uf jedva sam se dočepala foruma, nestalo nam je struje, a gorilo mi je pod petama da ČESTITAM TIBI I NJM NA RAFAELU I LORENI :-D:-D:-D
od same pomisli koliko je u toj obitelji sreće i ljubavi i veselja naviru mi suze na oči :zaljubljen::zaljubljen:
Printable View
uf jedva sam se dočepala foruma, nestalo nam je struje, a gorilo mi je pod petama da ČESTITAM TIBI I NJM NA RAFAELU I LORENI :-D:-D:-D
od same pomisli koliko je u toj obitelji sreće i ljubavi i veselja naviru mi suze na oči :zaljubljen::zaljubljen:
Tibi draga cestitam :klap::klap::klap:
zasluzila si zivu i zdravu djecicu i konacno si ih dočekala:yes:
Cestitala sam na cestitanjima al evo i tu cu: Draga Tibi cestitam na tvojim srecicama i svima saljem bezbroj pusa! :-D:heart:
Sutra mi je pregled, vjerovatno zadnji kod moje ginekologice, dalje cu vjerovatno u bolnicu na kontrole. Nadam se, bas se jaaaaako nadam da cemo ovaj put vidjeti spol jer MM i ja uopce nemamo spremna imena posto stalno govorimo "beba". Uopce si ne stvaramo predozdbu kako bi se "beba" mogla zvati :-)
Jos malo...10.7. samo sto nije stigao... :-D
koksy~~~~~~~~~~~~~~~~~~~:klap:
Tibi čula sam od Roze predivne vijesti prekrasnooooo :D
mala laia uživaj u trudnoći.
koksy nadam se da ćete donijeti zajedničku odluku,možda da ti ostali članovi rade društvo i pruže podršku dok tm nema--znam nije isto ali
Ah, da, vama nisam javila, pisala sam na drugoj temi...MM ipak neide, sef ga je odgovorio i nekako izvukao iz toga tako da ce ipak biti samnom u onim najljepsim trenucima!:-D
Barem ako budem radala vikendom, preko tjedna tesko da ce stic doc doma prije nego ja rodim jer ce bit u Sibeniku a ja necu bas dugo odgadat polazak u bolnicu posto sam viserotka a i sa Svenom je porod bio prilicno brz pa bas i nebi da rodim negdje putem...:-)
Nije dobro...Beba ima premali opseg glave, odgovara jedva za 31 tj. a ja sam po mengi 34. Radila mi je protoke i prica o nekakvom prevelikom otporu u mozgu, nista mi nije jasno... Znam samo da za 10 dana moramo ponovit pregled i ako beba ne dobije 200 grama idem na hospitalizaciju do kraja trudnoce tj. na dogovoreni porod, vjerovatno carski. Meni NISTA nije jasno, 5 puta sam ju pitala da mi tocno objasni sta se moze dogodit, sta je najgore u tom scenariju, sta da ocekujem...Ona kaze da je najgore to da cu morat u bolnicu jer beba zaostaje u razvoju.
Tjesi me sto postoji mogucnost da sve bude ok, glavica moze djelovat manje jer je beba na zadak i tesko je tako izmjeriti tocan opseg jer se stalno vrpolji a i drukcije je kad je glava dolje, kad je gore onda bude jos sva izduljena, kao limun, kad je dolje nabijena onda bude okrugla i mjere su drukcije. Sve u svemu ceka me 10 dana straha...
Onog trena kad je usutila tokom pregleda osjecala sam se kao onda, s Tinom, kad sam znala da nesto ne valja a bilo me uopce strah pitat...
Jos k tome imam vec 10 dana to neko crvenilo na lijevoj nozi koje se siri, bila sam i kod dermatologice sad, ona bi me na antibiotik a mene strah da ce to jos vise negativno utjecat na bebu...Nemam pojma...uzasno mi je, ne znam sta da mislim...
koksy draga bice sve ok, mora biti. jesi li razmisljala da odes ovih dana po jos jedno misljenje kod nekog dr doktora? čisto da vidis sta i drugi kazu!
a sto se tice antibiotika joj ja sam ih se u trudnoci samo tako napila i sumamed i eritromicin i svasta nesto , ti si sada u visokoj trudnoci bebi nista nece biti ali ti budi posebno oprezna zbog tog danasnjeg nalaza.
