Nema presjedanja. Sad se nemogu sjetiti koji je broj linije, ali su nam ga rekli na recepciji hotela. Bus stane tocno ispred ulaza aerodroma, odnosno Terminala, neznam broj, a to pise na avionskoj karti.
Printable View
Da, upravo tako mare41, govorim o tome kada odete a imate rješenje i jamstveno pismo HZZO al Pronatal za razliku od PFC ne prihvaća ga, već morate im vi platiti a onda nama HZZO refundira kada dobiješ račun od klinike i otpusno pismo. Usto 100% HZZO ne priznaje ako odeš na postupak bez rješenja.
ne trebaš iči osobno već pošalji poštom preporučeno pismo ( formular, zahtjev i tvoji i muževi papiri ). Uz to da ti napomenem da HZZO odobrava lječenje u INO samo ako se ne može rješiti u nas. Npr ja imam donaciju jajne stanice a u nas nema još donora i banke i tako da sam dobila rješenje.
molim vas ukoliko netko zna da mi kaže..ako imamo rješenje, odemo i ne uspije postupak da li moramo za drugi put tražiti ponovno odobrenje od HZZO ili nam ovo vrijedi i za drugi put ? :)
bili u Ikei (metro linija C do kraja smjer Černy Most pa na Bus linija Ikea)
nismo nešto impresionirani jedino ručak bio solidan...
Ona koja nije pisala veliki pozdrav :) nick nemoj mjenjati ni slučajno...žao nam je što niste trbušasti ali smrzlići čekaju :)
Milivoji cestitke na uspjehu. Idemo po smrzlice krajem veljace ili pocetkom ozujka, ovisno o mom ciklusu. Prvo mi je Mirna napisala da trebaju proci 2 do 3 ciklusa, ali kako kod mene to moze znaciti i 9 mjeseci, onda smo dogovorili da pijem Duphastone od 16 do 26 dana ciklusa. Tako da ocekujem proljece, uskrsnjeg zeca i procvat svega. Mozda ovaj put upali.
pozdrav ona koja nije pisala,korisno je to što ste napisali za smještaj u pragu.
Mi smo prošle godine plačali smještaj u hotelu od Pronatala 70 e sa doručkom što je još skuplje od ovih cijene.Pošto smo isli na inseminacije nismo ostali duže od 2 dana ali sada kada budemo išli na ivf vjerovano čemo ostati najmanje 7 dana pa moramo razmisliti o smještaju.također smo isli autom pa me zanima ako putujemo autom onda hzzo ne isplačuje iznos od troška vlaka što je logično jer nemamo karte,ili oni refundiraju za iznos karte a mi idemo kako želimo?jel išao netko vlakom,koliko se dugo putuje i kako ide refundacija za to?Mi smo autom putovali oko 9 sati,cesta je u češkoj koma tako da se ne može baš brzo voziti.Kada razmislim nije u redu od hzzo što nam ne priznaje trošak smještaja bar nešto,jer kako oni misle da idemo na postupak a znaju da je potrebno od punkcije do transfera čekati 5-7 dana normalno da nečemo dva puta ići na put nego tamo čekati.
Jel netko zna da li se može iznajmiti nekakav apartman bez hrane samo soba,jel vidim da je hrana povoljna čak i u restoranima?
Pozdrav svima!
mislim da su sve ove kombinacije smještaja bez hrane tj. samo sa doručkom...
:-)Koliko znam, neovisno o nacinu dolaska na postupak, s rjesenjem HZZO oni pokrivaju protuvrijednost 2 povratne autobusne karte (nekih 1000 - 1200 kuna), s tim da ja taj dio jos nisam obavila, slijedeci tjedan moram zvati, mislim da se pise neka zamolba za refundaciju troskova. Sto se tice smjestaja njega ne pokrivaju uopce jer se radi o ambulantnom lijecenju. Sto se tice smjestaja ja se definitivno oslanjam na ebookers, a i nemamo namjeru ici nikako nego avionom, tako da mi ta opcija najvise odgovara. Pokusajte si traziti na toj stranici ima jako puno opcija, a u konacnici 2 ili 3 dana vise u Pragu mi se ne cini puno u toj kombinaciji. Sad sam vec u fazi trazenja smjestaja za slijedeci postupak i cini mi se da je isplativije otici na 5-6 dana nego na 3 koliko nam treba samo za transfer. Pa kad se vec trosi, iako manje s rjesenjem HZZO, bar se moze uzivati u Pragu, a cijena je malo visa. Doduse za ovaj FET vjerojatno necemo dobiti rjesenje HZZO, mada ga jos nisam ni trazila. Olea77 mi smo u prosincu za 8 nocenja s doruckom i avionskim kartama s presjedanjem dali 4300,00 kuna. Meni je to vrlo povoljno obzirom da kad sam pocela traziti samo su avionske karte bile 3do 4 tisuce kuna. Dorucak u hotelu je obilan, odnosno mozes jesti koliko hoces, a vec sam napisala u hotelskoj sobi imas hladnjak, pa je i kupovina hrane u trgovini opcija. Hrvati u Cesku ne moraju nositi hranu iz HR....:-)
olea, što se tiče iznajmljivanja stana, sigurno se negdje na netu to može naći, al ja nažalost ne znam gdje. Nego, probaj za to pitati Danicu jer znam da ona i muž (tj. slavni Simo), iznajmljuju negdje (neki) stan. Tu opciju njihovog stana nam je nudila Mirna.
