Dala tije lijekove za astmu ;) a vecina dr kaze da su alergija plus bronhitis -astma.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
Dala tije lijekove za astmu ;) a vecina dr kaze da su alergija plus bronhitis -astma.
lunahor jesi zvala za pulmicort?
Jesam al Ne radi mi dr ovaj tj :/
Vidis, nisam znala za pulmicort al jos smo kod peda. Moja se ove godine odlicno drzala do pocetka ozujka a nakon toga su kasalj nos i temp stalni pratitelji uz male pauze, tesko mi je rec jesu li tri odvojene epizode ili jedna s prekidima, popila je jedan antibiotikza sinusitis al je cijeli treci s prekidima na ventolinu.
ina moglo bi to vrijediti i kod peda ako je novi pravilnik od 28.2.
Hvala vam na odgovoru.
lela, iako si prošla kaj si mislila glej ovo
Budući da nemate odobren smještaj uz dijete koje se nalazi na bolničkom liječenju nemate po toj osnovi niti pravo na bolovanje. Isto možete ostvariti za drugo dijete kao pratitelj ukoliko je dijete upućeno na liječenje u ugovornu ustanovu Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje izvan mjesta prebivališta odnosno boravišta.
po tome ispada da si ipak za malu mogla ishoditi bolovanje.
E pa hzzo ovom iznenadenju nikad kraja! Od danas seretide 50 -64 kn nadoplata !! A flixotide 21kn . Mislim da nemavise nijedan lijek koji se ne placa za astmu! Sramota :( dobra je stvar da gsk narandasta kartica "skida" 30 kn participacije.
I singular ima nadoplatu . Za pulmolicort ne vidi u ljekarni jel ima ogranicenje.
Seretide do sad je bio 20 ak kn .
Ha upravo sam to htjela javiti. Dolazim po seratide a zena 64kn nadoplata. Kaj???? Al ako niste znale odmah su mi ponudile Narancastu karticu. To je od gsk nes ko loyalty kartica na konto koje dobis popust tj oni kao podmire dio nadoplate za lijek. Dakle tu idu flixotide, seratide.....seratide na kraju nadoplatila samo 29kn. Ja sam to dobila u Farmaciji. Popis ljekarni gdje mozete koristiti ovu pogodnost provjerite na www.narancastakartica.hr ili br 015580600.
Mozda zvuci ko reklama ali s ovom ustedom platim maloj Flixotide
Lunahor sad vidim da si i ti stavila info za GSK karticu. Al dobra je fora pa valja ponoviti.
A za bolovanje nooo comment.
Da, ja tu karticu imam vec dugo no tek od sada pokrivaju seretide i flixotide. Do sad nisu pa nisam ju ni koristila do danas. Koliko vidim naosnovnoj listi je i dalje seretide 100 diskus no dr b. Je rekao da su one preslabe da uzmu lijek kako treba i da su i dalje za sprej na volumatic tak da ga ne uzimam.
Evo me nažalost, i na ovoj temi. Jučer je sinu potvrđena alergijska astma.
Aha mi na bebyhaler uzimamo i da kucnem od kad nam je dr B pojacao terapiju mi smo ok. Kuckam u drvo
flixotide 125 se placa i za narandastu ili je tu doslo do promjene
Sad čitam malo po netu i vidim da mnogi pišu o nuspojavama singulaira.
Sin još nema 5 godina ali nam je pulmologica prepisala singulair junior 5 mg koji se daje djeci od 6 godina.
Malo me frka jer mnogi pišu o razdražljivosti, o agresivnosti i koje čemu lošem. Moj sin je ionako razdražljiv zbog atopijskog koji ga svrbi.
Kakva su vaša iskustva sa tim lijekom?
Singulair je isto kao i melarth. Meni ga je malena pila preko godinu ipo, a najmanji od rujna. 4mg. Najmanji je sada 11mj. Nisam primjetila nuspojave. Dapace, jako su mirni.
