Ja sam pikala u trbuh. Ne boli. Pusti da se malo osuši alkohol da te ne peče, stisni malo špekić lijevo od pupka i naglo ubodi, pa polako puštaj tekućinu.
Printable View
Ja sam pikala u trbuh. Ne boli. Pusti da se malo osuši alkohol da te ne peče, stisni malo špekić lijevo od pupka i naglo ubodi, pa polako puštaj tekućinu.
Cure kako je vama bilo nakon punkcije? Mene su jučer boljeli jajnici pri svakom pokretu, danas me ne bole osim na dodir. Ali negdje tijekom noći me na dodir počeo boliti trbuh sa lijeve i desne strane pupka, a sada me cijeli boli kod svakog udaha. Onako kao da netko sa sitnom iglicom probode. Malo je napuhan,ali ništa ekstremno više nego inače. Redovito piškim i pijem dosta tekućine:) Ne znam da li bito moglo biti od cefaleksina jer inače imam gastritis i osjetljiv želudac? Da je krvarenje vjerojatno bih imala i neke druge simptome?
Mene je isto boljelo i probadalo, ali to je normalno jer ti je sve iziritirano
kokos pun ti je inbox.
Nije više, hvala.
Imam jedno pitanje: ako dobijem mengu u petak (npr. popodne, pa ne stignem zvati da se naručim), dal trebam doći nenajavljena u subotu, 2. dan ciklusa ili u ponedjeljak, 4. dan ciklusa?
Ne znam dal ih se u subotu može nazvati i u koje vrijeme?
Tenks
ali ako kasno dobiješ M, tipa u 6-7 onda se to ne računa kao 1.dc.
Kao što je Kitty rekla ako dobiješ iza 18h tada se sljedeći dan računa kao prvi dan menstruacije. Inače, ako ovaj ciklus ne ideš u postupak mogu te pregledati i 4dc. Ja sam nazvala prvi dan ciklusa, a sestre me naručile 5 dc i od tada sam počela piti Yasmine. A onaj ciklus kada smo trebali krenuti sa stimulacijom dr rekla da ako dobijem na petak da onda dođem u subotu tako da krenemo 2dc jer bi ponedjeljak bilo prekasno, a ako dobijem u subotu da se samo pojavim u ponedjeljak.
Drage moje, ja sam konačno procurila!!Danas sam se naručila za četvrtak!Može li mi netko reći kako na taj 3 dc doktor obavlja pregled??vaginalnim ultrazvukom ili još nešto radi??Ja sam naručena za pregled i obradu i idem po tablete, pa od idućeg mjeseca sam u postupku, ako Bog da??!!Grozim se toga što će pregled obavljati u vrijeme kada još curim,grozota...a uza sve to još dok ja iz Požege dođem do Zagreba, mogla bih još koji puta pod tuš....ovako če mi biti koma...daj recite mi kako obavlja taj pregled pod mengom, zašto je baš bitan taj treći dan ciklusa??I onda kada počinjem piti tablete, odmah taj dan ili idući??Ma, mislim sve ću ja to njega preispitati, ali bih ipak voljela znati neke stvari!?
ako sam te dobro shvatila ti tek sad ides po antibebi pilule, a onda tek sljedeci mjesec u postupak?
ja nisam imala pregled taj dan kad sam isla po pilule. Doduse ja tada nisam znala da idem po pilule, nego sam isla vadit hormone i onda na razgovor kod dr. I onda mi je dao yasmin i onaj popis za vaditi hiv, hepatitis i sl. I tada me nije pregledao nego je rekao da opet dodjem 3dc i da idem u postupak.
i meni je bilo bed da me pregledava dok jos curim, ali nije bilo tako strasno. Njima je to normalno. A koliko ja znam taj pregled 3dc prije nego krenes s postupkom je zato da vidi u kakvom su stanju jajnici, da nema nekih cista i sl koji bi mogli odgoditi postupak i da vidi opce stanje pa da vidi kako reagiras na terapiju.
jesi ti vec bila gore ili ti je ovo prvi put?
Sto su ti rekli/napisali na povijest bolesti? jesi izvadila sve ono sto treba? testiranje na HIV, hepatitis, krrvna grupa....?
Puno hvala. Danas sam popila zadnji yasmin i trebala bih ići u postupak ako bude sve ok.
Richy, 3. dan doc napravi vaginalni UZV a ako ideš u postupak, onda te pošalje i na vađenje krvi (barem je samnom bilo tako).
Ne trebaš se brinuti oko krvi, to je najprirodnija stvar... Zašto je bitan 3. dan, to će ti vjerojatno druge bolje objasniti, a doc će ti reći od kad da počneš piti tablete.
malena19, pun ti je inbox.