Ona koja nije pisala zasto mislis da ti nece odobriti za sljedeci postupak?Ja sam uredno poslala zahtjev za moj sljedeci.
U direkciji su mi rekli,a ako su me lagali ja lazem tebe(gledala me pravnica u oci a i mm svjedok)da ce mi sljedeci zahtjev sigurno
takodjer odobriti i mozda cak brze nego prvi jer vec postoji predmet pod mojim imenom pa kao brze ide i za drugi zahtjev
ne treba ponovo sve papire nego samo ako ima koji novi tipa novi spermiogram i slicno.
Moze li mi netko reci da li se zakonski,nakon jednog postupka u kojem je ostalo smrznutih embrija,uvijek obavezno moraju
rijesiti smrzlici pa onda ici u novi kompletni postupak?Jer meni je potpisan novi zahtjev za kompletnim novim postupkom.
Olea mi smo isli vlakom,ali ovdje svi spominju refundaciju za autobus pa ne znam da li bi nam to refundirali da smo imali pravo.
Vlakom se putuje 12 ak sati ali putujes kao kofer i zanimljivo je.Presjedanje u Becu.Vec sam to negdje pisala.1400 kn povratna za 2 pax.
Nije bitno kako putujes, moze i na metli ili teleportacijom, HZZO pokriva protuvrijednost 2 autobusne karte, kao najjeftiniji prijevoz.
Aha,znaci ja im podnesem recimo racun za vlak,ali oni meni vrate procijenjenu vrijednost 2 autobusne karte?pa i to je ok.
Moras posebno podnijeti zahtjev za to. Slijedeci tjedan cu pokrenuti zahtjev za taj povrat, pa javim kako, koliko i sve ostalo.
Nisam to znala, meni u rekli da vracaju samo za najeftiniji javni prijevoz, i u rješenju tako piše. A dobro, nije loše, budu znale cure koje tek idu.
Zaboravila sam pitati? Sta je sa njihovom valutom? Gdje je najbolje promijeniti novce? Da li se u pfc moze platiti i eurima?
U PFC-u se plaća u eurima, a i izgleda da je sad isti tečaj kad se mijenja kod nas ili kod njih, lani je bilo povoljnije kupiti krune kod nas nego mijenjati krune kod njih. Kruna nema kod nas u svakoj banci, samo u velikima. I nešto je povoljnije kupiti češku vinjetu u krunama nego u eurima (oni koji putuju autom).
bokić svima! konačno se ulogirala da i ja mogu nešto pitat il pomoć ako znam! Za početak puuuuuuno sreće svima..
Čula sam informaciju da PFC ima u hotelu Belvedere popust za svoje pacijente, pa me zanima jel netko bio u tom hotelu ili nekom u bluizini klinike, odnosi li se ta cijena od 50 eurana bez obzira doba godine,koji hotel ima osiguran parking i s kojom cijenom ?. Može i na p.p.
Da,to je istina. Hotel je u istoj ulici kao i klinika par 100 m niže. Ima 4 zvijezdice i ok,ali meni je bolji hotel Park (isto u blizini klinike-pješke se ide),košta isto 50 eura i imaju naravno ugovor s PFC,parking se plaća 300 kruna/dan. Pogledaj si malo slike na internetu pa sami odlučite. Ako te još šta zanima samo pitaj.
Pozzz....
Mi smo bili u Belvedere-u po ljeti, i kad bi tramvaj krenuo s vrha ulice (a to je daleko)-mislili smo da se sprema zračni napad:-). Al bolje je po zimi kad su prozori zatvoreni, nije tolika buka.
Neznam kako vama, ali meni se 50 eura po noci čini puno. To je za dvije osobe ili?
Ona koja nije pisala....dobro došla.Pozdrav ti!
Mi smo bili u Parkhotelu isto je u blizini PFC,cijena 50 E s doručkom koji je vrlo obilat,sam smješatj je ok,hotel ima svoj parking i nedostatak je što se ekstra plaća ali bar znaš da ti je auto na sigurnom.Mi smo do centra išli gradskim prijevozom tako da auto nismo koristili.Nama je sisto Mirna rezervirala tako da nas je smještakj čekao pa evo ako nekom pomaže....
Je za dvije osobe 50 E
Ona koja piše (jel dobar nick:-)), nisu uvijek iste cijene hotela-jako variraju ovisno o sezoni (a njima je svako tolko neka sezona:-)), 50 eura za sobu je ok kad se ide na dan, dva, a kad se ide duže-svakako treba tražiti nešto jeftinije.
Lua, mislila sam u smislu da nije puno 50 eura-jer i cijene tih hotela jako variraju-idu i puno više preko tih 50 eura, al ovo je fiksna i jeftinija cijena, kako si i rekla, baš za kliniku. I parking je jeftiniji nego inače, baš zbog popusta za kliniku.
