ja sam vec bila prosla 20tt..tako da imas vremena,bez brige..
Printable View
Jučer je Kos još bio u Viliju.
Na početku Planinske ulice (mislim broj 1) u Zgb je privatni lab (mislim da se zove Genos ili tako nekako) koji radi i taj brzi test i klasičnu amnio... možda krenuti obratnim putem pa pitati za koga sve rade.
Jedna frendica je radila u Ljubljani u labu Medgen, bila jako zadovoljna. Samu amniocintezu im radi dr. Pušenjak, slo faca br. 1 za to.
Eto, napisah sve što znam, a nije do sad napisano, pa kome treba nek istražuje. :)
A propos dr. Kosa i Vilija, moja frendica gleda di će vodit trudnoću i zvala je danas Vili i sestre su joj potvrdile da Kos odlazi, ali da ne znaju točno kada...
Navodno odlazi i Ujevićka.
Mojca, na taj lab sam mislila, može ih se, naravno, kontaktirati za info.
Thnx, javit ću prijateljici, ona bi kombinirani i anomaly kod njega radila.
Hvala vam cure drage moje :-) Umirite me uvik kad me panika skoro pa pojede :*
drage moje, samo da vas pozdravim, vec danima se borim sa glavoboljom(i inace imam s tim problema), a paracetamol mi je kao tik-tak bomoboncic, tako da ga nikako nism ni pila. bljak!!!!
sumskica, bebe su ti mraaak, tako mi je drago zbog tebe!
pinky, umrla sam od smijeha kada sam procitala tvoj post kako na uzv vidis samo glavu i nista ne kuzis, ha, ha!
ja na uzv idem tek za tjedan dana, iduci petak, ne mogu docekatiiiiii!
Makica ja sam isti slucaj kao i ti paracetamol nije nista za moju glavobolju tako da ga nisam ni uzimala
Negdje do 16 tjedna sam imala jake glavobolje migrenske jedino nakon nekoliko povracanja bi se smirilo postepeno,jer pri povracanju bi nastao veliki pritisak u glavi i jako bi nabijalo kao da ce puknut glava.I masirala sam sljpoocnice i cijelu glavu to bi mi ponekad pomoglo i hladni oblozi.
Sad sam20tt i puno mi je bolje, glavobolje dodu ali u puno laksem obliku i brze produ.
Cure da li pijete magnezij 300 sumeci, cula sam da on zna pomoc kod glavobolja :)
pozz! htjela bih pitati trudnice koje su bile u postupcima na SD do kada ste pile decortin i andol? ja sam trudna 7+4 a moja soc. ginićka nezna puno o mpo trudnoćama a ni dr. B nema pa neznam koga pitati nego vas. Unaprijed hvala
Decortin ili dex je dr. B prije davao do 10.-12. tjedna, uz lagano smanjivanje doza... ne znam sada.
Miosan kapi su izuzetno jake, jer su to čista eterična ulja, koja se iznimno rijetko koriste nerazrijeđena. Svakako ih treba razrijediti, kažu s vodom, ja bi rađe s bademovim uljem ili hladno prešanim suncokretovim, maslinovim, jer eterična ulja nisu topiva u vodi.
Negdje sam čitala da metvica nije baš preporučljiva u trudnoći... da li samo u ranoj, ne sjećam se... ali znam da sam zato odustala od domaćeg čaja od metvice.
ali to je bila samo kap na sljepocnice..ali doslovno..i pitala sam u ljekarni i rekli su mi da mogu koristiti..
znam da se razrijeđuju kod masaza ali za moju glavobolju su mi pomogle kad nista drugo nije..
Sve ok, samo javljam što sam naučila od frendice poznate aromaterapeutice. :)
magnezij 300 šumeći je preporučljivo piti, pogotovo nama duplicama, zbog grčeva i ranih kontrakcija. tj. da se ne dogode, kužite šta hoću reći (pospana sam).
znam da je preporuka kod single trudnoća piti ga do 37.tt a kod nas duplih čini mi se do 35.
mene je spasio, nemam ni bh kontrakcija, ni grčeva, ni zatvora ...
za glavobolju - nisam čula da djeluje.
makice moja ginica zenama preporuca isto paracetamol i tamnu mirnu sobu. Skoro pa nema pomoci... Pinky i mene magnezij spasava,pijem ga jos od transfera i pomaze za mucnine,grceve,ma sve
Moje je tijelo malo u šoku...u subotu ujutro sam stavila zadnji utrić, od tada mi je temperatura uvijek oko 37 , žedna sam iznad svake mjere, a (.)(.) me bole nevjerojatno - bradavice osjetljive, ma cijele grudi grudi bole - kao da sam u pubertetu pa mi rastu. Čak je i glavobolja došla i otišla par puta.
Da li je to normalno kod skidanja s utrića? Ja se tješim da mi se tijelo sada muči samo proizvesti progesteron kojeg ne dobiva iz utrića, ali nisam sigurna ima li moja teorija smisla...
