Citiraj:
Svaka majka to zna i osjeća, no majka djece začete uz pomoćmedicinski potpomognute oplodnje ta osjećanja, usuđujem se reći, dublje urezujeu svoje majčinsko srce.
Neplodnost ne prestaje rođenjem djeteta. To je istina. Aline neplodnost kao dijagnoza, već neplodnost kao životna činjenica, istina kojate obilježila kao osobu.
Ja sam majka dvaju divnih djevojčica začetih uz medicinskupomoć.
Nije me toga sram, daleko od toga. Ponosna sam na svoja dvasrca izvan moga.
One su se same posjele sa 6 mjeseci života, prohodale suobje prije prvog rođendana, danas slažu prve rečenice kad zovu: „Mama noši mene!“, same jedu (doduše,naprave nered, ali su velike i ručaju same), a polako se učimo i ostavitipelene.
Moje djevojčice rastu i razvijaju se kao i sva spontanozačeta djeca.
Ali, mi ne živimo kao roditelji koji su svoju djecu spontanozačeli.
Zašto?
Zato jer se svakodnevno suočavamo s neistinama o namasamima, o našoj djeci. Svatko si uzima za pravo suditi nam , prosuđivati iosuđivati nas.
Danas smo bile u šetnji. Kao i puno puta do sada, prišla namje jedna gospođa i započela razgovor:
„Znate, ja bih ovakvežene, koje rode dvoje djece i ovako ih vozaju u šetnji, takve bi ja nagradila“– meni naravno srce kao kuća, divi se mojim ljepotama, ali žena nastavlja:“ a ne one, one žene koje umjetnu djecu pravepa se ne zna `ko im je ćaća cigan, vrag il Bog!“
Hvatam grčevito kolica i jedva uspijevam udahnuti. Brzo,brzo krenem dalje da se ne raspadnem tamo nasred ceste. Knedla u grlu, suza uoku.
Svašta bih mogla i željela reći, ali riječi ne izlaze.Izlazi samo jad i bol nepravde kroz suze.
Gospodo draga, mislite li zaista da naša djeca imaju rogove?Barkod na čelu možda?
Mislite li da imaju mjesto za umetnuti baterije? Mislite lida ne plaču, da se ne boje, da ih ne boli?
Sram sve vas koji širite neistine može biti!
Sram!
Djeca začeta uz medicinsku pomoć su jedino i samo djeca.Njihovi roditelji su najveći sretnici na cijelom svijetu.
A vi? Vi ste pitajte što ste vi.
Antonija K. majka