Ej Mare...je,je slažem se s tobom :-)
Mi kad smo prvi put išli bili smo u Belvederu,još nisu imali ugovor, i platili smo s parkingom jednu noc 118 eura! Tako da je ovo,po meni,super.
Cure jel su u tim svim hotelima blizu PFC plaća parking posebno?
Ne znam jel sam dobro shvatila jel u 50 e (noćenje sa doručkom za dvije osobe) uključena cijena parkinga i koji je to hotel?
Ona koja nije pisala,znači mi možemo ići autom,a hzzo nam vraća novce za dvije povratne karte autobusom?jel isplaćuju bez da se priloži karta,znači oni isplate svoje a mi idemo kako nam volja?
Cure, cijene hotela za PFC nisu 50€ fiksno, bez obzira na doba godine itd. Nama je Mirna poslala prošli tjedan ponudu njihovih hotela, jedino je Belvedere bio 47€, svi su drugi bili skuplji od 50 (cca oko 60€). I u svima se još posebno plaća parking - Belvedere = +10€ dan.
E sad, ak se mene pita, to je skupo. Prednost je naravno blizina klinike, pa sve ovisi o vašoj želji volji i mogućnosti šalabajzanja po gradu...
Kaj se nas tiče, mi idemo zadnji tjedan veljače na konzultacije (i na probu smještaja :-) )...
Našli smo hotel izvan centra (kao što su neke cure i predlagale), ali direktno na liniji metroa C (vozi kroz centar, i prema PFC-u), ima garažu i besplatan parking, i košta dvokrevetna soba s doručkom [B]20€[B] ... dakle, dobijemo tri dana u PRagu za cijenu jednog u Belvederu. ...
Javim se sa iskustvima kad se vratimo... ;-)
http://www.hotel-globus.cz/en/
patuljchica, nisam ja mislila da je Belvedere jeftin, nego da klinika kod njih ima popust i da su im inače cijene (ovisno o sezoni) puno veće. Mi smo prvi put bili blizu centra jer nam je tako pasalo, a i ovaj ćemo put tako. Olea, parking se u Belvedere-u, a i u većini hotela, naplaćuje posebno. Zato je vrijedna ova info od patuljchice o besplatnom parkingu jer se za 5,6 dana boravka plati za parking puno i previše.
Patuljchice i mi smo prvo htjeli Globus jer smo gledali logikom da smo samo 2 puta u klinici i da hotel ne mora biti
bas pod nosom klinike,a taj se cinio OK.Odustali smo od njega jer smo nasli hotel blize centru za istu cijenu,neku sitnicu,
cca 27E za dvoje sa doruckom, a parking nam nije bio bitan.Samo treba traziti....
Olea77 sutra idem u HZZO rijesiti refundaciju troskova za prijevoz pa cu vise znati. Ali kao sto sam vec napisala nije bitno kako ides dobijes love u cijeni 2 povratne autobusne karte. Meni su danas rekli da donesem rješenje, zahtjev (sam ga napises) i povijest bolesti o obavljenom postupku. Novce isplacuju na tekuci racun krajem mjeseca. Znaci nije bitno ako predas zahtjev na pocetku mjeseca lova dolazi krajem tog mjeseca. Podrazumijeva se da si ako imas povijest bolesti i rjesenje morala nekako doci do Praga. Valjda.
Parking se posebno plaća u ova dva hotela blizu klinike (Belvedere i Park). A što se tiče cijena hotela ja sam pisala kako je nama bilo rečeno (ponuđeno) u 10/10.
Da, nama je parking bitan, jer iskreno, ne da mi se baš davati više novaca za smještaj auta, nego za naš smještaj ;-) (u nekim hotelima, pretpostavljam da to ovisi o zonama, se dnevan cijena parkinga penje i na 25€).
Koliko će nam biti praktično voziti se do centra svaki dan metro-om, bumo vidli, pa vam javim...
Iz mog iskustva, ti hoteli izvan centra su zgodni kad se putuje s autom - ne petlja se po nepoznatom gradu s autom, u hotelu se parkira, i po gradu se kreće javnim prevozom. Ali, ako se ide vlakom ili busom - kolodovori su obično u centru grada, što znači da morate sa svom prtljagom bauljati po cijelom gradu i "dovuči" se do predgrađa, i tako natrag... Sa avionom - opet, najčešće hoteli imaju shutel-buseve, pa je i u tom slučaju zgodnija varijanta sa u centru, da se ne gubi puno na vožnju od i do hotela...
Dakle, kad naš limeni ljubimac putuje s nama, uvijek odsjedamo u širem centru, a kad putujemo avionom ili vlakom - u hotelima bliže centru... To su naša iskustva...
Pitanje za cure koje su već bile gore - jel ima parkinga pred PFC-om, kolko košta i gdje se kupi karta? Tnx!
parking je pred hotelom-javni, košta nešto sitno-stavljaju se kovanice u aparat, i fina je pizza pred klinikom, s finim nescafeom:-)