Ja sam jednom, tražeći nešto o platnenim pelenama našla i o platnenom wc-papiru. Fino skupljaš u kanticu, pa pereš. Kad smo već došli do samoga dna... :bljak:
Printable View
Ja sam jednom, tražeći nešto o platnenim pelenama našla i o platnenom wc-papiru. Fino skupljaš u kanticu, pa pereš. Kad smo već došli do samoga dna... :bljak:
Zabrijale ste s tim papirom. :mrgreen:
Mislim da je tajna uštede u tome da svaka obitelj (kao što je na topicu već nebrojeno puta napisano) vodi evidenciju o tome na što najviše troši i pokuša rezati taj trošak. Za majku-kućanicu s troje djece koja još ne idu u školu je wc-papir sasvim sigurno mnogo veća stavka nego za tročlanu obitelj u kojoj roditelji rade, a dijete idu u školu, pa su kod kuće sat vremena ujutro nakon buđenja i par sati prije spavanja. Prvoj obitelji se i te kako isplati pronaći jeftiniji papir, drugoj će ušteda biti (na mjesečnoj razini) nezamjetna.
Ono što sam ja skužila (da se malo odmaknemo od teme drekeca :mrgreen: ) jest da gotovo svaki put kad pokušam provesti u djelo neko ekološki prihvatljivo rješenje, to ispadne i povoljno za obiteljski budžet. Primjerice, kod nas se pere dosta rublja i uvijek mi je bed kad vidim koliko se struje potroši na sušenje (također, imam perilicu i sušilicu u jednom, tako da mi veš iz sušilice izađe prilično zgužvan). Nemam mogućnost vanjskog sušenja veša, pa smo prije nekog vremena na strop kupaonice instalirali jedno od onih sušila s koloturom koje je Apri prije dosta vremena stavila na forum. Osim što dobro izgleda, veš nam ne smeta (jer je pod stropom), brzo se osuši (jer je gore topli zrak), nije zgužvan i štedi se nepregledna količina struje i posljedično tome novca. Ideja je bila više ekološka nego financijska, a ispalo je dobro na oba načina. Dakle, win-win kombinacija. :-)
Sanja, imate li prozor u kupaonici? Ako ne, to je raj za plijesan.
Ifigenija, čekaj, sad će tema skrenuti na bidee ....
nisam odoljela a da ne procitam zadnje dvije stranice, iako sam si rekla da nemam vremena za forumiranje. tko bi rekao da je wc papir tak inspirativan :lol:
sad mi sve zao sto nikad nisam bila na poljskom wc-u i probala brisanje novinama :lol:
mene postalo strah otvarati ovu temu:unsure:
Ajme, rozi guzpapir, :nostalgija:
onako tvrd i sjajan pa sve klizi i niš ne briše... :mrgreen:
Moram priznati da sam sva ponosna na sebe da sam barem u nekoj kategoriji ispala najškrbnija. :angel:
Off topic, meni je taj "babies" film simpa ali i živi stres, ubi me ono mongolsko dijete što u svakoj sceni skoro pada na glavu, kao da mi nije dosta da se za svoje cimam, nego i pred telku skačem...
Prekjučer sam našla jedan omot (generalno čišćenje kupaonice) i crkla od smijeha... Inače, mi smo razmaženi kad se ovak zbrčkavamo iz sasvim dobrog papira. Nedajbog da se čovjek negdje zatekne bez navedenog, a ufati potreba... Ovo je daleko od recesijskog topica.
Ima tog papira u listićima redovno za kupiti u našem kvartovskom dućanu. Vidjela prošli tjedan.
Kad smo kod wc papira, danas njime perem prozore. Ode 3 role.
ma neee,samo u Africi brisu kukuruznim klipom ali dokumentarac usporedjuje odrastanje beba u ta 4 kuta svijeta....pogledaj ako nisi,stvarno interesantno!
i ja sam svako malo bila poskakivala....bila sam uvjerena da ce ga pjetao jadnog kljucnut u glavu!:-)
ma daaaj?pa kud s njime prozore? ja ako nemam novina onda sa onim ˝kuhinjskim˝ papirom,i on se raskasi u ruci a di nece wc...
aha :lol:, a ja stvarno pomislila da i usa i japanu brišu riti klipovima kuruze i još si mislim reko to još nisam vidla. ma mislim da sam gledala nešto slično ima toga hrpa na discovery , history , phonixu, baš je u zadnje vrijeme bilo dosta o životu u mnogoliji i sibirskim stepama, prošle godine je bilo dosta o indiji i africi, a bože mi nemamo pojma kaj je težak život.
bilo je baš nedavno jedan dokumentarac na primjer o usporedbi njemačke i francuske po pitanju udaranje djece jer je u njemačkoj zabranjeno zakonom udariti svoje dijete, a u francuskoj nije, dijete u njemačkoj može prijavit roditelja za samo jedan šamar i roditelj može krivično odgovarat, e to je tek tema za sebe itd..sad sam već zabrijala..