Pojma nisam imala za ovu karticu!! To na licu mjesta dobijem?
Cak je curica imala jedno vrijeme i singulair jer nije bilo melartha. Isto ima problema sa ad pa je trajno i na aeriusu. I flixu naravno.
Jel ima neki mjesecni limit koliko ide na karticu, dal imam za sve klince jednu i jel postoji negdje popis ljekova?
Mi smo na singulairu više od godinu dana, mali nije razdražljiv, nisam primjetila nešto neobično, živ je jako i isto tako brinem za sve te nuspojave, uz singulair tu je i cjelogodišnje uzimanje flixotidea i čestog uzimanja ventolina (prošle godine 9 puta).
Hvala vam, malo ste me smirile. Jer me bas bila frka te razdrazljivosti. AD i konstantan svrbez plus razdrazljivost...pa mislim da bih ja skrenula.
Mi smo jako aktivni, veseli, pun energije, ne znam samo odkuda mu snage.
Cure, a što kažete na dugotrajno korištenje flixotide-a i česti ventolin? Koliko to može štetiti?
A gle, meni je najstariji 2.5godine skoro na flixu, malena 2 i sitno, najmanji od rujna. Kod velikih se kolicina ventolina smanjila sa terapijom. Kod najmanjeg nije, u 12 navrata ga je do sada trebao, 8 od prosinca. I to ne samog nego sa pulmocortom, nekada inekcijom ili rectodeltom, nekada atroventom... Ne znam, nekako se nadam da ce se i kod njega stanje smiriti sa vremenom.
Malenoj su npr probali smanjiti flix ali nije proslo. Uspjeli smo maknuti samo melarth uz povecanje flixa.
Pisem rascjepkano hihi
Doc nam je rekao da nekih nuspojava od dugog koristenja flixa nebi smjelo biti jer ide direktno u pluca. Da eventualno mogu biti cemtimetar nizi nego sto bi bili (moji su visi pak od prosjeka). Nisam pametna, ali trenutno bez njega ne mogu. :(
Mi smo na singulairu bili do prije tri tj a ko bebi mu uveden. Nis ja nisam vidla da njemu to steti...na Flixotidu smo 6g a sad od sijecnja na seratidu. Mozda malo sporije raste ali ima i predispoziciju biti nizi. Ha ha...
A za narancastu karticu vidjela danas na webu ide u Farmaciji skoro svakoj gradskoj ljekarni i nekim privatnim. Karticu dobis odmah skupa sa pristupnicom i kuvertom s placenim odg. A kaj pokriva??? Teta rekla njihove Lijekove. Dakle Flixotide, Seratide (to mi trosimo) pa mi to zena odmah spomenula a nisam proucavala sta jos ima od njih. Al imaju ok web str za detalje (skicnula ju tek)
Moram to nabaviti, makar za flixotide zasada :)
Kupila ovo prek iherba i bolje je od rhinohorna . Mogu i sama djeca to ispirat, netreba glavu naginjat.
http://www.vitalzen.net/hr/nasopure1...re-odrasli-set
http://youtu.be/1h8dFe39028
lela koji flixo imas
Nacula sam da povlace ventolin? Ima li istine u tome ili je pokvareni telefon?
a kaj bi dali umjesto tog?
Ok, trenutno doma imam i kapi i sprej. Ali stvarno, kako pita Jelena, koja je zamjena? Atrovent npr koristimo ako koristimo uz ventolin, ne sam?
Atrivent moze i bez ventolina. Zamjena je salbutamol. Tak se zove, imam ga doma. I kapi i sprej.
Ma krivo sam se izrazila. Znam da moze sam, ali nama se najbolji pokazuje u kombinaciji kod jacih napada. Salbutamol je zapravo drugo ime za ventolin sta ne? Znaci nema brige?
Nisam, tek sam jucer, prekjucer procitala za nju pa cu probat za tjedan dva kada cu uzimati.