziti na ritam pijenja/piškenja, ako treba dizati po noći curku da piški
ja sam sretna jer sam se godinama trudila izbjeći bilo kakav zahvat i bila sam sigurna da je tako dobro
isplatilo se, svaka lipa za cistografiju i kontrolu kod dr.C, silne mjesečne kontrole urina.............................cura je sretna, zdrava i vesela i obećala sam joj da joj neće tako skoro nitko pristupiti s kateterom!
držite se vi drugi!
Maxi, a pijete pprofilaksu? Mene muci i toliko lijekova. Bebac mi ima godinu dana a od prvog dana je na profilaksi
L je bila na profilaksi godinu dana. počela je sa 20 mjeseci kad su otkrili VUR. nakon toga smo samo na homeopatiji i zdravoj prehrani. homeopatijom smo ubili esch.colli zauvijek, uzimala je i kuru za ureter i bubrege. ja sam sretna jer se sav trud i briga svih ovih godina isplatio! L sad ima 8,5 godina a upalu bubreg aje imala s 20 mjeseci. prifilaksu smo prekinuli u dogovoru s pedijatricom i homeopaticom (dr.) a složila se i dr.C kad smo krenuli kod nje.
dr-ima po bolnicama je lakše propisati profilaksu nego češće kontrole. mi smo zadnjih 5 godina stalno u Heleni i dugo smo radili 1xmjesečno urin i u.kulturu. koliko sam uspjela saznati, tako rade vani
I mi smo u heleni ali imamo dosta visok stupanj VUR-a, III/IV na jednoj strani i II stupanj na drugoj
Maxi, kako ste dosli do homeopata? Imate nekog za preporuciti?
Moj je isto od rodenja na profilaksi, sa malim prekidima i to mi je najgore u cijeloj prici.
eva5 nama je bilo II/III i II
ani4 dr.Senija Grčić u Baruna Trenka (zeleni val) je već valjda 20-ak godina homeopat, inače je dr. i ima veliko iskustvo s djecom. ona je divna i blaga žena, djeca je obožavaju. lijekove naručujemo u ljekarni na dolcu
15.04. hospitalizacija, 17.04. operacija i ne cu moci ostat s njim u bolnici preko noci ;(
Calista, bas mi je zao, ali gledaj da ce mu nakon toga biti dobro. Zasto nebi bila s njim preko noci? Zbog toga sta ce biti na intezivnoj ili nema slobodnih apartmana?
i jedno i drugo :(
Calista držite se, mi se u srijedu upisujemo u bolnicu, a u četvrtak je zahvat. Inače je u Klaićevoj problem jer za cijelu kirurgiju imaju jedan apartman i taj je stalno popunjen (tak su bar meni rekli kad sam pitala).
kod nas je specificna situacija jer je teska operacija i jos se ne zna tocno kad ce biti (17. ili 18.) ni koliko dana ce mu trebat za oporavak. Prvo sam cula 12-ak, onda 8-9, a sad 5 :/
bit ce mi tesko ostavii ga tamo...ali moram razmisljati pozitivno...
u utorak idemo kod anesteziologa...jos nismo sigurni da ce ga pustiti tadi povecanoh limfnog cvora i ne bas idealne krvne slike
Roko_mama...vi ste dobili apartman?
Nama nadam se neće niti trebat, jer mi se u srijedu samo prijavljujemo i idemo doma, u četvrtak dođemo ujutro, a navečer, ako sve bude ok. će ju pustit doma (jer je doktor rekao da ćemo prvo probat endoskopski to riješit) , pa u petak samo dolazimo na UZV. Ja sam za apartman pitala prije par godina i sad prije par mjeseci kad je sin išo na hitnu operaciju i ostao 3 dana, pa su mi tak rekli.
da znam da su grozne guzve...problem je sto mi nismo dobili odredjen datum za operaciju niti jos sad ne znam od kad bi eventualno mogla biti s njim. Postoji jos na odjelu jedna soba za mame sa bebama no ne nadam se previse :(
Oli je kakti veliki (16 mj.) no jos cica i zbilja je vezan uz mene (i ja uz njega)...ne vidim kako stres pomaze u izljecenju pa eto
Strasno, cure drzte se. Sretno i tebi Calista i tebi Roko mama. Vi Roko mama predpostavljam imate nizi stupanj refluksa? Nas to sve ceka na jesen-zimu. Jos neznamo dal ce biti endoskopski il klasicna operacija.