~~~~~~~~~~~~~~ da sve bude ok :love2:
koksy bjež kod Hafnera na pregled. ako netko zna, on zna!!!!! mojoj šogorici su svašta rekli, zastoj u razvoju blablabla.... na kraju nije bilo niš i beba se rodila u skoro 41.tjednu već,,,jedino što je bila malo manja.... i danas je sitnija .....
držim fige da sve bude ok.....
ajme koksy, nadam se da je ipak sve u redu... naslušala sam se priča o zastojima u razvoju, da bi na kraju sve bilo u redu... držim fige da je i kod tebe takav slučaj...
ja isto protrnem svaki puta kada netko zadrži dah ili kaže nešto dvosmisleno na pregledu...mislim da mi tako skrate život - doslovno :(
drago mi je makar zbog tvog muža, ipak je lakše kada nisi sama u svemu...
šaljem ti puno vibrica i lijepih misli!
mi imamo pregled sljedećeg tjedna 35/36 tt, pa vam javim kako je sve prošlo... nakon toga idu oni češći...:)
ja imam trudove (oko 5-10 dnevno), ali se ne otvaram niti mi se cerviks smekšao/skratio... pretpostavljam da su pripreme...
noge počele oticati...kao hobit sam, samo sa manje dlaka...
tibi, aplauzi i ogromne sunčane čestitke za tvoje dvije ribice!!!
tibi cestitke i ovdje :-D.Koksy draga bice beba dobro,sigurno je neka greskica u pitanju,odi i po drugo misljenje pa i trece ako treba i sama znas da im se bas i ne treba sve vjerovati,i mojoj su kolegici isto to rekli u 35 nedjelji a et prije 10 dana rodila zdravog i normalnog sincica,ajme bas me potreslo kad sam vidjela tvoj predvidjeni datum poroda ja sam svog sincica trebala roditi 7.7 sad sam bas :-(
tebi i bebici :love2:
svima puno pozdrava i cestitke na bebicama,trudnocama.... :-*:-*
Koksy draga znam da je teško čut takve vijesti, al ne razmišljaj o tome, jer tvoja je beba sigurno dobro, to znaš ti, i to znamo mi! Moj Špiro je stalno variro, moja dok mi ništa nije govorila nego sam tek kasnije vidila po nalazima, ja nalaze nikad ne čitam u trudnoći nego ono par mjeseci kasnije.
Smiri se, provaj možda naći drugo mišljenje, jesi ti u Petrovoj kod dr I? Ako ne, odi do nje, ona je jedna od najboljih UZV dijagnostičara, ako će ti netko znat sve reč ona će.
Drži se draga :love2:
Koksy vjerujem da ti je teško :love2:, a isto tako vjerujem da je s bebom sve ok!
Ako misliš da je potrebno odi na još jedno mišljenje, bolje nego da se grizeš 10 dana.
Evo, ako te to može utješiti upoznala sam curu prije mj. dana u bolnici, koja je krenula na preglede u bolnicu upravo zbog zastoja u rastu, na kraju se ispostavilo da je sve ok, i sad je tjedan do termina...
koksy to ne mora značiti ništa alarmantno, možda je ovulacija kasnila i implantacija bila kasnije. evo ti primjer sa tibi, jedna beba je stalno zaostajala i sad je samo razlika u težini i to nekih 20-ak dkg.ajde po drugo mišljenje da se umiriš i ne paničariš 10 dana.ako se radi samo o uzv mjerama u cm bez bilo kakvog drugog znaka onda se tu u većini slučajeva radi o grešci ( otpor u mozgu spominjati na običnom uzv pregledu je van svake pameti!) :love2:
( tu šutnju tijekom pregleda neću nikad zaboraviti, zamišljeni pogled i rukom gladi brkove; meni su odmah suze krenule, nije trebao ništa ni reći :-(, nadam se da više nikad nitko to neće doživjeti )
Koksy draga, ja sam sigurna da je beba dobro i da će sve biti ok, ko što su cure rekle, idi radi sebe po još jedno mišljenje da ne izludiš ovih deset dana!šaljem ti jedan veeeliki zagrljaj!!:love2::*
Hvala vam drage moje... :love2:
Ma ja sam optimist ali, vjerujem da znate i same, tesko je biti skroz pozitivan nakon prozivljenog...
