Jedan Dorian danas dolazi k nama! A sestra mu se zove Erin. Zgodna kombinacija imena! Braću koja se zovu Vili i Maks imam u susjedstvu. Druga kombinacija je Maks i Lukas.
Printable View
Jedan Dorian danas dolazi k nama! A sestra mu se zove Erin. Zgodna kombinacija imena! Braću koja se zovu Vili i Maks imam u susjedstvu. Druga kombinacija je Maks i Lukas.
Maks mi se ne sviđa (iako imamo među starijim članovima obitelji). Baš je i moj sin došao do istog zaključka čitajući Emila i detektive - lopov se zove Max Grundeis, he he he... Tko zna, možda je i meni ostalo u podsvijesti tako nešto, iako do prekjučer ne bih znala kako se taj lopov zvao. Ostao mi je u sjećanju samo minus uz to ime.
od frendice sin je Maks i super mi je ime.
ja sam dugo navijala za dorijana, Joško bi bio dorijan da je grah drugačije pao, ali nije, pa eto. a sad mi se čini i da ih je malo poplava, u zadnje vrijeme sam čula za jedno 5 novorođenih, što sa j, što bez.
mi smo došli na tri (za sad) imena. David (ovo je tu od početka, T i mm jako navijaju, ja još zahtjevam alternativu), Fran (kompromis za Franceka o kojem pili J) i Karlo (jedino što je ostalo od svih imena koje sam blebnula)
ali imamo čudo vremena još, vidjet ćemo. možda smislimo i neko četvrto
hjooj, blago vama. ja sam 18 tt i još ne znamo spol iako imam neki feeling da bude i ova bebica dečkić. ali to je samo moj neki feeling, ne mora biti istinit.
i tako mi razmišljamo o imenu Slaven, ako bude dečkić, s time da sam ja odmah rekla da ga budu ziher svi zvali Slavko i kaj nije moj tata odmah rekao: "aa, Slavek" (u slengu). odmah mi se ogadilo tak da se sad dvoumim i troumim i mislim da ne bude na kraju Slaven. Možda bude Krunoslav.
lijepa su mi imena Toma i Vili (moj je predak bio Vilko) :*.
Je, lijepo je Slaven. I definitivno rijetko u zadnje vrijeme. Dakle ja Slavena nikad ne bi zvala Slavko, ali Krunoslava bi. Deda stric je bio Krunoslav, ali uvijek samo "uja Slavko" tak da sam se iznenadila kad sam čula da je Krunoslav.
Franny, imamo slicne predosjecaje. Mada se potajno nadam da ce nas prevariti :zaljubljen: Samo da sve bude dobro i da budu zdravi/e :heart:
Meni se jako malo muskih imena dopada. Jedva cekam da saznam spol, da ne bih morala razmisljati previse, da mi se suzi izbor.
Od muskih mi se jako dopadaju imena kao Ivo, Ante, Romano...ali istina je da su prva dva precesta. Tako da cemo vidjeti jos.
Mi smo uglavnom uvjereni da je Sunko decko i onda mu je jednostavno bolje da je tako. :lol:
Od imena... joj, boli glava.
Muzu se jako svidja Darko jer mu to super zvuci. :roll: Nulabodova, nemasanse. Druga njegova ideja, koja mu mora biti prva jer Darko nece biti ni u snovima, je Marin. S tim bih mogla zivjeti. Neki generalni konsenzus oko sljedeceg prihvatljivog postignut je oko Tome (Toma, ne Tomo).
Moje ideje.. ehhh.
Nikako ne prolazi:
- Grgur, jer to ovdje nitko ne moze izgovoriti. (Tu propadaju i Vlaho (iako mi se tako zapravo zove pola obitelji), a i Maroje.)
- Ne moze ni Gaspar, iz razloga vrlo slicnom ovima gore, a i Bartol im je takodjer ?!
- Kaleb, David, Simon, Jona - ne moze, jer ne zelim, ni pod razno, Kejleba, Dejvida, Sajmona i Dzonu, a nema teorije da mogu engleskom govornom podrucju objasniti da im se nesto toliko poznato izgovara sasvim drugacije
- Fran je meni super, a muz kaze da je to ime za staru babu. Zapravo i je, u ovim krajevima. A ionako bi siroto dijete bilo Freeeeeeeeen, a to mi nije lijepo.
- Maks mi je super, ali ne Meeeeeeeex.
P.S. Trebaju mi po dva imena, naravno.
Eto problema. :mrgreen:
:lol:
kaae, ti si stvarno u problemu.
a možda bi bolje prošla sa ženskim imenima?
Je, bas sam taj problem izlozila na drugom topicu. Mislim, manji je problem.
...osim ako je beba stvarno cura, onda cu biti barem malo tuzna. Mozda. :lol:
kaae, a liam? lenard? kai? kosta?
meni su to super imena, a isto se izgovaraju na oba jezika
a nije ni darko loše. donnie darko.:mrgreen: http://www.imdb.com/title/tt0246578/
Ma znam, svi se odmah prime Donnie Darka, a ja jednog rodjaka, kao bliskog, a ono, joj. Liam nam ne pase uz prezime, Kosta mi je polubrat, Lenard mi se en svidja, a ni Kai. :drama: :lol:
mi još ne znamo šta nosim, ali opcija za dečka je Matko :)
ma kužim te, ja nisam imala problem s dva jezika, a svejedno mi je biranje muškog imena bila jedna od kompliciranijih stvari u životu. mislim užas jedan koliko smo se oko toga napatili, jedva smo došli do ovog jednog. i uopće nikakvog gušta i veselja nije bilo u tom nalaženju imena, baš ono teška muka i živciranje.
Meni bi bilo bas lagano da nemam muza i da nisam na engleskom govornom podrucju. Ono, skoro pa da i nemam problema, jel? :lol:
prokleti očevi :lol:
prokleti ameri :lol:
:lol:
Ne svidja mi se Martin.
Teodor?
To mi je bila opcija, ali došla je cura.
Na eng govornom području trebao bi biti Theodor.
kaae, daj ime Adam
može u cijelome svijetu u lijepo paše uz prezime
Opet ne prolazi jer ga nitko ne bi izgovarao onako kako ga izgovaramo mi. A Edam mi ne valja. :mrgreen:
onda Marko
isto se izgovara i u Pušći, i u Zagvozdu, i u Italiji i u Ameriki
Marko mi je bratic. A i dosadno mi je to ime. Bolji mi je onda Marin, a niti jedan mi nije blizi rod. :lol:
kosta
ajoj, sad vidim da imaš kostu
onda nek se zove šunko
u americi će misliti da je to nešto naše, a ovdje da je to nešto njihovo
Curka je Lara a dečka očekujemo 28.06.-og, biti će Leo :)
Erik, Bruno, Mark, Daniel...to mi se čine imena koja se uglavnom izgovaraju svugdje slično ili isto...
Meni se sviđa Jerko,
pretpostavljam da tebi to nije opcija Kaae... :lol:
Dzrko :sing:
Kaae, Robert?
Robert je sin bliskih prijatelja. :mrgreen:
Astrid je skroz otpala. Assturd. Siroce.
Antun, stvarno već zaboravljeno a tako lijepo