Chilly :shykiss: , žao mi je jako!
Bit će treća sreća, mora biti!
Mislim da HZZO odobrava samo jedan ciklus, ali....Svakako provjeri!
Printable View
Draga Chilly,neizmjerno mi je žao:(
Chilly bas mi je zao ;-( ali nemoj gubiti nadu, odmah planiraj kako dalje :-)
Sent from my iPhone using Tapatalk
Chilly..bas mi zao, mogu zamisliti koje razočarenje osjecas.... ali nema predaje, nemoj gubiti nadu, možda bas sljedeci put bude kako treba i sve se posloži...ni ja ti ne znam za HZZO... :-( Sve držimo fige za sljedeci put!
Rominka, putujemo iz Zg. I mislila sam da je toliki trošak okvirno kada se sve uzme, ali s obzirom da nas dvoje ide, onda je to ok... Mislila sam samo ako je netko bio nedavno da mi možda precizno kaže koliko je koja vinjeta... ali nema veze, snaci cemo se ;-)
U svakom slučaju hvala i tebi na info ;-)
Slovenska vinjeta je 15€ za 8 dana, austrijska je 8,70 € 10 dana i ceska je nekih 12€ isto 10 dana ako se ne varam. Mozes provjeriti na str hak-a ako je sto mijenjano. Provjeri si i koje su cijene benzina. Mi npr nismo tankali u austriji jer sam po forumima citala da imaju los benzin, a i skuplji su bili, pa smo si nastimali hr-slo-slo. Ne znam, ali meni ispadne jeftinije trosak puta do tamo nego neki go po hrv...
Hvala Rominka punoooo :-) :-)
AnnaBanana ako sam dobro shvatila u pon putujes u Prag na dogovor, zar ne? Idete skupa ili ides sama? Ostajes na dan dva ili se odmah vracas kuci? Jooooj, uzbudjenje raste :) bas se veselim. Budes se javila po povratku :)
Draga Chilly :-( žao mi je jako....:love2: posavjetuj se sa spec. mpo u vezi hzzo-a i donacije, misli li hoće li proći u vašem slučaju ili da nastavite još pokušavati sa vlastitima.
AnnaBanana, brzo putuješ, sretno!!!!!
Svima :ghug:
Sjela mi smo i sad bili na donaciji jajne stanice odobrenoj od HZZO-a. Ne znam da li ce nam odobriti jos jednom ali cu probat! U četiri godine polusaja/11 IVF ova imala sam tri svoje jajne stanice i samo samo jedan embrij tako da je ta priča davno završena .....uvijek sam mislila kad to prebrodimo i nakon dođemo do embrijica sigurno cemo uspjeti....nadam se da ipak hoćemo nakraju !!!
Chilly, pravi si borac! nastavi takav i biti, jer možda bas sljedeci put bude onaj pravi put!
Znam da nije lako, i da te svaki put pomalo uništi, pogotovo jer se svaki put nadas, ali nemoj odustati pa koliko god imas imalo snage u sebi!
Da, cure ja putujem danas i jako sam uzbuđena bez obzira sto idem samo na dogovor... :-D nadam se lijepim vjestima, aiko strepim od nekih ruznih koje mi miže reci, ali ipak se nadam....
javim vam se povratno!
držte se sve cure :-*
Chilly, u tom slučaju vjerujem da će odobrenje proći i 2. put. Samo naravno treba prikupiti sve što traže. Drži se i samo hrabro naprijed :love2:
Chilly, sretno!
Koliko postupaka ste imali s vlastitim stanicama na teret hzzo-a?
