Meni su u ljekarnoj rekli ako se uzima po jedan onda može oralno, a s obzirom da sam ja koristila po dva rekla je nikako 2 komada uzimati oralno već samo vaginalno.
Printable View
Meni su u ljekarnoj rekli ako se uzima po jedan onda može oralno, a s obzirom da sam ja koristila po dva rekla je nikako 2 komada uzimati oralno već samo vaginalno.
ja ih od nedjelje stavljam vaginalno, i mrvu mi se spava više nego inače, ali ništa značajno. i jako mi je napuhnut trbuh, valjda od njih
A ja od utrogestana nisam nikad imala ama baš nikakvih nuspojava, ni oralno ni vaginalno. Zapravo, od njih baš nikakve koristi osim što mi poremete ionako loš ciklus.
Ali kad doktor tako napiše, naravno da se držim protokola.
Hej, Ježić, jel ti imaš AIH 11.4. ili tada vadiš betu?
Artisan, i meni je trbuh bio užasno napuhan.
meni i inače u drugom dijelu ciklusa zna bit malo napuhnut, ali ovo..., baš mi je dosta napuhnut.
...ja čekam svoj prvi aih..nedjelja il ponedjeljak....nadam se uspjehu ;-) a to želim i vama...:klap:
oho, ima još netko tko ima dosta starijeg mužića... Kad budeš išla u postupak, budi mirna, opuštena i nasmijana, zamišljaj kako mali plivači putuju i sreću jajašce, itd. Ja sam u prva 2 postupka išla totalno nervozna i histerična i ostala sam takva sve do bete, pa mislim da je to razlog ili jedan od razloga neuspjeha. Misli pozitivno! Želim ti puno sreće i da ti uspije tvoj 1. AIH, tako da ga nećeš ni pamtit po broju nego samo AIH, jedan jedini... :-)
..hvala martinstoss....ma mirna sam sada..nakon što sam preživjela histeriju s markerima...sjebali mi nalaz i bio pozitivan na hepatitis c...ponovila...sad je negativan....živci smireni...i sad samo čekam....folikul na 18,9 mm danas....sutra još ništa od aih-a...sutra možda štoperica...i ja se nadam da će uspjeti...
da...stimulacija klomifenom...al nisam baš najbolje reagirala...jedan folikul....a ne pusaju svima folikuli na 20 mm..tak da se pratim i trakicama...koje su dosad negativne....a postoji mogućnost da ću čak ići i bez štoperice....svaki dan se čujem s doktorom...možda me rastežu preko vikenda....:cekam:
Aha! Ma, ništa se ne brini! Ja sam u 2 klomifenska ciklusa imala po 2 folikula, ali nemam PCOS, možda zato slabije reagiraš, ali to ti ništa ne znači. Moj doktor je puno zadovoljniji kad ima manje folikula, jer je tad opasnost od višestrukih trudnoća, koje su valjda rizičnije, puno manja. Treći AIH sam radila u prirodnom ciklusu i imala, normalno, 1 folikul. Doktor mi je napravio inseminaciju kad je bio 21 mm i bez štoperice, pa ja nemam pooooojma kad je puknuo. Dan prije AIHa mi je LH test bio pozitivan. Vjerojatno ćeš sutra, preksutra na AIH. Držim ti fige!
Curke, upomoć! Kako ću skinut bepsku sliku s interneta i stavit je za svoj avatar? Vaša tehnološki zaostala :-)
Tina, sretno sutra i da bude uspješno.
Nedavno sam pročitala kako je jedna od vas napisala da joj je ovo ipak najdraži topic... E pa i meni je... Uglavnom, danas sam bila kod dr. Dogovorili smo se da ćemo u travnju pokušati inseminaciju u prirodnom ciklusu (očito nije oduševljen reakcijom u veljači), a potom, ne uspije li - čekati tablete i prije ljeta upustiti se u prvi IVF. Budući da inseminaciju predviđa za točno 14. dan, ne mogu se oteti dojmu da sam prošli put ipak uranila jer je folikulometrija bila 8. dan, a AIH 12. dan. A možda se samo tješim. Uglavnom, bildam se sokom od cikle i mukom je pijem, ali svakodnevno ispijem pola litre.
I još nešto - ovaj put ću tražiti UZV na sam dan AIH. I sve to bi lako moglo biti odmah poslije Uskrsa. Naravno, ne počne li ciklus ranije pa se sve poremeti...
bok cure nova saM NA FORUMU ISLA SAM NA INSEMINACIJU I NIJE USPJELA FOLIKULI MI PUCAJU ALI SE ZUTO TIJELO NE PRETVORI U PLOD IMALI TKO TAKVA ISKUSTVA POOOZZZZ
Maslina, ja isto ne volim ciklu. Probaj piti čaj od vrkute ili jesti svježi ananas.