Ja sam zapravo bila prošli mjesec, 22.09. na VV,tada smo muž i ja obavili razgovor sa socijalnom radnicom, razgovor sa psihologom, a prije tih razgovora ja sam išla vaditi nalaze krvi...svih mogućih hormona, ali baš nisam sigurna da sam vadila krv zbog hepatitisa i testiranja na HIv...mislim da mi to nisu tada vadili, a te nalaze nisam ni dobila doma, valjda su proslijeđeni doktoru direktno?!?I tada mi je doktor, taj puta htio dati tablete i da od 10. mjeseca krenemo u postupak, ali ja sam bila izbombardirana svim tim informacijam u svezi potpomognute oplodnje, zvučalo mi je kao da se to ne dešava meni...jednostavno tada još nisam bila spremna da uzmem te tablete, pa mi je onda doktor rekao da kada se odlučim, da opet nazovem prvi dan ciklusa i naručim se za treći dan, pa de ćemo onda obaviti pregled i da će mi dati tablete....a prošli puta me nije zato pregledavao...I tako, ja sam se odlučila više ne čekati, mada mi je zbrka još uvijek u glavi...i krenuti u borbu!Moram barem probiti led, što se kaže...da vidim kako to sve ide...jako se bojim i nije mi baš svejedno, ali što je tu je...ako želim bebača, onda moram biti spremna na sve!i još nešto, alebić mi je u povijesti bolesti prošli puta napisao samo da izvadim sviježe nalaze na bakterije i da donesem uputnicu za pregled, ali nije mi napisao da trebam ponovno uputnicu za vađenje krvi???!!!Pa sada mi nije jasno, da li će mi onda vaditi ponovno ili ne??ne bih voljelča doći tamo, a da se ispostavi na kraju da mi nešto fali?!Ali ne piše u povijesti bolesti...samo uputnica za pregled!Šta vi kažete??
Kada sam obavljala pregled onaj prvi puta kod Alebića, rekao je da je to sve ok, da mi jesu malo jajnici policistični, ali da to nije ništa strašno i da je s moje strane sve ok?!!?kao te cistice malo nastaju, malo pucaju...ništa strašno...pa ja sad više ne znam što bih rekla i mislila, da li to smeta postupku ili ne??
ne brini se ... treba ti samo ona uputnica koja pise na povijesti bolesti, a i uvijek mozes naknadno donjeti uputnicu.
ako si vec vadila hormone, onda ti ih vjerojatno nece opet vaditi.
A jesi napravila svježe nalaze na bakterije, odnosno briseve (na ureaplazmu,klamidiju,mikroplazmu...)? te nalaze obavezno uzmi sa sobom jer bez toga ne mozes u postupak.
oni gore sigurno ne rade krvnu grupu (koliko ja znam u ZG jedino petrova daje certifikat za to, ali ne znam dal to vrijedi za cijelu Rh)
A koliko znam ne rade niti testiranje na hepatitis i hiv.
Mozda to mozes napraviti u ovih mjesec dana dok si na pilulama, ali ne znam koliko se cekaju nalazi. Ja ih vadila prije ljeta i otisla po njih tek nakon 4-5 tjedana jer mi nije bilo hitno pa ne znam koliko minimalno treba vremena da budu gotovi. Ali koliko znam bez tih testova i krvne grupe ne mozes u postupak (osim ako rade iznimke, a to ne znam)
krvna grupa i testovi na hepatitis, hiv i to se izvan Zg-a rade u bolnicama na odjelu transfuziologije. nalazi bi trebali biti za nekih 7-10 dana, bar je meni tako bilo.
Hvala vam,drage moje!!Šta bih ja bez vas:-)držite mi fige da sve prođe kako treba!ljubim vas:-D
Richy prije svega se probaj skulirati. Tek si na početku, ako ćeš tako paničariti za svaki korak koji ti slijedi onda ćeš do kraja poluditi. Duboko udahni i izdahni i polako korak po korak. Ono što ti je doktor rekao to napravi i donesi. Testovi na HIV, hepatitis i određivanje krvne grupe je dosta bitno, pa bi ako to nisi izvadila onda otiđi na transfuziologiju u bolnicu u Požegi i tamo to napravi, pa kada dobiješ nalaz onda im donesi. Ako to ne bude za ovaj put kada ideš gore neće propasti svijet, donijet ćeš sljedeći put ionako ćeš sada često ići gore.
A što se tiče pregleda 3dc ne bediraj se. Doktori su vidjeli puno gorih stvari od menstruacijske krvi. Osim toga ako ideš po pilule možda te neće sada ni gledati nego tek nakon što popiješ pilule 3 dc. Tako je barem meni bilo. Svatko ima neko svoje iskustvo i zato relax...
