A mogu slati poštom preporućeno?Citiraj:
MBee prvotno napisa
Kako, samo na adresu A. Žaje 44?
Printable View
A mogu slati poštom preporućeno?Citiraj:
MBee prvotno napisa
Kako, samo na adresu A. Žaje 44?
ne znam jel se još pisalo o ovom, mene su zvali i rekli da će mi vrijediti od datuma na rješenju, znači od kad mi teče njegaCitiraj:
Lucija Ellen prvotno napisa
jos nista od love :cry:
također ništa.Citiraj:
malena beba prvotno napisa
sram ih može biti :evil:
meni sjelo :D :D :D
juuupiiiii :D
Samobor = 0 :roll:
Evo i meni sad sjelo :D
koja banka?Citiraj:
pale prvotno napisa
napokon sjelo u Zabi :roll:
Nema to veze s bankom. I ja sam u Zabi, pa mi nije sjelo. Tete u računovodstvu kažu da to ovisi o područnom uredu CZSS-a.Citiraj:
Muca prvotno napisa
[quote="split"]Marija st da li su to informacije sa splitskog HZZO-a. Meni nitko nije spomenuo preporuku pedijatra. Pitala sam pedijatra i rekla mi je da nikakve upute nisu dobili iako bi mi je rado napisala.[/quote
je je to su informacije sa splitskog hzzo-a..sta ne bi svugdje trebalo biti isto?? a koja ti je to pedijatrica??
cure el ste predale zahtjev za diječji doplatak....
Danas sam saznala dadiječji nema veze s ovom komisijom i njihovim odobrenjem...Samo fotokopirajte svu medicinsku dokumentaciju i zajedno s zahtjevom stim da zaokružiteda je dijete stežim oštenjem zdravlja predate namirovinski i recite da oni proslijede na centar zasocijalni rad..Tak sam danas ja i sad su mi rekli da čekam....Koliki ste diječji primale prošlegodine...
Bila kod logopeda,sve ok!naručilanas na kontrolu za 1 godinu.... ;)
eh da meni nije sijelo ništa...račun 00,00kn :? :? :? OTP banka...ima ko kakvih novosti??????
ni meni. rba. sad su već stvarno pretjerali!!!
Dobila sam neki dan od MZISS Zaključak, nakon što sam se žalila na odluku prvostupanjskog tijela vještačenja da
U potpisu ministar MilinovićCitiraj:
1. Određuje se izvođenje dokaza vještačenjem po Drugostupanjskom tijelu vještačenja za davanje nalaza i mišljenja u drugostupanjskom postupku, u svrhu utvrđivanja postojanja težeg tjelesnog ili mentalnogoštečenja ili teže psihičke bolesti, odnosno trajnih promjenau zdravstvenom stanju E........ radi prava na dopust zbog njege djeteta s težim smetnjama u razvoju.
2. Poziva se Drugostupanjsko tijelo vještačenja da izvši vještačenje te dostavi ovom ministarstvu nalaz i mišljenje.
Ono što meni nije jasno je , hoće li oni to vještačenje obaviti samo putem papira pa je ovo bila na neki način obavijest da su zaprimili moju Žalbu, ili ću stvarno s dijetetom biti pozvana na ponovno vještačenje tj. komisiju????
Ima li tko iskustva s ovim???
Hvala!!!!!
rba, sjelo!
sudeći po ovome što piše, slijedi novo vještačenje :/Citiraj:
ivana zg prvotno napisa
vidim da ima mnogo postova o naknadama za njegu djeteta isl. ja sam tek danas saznala da imam pravo na to naime imam blizance 7 mj. idemo jednom tjedno na vježbe zanima me što sve moram napraviti da ostvarim tu naknadu ima li negdje na forumu nesto o tome?kome se prvo obratim?ako netko zna a mi pomogne unaprijed hvala!