Calista meni stvarno nije jasno njihovo razmišljanje djeci je ipak puno lakše kad smo s njima a i njima, ali oni se drže svog, i nema uzmicaja.
Eva5 K. ima refluks II/III stupanj lijevog bubrega uz to što na lijevom bubregu ima dvostruki kanalni sustav, i u donjem kanalu je veće zadržavanje mokraće (pokazala dinamička scintigrafija). Ja sam bila više za klasičnu operaciju jer nam je doktor rekao da se do prije 10 g. s njenom dijagnozom išlo odmah na klasičnu, ali on sad želi ipak probat endoskopski, tak da nam nije dao izbora.
CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
Sretno Roko mama, da nakon ovoga vise ne trebate nista raditi... javi kako je proslo
evo, ja ~~~~~~~ da ce sve dobro proci :)
sretno dječici i vama mame!!!
Evo da se samo kratko javim, mi smo obavili endoskopiju. Radili su deflux na obje strane, doktor je zadovoljan, 90% je siguran u uspjeh, no nažalost, kod nas manje više uvijek se desi ono ali, doktor je rekao da ima trabikulirani mjehur, i da zbog toga postoji mogućnost da će nam se reflux vraćati, i moramo se čim prije javit nefrologici, da vidimo što dalje i da probamo spriječit probijanje. Dobili smo termin slijedeći četvrtak, pa ćemo vidjet što dalje.
Roko mama, drago mi je da je sve dobro proslo. Samo gledaj pozitivno. Mozda nebude nikad "ali"... Kako ste zadovoljni sa svime u bolnici? Zanima me, jer i nas krajem godine to ceka? Dr. Bastić je radio zahvat? Predpostavljam da cete sad morat opet na mikciju za cca mjesec dana! U svakom slucaju sretno i da sve dobro zavrsi
Ja sam zadovoljna svime, ne mogu ništa prigovorit, svi su bili super, njoj je zahvat radio dr. Bahtijarević, i za njega imam stvarno samo riječi pohvale, uvijek spreman odgovorit na sve, jako je susretljiv prema roditeljima, i kolko sam shvatila da dr. Bastić ima praksu zatvarat samo jednu stranu (iz razgovora s drugim roditeljima čija su djeca išla kod njega), dok je on i K. i bebici koja je bila s nama u sobi zatvorio odmah obadvije strane jer je rekao da se ne bi desilo da jednu zatvore, a da na drugu probije. I sestre i svi su stvarno jako, jako ljubazni i susretljivi. Istu večer smo išli doma, i došli drugo jutro dat urin i obavit UZV, jedino smo UZV duže čekali, jer prioritet imaju naručeni, a oni se vode na odjelu, pa imaju vremena, ali sve se izdrži, i bitno da nismo morali ostat preko noći. Njoj MCUG nije pokazao refluks na desnoj strani (prije je bio II stupnja), a u nalazu piše da je desni kanal refluksnog izgleda, znači da je ipak bio samo vjerojatno vrlo mali. Mikciju ponavljamo za 3-4 mjeseca, a onda dalje. Sad samo moramo vidjet sa nefrologom oko rješavanja ovog novog problema.
Hvala na odgovoru, utjesila si me s time da su barem svi ok, vec kad moramo sve to prozivljavati. Samo pozitivno misli, bude sve na karaju ok
Ma mora bit ok, meni je i stariji sin bio 2 x na istom odjelu i stvarno nemam niti jednu jedinu riječ prigovora, stvarno su svi super i susretljivi, za svaku pohvalu.
Calista, sretno, mislim na vas!
Baš sam ja upravo to htjela napisat, mislimo na vas, držite se:heart:
Hvala cure. Operacija je prosla...detalje neznam jer ih mi nije stigao kirurg reci (valjda cu danas znati vise). Oli je OK, na intenzivnoj je...jucer je i cikio <3.
Drago mi je da je sve dobro prošlo. Uz ciku je sve lakše pusa svima, držite se:heart:
Calista, drago mi je da je op prošla, sad se čuvaj post stresnog stanja.....jaka i zdrava mama mu je najvažnija :heart::heart::heart::heart::heart:
Halo... Evo mene... Nova sam na ovome pa se bas ne snalazim... Imam malo pitanje... Malom bebacu je ustanovljena hidronefroza... U ponedjeljak ide u zg u klaicevu na jos pretraga, i 50:50 da ce mu trebati operacije... Za sada mu planiraju staviti double j protezu. Kako se to stavlja? Sta ako dodje do operacije? Koliko traje... Molim vas recite mi sve jer ja nemam pojma nista o tome...