Cure, hvala vam puuuuno na podršci ! Inesz- mislim da smo odradili pet. Smatraš da bi to moglo utjecati na njihovu odluku ? U svakom slučaju idemo, ako ne dobijemo odobrenje onda cemo o svom trošku sve. Malo sam se dala u razmisljanje sto bi jos mogla napraviti da povećamo šansu za uspjeh. Moj primarni problem je endometrioza, imonoloski sam ok- osim Hashimotovog koji je pod kontrolom. Mislila sam probati u ciklusu prije postupka histeroskopiju jos odraditi i biopsiju/scracthing endometrija ? Kaze moj MPO da zapravo nema dokaza o učinkovitosti scracthing -a al da nema neželjenih nuspojava pa bi ja probala. I mislim da cu inzistirati na transferu blastocista drugi put. Imate jos neki prijedlog ?
Chilly, ako ste iskoristili pravo na postupke prema zakonu iz 2012., mislim da neće odobriti trošak ponovnog postupka s doniranim stanicama. :-(
Pozdrav,
evo i mi smo se odlučili za potpomognutu u Češkoj. Suprug ima dijag. totalna azoo pa nemamo izbora nego donacija sperme. Kontaktirali smo PFC i dobili kordinatoricu. Obzirom da samo napravili pauzu kad smo saznali dijagnoze, psihički nas dotuklo, svi nalazi su nam stariji od 6 mjeseci. Vjerojatno ste već pisale, ali zanima me gdje ste radili prve nalaze hormona?
One 2.-5. dan ciklusa: FSH, LH, estradiol, prolaktin, testosteron, TSH, fT3, fT4
- Anti Mullerian Hormon (AMH), iz krvi, bilo kojeg dana ciklusa.
Te da li vam je trebala naruđba, da li se čeka i da li uputnicu daje primarna ili ginekolog?
Obzirom da idemo na vlastiti trošak, bez HZZO nadam se da ćemo barem ove prve nalaze napraviti bez plaćanja.
Elvi,
ja sam zadnje nalaze hormaona radila na Vuk Vrhovcu. Par dana ranije sam ih nazvala sam ovaj broj telefona 01/2353-883 (zvati od 10-14h) i objasnila da ih moram raditi 2-5 dana ciklusa i teta me je redovno lijepo narucila, bez ikakvih problema, okvirno kada sam trebala imati mengu.
Prethodno sam joj uputnicu skenirala i dostavila. To je fakat prošlo bezbolno i bez živciranja. Uputnicu mi je dala ginekologica, a slala sam je putem maila na mail centralna.jedinica@kb-merkur.hr
Sve nalaze napravi u Hrvatskoj prije nego odes gore jer nema potrebe da ih gore plaćas, kada ti tu mogu ici na teret obveznog zdravstvenog...
Cure, evo da se i ja povratno javim, bila sam sam prvim konzultacijama - doktor TM je stvarno profesionalan i u redu. Dosta smo pricali, i nije mi htio davati nikakve sanse u postocima jer nije ni on siguran dok ne uzme uzorke sto će dobiti.
Dogovor je da počnemo odmah sa sljedecim ciklusom. Objasnio mi je što trebam uzimati za stimuliranje hormona, i rekao da to mogu pratiti u Hrv, samo da 8. dan napravim ultrazvuk i odmah mu ga pošaljem, tako da ako bude dobar da se odmah kupim i dovezem gore da mi u roku od dan-dva može radiit punkciju.
Nakon toga slijedi PGD analiza i onda ovisno o rezultatima da li će imati što vracati ili ne...
Iskustvo na konzultacijama je dobro...suprug i ja se nadamo, pa ćemo vidjeti što će biti.... ne zelim razmisljati drugacije.
IVF komplet je 3000 eura + PDG za koji mi nije znao odmah reci cijenu jer se mora posavjtovati sa geneticarima, pa ce se naknadno javiti preko maila. Kao treba mu još nekakav dodatni materijal za mene koji inaće u većini slučajeva ne koriste pa bi to moglo jos dodatno koštati...