Pogledaj postove na prethodnoj starnici...mislim da marija st pisala o tome.Citiraj:
miki prvotno napisa
Miki, ja imam blizance i koristim dopust. Papirologija je ista kao i za jedno dijete samo što ti predaješ za oboje (ako su oboje vježbači). Sretno!
OTP banka sijelo...
mene jučer zvali da je moju curicu pregledalakriva komisija,trebala je prvostupanjska,a nju je odmah pregledala drugostupanjska komisija....sad imam pravo na duplu žalbu...pa bumo vidjeli šta će bit,,,vele da je došlo do njihove greške,i da sutra dodjemo...Sutra u Kutinu idemo po ortopedske cipelice...baš me zanima kakve su....a onda na viježbe...pozdrav :)
puno stranica ste natipkale otkad sam zadnji put bila ovdje.... vrijednice jedne!! :mrgreen:
samo jedno pitanje vezano uz naknadu za SRV preko CZSS-a. ovaj mjesec sam prvi puta dobila naknadu za cijeli mjesec (siječanj!) i nije mi isti iznos koji sam dobila od poslodavca. točnije oko 300kn manje! :/
zanima me jel ipak postoji kakvo ograničenje i kako vi stojite s tom drugom polovicom!?
thnx, i :* svima
Hej lidijast......Citiraj:
lidijast prvotno napisa
Iznos ti je manji jer ti poslodavac kod isplate plaće uzima osobni odbitak, a CZSS ne može uzeti osobni odbitak pa platiš više poreza i prireza na taj dio plaće. U tome ti je razlika.
i tebi :*
Samo mali osvrt na ovo da te nebi šetali kao mene.Citiraj:
danas sam zvala hzzo i rečeno mi je da zahtjev trebam predati mjesec dana prije nego sto dijete navrsi godinu dana, te da je tri mjeseca prije nepotrebno..te da mi od dokumentacije treba očitovanje pedijatra da je djetetu potrebna roditeljska njega..te da ne trebaju nalzi od neuropedijatra, otorinolaringologa i okuliste već samo povijest djetetove bolesti.sada nisam sigurna jel mi specijalist tj. fizijatar mora napisati preporuku da bi mi pedijatrica mogla dati to očitovanje ili ona to može i bez preporuke???imate li vi iskustva s tim??
Bila sam prvi radni dan u 1. mjesecu na HZZO-u da mi kažu šta sve trebam od dokumentacije. Žena mi napisala povijest bolesti, potvrde o zaposlenju roditelja, rodni list djeteta i potvrda od vrtića da ne ide ili ide manje od 8 sati dnevno.
Kada sam nakon par dana došla sa svim tim druga žena u pravoj službi HZZO-a mi je rekla da treba i mišljenje specijaliste (u našem slučaju nefrologa). Nakon 2 dana donijela sam i to. Znači, sve papire predala sam prije 20.1.
Da bi mi prekjučer (preko mjesec dana iza predavanja zahtjeva) na kućnu adresu preporučeno pismo da mi treba i povijest bolesti pedijatra koji predlaže pravo na dopust i uputnica liječnika opće prakse roditelja koji će koristiti dopust za Liječničko povjerenstvo :/
Uglavnom, ljuta sam k'o ris jer me šeću k'o mladog majmuna a dopust mi treba početi teći za 2,5 tjedna. Nema šanse da ga do tada odobre i zato ću danas dići frku na HZZO-u jer je ovo neviđeno :x
Zakonski rok za donošenje riješenja je 2 mjeseca i to ističe za 2 tjedna.
Ispada da stvarno treba zahtjev predati pola godine ranije pa će sa svim šetanjima i naknadnim skupljanjem papira taman biti sve gotovo kad vam treba.
A ja koja sam počela sa svime 2,5 mjeseca prije ostati kratkih rukava i uopće ne znam kako ću pokrpati taj period od prestanka rodiljnog do početka dopusta za njegu (ako mi ga uopće odobre :roll: ).