Ježić, oh, ta cikla... Ipak, moram izdržati jer sam na poslu i po deset sati pa mi je ipak zgodnije tako piti, nego nositi čaj od doma (nemamo priručnu kuhinju) ili pak rezati si ananas. To ću uvesti za vikend, kao svojevrsnu nagradu:)
Mislim na tebe i držim fige da beta bude velika i duplajuća:)
Cure pažljivo s čajevima, osobito vrkutom i maruljom dok ste u postupcima i nikako ne miješati s bilo kakvom stimulacijom, čak ni klomifenima. Bolje je držati se voća i povrća, tipa ta cikla (ima u DM-u u tetrapaku jako fini sok od cikle, ne osjeti se onako zemljani okus, 10kn) i ananas. Pusa svima i puno puno sreće!
jutro cure, cjelu noć me bolilo iza gdje je bubreg, nisam se nikako mogla namjestiti i nisam se uopće naspavala. Inače nemam još nikakvih simptoma trudnoće, čak me ni (.)(.) ne bole, samo trbuh ponekad zaboli i napuhan je jako. Ima netko iskustva s to boli iza, kod bubrega?
Još malo do testa...
Ne znam što je kod tebe točno problem , ali pretpostavljam da si htjela reći da imaš ovulaciju i unatoč inseminaciji ne dolazi do začeća. To nije ništa čudno jer je uspješnost inseminacije oko 14 %, a postotak trudnoće u prirodnom ciklusu kod normalno plodnih parova u jednom ciklusu oko 20 %. Znači, veća je vjerojatnost da do trudnoće neće doći nego da hoće.
Inače, žuto tijelo se ne pretvara u plod, nego pucanjem folikula dolazi do izbacivanja jajašca u jajovod, gdje dolazi do oplodnje, pa to oplođeno jajašce putuje i ugnježđuje se u maternici, a na mjestu puknutog folikula formira se žuto tijelo koje nastavlja lučiti hormone koji (p)održavaju trudnoću do 12 tjedna.
Samo bih se nadovezala na macu papučaricu. Ako do oplodnje ne dođe, žuto tijelo polako počne propadati i njegova funkcija potpuno prestaje početkom nove menstruacije.
Verkica, a isto zapravo nisam razumijela koji je točno problem, odnosno tvoj upit? Kakva ti je dijagnoza i na kakvom postupku si točno bila?
wtf?? ja sam išla na inseminaciju tri puta i nije uspjelo nijednom. ne daj se da te zavlače, izbori se za sebe
Kaaaj?? meni su rekli da smijem piti čajeve sa klomifenima, ja sam pila vrkutu i marulju prvi dio ciklusa s klomifenima i doktor je bio oduševljen debljinom endometrija i plodnom sluzi
btw. moja današnja beta 2,39, a sad u nove pobjede
kordice...sve sam ti već rekla :love2:
...AIH prošao ...sad mirujem...baš me zaboljelo a i sad imam neke grčeve....:-o
Ne mora značit da je bilo prerano. Doktor ti prati rast folikula UZV-om i kad smatra da su dovoljno veliki da ti štopericu da izazove završno sazrijevanje i pucanje folikula. To varira od ciklusa do ciklusa, jer folikuli ne rastu uvijek istom brzinom. Važno je da te prati na UZV i, da, nije loša ideja tražit UZV na sami dan AIH-a. Puno sreće sljedeći put!
Žao mi je zbog bete, bravo što jurišaš odmah dalje, tako treba!
Ne znam, drago mi je da nisi imala nikakvih negativnih iskustava, ali ovo što sam ja proučavala i čitala o čajevima je to da su korisni kada prirodno pokušavaš začeti, za regulaciju ciklusa, endometrij (premda marulju nikako ne piti nakon ovulaciije...), ali apsolutno ih se ne smije miješati s bilo kakvom stimulacijom. To mi je između ostalog potvrdio i moj ginekolog i 2 mpo doktora.
[QUOTE=maca papucarica;1859578]Ne znam što je kod tebe točno problem , ali pretpostavljam da si htjela reći da imaš ovulaciju i unatoč inseminaciji ne dolazi do začeća. To nije ništa čudno jer je uspješnost inseminacije oko 14 %, a postotak trudnoće u prirodnom ciklusu kod normalno plodnih parova u jednom ciklusu oko 20 %. Znači, veća je vjerojatnost da do trudnoće neće doći nego da hoće.
Joj, kad se samo sjetim onih pustih tinejdžerskih časopisa koje sam nekad čitala na ovu temu. Može se zatrudnit i na ovaj način, i na onaj način, i ako dečko ne svrši, itd. itd., skoro pa da žena može ostat trudna čim legne kraj muškarca. A vidi sad ovo, ciljaš dane, proizvodiš više jajašaca nego što bi prirodno, inseminacijom se premoste sve prepreke za spermije... i onda 15% uspješnosti. E, pa fakat ne kužim!
btw. moja današnja beta 2,39, a sad u nove pobjede[/QUOTE]
Baš mi je žao! Želim ti da budeš hrabra za dalje i da uspije sljedeći put. Btw, zašto si u potpisu napisala "ja: sve ok (valjda)?