Sad podvecer mi je krenuo smeckasti iscjedak, nema puno ali ne svida mi se, govorim si da je od pregleda iako je moja ginekologica jaaaako njezna. Njeni pregledi se svode samo na pola minute gledanja sa onim spekulom, ne gleda rukom il tako nesto gdje me mogla mozda malo ozljedit. Ona je stvarno daleko najmanje invazivan ginekolog kojeg sam imala....
Zvat cu je sutra da joj to prijavim, nema mi druge.
Uff...sva sreca pa MM nije otputovao na Grenland, ne znam kako bi i sta bi da dode do toga da moram u bolnicu...
koksymrzim tu njihovu šutnju, najradije bi ih opalila tada...a kad se sjetim zadnji put...uf, sva se naježim!
Ja sam imala taj smeđi iscjedak na zadnjem vaginalnom pregledu s Marijom ali da ti budeš mirna nazovi ti i upitaj, a slažem se s curama za druigo mišljenje.Čula sam puno priča o zastoju pa na kraju ne bude ništa ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~:heart:
Htjela sam gore napisati nesto o drugom misljenju al sam zaboravila malo sam dekoncentrirana...
Iskreno, ne zelim ga trazit. Najvise zato sto mi se ne svida ideja o jos jednom uzv-u pa onda jos jednom par dana kasnije opet kod moje ginekologice. I danas me 20 minuta gledala uzv-om sto je za nju jaaaako puno, ona preferira sto manje zracenja.
Drugo su mi financije, nemam 400-500 kn za privatnika trenutno, tj, imam ako necemo jesti do muzeve place...tako je kako je...
A trece, ma izdrzat cu 10 dana, nije to vjecnost, to je sljedeci tjedan, ako uzv opet pokaze da mjere ne odgovaraju ionako ce mi u bolnici radit uzv a onda ce to biti drugo misljenje.
Koksy draga samo hrabro! sigurna sam da je sve ok, i da je tvoja ginekologica samo jako oprezna budući na sve što si prošla!
idući tjedan si kod dr.Hafnera, a ako netko zna svoj posao on je taj :heart:
kod njega si u sigurnim rukama!
drži mi se, mislimo na tebe i malenog mišića/mišicu :heart:
Koksy krvarenje ti je sigurno od pregleda. Ne znam jel se sječaš prije mjesec i nešto kad je mene gledala samo vag.sondom bez pravog pregleda, imala sam pravu svježu krv 2 dana, i još par dana smečkasto. Tako da ne brini previše radi toga, pogotovo jer si u visokoj trudnoći i sve je omekšano i full prokrvljeno.
Ali zašto ideš na vag.preglede? Ja ih uopće sa Š nisam imala a neću ni u ovoj t.
draga koksy, drzim fige da sve bude u redu s tvojim djetescem
a nasoj tibi cestitam od srca, nek uziva sa svojim bebicama
Koksy.Svakako otiđi po još jedno mišljenje i ako treba u bolnicu.Vjerujem da će biti sve ok.Mojoj frendic svašta naprićčali i mene tako prestrašili u 32 tj.kao veliak glavica u odnosu na tijelo po tjednima i na kraju sve 5.Kao 1.rađam djecu sitnijeg zuba :D,kao 2.moj malac bio glavonja hi hi hi
samo hrabrooo
Znate sta? Uopce vise ne razmisljam o ovom losem uzv nalazu. Uostalom, znate i same da od pocetka ove trudnoce govorim sta bude-bit ce. Tako i sada! Ako cu morat u bolnicu - ici cu u bolnicu. Ako beba bude imala zastoj u razvoju - imat ce! Ja je volim i voljet cu je! Samo nek mi dode u zagrljaj!
Mislim, ali samo mislim da se danas okrenula i da je glava napokon dolje. To bi mi rijesilo velik dio brige jer mi se ideja o porodu na zadak nikako ne svida! Al ak bude na zadak (pogadate) - bit ce! :-)
Slagala sam danas Svenovu robicu kad je bio beba, uzmem par bodija, tako su maleni, i mislim kako cu to spremiti za bebu. Tek onda pogledam etiketu a ono za bebe od 18 mjeseci!! A izgleda taaaako maleno, uopce si ne mogu zamislit koliko ce beba biti malena naspram Svena. Iako je on jos uvijek moja beba :zaljubljen:
ja mojoj Klari još uvijek znam reći "bebo moja"!i bit će uvijek!Citiraj:
Iako je on jos uvijek moja beba
Bravi koksy!:klap::love2:
koksy, prava si! jako mi se se viđa tvoj stav! pusa tvojoj super bebici!
koksy bravo za stav tako i treba ne valja odmah paničiti, uostalom danas je brdo trudnoća definirano kao zastoj u razvoju, a na kraju bude sve ok, evventualno bude bebica sitnija. Ako bude trebalo u bolnicuu čisto radi nadzora pa nije to kraj svijeta, na kraju i to će proći i brzo se zaboraviti kad bebica stgne u zagrljaj!