Neznam dal se to tice skidanja sa utrica ali tako je i meni bilo u prvom tromjesjecju. Glavobolje, zed, grudi me bolile za
pop..... pogotovo do ispod pazduha, temp. nisam mjerila pa to neznam :)
Danas bila kod dr sve ok :-D ja sam danas 21tt zadnje vrijeme imam puno lakse oblike glavobolje i brze produ.
tako nadajte se poboljsanju posle 16-17 tt mene su do tada rasturale glavobolje.
Da vas pitam u vezi kg do sada sam stavila oko 4,5kg od toga zadnja 2kg u zadnjih mjesec dana.
Sta se tice porodaja carski mi ne gine zbog mojih godina 44;-).
pretorija ja sam za 2dana u 40tt..u prva 3mj sam pala 4kg zbog prevelikog povracanja i mucnina i glavobolja..ali kad je to proslo,svaki mj sam dobivala po 1-2kg..i do sad sam natukla 11kg..vecina se primila za trbuh i guzu..ja zadovoljna :))
Cure, ja sam u petak bila na trudničkom tečaju u rodilištu Podobnik (joooj da mi je tamo ići roditi, predivno sve izgleda).
Doktorica je rekla da se prosječno očekuje 2 kg u prvom tromjesečju, 6-8 kg u drugom i 4-5 kg u trećem. Pretorija tvoje dobivanje na kilaži je definitivno ispod prosjeka, morati ćeš početi više jesti ;-)! Šalim se, sve je to ok, svakako bolje manje nego više. Moja frendica je zatrudnila s 48, rodila s 54! Mislim da tu nema pravila i da puno ovisi o konstituciji. Znam ženu koja ima troje djece, u svakoj trudnoći dobila 20-22 kg i sad bi mogla raditi ko model za Skiny... A znam i drugu, četvero djece, iza svake trudnoće sve veća i veća.
Bitan je balansiran unos ugljikohidrata, bjelančevina i masnoća, te naravno vitamina. Ako i ima koje kilo viška, nije to ništa, samo da se ne razvije trudnički dijabetes.
Šumskica, jesi zvala doktora? Jesi se postepeno skidala s utrića ili...?
Mojca, koliko košta taj tečaj (može i na pp)? Ja bih drugi put išla sama, onako za svoju dušu...
mayica01 pa ti ženo brojiš sitno.........
jel osjećaš kakve promjene, ono spuštanje bebe, kontrakcije i sl?
u svakom sl. sretno i želim ti porod kakav i sebi :)
Andream, može i ovak, valjda ne kršim pravila foruma...
Tečaj je 350 kn za oboje, traje 4 sata, govori ginekolog, primalja, anesteziolog i pedijatrica, između svakog izlaganja ima kratka pauza za otići na wc, popiti vodu, kavu, sok... a imaju i fiiine domaće keksiće. :) Nakon toga obilazak sale za vježbe, rađaona, apartmana i sobe za bebe.
Predavanja su zanimljiva, ioako sam većinu toga znala, ali dragi nije, pa mi je bilo više zbog njega bitno da to čuje. Možeš slobodno postavljati pitanja za vrijeme predavanja, meni je drago da smo išli, sva "otvorena pitanja" su zatvorena (što ne znači da mi neće još koje pasti na pamet!). :)
sitno sitno..bas idem na pregled da vidim sta se desava..
kontrakcije osjecam tu i tamo,zadnjih par dana me jako zaboli kicma u donjem dijelu i to jakoo jakoo..bebac me udara stalno..vrti se i ko zna sta radi unutra,a vjerovatno mu je jadnome i tijesno i jedva ceka van a i ja isto..
o porodu iskreno uopce ne razmisljam,biti ce kako bude,na sve sam spremna..znam da boli pa sam pripremljena i na to..
budete saznali uskoro :))
sretno svimaa... :*
sumskica, ja sam se postepeno skidala s utrica, prvo par dana po dva dnevno, pa po jedan par dana....da, osjetila sam promjene, ali nekako na bolje, nisam vise bila tako pospana, kao i da sam malo "splasnula". definitivno na bolje. grudi me vise nisu boljele tako, ali zato se nesto izdogadjalo na bradavicama, skroz su tamno crvene i jaaaaaaaako osjetljive. sada sam na pragu 17tt i vidim si promjene na pupku!!!!!!?????? jos malo i bit ce potpuno ravan s trbuhom, nema vise rupice!!!!! jel jos kome tako???
i jedno malo nezgodno pitanje, jel koja malo vise dlakava nego inace???? ja sam plavusa i skroz sam svijetla sa pjegicama, nikada nisam imala dlake na rukama, nogama....sad rastu svakakve, neke crne, cudno mi je to vidjeti na sebi!!!!
ja od utrica nisam imala nikakve promjene,od dana kad sam ih pocela koristiti do dana kad sam prestala..