Uglavnom, rekla sam da se ne zelim zamarati sa cijenom, pa kolika god bila, samo da sve upali :-D
Novaca (banaka i kredita) će biti, samo da je zdravlja :lol::lol::lol:
Htjela sam samo pitati vezano za ovo sufiinanciranje preko HZZO-a... sada bi htjela napisati zahtjev. Napisala sam zamolbu i priložila Zahtjev i prijedlog za upućivanje na liječenje u inozemstvo od svoje liječnice, nalaze i suglasnost da pristajem na uvjete poliklinike u koju idem. Kontala sam još staviti cjenik od poliklinike.
Zanima me da li trebam još ista?
Hvala svima :-*
AnnaBnana,
hvala na brzom odgovoru. :)
Nadice,
da li bas u Margaretsku?
Zato sto sam na internetu vidjela da prema mjesetu stanovanja u područni ured HZZO-a moram podnijeti... Kako sam ja u N.Zagrebu, moj je u Remetincu....
Ako tražiš povrat sredstava liječenja,prvo šalješ u ured u zg,margaretska. Tamo ti oni sve sređuju, šalju tiskanicu E112...A, tek kad se vratiš iz Praga,sve papire nosiš u područni ured gdje ti oni vraćaju troškove puta...ako su ti ovi iz zg odobrili.
Tako je nama sve išlo!
AnnaBanana, i ja sam radila PGD u Pragu, mene je kostao 3800 € ( analiza 8 embrija), ukoliko je vise od 8 embrija, cijena je dodatnih 400€ po embriju. Sretno!
Nadice, divna si!
hvala na ovoj informaciji! da nije bilo tebe, isla bi u pogrešan hzzo....
Jutros sam ostavila zahtjev u Margaretskoj! Držite fige! :-)
Namjerila sam ici u Prag na punkciju zadnji tjedan ožujka/prvi tjedan travnja, ovisno o ciklusu, i duboko se naaaadam da će se povratno javiti do tada :-)
Chilly, šta je s tvojim postupcima, jesi se raspitala dal možeš još ići?
Ma i mene ce zvati sto posto da nadopunim papire jer nisam rekla izričitu cijenu jer još čekam da mi jave..... uglavnom, veliki dio papirologije je iza mene ;-) hehehehe
AnnaBanana, odlučila sam pislati papire pa vidjeti sto ce biti. Nisam kud džihad sve prikupiti, u svakom slučaju javim ishod. Zbog posla smo odlučili ici u svibnju tako da stignemo dočekati rješenje. Ako je negativo, platit cemo sami. Tebi puuuuno sreće zelim !!!
Sory, sad vidim da je moj mob odlučio samostalno korigirati malo moje rijeci .... Nikako da ugasim tu blesavu funkciju..... Javim sta se desilo s našim odobrenjem. Nitko mi nije ništa pisao vezano uz schraching/biopsiju endometrija -jel netko to radio, imate kakav info koji bi željeli podijeliti?
Pozdrav Chilly,
ja sam prošli tjedan radila scretching u Betaplus, nekoliko dana prije menstruacije i sada sam u pripremi za fet. Mi inače idemo u PFC. Odlučila sam na svoju ruku budući da uvijek imamo super blastice, a ne lovi se.. Koštalo je 500,00kn (300 plus 200 konzultacije). Profesorica D. je bila super, malo boli nekoliko minuta, ali nije nepodnošljivo.
Lina2, hvala na info.Ja se dogovorila isto tamo kod dr. R, ali bi ja napravila i histeroskopiju. Ne znam sto je problematika kod tebe, kod mene endometrioza, pa on smatra da nema potrebe za time jer bi maternica trebala biti ok, al ja bi radije napravila - pa da sam sigurna. Nadam se da ćete biti uspješni ovak put i da ce se ulovit i držati jedno devet mjeseci :-)
Cure, dobila sam jos jednu dijagnozu - trombofiliju. Poslala sam sve nalaze u Pronatal i sad cekamo termin za konzultacije, nadam se ubrzo. Zanima me koliko vas ima iskustva s tim? Kakvi protokoli budu? Imam sto i jedno pitanje sada :)
Rominka, žao mi je za još jednu dijagnozu, al opet s druge strane sjajno što se otkrilo jer ćeš dobivati terapiju i stvari će bit pod kontrolom. Držim fige za skorašnje konzultacije!!!