1. Dva puta sam pitala za tu uputnicu koju spominješ i rekli su mi NE.
2. Pitala sam za preporuku pedijatra rekli su mi NE.
3. Vezano za taj period dok se sastane komisija. Meni u rj.stoji važi do nove komisije. PApire sam predala mjesec i po dana ranije i mislim da sam bila fer prema hzzo. Mislim da ni oni nemaju jasan stav oko tog perioda. Tek se uhodavaju i iz prakse će im proizać neka pitanja, a vjerojatno i odgovor.
Mene uvijek uhvati neka reforma. Prvo dijete smanjenje prodiljene naknade koju su poslije "vratili na staro" , drugo ova "reforma"... :( :( :(
Sad mi je još gore. Ispada da svaka "podružnica" radi po svome. I ja zbog ovih papira koji tebi ne trebaju neću dobiti riješenje na vrijeme :/
znači li to veći povrat poreza iduće godine? hoće li uopće moći tražiti povrat i na temelju naknade? jel oni šalju IP obrazac kao i poslodavac? ili je ista stvar kao i s porodiljnom naknadom?Citiraj:
mg1975 prvotno napisa
znate li možda kako će se predavati obračun plaće od idućeg mjeseca s obzirom da će nam HZZO početi isplaćivati naknade? :?
Brunda možda mi i trebaju ali još nisu došli do spoznaje da mi trebaju!
Vjerojatno će me zvat kao i tebe. Javi nam kako je bilo na komisiji.
jeli mozes otvoriti bolovanje nakon sto ti istekne rodiljni? tako sam ja. Ja sam za prvo rjesenje predala papire u 10 mj (znaci kao ti, 2 ipo mj prije), bila pozvana na komisiju krajem 12, a tek 15.02. dobila rjesenje!! i onda sam jos 15 dana morala bit na bolovanju dok nije postalo pravomocno!! katastrofa!!Citiraj:
Brunda prvotno napisa
i zato ih ne slusajte kad kazu da ne treba puno ranije predavat!! koliko vidim i ovdje po forumu treba bar 4 mj prije predat da se osiguras da ces dobit na vrijeme!!!!
Nažalost nećeš dobiti IP obrazac, tako da ništa od povrata poreza za taj dio. Do duše CZSS bi trebao obaviještavati poreznu upravu o uplaćenim porezima i prirezima za svakog od nas, ali.........Citiraj:
lidijast prvotno napisa
Pa teoretski mogu tjedan do max dva, ali tko mi garantira da ću u tom roku dobiti riješenje :/Citiraj:
Danas sam bila u HZZO-u odnijeti još ta dva papira. Malo sam se sporječkala sa njima i onda su "velikodušno" rekli kako će napisati da je hitno za riješiti do 17.3. i da će me kada dobiju odluku telefonski obavijestiti da ne čekam pismo :roll:
A šta još nakon te obavijesti moram čekati 2 tjedna da odluka postane pravomoćna??? :shock:
Ma meni je neka zbunjoza u glavi vezano za ove preavilnike.
Da li se ovaj novi pravilnik iz prvog mjeseca odnosi na skraćeno radno vrijeme i na potpuno ostajenje kući.
Našla sam još jedan pravilnik koji se zove PRAVILNIK O UVJETIMA I POSTUPKU STJECANJA PRAVA NA RAD U SRV RADI NJEGE DJETETA KOJEM JE POTREBNA POJAČANA NJEGA I BRIGA. (NN38/95 NN54
/95 i 65/95)
Da li su to dva različita pravilnika ili ovaj novi odnosi na oba oblika njege.
Ovaj novi pravilnik se odnosi samo na teže bolesti, a šta je sa lakše bolesnima kojima je potrebna njega? Da li su oni "ispali" ovim novim zakonom?
cure samo vi donesite i skupite sve nalaze koje imate, i odite bar 2 mjeseca prije nwgo vam beba napuni godinu dana to predat...pustite što oni pričaju, samo zavleče i muljaju tako da ljudi sami odustanu, da bi oni imali manje posla, manje produljenja i manje para izdavali za sve to!!!!!!!