Tibi još jednom da ti čestitam i ovdje na Gabrielu i Loreni pusa svim trojima!!!:klap:
Ja sam jučer svima živima govorila kako je Tibi rodila svoje blizance, a ljudi su me uredno začuđeno pitali koja Tibi?:roll: Jednostavno sam to morala podjeliti sa svima iako nitko ne zna tko je Tibi!:mrgreen:
ovako i ja svojim kolegicama i baš im je bilo drago :klap: svaki dan ih povirim na fb i baš su preslatki :zaljubljen: Rafael i LorenaCitiraj:
Ja sam jučer svima živima govorila kako je Tibi rodila svoje blizance, a ljudi su me uredno začuđeno pitali koja Tibi? Jednostavno sam to morala podjeliti sa svima iako nitko ne zna tko je Tibi!
koksy super za stav :klap: prava si mama lavica i baš si me nasmijala sa bodićima;i ja se tako zaletim na dječjem odjelu kad idem u darivanja,da ne pročitam veličinu sve bi bilo preveliko :mrgreen: ;
"bebe" su i moje cure koje već odavno idu u školu ( je da se bune kad god se ja raspekmezim i tepam im ali ipak se da uloviti još koji trenutak obiteljskog maženja; obično mi srežu :lipo sebi rodi jednu bebu i prestani nas više gnjaviti :-))
drage cure, nesto me muci pa vas molim za odgovor.
koliko dugo ste vi osjecali bolove u stomaku nakon porodjaja? ne mislim na jake bolove, nego vise one skroz blage bolove kada podignete nesto tesko, malo potrcite, vrijeme ovulacije i slicno. ja sam se prije cetiri mjeseca porodila, bila sam u 5 mjesecu trudnoce. medjutim jos uvijek osjecam stomak, kada podignem nesto tesko, danas sam isla prvi put trcati i bas mi je bilo bolno poslije. zatim ovulacije su mi tako bolne. bila sam kod ljekara, ali on nije nista ustanovio. hm, ne znam da li je ovo normalno.
Koksy carica si, to je pravi stav! :*
maj ja sam imala cijeli niz simptoma nakon svakog poroda, i trajali su mjesecima. Iskreno, mislim da je kod nas mama anđela to jednako fizički kao i psihički, treba puno duže vremena za oporavak - nekima kao meni npr. Netko se pak oporavi odmah fizički...ne bih se previše brinula na tvom mjestu, dok nisu neki jači bolovi. Drži se.
Pusa cure svima. Preko andjelak sam pristala na jedan razgovor sa novinarkom 24 sata o uvjetima u bolnici i odnosu osoblja prema nama mamama anđela, sve u nadi da će se napraviti korak prema naprijed. Javim vam kad izađe. Inaće, pregled nam je u ponedjeljak, i pomalo već strepim, molim Boga da bude sve OK.
maj ja nisam imala bolove, osim pms bolova koji su znali trajati i do 8, 9 dana.jesi li rekla ginekologu za te bolove, sta on kaze? i probaj nedizati i neraditi bas nesto tesko, mislim da to nije dobro iza poroda koji mjesec, treba se pricuvati ako mozes.
RozaGroza bice sve ok, sretno:)))
roza bit ce sve za 5 u ponediljak. kada ti je termin? i javi nam kada ce izaci clanak u 24 sata.
koksy ma ti si mama i lavica za 10!! :love2:
Ma nema garancije za nikoga. Meni je baš on napravio paniku negdje oko 2 mjeseca pred porod.Isto je sumnjao na zastoj u rastu djeteta. Kod mene je na to upućivao jako niski fundus trbuha s obzirom na tjedan trudnoće.
Slijedila su mi dva tjedna straha do novog pregleda kojeg sam, igrom slučaja imala kod dr.J. (isto na Sv.Duhu).