AnnaBanana i Chilly, sretno s hzzo-om!!!!
Sejla, hvala. Malo me iznenadila ta trombofilij, ali ja ne bih bila ja da se nisam vec digla i krenula dalje. Pa u skladu s tim, danas su me zvali iz klinike i krajem mj putujemo na konzultacije, pregled i po lijekove. Prvotno je plan bio da se odrade skype konzultacije, ali su mi danas rekli da s obzirom na sve nase dijagnoze ipak ce biti potrebno odraditi konzultacije s pregledom, pa onda ukoliko je sve u redu krajem travnja poceti s protokolom. Nesto su mi natuknuli da je moguc dugi protokol. U svakom slucaju, upravo sam nam bukirala smjestaj za tu jednu ludu noc i to je to :) let's go!!
Jedva cekam. Imam toliko pitanja. Rekla mi je koordinatorica da ce nas voditi sef klinike, dr. mayer ako sam dobro napisala. Pitanja su spremna, jos je samo preostalo otici :) krajem travnja, pocetkom svibnja bi trebalo biti proljece u punom jeku .....nadam se...nadam se...
nadice, decko se smjestio i uziva sa svojom mamom :) sad je red da svi svi skupa uzivate!
Pozdrav svima! Prvo puno srece svima u postupcima i neka budu uspjesni! Evo nakon 3 godine lutanja po nasim bolnicama doslo je vrijeme da se i mi uputimo u prag! Procitala sam vecinu postova ali svejedno imam mnogo pitanja pa da krenem. MM ima tesku oligoastehenozoospermiju i robertsonovu translokaciju 13-14, ja anovularni ciklusi i policisticne jajnike. Skupili smo misljenja urologa mm, mog mpo doktora i geneticatke da nam se preporuca pgd metoda. E pa moja pitanja su : koju polikliniku u prag odabrati? Planiramo predati zahtjev za financiranje od hzzo , zahtjev bi uputila geneticatka pa me zanima sto sve treba biti predano uz zahtjev ( osim misljenja da li nam treba potvrda o vanbracnoj zajednici, potvrda ili nesto od poliklinike u pragu itd.) Takoder da li hzzo finamcira cijeli postupak ili samo djelomicno iznos do 1000 eur kako sam vidjela na proslim postovima?
Draga ivanais, uz mišljenje genetičarke treba vam zahtjev za upućivanje na liječenje u inozemstvo koje ispunjava gin spec mpo, te trebate ti i muž predati svoju liječničku dokumetaciju iz koje se vide dijagnoze. Hzzo nažalost više ne financira cijeli iznos.
mikipika32, kako si? Mi se pratimo u samo koji dan razlike...Jesi bila na uzv? Znaš spol?
Dobro sam ali i dalje moram lezati/strogo mirovati ker mi je posteljica skroz dolje nisko. Nismo saznali spol. Idem 31.3 na ultrazvuk, tad cu biti 20tt kad se radi onaj veliki anatomy ultrazvuk. Kako si ti?
Mi ćemo onaj Uskrsni tjedan na anomaly, moramo još dogovoriti. Za sada sam ok. Bila u ponedjeljak kod svoje ginekologinje i vidjeli spol. Ne mirujem više toliko, al ni ne radim ništa posebno ( skuham, prošetam po stanu... ). Nemam baš snage, pa kad odemo do trgovine, dva dana spavam ko beba...Sve je to posljedica 2 mjeseca strogog mirovanja. Više nisam na terapiji, izbacili smo sve, osim vitamina...
Super draga ;-)) Ja cu oko polako kako ce sve vise biti toploje lagano krenut u setnju. Osto sam malaksava od tog lezanja i nakon doktora sam gotova ;-) Cujemo se ;-)