Vi napravite po svom ( sve izfotokopirajte što god imate) a oni neka se onda bakču s tim-od viška glava ne boli, a manjak dokumentacije mogao bi vas stajati produljenja!!!!! Pusa!!!!
Možeš probati se odreći prava na žalbu (ako je sve ok) i tražiti da ti rješenje odmah postane konačno.Citiraj:
Brunda prvotno napisa
Dva su ti važeća Pravilnika (donesena u 2009.)........Citiraj:
split prvotno napisa
1.
PRAVILNIK O UVJETIMA I POSTUPKU STJECANJA PRAVA NA RAD U SKRAĆENOM RADNOM VREMENU RADI POJAČANE BRIGE I NJEGE DJETETA
http://narodne-novine.nn.hr/clanci/s...02_25_544.html
2.
PRAVILNIK O UVJETIMA I POSTUPKU ZA STJECANJE PRAVA ZAPOSLENOG RODITELJA ILI SAMOZAPOSLENOG RODITELJA DJETETA S TEŽIM SMETNJAMA U RAZVOJU NA DOPUST ILI NA RAD U SKRAĆENOM RADNOM VREMENU RADI
NJEGE DJETETA
http://narodne-novine.nn.hr/clanci/s...02_18_391.html
Razlika je u tome što se u prvom radi o pravu na SRV zbog pojačane brige i njege djeteta (navedene su šifre bolesti prema MKB-u), a u drugom se radi o pravu na dopust za njegu ili SRV djeteta sa težim smetnjama u razvoju (tu spadaju svi ostali slučajevi).
Dio ovog drugog pravilnika preuzet je iz pravilnika po kojem je radio CZSS.
Nadam se da si me skužila..... :)
to sam ja vec pitala pr.god. kako to napraviti i ispalo je da to ne moze. sad se ne mogu sjetiti zasto ali je bilo tako. :/Citiraj:
mg1975 prvotno napisa
evo nasla:
malena beba, tvoj firma se ne treba odreći prava na žalbu jer firma nema pravo na žalbu po rješenju. Pravo na žalbu imaš samo ti. Rok za žalbu mora isteći (15 dana) kako bi rješenje bilo pravomoćno, rok se ne može skratiti.
a što ako sam ja sada na produljenom porodiljnom (dakle primam 2000kn plus onih 850 doplatka) a trudna sam i trebam roditi na ljeto blizance?
Tada kazu naime moram prijaviti 28 dn prije termina novi porodiljni koji onda odradjujem obaveznih 6mj. A sto poslije tih 6mj??
Navodno se mogu vratiti na ovaj produljeni porodiljni ali tada navodno moram ponovno na komisiju (ovaj put HZZO-a)?!
Pa zar rješenje koje je dobiveno od socijalnog i komisije iz 2008.g. više ne vrijedi???
ima li netko odgovor???
U tvom postu je firma bila akter odrcanja prava na žalbu i firma nema pravo žalbe jer nije sudionik upravnog postupka, ali sa druge strane Brunda kao osoba u upravnom postupku se može odreći prava na žalbu (tako sam ja dobila savjet od svoje odvjetnice)......ternutno sam u gužvi ali ako uspijem uhvatiti vremena probat ću pronaći članak u Zakonu o upravnom postupku na koji se može pozvati.Citiraj:
:)
IVANA ZG ne znam da li ti je tko odgovorio na pitanje a ja sam to prošla!
dakle drugostupanjska koisija te može pozvati na vještačenje s djetetom ali nemora! to će oni odlučiti,NAS NISU ZVALI! iako ja smatram da je to greška jer između prvostupanjske i drugostupanjske komisije je još masa nalaza koje naravno ne uzimaju u obzir nego odrade slučaj na osnovu papira,nalaza koje imaju! a da si recimo tamo sa djetetom naravno ponjela bi sve do tad skupljene nalaze! zato smo mi sad na upravnom sudu!