Pozz svima...
sad me lagana panika kad čitam šta vi sve dobile od pretraga za napraviti.. Naime, mm i ja smo bili prvi puta kod dr.A prošli tjedan, na pregledu i konzultacijama. Mene pregledao (papu i briseve sam imala otpije napravljene) a mm samo uputio na spermiogram, i rekao kad dobijemo nalaze doma da onda se javim 1dc da me sestra naruči za 3dc pa ćemo dalje po programu. Jedino mi rekao da donesem uputnicu idući puta za hormone... Dakle nije me slao ni na testove za HIV i hepatitis, ni krvnu grupu... Čak nas nije ni uputio na psihološko i pravno savjetovanje... Nečija pogreška u koracima ili ja samo malo previše brzam?!
I btw, zamolila bi nekog od osoblja na forumu da ispravi na početnoj stranici da se za s-gram ne naručuje... Naručuje se.. MM je naručen za 7.11.
_plavusha_, polako, reći će ti sljedeći put za ostale pretrage, mora vidjeti spermiogram tm-a da može dalje planirati (ivf ili aih).
Evo mene očajne opet po savjet.
Dakle pila sam Duphaston da izazovem mengu. Nakon popijene ture-menga nije došla. a trebala sam u drugi postupak. Ako odem kod doktora kod nas u Pz, nece me ni pogledat nego ce mi samo reći da opet popijem turu Duphastona.
Da li mi šta vrijedi da zovem gore na VV?
Bojim se da nije neka cista......(u prošlom postupku sam pila Klomifen)
radije bi i njima otišla da me pogledaju... :(
Molim savjet!
Na VV sam tri godine pacijent i imam 7 postupaka iza sebe i nisam trebala vaditi krv za HIV, Hepatitis i krvnu grupu..
Kojom logikom doktor traži te pretrage ne znam..
među rijetkima sam koje nije tražio te nalaze..sve ostale pretrage su bile uobičajene, čak i p/p savjetovanje premda sam bila stari pacijent ..
ajme, Siskice, nadam se da si ti samo iznimka, da se u vasem slucaju to slucajno zaboravilo... jer ako se to cesto dogadja, ne valja nikako...
I nitko nema savjet za mene :((((((((
_plavusha_...i ja sam ti tek na početku, no ipak imam već dva posjeta VV iza sebe.Prvi puta mi je doktor obavio pregled, pregledao sve moje i muževe papire, nalaze spermiograma i rekao da čekamo još jedan nalaz spermiograma, kako bi mogli ustanoviti kakvo je pravo stanje,drugo ništa.Samo mi je rekao da idući puta moram donjeti njegove nalaze i ja da izvadim tamo kod njih nalaze hormona ( izvaditi krv ), i onda smo išli i muž i ja na razgovor kod socijalne radnice i psihologinje, pa onda opet kod doktora - i tada mi je on htio dati tablete, ali ja još nisam bila spremna za taj puta.I eto, sada u četvrtak idem po treći puta gore sa sviježim nalazima bakterija ( koje sam napravila prethodno u PŽ, a te nalaze sam nosila i taj drugi puta kada sam bila tamo! ) i uputnicom za pregled.Nadam se da ću u četvrtak dobiti svoje tablete i da od idućeg mjeseca idem u postupak!Korak,po korak....ali bitno da se kreće prema naprijed!Samo hrabro!
Strašna.....nemaš što izgubiti, nemoj se više izjedati i gristi i misliti da je ovo ili ono u pitanju, nazovi ih...pitaj....i bez panike!!Sve će biti dobro:)
Destiny child...hvala na savjetima!!Ja se pokušavam skulirati kolko god mogu,mada je to vrlo teško!Ali sve ste vi to proživjele i ostale žive, pa se nekako tješim da ću i ja nekako preživjeti cijelu tu avanturu života!
hvala na ovako brzim odgovorima :) naime, mi znamo da idemo na IVF, jer ja nemam jajovoda... ali sam malo bila zabrinuta da se ne oteže duže nego što treba..
hvala još jednom curke!
Po meni ima dosta logike. HIV i hepatitis se prenose i na bebu, a krvna grupa i Rh faktor isto bitni zbog antitijela što ponekad može biti bitno za buduće trudnoće. Ne znam detalje, ali znam da moja mama ima rh-, a tata+ i mama je trebala primati nešto kako se ne bi razvila antitijela. Sorry ne znam baš te detalje i kako to funkcionira...
Dijelim mišljenje da je to pod obavezno. Kao što je Destiniy rekla - ima logike jer je bitno i za bebu.
Baš me neće......zvala sam gore...doktorice nema do sutra.......
Strasna, a da ti za svaki slucaj napravis jedan test za trudnocu prije svega?
Napravila sam 4-jučer zadnji.
I svi negativni? Bas mi je zao, nadala sam se da bi to mogao biti razlog kasnjenja. :-( Onda ti ne preostaje nista drugo nego da pricekas jos koji dan, pa ako i dalje ne dodje po mogucnosti odes na UZ ili zaista uzmes jos jednu turu progesterona. Utrogestana mozda radije nego Duphastona. ;-)
Joj ne znam više šta bi rekla.....blago rečeno da sam očajna... :(