On zastoj nije ni spomenuo...tek onda mi ništa nije bilo jasno.
I kad sam mu rekla što je s tim, samo je odmahnuo rukom i rekao :
"Pa vi ste visoka,a dr. H. je još mlad,mora on još puno toga naučiti"..:-o
S bebom je bilo sve u najboljem redu.
Koksy,javi.
koksy, to je taj stav o kojem stalno pričam i razmišljam!!! žena-stijena!!!
mene je neki dan uhvatila panika od ponovnog poroda, ali onda sam jedne noći uslijed nespavanja :) osjetila takav ushit i uzbuđenje zbog skorašnjeg susreta, tako da me to i danas drži...nadam se da će potrajati i da ću se sjetiti kada budem usred trudova...
roza, pokaži ti novinarima tko smo mi:)!!!
maj...meni je prošlo 3 mj od poroda...i isto me povremeno nešto bolucka. ja imam bakterije u cerviksu, vjerojatno i u maternici.......kad zaboravim, ne boli me!!!! probaj se opustit, da budeš mirna, obiđi ginekologa, ako kaže da je sve ok.....opusti se, proći će!!
roza, latika, zrinkic - hvala vam drage moje :love2:
bila sam kod doktora prije dva mjeseca kaze nema upale, nema bakterija, ali da slucajno jajnici ne bi bili uzrocnik dao mi antibiotike. no tacno sedam dana pred ovulaciju bol raste, ovulacija tako boli i onda polako bol prestaje. a pms nemam vise skoro pa nikako. danas imam ovulaciju, a osjecam se kao da cu dobiti mengu koliko boli.
i sigurno da ste upravu to za psihu, samo kako je iskljuciti, covjek je tako sav napet. stalno se osluskuje.
a i danas je 28.5. dan kada se moja curica trebala roditi. prezivjela sam, a to sto stomak boli dodje mi kao da patimo zajedno za njom.
maj:love2:
preživjela sam godišnjicu i bolje nego sam mislila, jake smo mi...Trebala se roditi 4.06. Ači trudim se da ne mislim...
mene pak sada, četiri mjeseca nakon, menstruacija više ne boli, a prije je. ni stare simptome PMS-a više ne osjećam. i manje krvarim nego prije. jedva čekam da završim s pretragama i dobijem zeleno svjetlo za novu trudnoću.
maj, koksy, klarita2, jabuka, mala laia i sve ostale hrabre mame, šaljem svima dobre vibre i zagrljaje.
jedna od vas je prije napisala da se raduje baby boomu na našem forumu - pridružujem se tim veselim željama!
maj :love2:
ja sam sinoc bila na svadbi jednoj prijateljici, njenu širu rodbinu poznajem al se nismo vidjali sigurno 7,8, godina. i naravno usljedila su pitanja kako si , jesi se udala, i na kraju ono pitanje kojeg se doslovno bojim imas li dijece? i prije sam nekako sama skontala ako me netko bude pitao imam li dijecu da cu reci da sam imala jer ipak nemogu ih zatajiti , rođeni su zivi, zivjeli su kratko, krsteni su, sva moja obitelj ih je posjecivala na neonatologiji svaki dan, pa kako onda reci da nemam. i tako sam i rekla sinoc par ljudi koji su pitali da sam imala , ali onda sam vidjela poglede zaljenja, glupe komentare poput ebi ga a doslovno mi je vecer bila pokvarena nakon toga. jooj neosjecam se dobro ni kad kazem da nemam jer sam i to par puta rekla a neosjecam se dobro ni kada pricam nekim nebitnim ljudima sta mi se dogodilo. da me bar nitko nista ne pita:cry:
latika draga, tesko je svakako. kad te pitaju a kazes da nemas, osjecas krivnju, jer nema nikakog razloga da se krije, a kad reces da si imala al da si ih izgubila, onda se opet osjecas lose, em zbog nastale situacije koja se stvori u tom trenutku, em zbog tih pogleda, saputanja... ali takav je svit.. ako kazes da nemas tj, presutis.onda ce sljedit pitanja pa sta se ceka??.... u svakom slucaju ne valja...
latikaja isto još uvijek mrzim to pitanje...ako kažem da imam jedno onda kao da negiram postojanje mog anđela a a ako kažem dvoje onda slijede daljnja pitanja...sve u svemu grozno...još nisam jaka za ta pitanja:-(