pupak..hmhm..imala sam udubljen pupak ali kako je trbuh rasao sve vise i vise je postajao ravan sa trbuhom..a sad pred kraj je toliko iskocio da kad obucem malo uzu majicu da se skroz ocrtava..kao da ce eruptirat :)
a sto se tice dlaka..meni su u trudnoci prestale rasti..depilirala se jednom na pocetku trudnoce i nis nije naraslo mjesecima..sad pred kraj sam bila kod kozmeticarke da mi skine nesto malo sto je naraslo..ba ssam imala tu srecu..i kosa mi je dosla na super kvalitetu..inace sam je prala svaka 2-3 dana a sad se uopce ne masti ..divno..ne znam sta me ceka poslije..kad bi bar tako ostalo mada sumnjam.. ;*
I ja sam se skidala s utrića postepeno, prvo 3x1, pa 2x1 pa 1x1 i kad sam makla taj zadnji - svašta. Ma možda nije od utrića, ali to je jedina promjena koju sam doživjela u zadnja dva dana od kad sam tako žedna i topla i sve... Proći će, sada kad nakon ručka legnem u krevetac, sve će proć.
Mayice kako slatko - prekrasan susret se bliži
Makice i ja sam malo dlakavija nego inače, rastu mi brkovi :( koje nemilice čupam pincetom... A za pupak - hjuuuuuuuuu jedva čekam da se i meni izravna...
Mojca kako to da si platila trudnički tečaj? Zar nema u obiteljskom centru besplatni tečaj? Ili ja sanjarim?
Tko zna kako nam je Pinky...da li je još na maminoj spizi
Ja nisam nikada bila više dlakavija nego sada. Najviše po trbuhu!
Počela sam sa skidanjem sa utrića. 3x1 cijeli tjedan i onda sam konačno gotova.
Mojca, mislim da ću se i ja počastiti tečajem kod Podobnika! Eh, da mi je tamo roditi..
jesam, tu sam još do četvrtka. nadam se da neće biti ničeg nepredviđenog.
a ta dlakavost do pupka mi je bljaaaaaaaaaaaaki.
nadala sam se da ću biti manje dlakava u trudnoći, kad ono šipak.
dan kad sam završila sa utrićima je bio posebno sretan. dosadilo mi se više bost prstom...
Drage cure, evo napokon sam skupila hrabrosti da vam se pridružim (iako vas čitam već skoro 14 tjedana :-))... Nekako me stalno bilo strah... nisam htjela opterećivati ovaj lijepi i pozitivan forum lošim vijestima. Sada smo odgulili 12 tjedana, pa se malo-pomalo opuštam i počinjem vjerovati da se ova naša trudnoća stvarno događa. Dakle, danas sam 13+5 i nemože me se više fulati da sam trudnica (u čemu pomalo i uživam ;-)).
Što se tiče dlakavosti po trbuhu - o daaaa! Mislila sam da sam prolupala, a onda vidim da se događa i drugima. O laganim naznakaka brkova ne želim ni sama sebi priznati.
Uglavnom, uživam u svim "čarima" trudnoće - mučnine (ajde, sad je već bolje po ovom pitanju), umor, zatvor, stalno pikanje i štrecanje na raznim mjestima, iscjedak koji me konstantno plaši (na svu sreću svi su nalazi ok) i tako to...
A uz sve, nevjerovatno, dobila već 4 kg:-o. Ma ludnica! Jedva čekam dozvolu da odem na more, pa malo plivanja i šetnjica uz more... valjda će usporiti moj "rast" :-)
Što se tiče utrića - meni su rekli da neće ništa štetiti da ih pijem sve do 20-og tjedna (ufff!). Ja ih inače pijem još od 7 tt jer sam se onda lagano krvarila, za što se ispostavilo da sam si sa utrićma iziritirala rodnicu, pa mi je dr. rekla da ih pijem a ne stavljam vaginalno... nakon par dana sve ok, ali mi je rečeno neka ja samo nastavim oralnu primjenu. Meni paše - nije mi previše muka od toga (sad sam se već skroz navikla), a draže mi je nego što kaže pinky "bockanje prstom" :-). Ipak, sljedeći tjedan idem na pregled, pa se nadam da će mi barem smanjiti dozu (uzimam još uvijek 3x2) - barem je tako zadnji put obećano...
Pozdrav svima!
evo pomalo se i ja pridružujem ovoj temi.meni uskoro 7 tt a trbuh mi je doslovce kao pred porod, nešto prestrašno. Jel moguće napuhavanje od utrića kako pišete? inače nikakvih drugih tegoba nemam (osim mučnina al dobro, za sada su podnošljive).
Ja osim pospanosti nisam imala nikakvih problema - jednom sam imala mučninu do sada i (.)(.) su me jako bolile. Sada sam 16 + 3 :) Trbuh mi je za sada malo vidljiv ali i od to malo sam dobila striju, dvije :( Za sada sam dobila 2.5 Kg cca al mi se to pari nekako preveć, jer sam čula da dosta cura ne dobije skoro pa ništa u prvom tromjesečju.