ali u africi zbilja brišu i sa rukom, odnosno u onim najsiromašnijim, i onda je operu u prvoj bari pored, ali samo lijevom, desna je "čista" ruka sa njom se jede, to mi je pričala susjeda koja je bila par mjeseci sa jednim plemenom u sklopu jednog od humanitarnih projekata u africi, čak je i ona morala, pokazivala nam i slike, nije bilo zahoda, kakvih wc papira i slično, veli bilo je grdo privh mjesec dana, ali nakon toga se čovjek navikne pogotovo kad vidiš u kakvim uvjetima tamo djeca i ljudi žive, zaboraviš jednostavno na nešto tak sporedno kao što je sranje, kako, gdje ili s čim brisat.
ova naša recesija je živo blagostanje prema takvim dijelovima svijeta, koji čine zapravo pol planeta.
Novine i kuhinjski papir ne kupujemo, a tetre čuvam za drugo dijete.
A wc papir mi stvarno najbolje opere prozore.
A recesijska mjera je da ih perem vrlo rijetko.:lol:
Što se tiče kukuruznog klipa, moja mama je odrasla na selu. Poljski zahod i kukuruzni klip i ožeži. Definitivno nisu imali problema s hemeroidima.
Može neki link na film? :) Iz principa se ne dam uvući o priču o količini i načinu trošenja wc papira :D
Još ste na sra...
Uz more i nema klipova (kukuruznih) pa nema tog običaja, ali oblutci i to mokri od mora...Robinzonsko ljetovanje...
http://www.imdb.com/title/tt1020938/ tu imaš i trailer..
ovdje reviewse gledatelja...http://www.imdb.com/title/tt1020938/reviews
kod nas na poslu odavno je problem s wc papirom, kao da će to firmu spasit :roll:
što se pranja prozora tiče, mislim da je puno isplativije kupiti onaj blitz papir za pranje prozora (ne kupujem novine pa ne mogu s njima), mislim da je 12 kn oooogroma rola koju sam imala sigurno dvije godine
e sad, to što ja rijetko perem prozore, druga je priča
s wc papirom eventualno obrišem staklo u kupaonici...
i kod nas se papir puno troši, MM je taj koji potroši hrpu
meni su 4 do 8 listića sasvim dovoljna
osim toga, ako se ok hraniš, kad se pokakiš, nema previše ostataka
dok nakon hrpe čokolade i to one za kuhanje bude i više od 8 listića, pa si vi mislite
E pa sad...što je previše - previše je.
za pranje prozora i stakla u kući koristim čistu vodu i microfaser krpe za pranje staklenih površina, jednu za pranje drugu za glancanje. traju mi godinama te dve krpe. to mi je od svih čuda koje sam isporbala tokom godina bilo najbolje, a na kraju ispalo i najjeftinije rješenje.
Sika Pika,ne moraš kupovati novine,dobiješ doooovoljan broja reklama da možeš svaki dan prati prozore s njima!
Eto,jedna prava recesijaka mjera,meni super Kaufland reklamni katalog!
ja sam samo došla vidjeti da li završila priča o eliminaciji na ovoj temi...
o ne,praznjenje je nepresusan izvor diskusije....:lol:
nego moia,ti mora da cesto cistis stakla ako ti je samo voda dovoljna?
a zainteresirao me sad taj blitz papir...2god traje rola....Sika Pika, to ti 2-3x godisnje ko ja?:-)
Pa i ja čistim stakla samo vodom, koristim krpu čarobnicu i baš sam nedavno kupila novu garnituru jer sam staru doderala (generalka kod nas doma i kod svekrve) pa sam se častila sa setom od 3 čarobnice različitih dimenzija za nekih 10 kn, u Šumoopskrbi.
Topla voda i krpa od mikrovlakana pokazala mi se najbolja za stakla. Okvire (PVC stolarija) znam tu i tamo oprati s dodatkom deterdženta za posuđe i to je to.
Papir na staklo? Ma ni u najgorim noćnim morama. Čarobne krpe moraju biti dvije - mokrom perem, suhom brišem. Brzo je gotovo, ne ostaju tragovi ni mucice i ne koristim kemikalije. Garnitura krpa traje mi oko godinu dana (ali imam različite za stakla, prašinu i pod - za pod imam brkatu metlu isto od krpica od mikrovlakana). Nisam na to došla zbog nekih ušteda nego u doba dok su klinci bili mali nisam rado koristila kemikalije, ali pokazalo se uspješnim i jeftinim.
da evo baš kak je peterlin opisala
dobro da balkonska vrata 1 x tjedno opet radi male, ali prozore ne više od 1 x godišnje